Dea Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Eleni nie wiem, czy jeszcze jakiejś rasy. Ja się na posokowcach za bardzo nie znam, ale wet jak ją zobaczył, to od razu, że posokowiec, wysłałam zdjęcia na wątek posokowców i też nikt nie kwestionował, że to posoczek... Wiem pyszczek trochę inny, ale skoro fachowcy nic nie mówili, no to posoczek i tyle:evil_lol: Quote
ulvhedinn Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Taki prawie-posokowiec. ;) Rozumiem, że sucz ma już dom? Quote
Dea Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Ma na pewno DT, jutro jedzie, a jak dobrze pójdzie to może stały u Eleni:razz: Quote
martasuwałki Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Dea napisał(a):Ma na pewno DT, jutro jedzie, a jak dobrze pójdzie to może stały u Eleni:razz: Ale świetne wieści, Dea Ty to po prostu jesteś czarodziejką, bo tak z rękawka te wspaniałe domki wyczarowujesz :loveu: Quote
Dea Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Marta to nie ja, to ludzie na dogo i na posokowcach tacy wspaniali:loveu: A właśnie, tutaj sobie proszę poczytać cytat z maila od SuperDog z posokowców, dziewczyny do której jedzie na DT nasza suczka: "Przeczytałam sobie fragment na dogomanii. Niech mi to towarzystwo nie powątpiewa w posoczkowość naszej dziewczyny:O) Tego typu posokowce również bywają i to jak najbardziej wśród rodowodowych. Jest trochę jaśniejszego umaszczenia - wręcz piaskowa (taki typ jest dopuszczalny we wzrocu) i co dodam bardzo rzadki". NO:mad: To niech mi tu jeszcze ktoś zwątpi:evil_lol: ! Quote
martasuwałki Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Dea napisał(a):Marta to nie ja, to ludzie na dogo i na posokowcach tacy wspaniali:loveu: A właśnie, tutaj sobie proszę poczytać cytat z maila od SuperDog z posokowców, dziewczyny do której jedzie na DT nasza suczka: "Przeczytałam sobie fragment na dogomanii. Niech mi to towarzystwo nie powątpiewa w posoczkowość naszej dziewczyny:O) Tego typu posokowce również bywają i to jak najbardziej wśród rodowodowych. Jest trochę jaśniejszego umaszczenia - wręcz piaskowa (taki typ jest dopuszczalny we wzrocu) i co dodam bardzo rzadki". NO:mad: To niech mi tu jeszcze ktoś zwątpi:evil_lol: ! TAK!!!:mad: :mad: :mad: Quote
Eleni Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ja nie powątpiewałam w posokowość a jedynie w lekką domieszkę innego psa. Pytałam jedynie z ciekawości. Nie hoduję posokowców i nie zależy mi na super idealnej rasie. Określenie większości procentowej rasy jedynie ma mi ułatwić układanie psa gdyż nie ma jednej metody na wszystkie. Z resztą piesek zyska znacznie jak nabierze trochę ciała i odżyje emocjonalnie. Quote
Dea Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 No cioteczki, maleńka już pod opiekuńczymi skrzydłami posokowcowej mamy Oli SuperDoga z forum posokowców. Była chwila grozy bo okazało się, że o mały włos przez pomyłkę wydali by ją komuś innemu, kto jechał z Krakowa (myśleli, że to osoba ode mnie), ale wszystko się ułożyło:evil_lol: . Mąż Oli dzwonił później z drogi, że mała ułożyła się na tylnym siedzeniu i śpi. Wystraszona, zestresowana, ale grzeczna (no delikatnie na niego warknęła, jak sobie siedziała spokojnie pod ławką w schronie, a on chciał ją zabrać z bezpiecznego miejsca, ale później dała się ugłaskać i wyciągnąć smakołykiem:lol:). Czekam teraz niecierpliwie na pierwszą relację z DT. Eleni gdybyś miała kontakt pierwsza to oczywiście też prosimy o parę słów o naszej posokowej dziewczynie. A co do ułożenia - Ola na pewno co nieco Ci podpowie:razz: Quote
martasuwałki Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Dea napisał(a):No cioteczki, maleńka już pod opiekuńczymi skrzydłami posokowcowej mamy Oli SuperDoga z forum posokowców. Była chwila grozy bo okazało się, że o mały włos przez pomyłkę wydali by ją komuś innemu, kto jechał z Krakowa (myśleli, że to osoba ode mnie), ale wszystko się ułożyło:evil_lol: . Mąż Oli dzwonił później z drogi, że mała ułożyła się na tylnym siedzeniu i śpi. Wystraszona, zestresowana, ale grzeczna (no delikatnie na niego warknęła, jak sobie siedziała spokojnie pod ławką w schronie, a on chciał ją zabrać z bezpiecznego miejsca, ale później dała się ugłaskać i wyciągnąć smakołykiem:lol:). Czekam teraz niecierpliwie na pierwszą relację z DT. Eleni gdybyś miała kontakt pierwsza to oczywiście też prosimy o parę słów o naszej posokowej dziewczynie. A co do ułożenia - Ola na pewno co nieco Ci podpowie:razz: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Dea Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Uroczyście zawiadamiam, że nasza psica od piątku grzeje doooopkę w nowym stałym domu u Eleni:loveu: Chyba można przenieść wątek do szczęśliwych zakończeń:multi: Quote
martasuwałki Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 :smilecol:Wszystkiego najlepszego!!!:smilecol: Quote
Eleni Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Dziękuję wszystkim za owocną pomoc :) Pozdrawiam, Eleni Quote
Dea Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Eleni a ja i tak śledzę losy Twoje i Ulme na posokowcach:evil_lol: Quote
Eleni Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Ależ proszę bardzo. Tam będę opisywać początki adoptowanego psa w domu oraz jak my się uporaliśmy z problemami dla następnych adoptujących. Oczywiście historia będzie wzbogacona o zdjęcia (chociaż Ulme bardzo ich nie lubi). Quote
Dea Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Eleni ale jak będziesz miała trochę czasu to i tutaj coś skrobnij, bo inne cioteczki też są ciekawe:loveu: Quote
Eleni Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Z dużymi podziękowaniami dla osób zajmujących się adopcjami posokowców. Quote
martasuwałki Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Na zdjęciach widać jaka psinka jest szczęśliwa... :lol: Quote
Ziutka Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Czy ktoś wie jak się miewa panienka w nowym domku :cool1: Zero wieści od maja :placz: :placz: Quote
Dea Posted September 11, 2007 Author Posted September 11, 2007 Z tego co wiem to wszystko dobrze, Ola od adopcji posokowców trzyma rękę na pulsie:lol: Quote
Ziutka Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 Dea napisał(a):Z tego co wiem to wszystko dobrze, Ola od adopcji posokowców trzyma rękę na pulsie:lol: Dzięki za info :lol: A może jakieś zdjęcia :loveu: Pewnie Niunia jest nie do poznania :cool3: Quote
Eleni Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Przychodzę z pomocą :D Ulme ma się wręcz świetnie. Psina nie do zdarcia. Energii ma zdecydowanie ponad przeciętną nawet jeśli mówimy o posokowcach (każdy dzień wita jak największe szczęście). Jest niesamowicie posłuszna i karna. Bardzo szybko się uczy. Już nawet razem jeździmy konno :) Jedynie kradnie na potęgę. Nawet jabłka czy pestki z dyni, ale co tam i tak zaraz to wybiega. Ma swoją klatkę dzięki której czuje się bezpieczniej szczególnie jak jedziemy w obce miejsce. Ulme najprawdopodobniej nigdy dłużej nie żyła z człowiekiem gdyz bała się absolutnie wszystkiego. Do teraz jeszcze ma zrywy np na dźwięk dzwonka w TV czy kroki kogoś zbyt gwałtowne, ale jeszcze trochę czasu i wszystko będzie w normie. Najbardziej mi sie spodobał stosunek do koni - po prostu poczzuła się jak w żywiole i zachowywała się tak jak przystało na mysliwskiego psa. W życiu nie spodziewałam się, że to będzie tak fantastyczny pies. Postaram się czasem wrzucić tu więcej zdjęć. Chronologicznie i poglądowo. Pozdrawiam, Eleni Quote
Recommended Posts