Ada-jeje Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 [quote name='gabrysia2424']Do hoteliku dana była karna dla szczeniąt 15 + 3 kg. Jeżeli [B]13 pażd.[/B]miała podejrzenia to powinna od razu interweniowac a nie czekać do 25. szyte grubymi nićmi.[/QUOTE] a w tym czasie psy byly jeszcze w Wegrzycach. Jak obserwujemy dla tej zorganizowanej sitwy, zwierzeta sie traktuje jak zdarte buty, wozi sie je z miejsca na miejsce, najpierw watpliwy wlasciciel ktory podobna przywiazal biala do drzewa, pozniej mordownia, transport wycienczonej wraz z szczeniakami suni po porodzie do Wegrzyc po to zeby w koncu wyladowala w Bytomiu watpliwym PDT, nie majacej zezwolenia na prowadzenie dzialalnosci. Dostalam tez wiadomosci od wiewiorek ze psy sa trzymane w klatkach niejednokrotnie bez karmy i dostepu do wody. Quote
stzw Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 FB Iwona Majerska: "Ja nigdy nie uczestniczyłam w awanturach na Dogomanii, o sprawie Fafika poinformowałam wklejając info z FB ze zdjęciami i dokumentami od lekarza. [U]Nie pisałam bezpośrednio o Anecie[/U], nie komentowałam, ograniczyłam się do faktów i dowodów. Po rozmowie z Anetą myślałam, że sprawę załatwimy, jeśli chodzi o Fafika, ugodowo, bo o to mnie prosiła. [U]Nie mieszałam się do szczeniaków, bo tym, zajmowała się Beta[/U]. Jednak koleżanki właścicielki hotelu, w obronie uciśnionej niewinności, prowadzą paskudną kampanię, nie przebierając w środkach. [U]Niemal każde ich słowo kwalifikuje się do sprawy sądowej."[/U] Gdyby nie fakt, że niewygodne komentarze są na FB usuwane z prędkością światła bardzo chętnie napisałabym to samo. A teraz niestety możemy tylko czekać na te pozwy. FB Krystyna Tarchala: " Ciekawe czy w sądzie też by tak bezmyslnie krzyczały, tam trzeba przedstawic dowody na każde oskarżenie". Zapewniam, że tak, bez wahania. NA FB nie ma jeszcze wyników badania mykologicznego. Quote
timelove Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 [quote name='Therion']W gminie Wolbrom w rowie przy drodze koczuje suka z 2 około trzymiesięcznymi szczeniakami , jest osoba która je karmi , ale nie są tam bezpieczne , teren obsługuje hycel wet ze Skały.[/QUOTE] Nie ze Skały a z Wolbromia Quote
Ada-jeje Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 (edited) [quote name='stzw']FB Iwona Majerska: "Ja nigdy nie uczestniczyłam w awanturach na Dogomanii, o sprawie Fafika poinformowałam wklejając info z FB ze zdjęciami i dokumentami od lekarza. [U]Nie pisałam bezpośrednio o Anecie[/U], nie komentowałam, ograniczyłam się do faktów i dowodów. Po rozmowie z Anetą myślałam, że sprawę załatwimy, jeśli chodzi o Fafika, ugodowo, bo o to mnie prosiła. [U]Nie mieszałam się do szczeniaków, bo tym, zajmowała się Beta[/U]. Jednak koleżanki właścicielki hotelu, w obronie uciśnionej niewinności, prowadzą paskudną kampanię, nie przebierając w środkach. [U]Niemal każde ich słowo kwalifikuje się do sprawy sądowej."[/U] Gdyby nie fakt, że niewygodne komentarze są na FB usuwane z prędkością światła bardzo chętnie napisałabym to samo. A teraz niestety możemy tylko czekać na te pozwy. FB Krystyna Tarchala: " Ciekawe czy w sądzie też by tak bezmyslnie krzyczały, tam trzeba przedstawic dowody na każde oskarżenie". Zapewniam, że tak, bez wahania. NA FB nie ma jeszcze wyników badania mykologicznego.[/QUOTE] po co uczestniczyc w awanturach, latwiej jest uczestniczyc w pseudopomaganiu ratowania bezdomniakow, i dodawac im cierpienia. Zadziwiajace sa szybkie adopcje zwierzat wyciaganych przez ta zorganizowana grupe, o czym rowniez informowala prezes Fundacji MC. Psy schodza im niczym cieple buleczki z piekarni, zapewne wiele z nich trafia z deszczu pod rynne a po czasie wiele z nich laduje znow w mordowni Ol lub w innym schronisku. W tej grupie jest tez Bajka nick z dogo, obecna inspektorka MC [URL]http://mondocane.com.pl/informacje/Kim jestesmy[/URL] niegdys byla w Fundacji Emir, wraz z prezes Fundacji MC, oskarzana przez nich o nierozliczenie sie z pieniedzy fundacyjnych. Co mozna soba reprezentowac, zeby osobe ktora sie publicznie na forum dogomanii oskarzalo o wyludzenie pieniedzy, przyjmuje sie z duma do swojej Fundacji. Zobacz jak to potrafia straszyc kogos sadem, a czy PDT u prywatnej osoby to juz nie kwalifkuje sie do sadu? Edited November 5, 2013 by Ada-jeje Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 (edited) nie mylilam sie co do watpliwych adopcji tej grupy, psy sa wydawane na prywatne umowy, ktora ma punkt, wyadoptowanych psow nie przyjmuje sie z powrotem, rezygnacja z adoptowanego psa pozostaje do szukania nowego wlasciciela przez adoptujacego. :crazyeye: Nic dodac, nic ujac dla tak nieodpowiedzialnych ludzi. A co na to Fundacja MC? ktora tak chetnie udostepnia swoje konto do wplat? Pewnie tak samo podchodzi do tematu bezdomnych zwierzat. i jeszcze taki wpis z fb A tu taki ładny wpis na fb: Iwona Majerska dostała ode mnie ''po pysku'' dziś z samego rana. Beta Eso, też oberwie przy najbliższej okazji. Karolina Nieduziak i Justyna Janas (prowadzi hotelik dla psów w Bytomiu) to ich przydupasy. Beta i Iwona wyciągają psy w złym stanie z Olkusza, robią im krwawe wydarzenia i trzepią kasę do własnej kabzy. Niestety mam na to przykre dowody... NIE!!!!!!!! ja w to nie moge uwierzyc, kto komu ufam moze mnie jeszcze dobic. -- Edited November 7, 2013 by Ada-jeje dopisek Quote
stzw Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Fajny mechanizm działania: zabrać ze schronu - wyczesać kasę od naiwnych - wyadoptować - olać - nabrać wody w usta Udostępnienie konta do zbiórek bez sprawdzenia zasadności tychże to fajny pomysł. Szczególnie na pranie pieniędzy. Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 (edited) po zdemaskowaniu tych dwoch cwaniaczek i ich przydupasow, miejsmy nadzieje ze to koniec jezdzenia do OL. i wyciagania psow bo kto im jeszcze uwierzy? chyba zrodlo dochodu wyschnie, a co z psami ktore tam siedza, nikt z nas nie wie w jakich warunkach? a ja glupia wierzylam ze missiaa hoteluje swoich podopiecznych u swojej siostry missieek, ktora prowadzi legalny hotelik i wszystko na to wskazuje ze robi to z empatia i sercem. Czarne owce sie zdarzaja. Pytanie jaka role odgrywa w tym procederze Magda? Edited November 7, 2013 by Ada-jeje lierowka Quote
stzw Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='Ada-jeje'] Pytanie jaka role odgrywa w tym procederze Magda?[/QUOTE] Ratuje życie poczęte Poza tym one wypłyną znowu. Nie wiadomo kiedy, gdzie i jak, ale taki układ trudno przerwać. Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='stzw']Ratuje życie poczęte Poza tym one wypłyną znowu. Nie wiadomo kiedy, gdzie i jak, ale taki układ trudno przerwać.[/QUOTE] Jesli iwonamaj i Beta Eso nie otworza oczu i pozwola sie dalej oszukiwac, to maja szanse znow wyplynac, ale bedzie juz trudno, musza utworzyc nowe grono, ale tez naszym obowiazkiem jest przerwac ten proceder i skierowac sprawe na wlasciwe tory. Quote
stzw Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='Ada-jeje']Jesli iwonamaj i Beta Eso nie otworza oczu i pozwola sie dalej oszukiwac, .[/QUOTE] To one są takie mało sprytne i jeszcze nie wiedzą? Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='stzw']To one są takie mało sprytne i jeszcze nie wiedzą?[/QUOTE] pod latarnia zwykle najciemniej, kazdy z nas stara sie uafac osobom ratujacym zwierzeta i czasem duzu woooody musi uplynac zanim sie przekonasz z kim kto gra. Quote
malawaszka Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='Ada-jeje']po zdemaskowaniu tych dwoch cwaniaczek i ich przydupasow, miejsmy nadzieje ze to koniec jezdzenia do OL. i wyciagania psow bo kto im jeszcze uwierzy? chyba zrodlo dochodu wyschnie, a co z psami ktore tam siedza, nikt z nas nie wie w jakich warunkach? a ja glupia wierzylam ze missiaa hoteluje swoich podopiecznych u swojej siostry missieek, ktora prowadzi legalny hotelik i wszystko na to wskazuje ze robi to z empatia i sercem. Czarne owce sie zdarzaja. Pytanie jaka role odgrywa w tym procederze Magda?[/QUOTE] powtarzam tutaj też - nie strzelaj na oślep - jedź i sprawdź - bo ja osobiście widziałam Burbona u Angeliki w hotelu i robiłam mu zdjęcia do ogłoszeń Quote
stzw Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='malawaszka']powtarzam tutaj też - nie strzelaj na oślep - jedź i sprawdź - bo ja osobiście widziałam Burbona u Angeliki w hotelu i robiłam mu zdjęcia do ogłoszeń[/QUOTE] Malawaszka, uważasz, że ukrycie ciężarnej suki przed sterylką aborcyjną a potem wmawianie użytkownikom fb że szczeniaki spadły z nieba w Bytomiu jest strzelaniem na oślep???? W moim odczuciu to jest oszustwo,wskutek którego na świecie pojawiło się 8 kolejnych, bezdomnych psów. Nawet jak zrobią się "domne" to kosztem tych dorosłych, które masz w portfelu i w sercu. I o które będziesz dalej walczyć bo z rozmnażaniem Ci nie po drodze. Quote
malawaszka Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='stzw']Malawaszka, uważasz, że ukrycie ciężarnej suki przed sterylką aborcyjną a potem wmawianie użytkownikom fb że szczeniaki spadły z nieba w Bytomiu jest strzelaniem na oślep???? W moim odczuciu to jest oszustwo,wskutek którego na świecie pojawiło się 8 kolejnych, bezdomnych psów. Nawet jak zrobią się "domne" to kosztem tych dorosłych, które masz w portfelu i w sercu. I o które będziesz dalej walczyć bo z rozmnażaniem Ci nie po drodze.[/QUOTE] nie wkładaj mi proszę w usta słów których nie napisałam - pisałam o tym, gdzie przebywa pies BURBON a nie o szczeniakach - w sprawie szczeniaków kompletnie nic nie wiem więc się nie wypowiadam - w przeciwieństwie do niektórych - ja piszę tylko to co wiem :) ja o Burbonie - ty o szczeniakach - halooo tu ziemia... Quote
stzw Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Problem zaczął się od szczeniaków. A przy okazji parę innych rzeczy wypłynęło. Też ciekawych. A co jest z Burbonem nie tak? Ada-jej pisała, że "missieek, ktora prowadzi legalny hotelik i wszystko na to wskazuje ze robi to z empatia i sercem". Myli się? Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='malawaszka']powtarzam tutaj też - nie strzelaj na oślep - jedź i sprawdź - bo ja osobiście widziałam Burbona u Angeliki w hotelu i robiłam mu zdjęcia do ogłoszeń[/QUOTE] a kiedy widzialas ostatni raz Burbona u Angeliki? jesli to prawda co piszesz o Burbonie to mysle ze w zaistnialej sytuacji, kazdy z wspierajacych finansowo Burbona, chetnie widzial by nowe jego fotki w hotelu Angeli. Nie zmienia to jednak faktu, o ktorym pisza na fb, klamliwe wydarzenie o Bialce i jej szczeniakach, o pseudohoteliku w Bytomiu, to raczej nie jest strzelaniem na oslep a fakty. Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='stzw']Problem zaczął się od szczeniaków. A przy okazji parę innych rzeczy wypłynęło. Też ciekawych. A co jest z Burbonem nie tak? Ada-jej pisała, że "missieek, ktora prowadzi legalny hotelik i wszystko na to wskazuje ze robi to z empatia i sercem". Myli się?[/QUOTE] w calej tej aferze osob dzialajacych nieuczciwie pogubilam sie jak widac z wpisu malawaszka. Quote
malawaszka Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='stzw'] A co jest z Burbonem nie tak? Ada-jej pisała, że "missieek, ktora prowadzi legalny hotelik i wszystko na to wskazuje ze robi to z empatia i sercem". Myli się?[/QUOTE] a Burbonem jest wszystko w porządku poza tym, ze domu nie może znaleźć, tylko Ada-jeje oskarżyła missiaa że Burbon jest w pseudo hotelu w Bytomiu - a to jest nieprawdą bo jest koło Miechowa u missieek i JEST PRAWDĄ, że missieek to co robi, robi z empatią i sercem i powtórzę - sprawy szczeniaków nie znam więc się nie wypowiadam bo nie mam czasu na "śledztwo"... Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='malawaszka']a Burbonem jest wszystko w porządku poza tym, ze domu nie może znaleźć, tylko Ada-jeje oskarżyła missiaa że Burbon jest w pseudo hotelu w Bytomiu - a to jest nieprawdą bo jest koło Miechowa u missieek i JEST PRAWDĄ, że missieek to co robi, robi z empatią i sercem i powtórzę - sprawy szczeniaków nie znam więc się nie wypowiadam[B] bo nie mam czasu na[/B] [B]"śledztwo".[/B]..[/QUOTE] a szkoda, dzieki tym co sledza afery oczyszcza sie osoby ktore dzialaja uczciwie a Ci co wycigaja z portfela ostatnie 5 zl.moga je przeznaczyc na zwierzeta w potrzebie a nie dla oszustow do ich wlasnych kieszeni. Quote
malawaszka Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 No widzisz - jedni opiekują się zwierzętami u siebie w domu i ogłaszają je i szukają im domów, a inni zajmują się sprawami tego typu - bo nikt nie da rady robić wszystkiego - i jak ja nie zmuszam nikogo, żeby robili to co ja, tak Ty miej zrozumienie dla tych, którzy robią coś innego niż Ty i nie mówię tu o tym, żeby rozumieć i tolerować działanie nieuczciwe bo tego nie można tolerować; I jeszcze jedno ode mnie - ja nie wierzę w to, żeby Karolina działała nieuczciwie i była czyimś "przydupasem" dla kasy :crazyeye: - mam takie prawo - nie wierzę i już i jak nie zobaczę dowodów czarno na białym to nie uwierzę w taką pisaninę. No po prostu szok! Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='malawaszka']No widzisz - jedni opiekują się zwierzętami u siebie w domu i ogłaszają je i szukają im domów, a inni zajmują się sprawami tego typu - bo nikt nie da rady robić wszystkiego - i jak ja nie zmuszam nikogo, żeby robili to co ja, tak Ty miej zrozumienie dla tych, którzy robią coś innego niż Ty i nie mówię tu o tym, żeby rozumieć i tolerować działanie nieuczciwe bo tego nie można tolerować; I jeszcze jedno ode mnie - ja nie wierzę w to, żeby Karolina działała nieuczciwie i była czyimś "przydupasem" dla kasy :crazyeye: - mam takie prawo - nie wierzę i już i jak nie zobaczę dowodów czarno na białym to nie uwierzę w taką pisaninę. No po prostu szok![/QUOTE] a jednak sie rozumiemy i zgadzamy, nikt nie jest w stanie robic wszystkiego, dla mnie to tez ogromny szok, to co przeczytalam o Karolinie, ufalam jej. Odwrotnie zrozumialas wpis z fb z ktorego wynika ze to iwonamaj i Beta Eso sa przydupasami Karoliny i Justyny, ktora prowadzi hotel w Bytomiu i obydwie czerpia z tego zysk. Quote
malawaszka Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='Ada-jeje']Odwrotnie zrozumialas wpis z fb z ktorego wynika ze to iwonamaj i Beta Eso sa przydupasami Karoliny i Justyny, ktora prowadzi hotel w Bytomiu i obydwie czerpia z tego zysk.[/QUOTE] ale to jest tak niedorzeczne, że słów brak... Quote
Ada-jeje Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='malawaszka']ale to jest tak niedorzeczne, że słów brak...[/QUOTE] jedank, to nie jest wszystko co jest napisane na fb i na dogo, sa jeszcze inne sposoby komunikacji. Uwazasz ze ja po jednym wpisie od razu uwierze? Quote
ania75 Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Szkoda, ze panie zamiast zajmowac sie pomaganiem bezdomnym psom zajmuja sie sledzeniem "AFER" - przyznam, ze niedobrze mi sie robi jak czytam ten upojny ton ...... to jest watek, ktory ma sluzyc pomaganiu a nie brylowaniu pewnych osob - zalozcie sobie wlasne watki i upajajcie sie tam swoim towarzystwem...... Quote
stzw Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 [quote name='ania75']Szkoda, ze panie zamiast zajmowac sie pomaganiem bezdomnym psom zajmuja sie sledzeniem "AFER" - przyznam, ze niedobrze mi sie robi jak czytam ten upojny ton ...... to jest watek, ktory ma sluzyc pomaganiu a nie brylowaniu pewnych osob - zalozcie sobie wlasne watki i upajajcie sie tam swoim towarzystwem......[/QUOTE] No cóż, dzięki takiemu podejściu do pojęcia "uczciwość" żyjemy w kraju w którym prym wiodą kombinatorzy i oszuści. I nic się nie zmieni, bo kłamstwo zyskało status "dobra narodowego" a osoby próbujące z tym walczyć określa się mianem AFERZYSTÓW. Quote
Recommended Posts