Jump to content
Dogomania

Kocur Szarek-już zdrowy i w nowym domku Przeprowadzka do Eszy :)))

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z Szarusiem z dnia na dzień jest coraz lepiej, ropa się już nie zbiera, a ranka jest już malutka, w piątek idziemy do kontroli, ma dostać jeszcze ze 2 zastrzyki p/w świerzbowi (wetka powiedziała że ze świerzbem jest juz o niebo lepiej niż na początku i może te 2 zastrzyki mu w zupełnosci wystarczą ;) ) natomiast jest duża szansa na to że antybiotyk (keflex) będzie musiał przyjmować tylko do piątku :multi: apetyt ma jak tygrys a nie kociak, dziś ze smakiem zajadał pół surowego skrzydła indyczego i powarkiwał ze strachu żeby mu nie zabrać :diabloti: , jest nadal chudy ale przy jego apetycie to tylko kwestia czasu :cool3: ;) Szary może już na poważnie zacząć szukać domu, zaczyna mu być ciasno w kabinie na wygłupy i bardzo domaga sie żeby go z niej wypuścić lub ciągle z nim być, to prawdziwy pieszczoch :lol:

Posted

wrzucilam go na kilka for:
fundacji nasza szkapa
volty
zwierzeta
stajenka
fundacji pro-equo

a noz, gdzies tam jest jego czlowiek...

Posted

Byłam z Anią i Szarkiem dzisiaj u weta. Świerzb widocznie się zmniejszył, ropy już nie ma Nerki też doszły do normalnych rozmiarów. Szary wrzeszczał w transportówce i niechętnie poddał się oględzinom pani doktor. Zapłaciłam dzisiaj pierwszą ratę za leczenie Szarka-95zł (2 zastrzyki na świerzb+15 antybiotyków). Trochę dużo, chociaż wiem, że to i tak taniej niż "normalnie". Szarek do niedzieli będzie brał antybiotyk, a potem jeszcze 1-2 zastrzyki na świerzb. Po wyleczeniu świerzbu trzeba mu będzie zrobić badania, mam nadzieję, że kituś szybko znajdzie nowy domek. Szarka zaczyna już rozrywać siła wieczorem wygryzł uszczelki w kabinie i wyszedł pochodzić sobie po mieszkaniu, Ania znalazła go rano na lodówce. Szary ma już chyba dosyć tej kwarantanny . Dziękuję za wsparcie, fotki powinny być wieczorem.

Posted

niestety nie mam dzisiaj fotek, baterie z aparatu mi się rozładowały:angryy: teraz dopiero wróciłam do domu, już wyjaśniam dlaczego - byłam wczoraj na sterylizacji kotki koleżanki (ma mieszkanie w remoncie i mieszka narazie z matką alkoholiczką)jej matka pod nieobecność koleżanki niedopilnowała kotki, kicia zdjela sobie ubranko pooperacyjne i zjadła 2 szwy z 3 założonych :shake: na domiar złego ta "matka" otwarła okno (mieszkają na 1 piętrze) bo kot potrezbował powietrza :angryy: kotka jak to prędzej bywało wyskoczyła przez okno i poszła sobie na podwórko, co wydawało sie tej kobiecie zupełnie normalne :diabloti: normalnie mam już dosyć takich bezmyślnych ludzi. Wróciłam przedchwilą bo poszłam zrobić nowe "ubranko" kotce i zanieść ją na mieszkanie koleżanki, tam na 100% jest bardziej bezpieczna niż pod dachem tego bezmyślnego babska :shake: fotki Szarusia na 100 % będą jutro ale nie moge dokładnie powiedzieć o której godzinie :roll: aha ta baba ma jeszcze w swoim domu psa (Misia) dla niego także będziemy raczej musieli poszukac domku, chociaż tymczasu, fotki pieska, sterylkowej kotki i szarka wkleje jutro bo nie mam baterii ani do aparatu, ani dla siebie - padam juz na pychol więc uciekam spać

Posted

jejku, co za ludzie :angryy:
dobrze ze koteczka sie odnalazla, a szew ok? nie rozeszlo sie?

co za ludzie :angryy:

czekamy wiec na zdjecia, nie jednego, a trzech pyszczków

Posted

z fotkami niestety będa problemy, miałam nad ranem pożar w mieszkaniu, kable z komputera popalone jeszcze nie wiem co działa a co nie, kabel z kamerki przepalony w 3 miejscach to napewno nie bedzie działać, ale ważne że komputer działa, obudziłam sie rano w kłebach dymu, maluch kaszlał jak najęty, troche sie podtruliśmy :shake: jakbym nie obudziła sie na siku to kto wie czy jeszcze była by tu taka forumowiczka i jej rodzina :-(

Posted

kurcze pożar?
Aniu, cieszę się że na strachu się skończyło

koteczka sliczna :loveu:
fajnie w tym zielonym kubraczku wyglada, ale widze ze jej to srednio sie podoba :roll:

Misiu malutki, fajny rudzielec :loveu:

zabrałyście Misia od tej kobiety, czy jeszcze nie?
jak długo kotka i mis moga mieszkac u kolezanki?

Posted

koleżanka ma bardzo malutkie mieszkanie w remoncie, szuka innej chatki razem ze mną ;) niestety warunki jej na tonie pozwalają i psiak bardzo płacze jak jest sam w domu a ona tam nie sypia, psiak nadal przebywa w mieszkaniu z tą kobietą:shake: nie wiem czy jest szczepiony, jest to nieduży psiak zaliczający sie między średnim a małym, musimy poszukać czegoś dla niego, choćby tymczasu