danavas Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 mamy dobre wieści... Bunia trafiła na bdt... tylko za karmę:) jeszcze cztery maluszki musza coś znaleźć.... trzeba je jak najszybciej zaszczepić... Quote
lon_cia Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 witam!!! Zakochana w Stachu po uszy:loveu: Jak tam Agulku?! Quote
Aimez_moi Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Jestem Agus...... Psiaki przecudne.... i bardzo rozumiem rozkochanie w Stachu....:):) cudny jest. Quote
pumcia02 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='danavas']mamy dobre wieści... Bunia trafiła na bdt... tylko za karmę:) jeszcze cztery maluszki musza coś znaleźć.... trzeba je jak najszybciej zaszczepić... super! A tu link do zbiórki https://www.facebook.com/notes/fundacja-noga-w-%C5%82ap%C4%99/potrzebna-pomoc/472683549467989 Quote
bavesis Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 [quote name='pumcia02']super! A tu link do zbiórki https://www.facebook.com/notes/fundacja-noga-w-łapę/potrzebna-pomoc/472683549467989 bardzo dziękujemy! w sobotę chciałbym zabrać szczeniaki na szczepienie, weterynarz zgodził się poczekać na zapłatę aż coś zorganizujemy. Możemy liczyć też na rabat, cały komplet DHPPI i wścieklizna 40zł, potrzeba więc 200zł a za 4 tygodnie kolejne. Danavas zrobi bazarek na pieski, oby wystarczyło. Quote
bavesis Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 Ja zrobiłem taki, proszę Was dziewczyny o pomoc w reklamie;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/242727-Anioły-i-nie-tylko-na-szczepionki-dla-szczeniąt-10-05-g-20-00?p=20779586#post20779586 Quote
danavas Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 lon_cia napisał(a):witam!!! Zakochana w Stachu po uszy:loveu: Jak tam Agulku?! no bo Stachu piękny chłopiec...:) tęskno mi za Wami, pozdro dla doktorka:) Quote
danavas Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='bavesis']Ja zrobiłem taki, proszę Was dziewczyny o pomoc w reklamie;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/242727-Anioły-i-nie-tylko-na-szczepionki-dla-szczeniąt-10-05-g-20-00?p=20779586#post20779586 no no:) chłopaku:):) Quote
Bunnyshock Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Jestem i ja :) Moim ulubieńcem jest Bronuś, duży psiak, który jest bardzo spokojny (myślę, że przez to spotkanie z autem :/ - jak mu wyciągałam z ucha 3 mega kleszcze to nawet nie warknął. Widać, że pieszczoch z niego straszny bo jak go głaskałam to od razu zamyka oczy i kładzie się a na mordce ma minkę "tak mi rób - nie przestawaj! :) psiaki są cudowne. Razem z Bavesisem ogarniemy te szczepienia - tak jak już napisał, jutro będzie jechał ogarniać ten temat, mamy też plan co do dokarmiania psiaków z jeszcze bodajże dwoma osobami. Ja ze swojej strony główkuję jak jeszcze mogę pomóc temu Państwu w innych dziedzinach niż psiaki i już mam kilka pomysłów bo sytuacja ich jest dramatyczna - wieczorem gdy zamykam oczy mam obraz tych przemiłych ludzi i jedno pytanie - dlaczego los bywa tak okrutny dla dobrych ludzi? Jedno jest pewne, na pewno nie zostaną sami. Quote
danavas Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Bunnyshock napisał(a):Jestem i ja :) Moim ulubieńcem jest Bronuś, duży psiak, który jest bardzo spokojny (myślę, że przez to spotkanie z autem :/ - jak mu wyciągałam z ucha 3 mega kleszcze to nawet nie warknął. Widać, że pieszczoch z niego straszny bo jak go głaskałam to od razu zamyka oczy i kładzie się a na mordce ma minkę "tak mi rób - nie przestawaj! :) psiaki są cudowne. Razem z Bavesisem ogarniemy te szczepienia - tak jak już napisał, jutro będzie jechał ogarniać ten temat, mamy też plan co do dokarmiania psiaków z jeszcze bodajże dwoma osobami. Ja ze swojej strony główkuję jak jeszcze mogę pomóc temu Państwu w innych dziedzinach niż psiaki i już mam kilka pomysłów bo sytuacja ich jest dramatyczna - wieczorem gdy zamykam oczy mam obraz tych przemiłych ludzi i jedno pytanie - dlaczego los bywa tak okrutny dla dobrych ludzi? Jedno jest pewne, na pewno nie zostaną sami. ja bym się na Twoim miejscu nie wahała i ....adoptowała...;) Quote
Bunnyshock Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 danavas napisał(a):ja bym się na Twoim miejscu nie wahała i ....adoptowała...;) Ehehehhe oj jak bardzo bym chciała ale niestety gabaryty malucha mi nie pozwalają przy mojej ciagle niepewnej sytuacji mieszkaniowej :/ W każdym razie zachęcam innych bo psiak jest na prawdę super, taka duża przytulanka :))) Quote
__Lara Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Trzeba ruszyć na już z ogłoszeniami. Chyba, że się wstrzymać po majówce, bo teraz dużo ludzi wyjeżdża. Quote
magdyska25 Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 mogę pomóc w ogłoszeniach psiaków. które wziąć? myślę, że tak ze 2 na początek. zacznę od jutra bo dzisiaj już lekko skołowana jestem. Quote
danavas Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Kochane... tak jak napisane w pierwszym poście...psiaki od dawna mają aktualne ogłoszenia... Quote
danavas Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 niestety Bunia do dt nie pojechała..... bo się DT wykruszyło....:( Quote
danavas Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 (edited) [quote name='pumcia02']Myślałam, że już pojechałą :( no ja też byłam święcie przekonana że pojechała. Ale kiedy bavesis po nią przyjechał wyszła afera i pani jej nie dała na dt i nie chciała podpisać zrzeczenia. Do tego doszła sprzeczka z bavesisem bo mają odmienne podejście do psów i sposobów ich trzymania. Ja musiałam dzwonić z drugiego końca świata łagodzić sytuację... W końcu udało się przekonać państwa( ponownie) że dt jest lepszym rozwiązaniem ale wtedy Dt napisało że to jest opcja tylko na dwa tygodnie, bo jakieś psiaki wróciły z adopcji... postanowiliśmy nie mieszać psu w głowie... albo Dt do czasu znalezienia domu albo psiaki zostają tam gdzie są... bo nie wyobrażam sobie wieźć tam Buńki a za dwa tygodnie ją odwozić lub rzucać z miejsca na miejsca... Teraz wygląda tak... emocje opadły, kojec się buduje.... znalazł się sponsor kojcowy:):):):) jutro bavesis pojedzie zrobić fotki i jeśli się nie pozabijają to może je zobaczymy:) Dixie po sterylce.... jest bombowa i kochana... za jej sterylizacje zapłaci Tino:) TiNo e.V. Co do Dixie... nie umiemy dojść do porozumienia czy sunia zostaje.... oczywiście chcemy dla niej czegoś lepszego niż buda i łańcuch ale państwo się wciąż wahają...a my czekamy... Fundacja Tino zorganizuje też event dla psiaków a jeśli państwo się zgodzą ogłosi psiaki na swojej stronie, ale musimy poczekać na ich zgodę, na razie są uzbrojone w ogłoszenia od stóp do głów na nasz piękny kraj i dzwonią sami chętni na psiaka na łańcuch do budy... ręce opadają.... a nie, przepraszam, Bunie chciało małżeństwo... pan po 80tce, pani po 70tce... wiec szukamy dalej... no i niespodzianka, wet powiedział ,że te szczeniaczki na bank mają 6 m-cy... bo takie zęby ma 6-7 miesięczny psiak.... one już zaczynają ustalać sobie hierarchię, już powarkują, za mała przestrzeń za dużo psów.... i małe problemy techniczne.... Edited April 29, 2013 by danavas Quote
danavas Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 (edited) Dixie tuli sie do pana doktorka:) Edited April 29, 2013 by danavas Quote
magdyska25 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 no to się porobiło... wiadomo, że Państwo przywiązani do psiaków ale właśnie jak je kochają- powinni jednak oddać Dixie. To nie miejsce dla psa na łańcuchu. Quote
danavas Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 noooo..... mam nadzieje ze się ot dobrze zakończy... Dixie jest piękna ma jakieś dwa latka:) a tu już po..... Quote
Recommended Posts