Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Berneńczyki z tego co pamiętam są na lodowisku.

Lodowiska nie życzą, bo jest tak jak na lodowisku - bardzo zimno. Dlatego sędziowane tam są zazwyczaj rasy duże, które nie trzęsą się jak galarety.
W zeszłym roku sędziowie byli w kamizelkach i kurtkach zimowych. Wystawcy podobnie.

A ja dzisiaj dostałam telefon z ZK Katowice no i będę też w piątek, czyli jestem we wszystkie trzy dni :-)

Posted

[quote name='panienkabubu']Berneńczyki z tego co pamiętam są na lodowisku.

Lodowiska nie życzą, bo jest tak jak na lodowisku - bardzo zimno. Dlatego sędziowane tam są zazwyczaj rasy duże, które nie trzęsą się jak galarety.
W zeszłym roku sędziowie byli w kamizelkach i kurtkach zimowych. Wystawcy podobnie.

A ja dzisiaj dostałam telefon z ZK Katowice no i będę też w piątek, czyli jestem we wszystkie trzy dni :-)[/quote]

Niestety w piatek na lodowisku oceniane sa rowniez psy z afryki i innych cieplych krajow- basenji, psy faraona, nagie psy meksykanskie...

Posted

[quote name='AlaNowak']Niestety w piatek na lodowisku oceniane sa rowniez psy z afryki i innych cieplych krajow- basenji, psy faraona, nagie psy meksykanskie...[/quote]
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

:splat: :splat: :splat: :splat: :splat: :splat:

A Jack Russell Teriery w piątek?

Posted

[quote name='AlaNowak']Niestety w piatek na lodowisku oceniane sa rowniez psy z afryki i innych cieplych krajow- basenji, psy faraona, nagie psy meksykanskie...[/quote]

no nie mów :-o:-o:-o:pissed::cry:

Posted

[quote name='.ania']Hmm.. a gdzie znaleźliście info o miejscu ringów dla poszczególnych ras?[/quote]
Jeszcze nie ma takiego info, ale od paru lat rozmieszczenie ringów i ras się powtarza:razz:.
Jednak w tym roku mogą być niespodzianki...np. cavaliery zagoszczą tym razem na płycie głównej a nie w bocznym holu /przeciek podany na cavisiowym forum/...:cool1:

Posted

[quote name='McDzik']czyli wraz z Cavalierkami zapewne i ST, bo rok temu były na tym samym... Sędziego też macie z Honk-Kongu? jak tak to znowu razem :D[/quote]
Niestety nie- nas sędziuje holender:razz:...

Posted

jeżeli będziemy na lodowisku to bardzo fajnie :)
Moja niuńka najlepiej czuje się właśnie w zimniejsze dni :)
Jak jest 20stopni to już sapie... Praktycznie na każdej wystawie jak dotąd doskwierało jej ciepło, zobaczymy jak będzie tym razem.

Posted

Jak ktoś chce 'ręcznie' to zrobić, to z tej strony można policzyć, gdzie jest spis wystawców i ich psów zgłoszonych na wystawę (ale tak nie ma podanych ras ani klas).

Posted

[quote name='McDzik']Kurcze no to jednak pewnie znowu będziemy w tym kąciku co rok temu..[/quote]
A ja tam bym się chętnie na ten kącik zamieniła:cool1:
Płyta główna= mało miejsca,niesamowity ścisk,gwar, pełno ludzi z psami i zwiedzających ,przechodzących i oglądających. A w kąciku cicho, dużo miejsca na przebieżki i rozłożenie się z całym majdanem:roll:.
Ale nas będzie troszkę- 71 sztuk więc pewnie dlatego.../ech, rasa robi się popularna/.

Posted

[quote name='McDzik']no nie mów :-o:-o:-o:pissed::cry:[/quote]

Mówie serio, dlatego zawsze przed wejsciem na ring musze r ozgrzac psa, aby nei telepal sie z zimna podczas oceny....

Posted

[quote name='Evni']ja też jestem ciekawa konkurencji :) i ile będzie seterków[/quote]

A ktore sweterki Cie interesuja?
Bo jesli rude to jz mniej wiecej z listy stawek wylapalam:)

Posted

[quote name='Tecia']A ktore sweterki Cie interesuja?
Bo jesli rude to jz mniej wiecej z listy stawek wylapalam:)[/QUOTE]

Ja angolców tez juz troche naliczyłam :evil_lol: