Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']-wydam jak urosną, a jak się nie wyda wszystkich, to się wyrzuci:angryy::angryy::angryy:[/quote]
Brak słów po prostu :angryy: Mnie to osobiście przeraża, nie wyobrażam sobie jak można coś takiego w ogóle powiedzieć, a co dopiero zrobić

Posted

[B]napisał Merson [/B]Hihi, a Tobie msie podobaja?

Jasne że tak, Merson! w ogóle uważam, że nasz kościół jest super!!!:grins:
Fajnie że mamy tam tyle zwierząt: pawie, kaczki, ryby, żółwie, a w Wielkanoc nawet kury, koguty, małe kurczaki, i inne ptaki!:lol:
Wyobraz sobie, że nie ma tam nawet jednej, małej rybki! To by było trochę nudne dla małych dzieci zabawiających się gonieniem pawi (biedne pawie) itp zabaw.

Posted

[quote name='Marlena:)']Masz rację....myślę,ze własnie przez takie wpadki z każdym dniem rodzi się około 500 000 psów i kotów,z których ponad połowa trafia do schronisk :shake: ....Nie można dopuszczać do żadnych wpadek :mad: ...a hodować-i to z głową!!!-tylko psy rasowe....bo rasowy=rodowodowy :roll: ....[/quote]

Przepraszam bardzo, czemu tylko rasowe?!
Po za tym takiej wpadki nie zawsze da się uniknąć! Jak sunia mojej babci miała cieczkę, to wogóle dziadek z nią nie wychodził na spacery, a na noc była zamykana! I co?! Skończyło się na 9 szczeniakach!!!:stop:

Posted

[quote name='Wampirek007']Przepraszam bardzo, czemu tylko rasowe?!
Po za tym takiej wpadki nie zawsze da się uniknąć! Jak sunia mojej babci miała cieczkę, to wogóle dziadek z nią nie wychodził na spacery, a na noc była zamykana! I co?! Skończyło się na 9 szczeniakach!!!:stop:[/quote]

nie da się uniknąć? da się.. sterylizując.

Posted

boze swiety mojej kolezanki brat ma hodowle ( ta chyba pseudo psy bez rodowodu) urodziło sie wiecej niz było w planie ( to rottweilery), to jej brat chciał wszystkie suki uśpić, lek nie zadziałał to co zrobił? Utopił je w stawie, jak złapie to zabije

Posted

[quote name='Matinka']boze swiety mojej kolezanki brat ma hodowle ( ta chyba pseudo psy bez rodowodu) urodziło sie wiecej niz było w planie ( to rottweilery), to jej brat chciał wszystkie suki uśpić, lek nie zadziałał to co zrobił? Utopił je w stawie, jak złapie to zabije[/quote]
Jezu, naprawde?!:crazyeye: Biedne psy! Popieram Twoje zdanie, jak go złapiesz, to zabij.

Posted

[quote name='zaba14']nie da się uniknąć? da się.. sterylizując.[/quote]

Uważam że sterylizacja to okrutny zabieg, i żaden z moich (teraźniejszych i przyszłych) psów nie będzie ani sterylizowany, ani kastrowany!:stop:

• 4 weeks later...
Posted

'Okrutne to jest jak się potem te szczenięta zabiera i topi, zabija siekierą, zakopuje żywcem.....
A te które będą miały "szczęście" będą przez całe (zapewne krótkie) życie trzymane na łańcuchu.
Okrutne jest zabijanie psa siekierą, wrzucenie w worku do rzeki, bo zagryzł kurę.
Okrutne jest wyrzucenie psa, bo nie pasuje do planów wakacyjnych, świątecznych, nowego mieszkania, bo stary, nie wyrósł na rasowego, a przecież ze 300 złoty kosztował........'

Ja nie uwazam ze to nie jest okrutne. Uwazam ze to jest bardziej okrutne niz bardzo okrutne.:shake:

Posted

[quote name='Wampirek007']
Fajnie że mamy tam tyle zwierząt: pawie, kaczki, ryby, żółwie, a w Wielkanoc nawet kury, koguty, małe kurczaki, i inne ptaki! [/quote]
hm... a co się z nimi stało po wielkanocy?

[quote name='Wampirek007']Przepraszam bardzo, czemu tylko rasowe?![/quote]
Między innymi dlatego, że to kundle zapełniają schroniska, a nie rodowodowe psy, które trafiają tam sporadycznie. Byłaś Wampirku kiedyś w schronisku dla bezdomnych zwierząt?

Tyle było wałkowania problemu na dogo, poszukaj w wątkach, poczytaj. Może coś zrozumiesz. Na ten temat i na temat "okrutnej" sterylizacji. Ja z wrodzonym sadyzmem sterylizuję i kastruję każdego psa, kota, kotkę i kocura, który do mnie trafia. Obecnie liczę zwierzęta w dziesiątkach. Do dopiero okrucieństwo na szeroką skalę, co? ;)

[quote name='Wampirek007']Po za tym takiej wpadki nie zawsze da się uniknąć! Jak sunia mojej babci miała cieczkę, to wogóle dziadek z nią nie wychodził na spacery, a na noc była zamykana! I co?! Skończyło się na 9 szczeniakach!!![/quote]
Sorry, zaszła przez zapylenie? :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:

[quote name='Matinka']boze swiety mojej kolezanki brat ma hodowle ( ta chyba pseudo psy bez rodowodu) urodziło sie wiecej niz było w planie ( to rottweilery), to jej brat chciał wszystkie suki uśpić, lek nie zadziałał to co zrobił? Utopił je w stawie, jak złapie to zabije[/quote]
Mnie jeden gościu - właściciel suki jak najbardziej papierowej i z hodowlanką - opowiadał, jakby to było najnormalniejsze na świecie, że gdy urodziła 10 sztuk, to wrzucił je do beczki z wodą (zimą) i czekał, które pierwsze wypłyną. Pięciu najszybciej wypływającym pozwolił żyć, resztę zostawił w beczce, żeby się potopiły. Co więcej, gość uważał, że zrobił bardzo dobrze, bo ta selekcja pozwoliła odchować najsilniejsze sztuki, a że reszta umierała w męczarniach... cóż, to tylko psy.

Posted

[quote name='Greven']hm... a co się z nimi stało po wielkanocy?

Między innymi dlatego, że to kundle zapełniają schroniska, a nie rodowodowe psy, które trafiają tam sporadycznie. Byłaś Wampirku kiedyś w schronisku dla bezdomnych zwierząt?

Tyle było wałkowania problemu na dogo, poszukaj w wątkach, poczytaj. Może coś zrozumiesz. Na ten temat i na temat "okrutnej" sterylizacji. Ja z wrodzonym sadyzmem sterylizuję i kastruję każdego psa, kota, kotkę i kocura, który do mnie trafia. Obecnie liczę zwierzęta w dziesiątkach. Do dopiero okrucieństwo na szeroką skalę, co? ;)

Sorry, zaszła przez zapylenie? :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:

Mnie jeden gościu - właściciel suki jak najbardziej papierowej i z hodowlanką - opowiadał, jakby to było najnormalniejsze na świecie, że gdy urodziła 10 sztuk, to wrzucił je do beczki z wodą (zimą) i czekał, które pierwsze wypłyną. Pięciu najszybciej wypływającym pozwolił żyć, resztę zostawił w beczce, żeby się potopiły. Co więcej, gość uważał, że zrobił bardzo dobrze, bo ta selekcja pozwoliła odchować najsilniejsze sztuki, a że reszta umierała w męczarniach... cóż, to tylko psy.[/quote]

1)nie mam pojecia co sie znimi dzieje
(moze proboszcz je potem zjada?:cooldevi: )
2)tak, przez zapylenie wiesz?
3)sadysta!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Wampirek007']1)nie mam pojecia co sie znimi dzieje
(moze proboszcz je potem zjada?:cooldevi: )
2)tak, przez zapylenie wiesz?
3)sadysta!!!!!!!!!!![/quote]

Wampirek, te zwierzeta sa "wyporzyczane", a potem je oczywiscie odddaja ;-)

Posted

[quote name='Merson']Wampirek, te zwierzeta sa "wyporzyczane", a potem je oczywiscie odddaja ;-)[/quote]

No przecież wiem! Na żartach sie nie znasz?!;)
Ale z tym proboszczem jest ciekawsza wersja...:cool3:

• 1 month later...
Posted

Straszne jest to wszystko co opowiadacie! :placz::placz::placz:
Jak tak można postąpić wobec psa czy innego zwierzaka?
Mam nadzieje że tam na górze (po śmierci) za te czyny ci ludzie będą mieli surową kare.

Posted

[quote name='moniska']Straszne jest to wszystko co opowiadacie! :placz::placz::placz:
Jak tak można postąpić wobec psa czy innego zwierzaka?
Mam nadzieje że tam na górze (po śmierci) za te czyny ci ludzie będą mieli surową kare.[/quote]

Też mam taką wielką nadzieję...:boom:

• 1 year later...
Posted

najchetniej bym ta babe utop[I]ił przeciez to zbrodnia a policja to konobały nic tak nie zrobia zamkna sprawe z braku dowodu jaaki ten świat jest po****** czytajac kazdy ten dział poryczałem sie chyba 20 razy a o złosci nie spomne :angryy:[/I]