Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pumcia02']super!
A tu link do zbiórki
https://www.facebook.com/notes/fundacja-noga-w-łapę/potrzebna-pomoc/472683549467989

bardzo dziękujemy!
w sobotę chciałbym zabrać szczeniaki na szczepienie, weterynarz zgodził się poczekać na zapłatę aż coś zorganizujemy. Możemy liczyć też na rabat, cały komplet DHPPI i wścieklizna 40zł, potrzeba więc 200zł a za 4 tygodnie kolejne.
Danavas zrobi bazarek na pieski, oby wystarczyło.

Posted

Jestem i ja :) Moim ulubieńcem jest Bronuś, duży psiak, który jest bardzo spokojny (myślę, że przez to spotkanie z autem :/ - jak mu wyciągałam z ucha 3 mega kleszcze to nawet nie warknął. Widać, że pieszczoch z niego straszny bo jak go głaskałam to od razu zamyka oczy i kładzie się a na mordce ma minkę "tak mi rób - nie przestawaj! :) psiaki są cudowne. Razem z Bavesisem ogarniemy te szczepienia - tak jak już napisał, jutro będzie jechał ogarniać ten temat, mamy też plan co do dokarmiania psiaków z jeszcze bodajże dwoma osobami. Ja ze swojej strony główkuję jak jeszcze mogę pomóc temu Państwu w innych dziedzinach niż psiaki i już mam kilka pomysłów bo sytuacja ich jest dramatyczna - wieczorem gdy zamykam oczy mam obraz tych przemiłych ludzi i jedno pytanie - dlaczego los bywa tak okrutny dla dobrych ludzi? Jedno jest pewne, na pewno nie zostaną sami.

Posted

Bunnyshock napisał(a):
Jestem i ja :) Moim ulubieńcem jest Bronuś, duży psiak, który jest bardzo spokojny (myślę, że przez to spotkanie z autem :/ - jak mu wyciągałam z ucha 3 mega kleszcze to nawet nie warknął. Widać, że pieszczoch z niego straszny bo jak go głaskałam to od razu zamyka oczy i kładzie się a na mordce ma minkę "tak mi rób - nie przestawaj! :) psiaki są cudowne. Razem z Bavesisem ogarniemy te szczepienia - tak jak już napisał, jutro będzie jechał ogarniać ten temat, mamy też plan co do dokarmiania psiaków z jeszcze bodajże dwoma osobami. Ja ze swojej strony główkuję jak jeszcze mogę pomóc temu Państwu w innych dziedzinach niż psiaki i już mam kilka pomysłów bo sytuacja ich jest dramatyczna - wieczorem gdy zamykam oczy mam obraz tych przemiłych ludzi i jedno pytanie - dlaczego los bywa tak okrutny dla dobrych ludzi? Jedno jest pewne, na pewno nie zostaną sami.

ja bym się na Twoim miejscu nie wahała i ....adoptowała...;)

Posted

danavas napisał(a):
ja bym się na Twoim miejscu nie wahała i ....adoptowała...;)

Ehehehhe oj jak bardzo bym chciała ale niestety gabaryty malucha mi nie pozwalają przy mojej ciagle niepewnej sytuacji mieszkaniowej :/ W każdym razie zachęcam innych bo psiak jest na prawdę super, taka duża przytulanka :)))

Posted (edited)

[quote name='pumcia02']Myślałam, że już pojechałą :(

no ja też byłam święcie przekonana że pojechała. Ale kiedy bavesis po nią przyjechał wyszła afera i pani jej nie dała na dt i nie chciała podpisać zrzeczenia. Do tego doszła sprzeczka z bavesisem bo mają odmienne podejście do psów i sposobów ich trzymania. Ja musiałam dzwonić z drugiego końca świata łagodzić sytuację... W końcu udało się przekonać państwa( ponownie) że dt jest lepszym rozwiązaniem ale wtedy Dt napisało że to jest opcja tylko na dwa tygodnie, bo jakieś psiaki wróciły z adopcji... postanowiliśmy nie mieszać psu w głowie... albo Dt do czasu znalezienia domu albo psiaki zostają tam gdzie są... bo nie wyobrażam sobie wieźć tam Buńki a za dwa tygodnie ją odwozić lub rzucać z miejsca na miejsca...
Teraz wygląda tak... emocje opadły, kojec się buduje.... znalazł się sponsor kojcowy:):):):)
jutro bavesis pojedzie zrobić fotki i jeśli się nie pozabijają to może je zobaczymy:)
Dixie po sterylce.... jest bombowa i kochana... za jej sterylizacje zapłaci Tino:) TiNo e.V.
Co do Dixie... nie umiemy dojść do porozumienia czy sunia zostaje.... oczywiście chcemy dla niej czegoś lepszego niż buda i łańcuch ale państwo się wciąż wahają...a my czekamy...
Fundacja Tino zorganizuje też event dla psiaków a jeśli państwo się zgodzą ogłosi psiaki na swojej stronie, ale musimy poczekać na ich zgodę, na razie są uzbrojone w ogłoszenia od stóp do głów na nasz piękny kraj i dzwonią sami chętni na psiaka na łańcuch do budy...
ręce opadają.... a nie, przepraszam, Bunie chciało małżeństwo... pan po 80tce, pani po 70tce... wiec szukamy dalej...
no i niespodzianka, wet powiedział ,że te szczeniaczki na bank mają 6 m-cy... bo takie zęby ma 6-7 miesięczny psiak....
one już zaczynają ustalać sobie hierarchię, już powarkują, za mała przestrzeń za dużo psów.... i małe problemy techniczne....

Edited by danavas