Greven Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Podobno schronisko w Szczecinie ma 40 wolontariuszy obu płci. Toż to więcej, niż jeden wolontariusz na 10 psów! :crazyeye: Tylko, że tych naszych szczecińskich wolontaiuszy za bardzo nie widać. Martwe dusze, czy po prostu mało zaangażowani ludzie? W kilka osób znamy się osobiście, "znamy" się też z netu. Co powiecie na spotkanie, nie koniecznie na terenie schroniska? Warto by było zebrać wszystkich czynnych wolontaiuszy (nie tych na papierze), pogadać o sytuacji w schronisku, o tym jak jeszcze lepiej i sprawniej pomagać, o organizacji tymczasów itd. itp. Myślę, że tematów do omówienia jest sporo. Ja znajdę czas. A Wy? Bezpośrednio znam Anię Baranowską, która przychodzi co weekend. Z dogo "znam" Inez, justine, amelkę i Amiśkę. Kto jeszcze jest ze Szczecina? Organizujemy coś? Quote
Inez Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Greven, ja bardzo chętnie :) [quote]Tylko, że tych naszych szczecińskich wolontaiuszy za bardzo nie widać. Martwe dusze, czy po prostu mało zaangażowani ludzie?[/quote] Szczerze mówiąc, sama jestem ciekawa, prócz tych ktorych wymieniłas znam jeszcze moze ze 4 osoby ktore przychodzą regularnie. Napewno sporo ludzi jest w trakcie załatwiania formalności ponieważ to od niedawna pręznie ruszył wolontariat. Liczne badania, szczepienie, jezedżenie do ZUKu, szkolenie BHP, to zajmuje sporo czasu a bez tego, porozumienie ze schroniskiem nie zostanie podpisane i taka osoba nie mozna wykonywac tego co moze wolontariusz. 18 maja o godz 11,00 ma byc zebranie, jeśli ktoś ma ochote na przyjście to prosze bardzo :) , kwestia wolontariatu napewno będzie poruszona. Quote
Greven Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 No to fajnie. Informacje o tym wątku podaj dalej ;) Quote
justine. Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Greven wlasnie myslalam o takim watku i zajrzalam tu zeby go zalozyc a tu juz jest, wspaniale :)!! wiec tak: jestem bardzo za takim spotkaniem. kazdy osobno niewiele zdziala, grupą zawsze lepiej, wiecej propozycji, pomyslow, sposobow i realizacji. ja jestem w kazda sobote w schronie i spotykalam tylko 2 osoby, wiec nie wiem jakim cudem jest ich 40!!! jak jest wiecej osob mozna przynajmniej wziac na raz jednej osobie po 2 i pojsc sie wybiegac, nie mowiac o innych sprawach... teraz mam sajgon na uczelni, niedlugo sesja nie dam rady bywac 2 razy w tygodniu ale jakbysmy cos zorganizowaly to jak najbardziej sie na to pisze!! a 18 maja to jest final tej imprezy co schronisko prowadzi :jedna szkola, jedna buda, wiec bedzie raczej duzo ludzi, nie sadze zeby udalo nam sie wtedy obgadac sprawe wolontariatu. Quote
justine. Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 no wlasnie, kto by mial jutro czas zeby zajrzec do psin??? mam jutro doslownie godzinke ale po prostu jak tam jestem to nie moge nie wyjsc z tymi kilkoma pupilami, moze ktos wpadnie rowniez na godzinke?? Quote
Inez Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote] nie sadze zeby udalo nam sie wtedy obgadac sprawe wolontariatu.[/quote] uda się, jesli nie to ja osobiście porozmawiam z panią Alicją. Quote
amelka0 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Greven,ja też jestem za takim spotkaniem. Ja tam w schronie poza Inez i Justine nikogo nie widziałam,niestety. Quote
justine. Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='Inez']uda się, jesli nie to ja osobiście porozmawiam z panią Alicją.[/quote] z pania Alina :) mysle ze nie bedzie miala czasu podczas tej akcji. no sprobujemy. Kto wywiesza ogloszenia pieska kokosika? Quote
Greven Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Tłumów nie ma ani w schronisku, ani w tym temacie. Dziewczyny, [B]męska decyzja[/B] - spotykamy się w przyszły piątek po południu / wieczorem, gdzieś nieoficjalnie, w mieście? Jeśli tak, to powiedzcie gdzie Wam pasuje (miejsce, aby usiąść, wypić herbatę lub piwko, najlepiej jeśli można wejść z psem - może ogródek przy jakiejś knajpce?), a ja się dostosuję, bo jestem samochodem. Ściągnijcie resztę wolontariuszy do tego wątku. Quote
justine. Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 nie znam wiecej naszych wolontariuszy, a Ania nie ma komputera ale dam jej znac. ja pracuje w piatek po poludniu od 15. czwartek popoludnie i sobote mam wolne. moze tradycyjnie park kasprowicza tam jest knajpka z ogrodkiem Quote
Inez Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Ja jestem chętna na spotkanie, moze być tam koło parku kasprowicza, tylko no właśnie, kiedy? Quote
doris_day Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Czesc wszystkim,Dorota z tej strony, ja chyba należe do tych niewidzialnych ale chetnie spotkam sie - pakt kasprowicza - na przeciwko teatru letniego sa stoliki, można porozmawiać. Może sobota ?? Quote
Greven Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Ja w sobotę mam szkolenie, ale jeszcze nie wiem, do której będę musiała siedzieć. Jeśli większości z Was pasuje sobota, to postaram się zredukować udział w zajęciach do złożenia podpisu na liście :p Czyli co, np. sobota ok. godz. 15, lub trochę później, Park Kasprowicza? Quote
justine. Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 tak, mi pasuje, lepiej troche po 15 bo rano do schroniska jade Quote
katarzyna kuczewska Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 kochane w sobote mam szkolenie a potem czewsc z tych nie widocznych jest juz umowiona do Pani Irenki i Maksa:) moze w niedzile ? Quote
Inez Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 No to kiedy?:cool3: Musimy wkońcu ustalić jakis termin. Quote
Greven Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 A Wy nie idziecie do tej pani w sobotę? Trzeba szybko decydować, bo ja muszę ustawić sobie dzień. Niedziela też może być, godz. 15 -16 w parku, ale zaraz będę bez netu, więc dogadajcie to między sobą i dajcie znać najpóźniej jutro wieczorem na 502 309 385. Quote
justine. Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 mi pasuje tylko sobota po poludniu, niedziele cala pracuje, no ale glos ma wiekszosc Quote
katarzyna kuczewska Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 mi bardziej pasuje niedziela ale jak sobota to moze na 1min no nie wiem jeszcze do ktorej mam to szkolenie Quote
justine. Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 przydaloby sie dziewczyny cos ustalic bo tez mozna inaczej sobie zaplanowac sobotnie popoludnie jak nam nie wypali spotkanie, choc mam nadzieje ze sie odbedzie i bvede mogla przyjsc ;) Quote
amelka0 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 [quote name='justine.'] Kto wywiesza ogloszenia pieska kokosika?[/quote] Hmm....a jak myślisz;),znasz drugą taką "wariatkę"która najpierw nie może spać po nocach, bo pies w schronisku,a potem nie może spać po nocach bo pies już na tymczasie i domku pilnie szuka?Niestety obwieszone pół Szczecina i nic....nawet jedna osoba nie zadzwoniła:-(:-(.Może mógłby ktoś pomóc poogłaszać pieska?? Co do spotkania,to kurcze,trochę szkoda,że to już ten weekend,bo ja w sobotę do Niemiec muszę jechać. Quote
Recommended Posts