devoner Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='beataczl']mysle,ze kazdy na watku ma prawo do swojego zdania i wypowiedzi. jestesmy chyba zgodni co do tego ,ze wizyta Karo u dobrego wet powinna sie odbyc ze wzgledu na lapinke . odczytanie rtg starego i ewentualnie drugi rtg jesli bedzie potrzeba /to nie taki duzy koszt/ a potem zobaczymy co bedzie bo gdybac to sobie mozemy odn chorob,operacji itp;)[/QUOTE] dokładnie o to chodzi;) Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Czyli mamy załatwioną sprawę lekarza. Piesio musi przejść badania i już. Ick - przychodzą na konto pieniądze z bazarku i nie bardzo wiem jak to zapisać. Dziś przyszły 20zł od Tobciu i 16zł od Wiosna. Jak mam to ogarnąć? Quote
PaSja Hera Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Tianku']Tak czy siak Karo musi być zdiagnozowany i koniec z fusów wróżyć nie będziemy wiec nie ma co spekulować... [B]Najpierw wizyta u weta[/B] a potem będziemy dyskutować i myśleć co dalej wszyscy chcemy przecież dla niego jak najlepiej :smile:[/QUOTE] No własnie,też tak myślę...trzeba Karuśka zbadać i dopiero się zastanawiać.:buzi: Quote
andzia69 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='ick']I cytuje zakończenie postu...andzia69..z zapytaniem ..post 1563 [COLOR=#000000][I]W takim razie może poczekamy na sugestię do którego weta sobie życzycie psa zawieźć, zeby nie było, ze może ten jest niedobry, a tamten lepszy.[/I][/COLOR] [COLOR=#000000][I]Mortes się zgodziła psa zatransportować. Więc czekamy na sugestie gdzie. [/I][/COLOR] A moje pytanie bylo> I czy to jedyne zdjecie Rtg,zrobione rok temu szybko przez ten schron jest podstawą do operacji [LIST] [*]osteotomia podkrętarzowa [*]odnerwieni stawu biodrowego – może być wykonywana zarówno u młodych, jak i dorosłych psów, ale tylko w przypadku bolesności [*]amputacja głowy i szyjki kości udowej [/LIST] I jakiej operacji ?To powazna decyzja.Operacja i długoletnia kosztowna rehabilitacja. Lekarz weterynarii, do którego trafia pies z podejrzeniem dysplazji stawów biodrowych, prowadzi bardzo szczegółowy wywiad i wykonuje szereg badań – tzw. prób specjalnych . Należy wykonać kilka zdjęć Rtg– w kilku pozycjach (ułożeniach kończyn). Łapke przednią trzeba przebadać a to stare zdjęcie nie pokaże nam nic nowego co łapce teraz dolega....Pozdrawiam[/QUOTE] Sugestie weta po obejrzeniu zdjęć (były dobrze zrobione, w narkozie iwidać co sie dzieje z biodrami - dysplazja, coś tam nie tak w prawym stawie biodrowym, na główce są nierówności - ale to poproszę o opis, bo ja po swojemu przekazuję) - amputacja główki kości udowej zdaje egzamin w przypadku psów lżejszych - do 25 kg - odnerwienie stawu - super, ale w przypadku psów do roku czasu Proponue kurację zastrzyków cartrophen (o ile dobrze spamiętałam) - 4 zastrzyki w odstępach tygodniowych, koszt ok. 200 zł za całość Mamy być tam dzisiaj z psem i teraz pytanie - co dalej? bo jeśli mamy podać zastrzyk to żeby nie taszczyć psa co chwilę, można pierwszy podać dzisiaj Oczywiście do diagnozy przednia łapa, na którą pies kuleje Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Moim skromnym zdaniem trzeba od razu dać zastrzyk. Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Dalsze wpłaty za bazarek: Don Pesio - 175zł Jagoda1 - 22zł. Ick ponawiam pytanie jak mam to ogarnąć? Quote
beataczl Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Poziomka']Dalsze wpłaty za bazarek: Don Pesio - 175zł Jagoda1 - 22zł. Ick ponawiam pytanie jak mam to ogarnąć?[/QUOTE] wpisuj te wplaty na watku bazarku , nie tu ;) Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 A nie wydaje Ci się, że małe zamieszanie może się z tego zrobić? Quote
beataczl Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Poziomka']A nie wydaje Ci się, że małe zamieszanie może się z tego zrobić?[/QUOTE] nie ...zawsze tak robimy :) Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='beataczl']nie ...zawsze tak robimy :)[/QUOTE] Acha. To świetnie. Szkoda tylko, że dowiedziałam się o tym dopiero teraz. Quote
andzia69 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [IMG]http://imageshack.com/a/img547/1594/hdpm.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.com/a/img163/7682/ic8b.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.com/a/img547/1466/atfg.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.com/a/img845/1254/0hjj.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.com/a/img842/8700/pxh3.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.com/a/img822/957/4qd9.jpg[/IMG] Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Piękny chłopak. U jak u weta? Quote
kabaja Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 bardzo dzielny piesio :lol: i jaki wynik był na tej wadze:cool3: Quote
2010 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Poziomka']Czyli mamy załatwioną sprawę lekarza. Piesio musi przejść badania i już. Ick - przychodzą na konto pieniądze z bazarku i nie bardzo wiem jak to zapisać. Dziś przyszły 20zł od Tobciu i 16zł od Wiosna. Jak mam to ogarnąć?[/QUOTE] Witaj, pieniądze z bazarku prosze podsumuj razem .To jest konieczne do jego rozliczenia. Prosze melduj wpłaty na jego bazarku albo na pm.i ja zanotuje w rozliczeniu. To podstawa wysyłek fantów. Pieniadze przeznaczone sa na dofinansowanie hotelu i karmy..... Hotelik trzeba dofinansowywać co miesiac u Mirona.Brakujaca suma jest duza... Nadal nie wiadomo co z jego przednia łapka, ktorą kiedyś oszczedzał.. To jemu ostatnio dokuczało...Czy wszystkie psy w tym schronisku były przeswietlane...Dlaczego Karo mial w schronisku robiony RTG? To stare zdjęcie Rtg nie jest moim zdaniem podstawą do jakiekolwiek kuracji.. Niestety Karo nie finansuje żadna fundacji. Moze znacie jakąs ,ktora moglaby jemy pomóc finansowo... Quote
andzia69 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='kabaja']bardzo dzielny piesio :lol: i jaki wynik był na tej wadze:cool3:[/QUOTE] hmmm...40 kg :razz: Karo jest ciężki do obsługi u weta ...stoi grzecznie itd dopóki...dopoki nie trzeba dać się przwrócić na bok i takie tam w celu badania :( Posikał się, puściła strzała z gruczołów - no sama przyjemność :diabloti: Trochę się umęczyliśmy, zanim cokolwiek się dało mu przebadać. Mam to zdjęcie - spróbuję wstawić. Dysplacja jest, ale z tego co powiedzial wet większym problemem jest kolano - wypadająca rzepka i więzadło. Pies dysplastyczny odciążając biodro obarcza kolana - taka reakcja lańcuchowa. Poniewaz Karo do małych nie należy - no to też się tak dzieje, mozna się zastanowić nd operacją tego więzadla ...ale to niekoniecznie teraz. Dzisiaj chodził bardzo ładnie - widać nie był przeciążony bieganiem. Przedniej łapy nie dal sobie juz przebadać... Postanowiłyśmy podac mu te zastrzyki - dzisiejszy koszt pokryłam ja, dalam tez Mortes 20 zl na paliwo. Niestety w drodze Karo pogryzł smycz Mirona - porządną smycz :shake: i trzeba będzie ją odkupić (ale tu niech Miron napisze, zeby nie było, ze kogoś na coś naciągam) Dziękuję Mortes za dotaszczenie psa do weta - łatwe to też nie jest, bo nie lubi samochodow zbytnio :cool3: Quote
ewab Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='andzia69'] Dziękuję Mortes za dotaszczenie psa do weta - łatwe to też nie jest, bo nie lubi samochodow zbytnio :cool3:[/QUOTE] Skąd ja to znam:p Quote
andzia69 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [IMG]http://imageshack.com/a/img691/5236/i5de.jpg[/IMG] to rtg Karusia z zeszłego roku Quote
miron h Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Ja tylko dopowiem, że po powrocie do domku, Karo przywitał się tylko ze stadkiem, wpadł do kojca na jedzenie i picie, i zakopał się w budzie :lol: Dopiero teraz jak poszedłem mu wymienić wodę na noc, wyleciał się poprzytulać :lol: Do samochodu wszedł bez żadnych problemów, natomiast do grzecznych i siedzących na miejscu, psów w trakcie jazdy, nie należy ^^ Smycz, cóż :P Dobrze, że mocna i gruba była i utrzymała wariatuńcia :) Quote
devoner Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 cartrophen fajna rzecz i po naprawdę preferencyjnej cenie dostał,ja dla Meguna za serię zapłaciłam 250 zł po znajomości,że tak powiem.kosztem drugiego zastrzyku proszę obciążyć mnie.ale miałyście wieczór pełen wrażeń,nie zazdroszczę,te gruczoły:shake:wręcz współczuję i dzięki dziewczyny za pomoc:loveu: Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='miron h']Ja tylko dopowiem, że po powrocie do domku, Karo przywitał się tylko ze stadkiem, wpadł do kojca na jedzenie i picie, i zakopał się w budzie :lol: Dopiero teraz jak poszedłem mu wymienić wodę na noc, wyleciał się poprzytulać :lol: Do samochodu wszedł bez żadnych problemów, natomiast do grzecznych i siedzących na miejscu, psów w trakcie jazdy, nie należy ^^ Smycz, cóż :P Dobrze, że mocna i gruba była i utrzymała wariatuńcia :)[/QUOTE] Miron :) chłopak miał dzień pełen wrażeń. Ale się poprzytulał w końcu. :) A smyczkę trzeba odkupić. Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Andzia69 pieniążki za zastrzyk mam przelać na Twoje konto? Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='devoner']cartrophen fajna rzecz i po naprawdę preferencyjnej cenie dostał,ja dla Meguna za serię zapłaciłam 250 zł po znajomości,że tak powiem.kosztem drugiego zastrzyku proszę obciążyć mnie.ale miałyście wieczór pełen wrażeń,nie zazdroszczę,te gruczoły:shake:wręcz współczuję i dzięki dziewczyny za pomoc:loveu:[/QUOTE] Dziękuję Ci bardzo za sponsoring drugiego zastrzyku dla Karusia. :) Jesteś Jego Dobrym Duszkiem :) Quote
2010 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 (edited) Przypominam ,że za pare dni trzeba zapłacic następny miesiąc za hotelik.... Brak nadal stałych deklaracji .... Moj bazarek to co miesięc 50 zl dofinansowanie oplaty za hotelik i ewentualnie karmy... Reszta finansów mamy w poście rozliczeniowym. Tak jak informuje tutaj tytul jego watku KARO BRAKUJE DEKLARACJI na pobyt w hotelu i jego karme. .. Karo potrzebujewspanialego domku i włascicieli, którzy o niego zadbają i go przebadaja. Czy ktos pytał o Karo ? Czy były już jakies telefony? Pozdrawiam KARO PROSI O WSPARCIE FINANSOE Edited February 14, 2014 by ick Quote
Poziomka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Każdy pamięta o tym, że nie mamy pełnych deklaracji. Dziewczyny pomagają jak mogą a ja tylko prowadzę wątek i trzymam pieniądze Karo na koncie. Quote
ewab Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='Poziomka']Andzia69 pieniążki za zastrzyk mam przelać na Twoje konto?[/QUOTE] Andzia69 napisała, że zapłaciła za pierwszy zastrzyk (w sensie zasponsorowała). Devoner zadeklarowała pokrycie kosztów drugiego. Trzeba podjąć decyzję odnośnie podania trzeciego i czwartego. Quote
Recommended Posts