Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tino zrobili już event, chcą wybudować wybiegi dla psiaków które tam zostaną:)
Po tam apelu maluchy szybko znalazłyby domy, tylko pytanie czy właściciele się zgodzą... mam nadzieje że taka szansa dla tych psów nie zostanie zmarnowana...

Posted

Stanął jeden kojec... na razie jest w nim Dixie...
Państwo nie zgadzają się na domy tymczasowe...
według nich psy mają iść od razu do domów stałych...
nie będę tego komentować bo jak na razie to się tylko denerwujemy i użeramy...

Posted

to może trzeba twardo postawić warunki i tyle. albo się pomaga albo nie chcą pomocy (wiem, wiem ucierpią na tym psy ale może tak zrozumieją, że jednak źle robią).
a trzeba im mówić, że idą do domów tymczasowych?
Wytłumaczyć może na spokojnie, że MUSICIE poznać zachowanie psów, jak się zachowują w domu itp bo nie chcecie je na łańcuch oddać.

Posted

w miejscu tego całego bajzlu gdzie siedziała Dixie powstał kojec... oczywiście chcielibyśmy go rozbudować aby zamiast pustaków była większa przestrzeń i wybieg...
na razie jest tam Dixie... ale docelowo będą szczeniaki....bavesis jeszcze jedzie porozwalać kilofem to co widać na ziemi i zrobić czystki w tych komórkach..

w zwiazku z tym ze si eokzała ze psiaki są starsze.... mamy małeobawy o zblizającą się cieczkę u dziewczynek bo za Diasy już łażą chłopaki... i Pusio ostro się do niej wczoraj dobierał...

Posted

Fajny kojec żeście ciotki skleciły :)

danavas napisał(a):
Stanął jeden kojec... na razie jest w nim Dixie...
Państwo nie zgadzają się na domy tymczasowe...
według nich psy mają iść od razu do domów stałych...
nie będę tego komentować bo jak na razie to się tylko denerwujemy i użeramy...

Z drugiej strony pozwala nam się to skupić na pomocy doraźnej - jedzenie/ wet i ogłoszeniach, poszukiwaniach domów.

Posted

magdyska25 napisał(a):
a zgadzają się na sterylkę pozostałych suczek?
ile u Was to kosztuje?

na sterylkę jasne... one są przed pierwsza cieczką lub w trakcie... dziś bavesis to poogląda...
Kojec nie kosztował nic bo fajna Ania wyłożyła kasę i opłaciła i robotników i materiał...

Sterylizację Dixie zapłaciło Tino(około 170zł) i pozostałe sunie jak będzie potrzeba też będą sponsorować.
My tylko musimy na te szczepienia nazbierać..

Ja sobie nie wyobrażam że te psy będą żyć w budzie.... Dixie potrzebuje bardzo dużo ruchu... o nią nas najbardziej boli serce ale jej oddać Państwo nie chcą...
No a z ogłoszeń nic, cisza... one rosną, tam nikt ich niczego nie uczy, w dt to co innego...

Zapewniliśmy karmę, weta, kojec, sprzątanie, pomoc na telefon... i współpraca idzie ok do momenty kiedy wszystko układa się zgodnie z zamysłem Państwa, kiedy oni maja wątpliwości... jest jazda... tylko czekam kiedy bavesis tym pieprznie...

Posted

ok... kryzys minął.... mamy zrzeczenie.. piąteczki i mamusi Dixie ...
a więc szukamy sześciu domów lub sześciu tymczasów... ufffffffff:) teraz możemy spokojnie działać..

Posted

[quote name='danavas']ok... kryzys minął.... mamy zrzeczenie.. piąteczki i mamusi Dixie ...
a więc szukamy sześciu domów lub sześciu tymczasów... ufffffffff:) teraz możemy spokojnie działać..

Zgodzili się? :o :o :o Super!

Tylko skąd wziąć te tymczasy :/

Przy okazji, zapraszam na kolczykowy bazarek ;)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/242917-Wiosenna-kolczykomania-ZAPRASZAM-!-dla-Paury-do-13-05-g-20-00?p=20804750#post20804750

Posted

chłopaki grzecznie... ale Buńka i Daisy ciągle uciekają... podkopują sie pod furtkami, one włażą nie wiem jak, na ściany kojca i przeskakują... kilka razy dziennie trzeba jechać je łąpać.... Bunnyshock przywozi swój tyłek do mnie i bavesis zostaje sam... on nie da rady być tam cały czas... a te małpy dwie ciągle uciekają na drogę...dla ich bezpieczeństwa zdecydowaliśmy się dać je do hotelu... kojec bo kojec, ale przynajmniej bezpiecznie... koszty masakra, nie wiem jak i skąd za to zpłacimy, babeczka nam poczeka... no ale 10zł za dobę od psiaka....

po niedzieli ruszam z bazarami na te szczylki...

dziś i jutro będą na dniach adopcji, może ktoś je wypatrzy...

Dixie dziś miała zdjęte szwy...wszystko super:)

Posted

Mamy poważne problemy. Jak dzisiaj zajechał tam bavesis po dwie pańcie to okazało się, że nie ma ani jednego psa. Ani jednego bo wszystkie pobiegły do wsi!!!! A jak to się stało? Mianowicie dowie pańcie pewnie sobie same poradziły ale reszta i tak z kojca została przez Państwa wypuszczona ponieważ podobno piszczały.... I tak ktoś walczy o bezpieczeństwo dla psiaków, ktoś charytatywnie bierze ekipę, wykłada kasę i buduje dla nich kojec żeby nie uciekały, żebyśmy co parę godzin nie dostawali telefonów, że trzeba przyjechać i wyłapać psy bo biegają po wsi a ktoś w ten sposób czyni to mi się w głowie nie mieści. Teraz trzeba je chyba wziąć wszystkie do hotelu bo tym sposobem to wszystkie zginą pod kołami aut.... Nawet nie chce myśleć ile to forsy nas pociągnie.... Pomóżcie

Posted

jestem zła, jestem wciekła... !!!
psy są specjalnie wypuszczane z kojca...bo co ? bo piszczą!!! no bo dlaczego by miały nie piszczeć jak do tej pory robiły co chciały......tylko co jest ważne dla ich bezpieczeństwa...??

Bunia jest w hotelu a Daisy? ona nie ...bo co?bo biegała po wiosce i nie dało się jej złapać...
wypuszczają psy, mają ubaw ze sobie pobiegają a potem dzwonią po bavesisa albo baunnyshock żeby je łapali...
a oni jeżdżą jak te durnie po 20 km w jedną stronę , bo o psy chodzi....
ja już nie mam pomysłów na tę sytuacje...

Posted

Ostatecznie Daisy złapała fajna osoba, która też tam jeździ i dużo pomaga. Dwie suki są w hotelu, tylko że nie mamy kasy aby go opłacić... Nie wiemy czy pozostała trójka będzie trzymana w kojcu. Jeśli nikt z nas tam nie pojedzie to psy nie dostaną jedzenia ani wody, właściciele ze względu na stan zdrowia nie są w stanie karmić 6 psów. Nie mamy czasu, sił i środków aby tam ciągle jeździć. Pilnie potrzebujemy domów dla tych psów, chociaż tymczasowych.