Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='gosiaczek1984']Dziewczyny kiedy jej nie zobaczyłam na żywo to jeszcze dawałam radę,a teraz nie moge sie pogodzić z tym ,że nie moge jej wziąć,kiedy ja poznałam,pokochałam odrazu,ja non stop o niej myślę,chciałabym do niej jutro pojechac,ale boję się,że znowu będe ryczeć
Bardzo proszę,jedź do niej.Dosia potrzebuje człowieka chociaż na krótko.To jest dla psa bardzo ważne,spacer i bliskość ręki człowieka.
Tu jest bazarek ogłoszeniowy:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/242706-Bazarek-ogłoszeniowy-dużo-możliwości-)-do-25-05-2013

http://www.dogomania.pl/forum/threads/240759-Ekspresowy-Bazarek-ogłoszeniowy-25-za-5-zł-do-25-05-dla-psiaków-z-ŁTOnZ

http://www.dogomania.pl/forum/threads/243044-OGŁOSZENIA-szybko-tanio-solidnie-Edycja-7-Dla-Ibisa-i-Terego-do-31-05-godz-20

Edited by Anula
Posted

Tak,boksie są bardzo uczuciowe.Uswiadomił mi to znajomy,który ma ode mnie w tej chwili 2 boksiółki-schroniskowe,a boksery miał od wieków,więc wiedział co mówi.Widziałam prawdziwe łzy w oczach mojego boksia.I to mnie przekonało,że są to psy wyjątkowe.

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
Tak,boksie są bardzo uczuciowe.Uswiadomił mi to znajomy,który ma ode mnie w tej chwili 2 boksiółki-schroniskowe,a boksery miał od wieków,więc wiedział co mówi.Widziałam prawdziwe łzy w oczach mojego boksia.I to mnie przekonało,że są to psy wyjątkowe.

i dlatego też boję się do niej jechać ,pomyśli ,że przyjechałam po nią,a ja znowu ja tam zostawie,wykupiłam pakiet 50 ogłoszeń

Posted

Felka z Bagien napisał(a):

Ja nie miałam takiej możliwości mieć przy sobie bokserka,chociaż zawsze mi się bardzo podobały i podobają.Miałam sąsiadkę,która miała sunię,była przemiła kochana i faktem jest,że często płakała z różnych przyczyn,nawet jak musiała zostać u nas na kilka godzin.Płakała Sara i ja razem z nią.

Posted

Mam jechać i robić jej nadzieje czy lepiej nie jechać,pamiętam jej wzrok do teraz kiedy chciała wsiadać do mojego auta,nie rozumiała dlaczego ma tam wracać,to jest straszne co ona i ja przezyłam

Posted

Anula napisał(a):
Ja nie miałam takiej możliwości mieć przy sobie bokserka,chociaż zawsze mi się bardzo podobały i podobają.Miałam sąsiadkę,która miała sunię,była przemiła kochana i faktem jest,że często płakała z różnych przyczyn,nawet jak musiała zostać u nas na kilka godzin.Płakała Sara i ja razem z nią.

Ja kocham boksery ,bo 1,5 roku temu odszedł mój największy przyjaciel Maksiu,miał 6 lat,tak bardzo walczyłąm z jego chorobą,nie udało się,codziennie za nim strasznie tęsknie,dlatego tak bardzo bym chciała ,żeby dosia miała swoją kochającą rodzinę

Posted

gosiaczek1984 napisał(a):
Mam jechać i robić jej nadzieje czy lepiej nie jechać,pamiętam jej wzrok do teraz kiedy chciała wsiadać do mojego auta,nie rozumiała dlaczego ma tam wracać,to jest straszne co ona i ja przezyłam

Myślę,że powinnaś pojechać i ją odwiedzać,wyjść z nią na spacer.Dosia się przyzwyczai i pojmie,że musi zostać.Boksery to wspaniałe i bardzo mądre, inteligentne psy są.Jeżeli nie będziesz jej odwiedzać to pozbawisz ją najważniejszego,spaceru i bliskości człowieka.

Posted

Anula napisał(a):
Myślę,że powinnaś pojechać i ją odwiedzać,wyjść z nią na spacer.Dosia się przyzwyczai i pojmie,że musi zostać.Boksery to wspaniałe i bardzo mądre, inteligentne psy są.Jeżeli nie będziesz jej odwiedzać to pozbawisz ją najważniejszego,spaceru i bliskości człowieka.

Na spacery ona jest wyprowadzana,tam przychodzą wolontariusze i wyprowadzają regularnie psy,jutro zadzwonię do schroniska i zapytam czy mogę przyjechać,bo chyba w weekendy właśnie są tam wolontariusze

Posted

jaka bidulka...:-(
jak mozesz to ja odwiedzaj..cioteczki boksiowe mają racje.. jej to potrzebne i szybko sie nauczy, ze musi zostac..

a ataki padaczki moze były wynikiem stresu + niedozywienie, które mogło spowodowac ze cos ma nie tak z wątrobą...to tez moze byc 1 z przyczyn ataków...

bierze teraz leki? typu luminal? czy na razie jest obserwowana czy powtorzą sie ataki?

przypomina mi mojego boksia..a jak przeczytałam o padaczce to....ech...:-( tylko 4 lata miał

oby to były tylko epizody, ktore juz sie nie powtórza

trzymam kciuki za domke - odpowiedzialny, który zrozumie, pokocha i nauczy

Posted

zozola77 napisał(a):
jaka bidulka...:-(
jak mozesz to ja odwiedzaj..cioteczki boksiowe mają racje.. jej to potrzebne i szybko sie nauczy, ze musi zostac..

a ataki padaczki moze były wynikiem stresu + niedozywienie, które mogło spowodowac ze cos ma nie tak z wątrobą...to tez moze byc 1 z przyczyn ataków...

bierze teraz leki? typu luminal? czy na razie jest obserwowana czy powtorzą sie ataki?

przypomina mi mojego boksia..a jak przeczytałam o padaczce to....ech...:-( tylko 4 lata miał

oby to były tylko epizody, ktore juz sie nie powtórza

trzymam kciuki za domke - odpowiedzialny, który zrozumie, pokocha i nauczy

Witaj,odkąd wróciłą z tej ferelnej adopcji to nie miała żadnego ataku,dla potwierdzenia zainstalowano jej nawe kamerę w kojcu i żadnego atku nie było,jest przecudna

Posted

[quote name='gosiaczek1984']Byłam wczoraj u Dosi,to przekochana ,cudna na maxa wyeksploatowana sunia,ma poteżne odleżyny na nogach,pupie,życie ja nie oszczędzało,była na pewno do rozrodu,jej sutki są tak zniszczone,jak piszę o tym to łzy mi ciekną ,bo ona jest niesamowita,jedna ważna rzecz to sunia najlepiej czuje się w ogrodzie,ma chorobę kojcowa,dom cztery ściany to dla niej męka,wzięłam ja do mamy ,ale ona nie potrafi się w domu odnależć,na ogrodzie była w swoim żywiole,ona musi znależć domek z ogrodem gdzie będzie miała swoją przystań budę,kojec,a na zimę będzie gdzieś w ciepłym ogrzewanym pomieszczeniu,chyba,że ktoś ma dużo czasu,żeby nauczyć ją funkcjonować w domu,nie miała żadnych ataków padaczki,czuje się świetnie,ale te 14kg to jest straszne,jak ją odwoziłam,to ryczałam pół drogi,gdyby potrafiła być w domu to na pewno zostala by u mojej mamy na dt,ale niestety dla niej życie to ogród,kocha ludzi ponad wszystko,jest cudowna,dawno nie spotkałam tak ukochanej suni,to nie pies to cudo,pokryte kości skórą.

SZUKAMY JEJ DOMKU Z OGRODEM I OSTOJĄ DLA NIEJ,ONA CZUJE SIĘ NAJLEPIEJ NA DWORZE,BO CAŁE ŻYCIE TAM SPĘDZIŁA

Weszłam na jej wydarzenie nA fb ale w tych ogólnych informacjach o boksi nie ma tego co Ty tu napisałaś o niej a ja uwazam ze to bardzo ważne, zeby nie było powtórki.. chyba ze ewentualnych zainteresowanych będzie sie o tym informowac przy kontakcie... ze musi byc ogród , ze trzeba najpierw wypracowac u niej wchodzenie do domu czy zamieszkanie w nim...

tak mi sie nasunęło, no chyba ze pominęłam jakies info bo na fb sie słabo orientuje

Posted

Wątek byl zakładany wczoraj,a dopiero dzisiaj miałam kontakt z Elą,która go robiła i przekzalam jej wszystkie wieści i uwagi co do Dosi,nie chcę zapeszać,ale włąśnie Ela będzie rozmawiać z mężem czy może wziąć Dosie,sama ma 2 bokserki,tylko pytanie czy Dosia by je zaakceptowała,a one ją,bo Dosia raz kocha psy,raz nie i dzisiaj jeszcze wieczorem będzie rozmawiać z Pania z Poznania,która też jest zainteresowana Dosia,odeszła jej jakiś czas temu taka sunia,ma wyżła-sunię.zobaczymy czekamy na wieści