Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lilk_a']ja mogę Wam podpowiedzieć pierwsze kroki Magdy z Zapem , Zap przyjechał do niej głodny , miał być głodny bo to był sposób na oswojenie go z człowiekiem , miał jeść tylko z ręki , nie z miski , tylko z ręki człowieka , jadł tak długo , tylko z ręki , wtedy człowiek był dla niego atrakcyjny bo miał jedzonko ,
Magda pracowała z nim codziennie ale krótko , zresztą na wątku są filmiki o jej pracy z Zapem , obejrzyjcie sobie
nie przeczytałam wątku Maksa i nie wiem dokładnie na czym polega problem ale może obejrzenie filmików i przeczytanie obszernych opisów Wam pomoże choć trochę ,[/QUOTE]

Dziękuje za radę, dla niego też by było dobrze, jakby miał głównie człowieka a nie psy przy sobie, czyli hotel z małą ilością zwierząt i najlepiej w domu, bo tak cięzko pracować codziennie z psem - ale kto wtedy myślał, że to taki problem będzie.

[quote name='zozola77']a ja przy nastepnym moim bazarku miałam w czesci przeznaczyc go na Maksia..najpier miałam napisac Ci na priv propozycje ale bałam sie ze mnie opitolisz ale teraz juz wiem ze tak zrobie.... przynajmniej zrobię mu dzieki temu jakąś reklame i mzoe ktos wpadnie na watek i cos pomoże, bo faktyczie bez deklaracji ani rusz
a lilka_a ma racje..tylko ze bez wiekszej kasy nie ruszymy z miejsca... chyba ze jednak powysyłasz zaproszenia z prosba o pomoc, deklaracje.... wiem ze zobowiazałas sie sama utrzymywac go w hotelu, ale sytuacja sie zmienia i trzeba spróbowac ...[/QUOTE]

:placz: dziękuje! Czemu miałam Cie ochrzaniać za pomoc! Przecież to nie jest tak, że wziełam psa na barki i nie chce pomocy tylko chce być bohaterką:(

Posted

Pomyślałam też, że moze behawiorysta by przyjeżdzał do niego, tylko nawet jakby dał pare rad to trzeba by z nim ćwieczyc a u Hałabajówki psiakow i roboty duzo, hmm, a wolontariat jakiś macie ;)

Posted

[quote name='Olena84']
:placz: dziękuje! Czemu miałam Cie ochrzaniać za pomoc! Przecież to nie jest tak, że wziełam psa na barki i nie chce pomocy tylko chce być bohaterką:([/QUOTE]

nie no ja tak nie pomyslałam wcale , ze chcesz się tu zgrywac na bohaterke i oklaski zbierac..raczej chodziło mi o to , że mi odpowiesz zebym jakiegoś innego psiaka podratowała, w gorszej sytuacji niż Maks.... mam na mysli finanse....

dam znac ja już coś stworzę ;)

ZAPRASZAMY DO MAKSIA !!!!

Posted

[quote name='zozola77']nie no ja tak nie pomyslałam wcale , ze chcesz się tu zgrywac na bohaterke i oklaski zbierac..raczej chodziło mi o to , że mi odpowiesz zebym jakiegoś innego psiaka podratowała, w gorszej sytuacji niż Maks.... mam na mysli finanse....

dam znac ja już coś stworzę ;)

ZAPRASZAMY DO MAKSIA !!!![/QUOTE]

Akurat oklaski to bym czasem mogła pozbierać, tylko żadna nie klaszcze :angryy:.
Wiesz, tych psów w potrzebach tyle, że nie wiadomo dla któego robic ten bazarek:(

Posted

Magda a Ty jaki masz na chwilę obecną z nim kontakt? On do Ciebie podchodzi na wybiegu, macha ogonem, wpuszcza Ci bez problemu do swojego kojca, daje sie dotykać poza kojcem, daje sie dotykać w kojcu?

Posted

eee tam..ja tam jestem TWoją cichą wielbicielką.... ale chciałaś to masz...
:klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz:

:p tylko prosze łaskawie juz zejśc z obłoków na ziemie i nie powtarzac przed lustrem : jestem taka wspaniała...bo te oklaski wykasuję :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Dziękuje za oklaski - trochę wymuszone, ale mimo wszystko dziękuje;)

Patrzyłam na stronę tego hoteliku pod Warszawą, to pan nie przyjmuje agresywnych psów, zadzwonię i zapytam, co oznacza agresywny, bo jak pies ma biegać z dziećmi, to Maksio odpada:(,v też nie chce wieźć go przez pół Polski znowu (!), żeby nie mieć gdzie go umieścić...

Posted

to jednak chcesz go przenieśc gdzieś blizej siebie/?/ moze cos tu wspominałas ale nie kojarze i myli mi sie ..dlatego dopytuję....

a co to za hotelik?? z behawiorystą??

lepiej faktycznie porzadnie wypytaj, zeby potem nie było problemu..to czekam na wieści...

Posted

Nie wiem co chce:(, zawoziłam psa do tego hoteliku z panem, który z psami pracuje, ale nie wiem sama co zrobić, dobrze, że parę Ciotek się ostało, bo przynajmniej nie jestem tu sama, szkoda tylko, że Ci co mnie na początku wspierali już tu nie bywają:(

Posted

[quote name='Nutusia']Ja bywam regularnie, ale jestem głupia jak ciotka w Czechach i moja bezsilność mnie dobija :([/QUOTE]

:crazyeye:, pierwszy raz słyszę coś takiego, zapamiętam;).
Wiem, że Ty bywasz, na Ciebie nic nie gadam :eviltong:

Posted

[quote name='Olena84']Nie wiem co chce:(, zawoziłam psa do tego hoteliku z panem, który z psami pracuje, ale nie wiem sama co zrobić, dobrze, że parę Ciotek się ostało, bo przynajmniej nie jestem tu sama, szkoda tylko, że Ci co mnie na początku wspierali już tu nie bywają:([/QUOTE]

Bo niestety- na większości wątków tak jest, ze jak pies opuści schron to ludzie jakoś zapominają :(
Czesto nawet założyciele wątku zapominają o podopiecznych swoich :(

Posted

Olena84 moze do Magdy hotelik Dzika Kepa Go umiesc teraz skonczyla boksy wewnetrzne , tel na watku domow tymczasowych na dogo a zreszta mam w komorce pogadaj z Magda 697 503 980. to dosc blisko od Halabajowki :)

Posted

[quote name='beataczl']Olena84 moze do Magdy hotelik Dzika Kepa Go umiesc teraz skonczyla boksy wewnetrzne , tel na watku domow tymczasowych na dogo a zreszta mam w komorce pogadaj z Magda 697 503 980. to dosc blisko od Halabajowki :)[/QUOTE]

Dziękuje za informacje - a jaki ma nick na dogo?, dowiem sie co i jak.

Posted

[quote name='Olena84']Magda a Ty jaki masz na chwilę obecną z nim kontakt? On do Ciebie podchodzi na wybiegu, macha ogonem, wpuszcza Ci bez problemu do swojego kojca, daje sie dotykać poza kojcem, daje sie dotykać w kojcu?[/QUOTE]

Już odpowiadam... Na wybiegu to chodzi za mną trąca nosem rękę jak idzie za mną, podbiega do bramy jak przyjeżdżam, jak przychodzę do kojca to biegnie do bramki i liże po palcach, w kojcu mogę wszystko zrobić ale nie da się złapać tak żeby np założyć obrożę wtedy ucieka. Jak chcę go pogłaskać gdzie indziej niż w nos to się spina i odsuwa.

Posted

[quote name='Olena84']A myślicie że jakbym skopiowała to co pisze Magda i poprosiła mailowo jakiegoś behawiorystę o rade, że to bezdomniak, to ktoś mi pomoże?[/QUOTE]

Zapytaj, pewno że tak. Najwyżej dostaniesz odpowiedz, że trudno na odległosć diagnozować. Ale kto pyta nie błądzi :)

Posted

Dokładnie tak! Każdy behawiorysta (podobnie jak lekarz) będzie się zarzekał, że bez obejrzenie "pacjenta" jego rady czy uwagi mogą się okazać nieskuteczne, ale od czegoś trzeba zacząć ;)

Posted

Olena - wziełam sie wreszcie za bazarek w połowie dla Maksa..na razie robie 1 post i mam do Ciebie prośbe jakbyś zerknęła czy tak moze byc napisane ..wszelkie sugestie mile widziane [B]NA PRIV albo tutaj[/B]..moze inne zdjecie zasugerujesz...mnie sie to najbardzoej spodobało..te oczyska

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247981-Próbki-kosmety-ciuchy-dziecięce-do-5-lat-damskie-męskie-na-Azira-i-Maksa-ROBI-SIE?p=21430454#post21430454[/URL]

Posted

[quote name='Olena84']Dziękuje za informacje - a jaki ma nick na dogo?, dowiem sie co i jak.[/QUOTE]

nie jest na dogo tylko na fejsie Magdalena Miluszkiewicz hotelik Dzika Kepa
na domach tymczasowych na dogo jest watek hoteliku z linkami do fejsa i wpisem dogomaniakow co maja u \niej psy/fundacyjne z reguly

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Zapytaj, pewno że tak. Najwyżej dostaniesz odpowiedz, że trudno na odległosć diagnozować. Ale kto pyta nie błądzi :)[/QUOTE]

[quote name='Nutusia']Dokładnie tak! Każdy behawiorysta (podobnie jak lekarz) będzie się zarzekał, że bez obejrzenie "pacjenta" jego rady czy uwagi mogą się okazać nieskuteczne, ale od czegoś trzeba zacząć ;)[/QUOTE]

[quote name='beataczl']nie jest na dogo tylko na fejsie Magdalena Miluszkiewicz hotelik Dzika Kepa
na domach tymczasowych na dogo jest watek hoteliku z linkami do fejsa i wpisem dogomaniakow co maja u \niej psy/fundacyjne z reguly[/QUOTE]

Dziękuje za rady!

[quote name='zozola77']Olena - wziełam sie wreszcie za bazarek w połowie dla Maksa..na razie robie 1 post i mam do Ciebie prośbe jakbyś zerknęła czy tak moze byc napisane ..wszelkie sugestie mile widziane [B]NA PRIV albo tutaj[/B]..moze inne zdjecie zasugerujesz...mnie sie to najbardzoej spodobało..te oczyska[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/247981-Próbki-kosmety-ciuchy-dziecięce-do-5-lat-damskie-męskie-na-Azira-i-Maksa-ROBI-SIE?p=21430454#post21430454"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247981-Próbki-kosmety-ciuchy-dziecięce-do-5-lat-damskie-męskie-na-Azira-i-Maksa-ROBI-SIE?p=21430454#post21430454[/URL][/QUOTE]

zaraz zerknę, i bardzo dziękuje, ja miałam robić bazarek, ale wrzesień nie był dla mnie szczęśliwy pod względem związkowym i nie miałam nastroju do niczego, ale nie ma co, muszę się wziąć, mam już fotki - ok 30 ubranek i parę innych rzeczy, może coś się uzbiera.

Posted

Zozola, tekst i zdjecie ok! Tu jeszcze jest takie, jak pokazuje jak sie boi - swoja drogą musze uporządkować wątek :oops:

[IMG]http://img802.imageshack.us/img802/6750/89ks.jpg[/IMG]