piechcia15 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Czarny ten z Warszawy to Pimpek bo takie ma teraz nowe imię więc nie ma sensu tworzyć nowych skoro na to reaguje :) czy ktoś pomoże z ogłoszeniami? czy ktoś oprócz nas tu jest hop hop???? Quote
Makila Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Olafek przyjechał do mnie w piątek na tydzień. Myślałam, że witanie się ze mną a w szczególności z moimi psami nigdy się nie skończy. Biegał, szczekał, piszczał i wszystkim rozdawał buziaki. Quote
kasia14 Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='Makila']Olafek przyjechał do mnie w piątek na tydzień. Myślałam, że witanie się ze mną a w szczególności z moimi psami nigdy się nie skończy. Biegał, szczekał, piszczał i wszystkim rozdawał buziaki.[/QUOTE] Eh, i co tu z nimi zrobić? :( Widzę Makila, że skradłaś serce wszystkich maluchów:) Teraz pewnie jak tam wróci będzie mu jeszcze trudniej zaakceptować nową rodzinę.... Quote
paula_t Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 [quote name='Makila']Olafek przyjechał do mnie w piątek na tydzień. Myślałam, że witanie się ze mną a w szczególności z moimi psami nigdy się nie skończy. Biegał, szczekał, piszczał i wszystkim rozdawał buziaki.[/QUOTE] Kurczę, to czemu ten mały brzdąc się tak w nowym domku zachowuje:mad: Jak chce, to potrafi ;) Quote
Makila Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Mam wrażenie, że w nowym domku wszystko mu było wolno, więc im pokazał kto rządzi !!!!!!! Quote
piechcia15 Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 jak ta Olaf żyje? nadal jest u ciebie Aneto? państwo do czarnego Pimpka pytają jak tam z szukaniem domu bo opieka nad nim jest dla nich coraz trudniejsza. Bo na każde wyjście z domu muszą szukać dla niego opieki :( nie wiem co tu wymyślić ;( Quote
paula_t Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 [quote name='piechcia15']jak ta Olaf żyje? nadal jest u ciebie Aneto? państwo do czarnego Pimpka pytają jak tam z szukaniem domu bo opieka nad nim jest dla nich coraz trudniejsza. Bo na każde wyjście z domu muszą szukać dla niego opieki :( nie wiem co tu wymyślić ;([/QUOTE] A ogłaszacie go w ogóle? Quote
Makila Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 [quote name='piechcia15']jak ta Olaf żyje? nadal jest u ciebie Aneto? Dzisiaj p. Magda przyjechała po Olafka. Myślałam, że się ucieszy jak ją zobaczy. Oczywiście poznał ją, ale uciekł i schował się w sypialni pod kołdrą. Myślałam, że mi serce pęknie jak musiałam zapakować go do transporterka i oddać. Było gorzej niż za pierwszym razem, bo on wiedział o co chodzi. Ja chyba nie mogę brać takich maluszków bo za bardzo się do nich przywiązuję. Quote
piechcia15 Posted September 8, 2013 Posted September 8, 2013 ja cieee :( co ty im robisz, jakieś szczególne tortury czy co?? ;) faktycznie trauma dla takiego psa. ja mam kilka ogłoszeń na tych najpopularniejszych portalach Quote
paula_t Posted September 9, 2013 Posted September 9, 2013 [quote name='piechcia15']ja cieee :( co ty im robisz, jakieś szczególne tortury czy co?? ;) faktycznie trauma dla takiego psa. ja mam kilka ogłoszeń na tych najpopularniejszych portalach[/QUOTE] Piechcia, trzeba mu robić ogłoszenia, w których napisane jest PILNE z apelem o adopcję, bo niedługo maluch zostanie na lodzie:( Dobrze też by było mu wyróżnić te ogłoszenia.... Quote
ewu Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 [quote name='piechcia15']jak ta Olaf żyje? nadal jest u ciebie Aneto? państwo do czarnego Pimpka pytają jak tam z szukaniem domu bo opieka nad nim jest dla nich coraz trudniejsza. Bo na każde wyjście z domu muszą szukać dla niego opieki :( nie wiem co tu wymyślić ;([/QUOTE] Taki piękny piesek... A może spytać behawiorysty? Może on potrzebuje towarzystwa innych piesków? Quote
piechcia15 Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 podsunę im pomysł z behawiorystą dziś dzwonił jeden pan ale jakoś tak dziwnie niewyraźnie mówił że mało co zrozumiałam :( jak się zdecyduje to da znać :) Quote
ewu Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 [quote name='piechcia15']jak ta Olaf żyje? nadal jest u ciebie Aneto? państwo do czarnego Pimpka pytają jak tam z szukaniem domu bo opieka nad nim jest dla nich coraz trudniejsza. Bo na każde wyjście z domu muszą szukać dla niego opieki :( nie wiem co tu wymyślić ;([/QUOTE] Złe imię,takie dla kota... Zauważyłam ,że w ogłoszeniach ludzie zwracają też uwagę na imiona... Jak widzą -Pimpek, to myślą "pimpek"... Może do ogłoszeń podawać jakieś bardziej intrygujące. Nie wiem czy mam rację ale tak mi się wydaje... Kiedyś usiłowałam wyadoptować psa , którego nazwano Czaruś... za diabła nie mogłam... Quote
ewu Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 [quote name='piechcia15']podsunę im pomysł z behawiorystą dziś dzwonił jeden pan ale jakoś tak dziwnie niewyraźnie mówił że mało co zrozumiałam :( jak się zdecyduje to da znać :)[/QUOTE] Oj bądź czujna... Do Kozienic też dzwonił w sprawie szczeniaka jakiś facet i też niewyraźnie mówił...Coś mi to się dziwnie składa. Pimpek musi trafić do naprawdę odpowiedzialnych i mądrych ludzi. Zróbcie ogłoszenia na Kraków i śląskie. Quote
piechcia15 Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 ludzie nie odezwali się w sprawie Gacka... sprawa zamilkła wiesz, używam imienia które zna pies, juz nie chciałam mieszać. A panu powiedziałam, że wcześniej przed adopcją ci ludzie od Pimpka zrobili by z nim spotkanie i przeprowadzili rozmowe u niego w mieszkaniu Quote
ewu Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 (edited) [quote name='piechcia15']ludzie nie odezwali się w sprawie Gacka... sprawa zamilkła wiesz, używam imienia które zna pies, juz nie chciałam mieszać. A panu powiedziałam, że wcześniej przed adopcją ci ludzie od Pimpka zrobili by z nim spotkanie i przeprowadzili rozmowe u niego w mieszkaniu[/QUOTE] ......................................... Mam nadzieję ,że Gacek jest szczęśliwy..... Edited September 12, 2013 by ewu Quote
ewu Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 (edited) Daj mi namiary na pw na to dt Pimpka, strasznie mi zapadł w serce. Szkoda,że taka beksa z niego:) Edited September 12, 2013 by ewu Quote
piechcia15 Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Ewu chciałabym cię poprosić o bardziej przemyślane wypowiedzi, gdyż zranić słowami można bardzo łatwo. Ten wątek czytają również obecni właściciele Pimpka i uraziło ich to że chcę się pozbyć kłopotu. Tak jak ci mówiłam, chcą dla niego najlepszego domu z możliwych. I jestem pewna, że jeśłi mieliby iśc i sprawdzić jakis dom, to daliby z siebie 100% bo znają tego psa chyba najbardziej z nas w obecnej sytuacji i wiedzieliby na co zwracać uwagę. Tak jak uzgoniłyśmy zrobię mu kilk aogłoszeń na kraków i okolice, może u was się coś trafi, bo tu w centrum martwa cisza :( Quote
ewu Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 (edited) [quote name='piechcia15']Ewu chciałabym cię poprosić o bardziej przemyślane wypowiedzi, gdyż zranić słowami można bardzo łatwo. Ten wątek czytają również obecni właściciele Pimpka i uraziło ich to że chcę się pozbyć kłopotu. Tak jak ci mówiłam, chcą dla niego najlepszego domu z możliwych. I jestem pewna, że jeśłi mieliby iśc i sprawdzić jakis dom, to daliby z siebie 100% bo znają tego psa chyba najbardziej z nas w obecnej sytuacji i wiedzieliby na co zwracać uwagę. Tak jak uzgoniłyśmy zrobię mu kilk aogłoszeń na kraków i okolice, może u was się coś trafi, bo tu w centrum martwa cisza :([/QUOTE] [B]Masz słuszność. Przepraszam[/B]:Rose: i już to wykasuję:oops::oops::oops::oops: [B]Należała mi się reprymenda ale to było z troski o Pimpusia.[/B] Zróbcie ogłoszenia na Kraków i śląskie , zajmę się wszystkim jak ktoś się zgłosi. Edited September 12, 2013 by ewu Quote
piechcia15 Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 no to daliśmy sobie po klapsie i wszystko jest wyjaśnione;) ruszamy z ogłoszeniami, a może ktoś nam pomoże? Quote
ewu Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Źle zinterpretowałam wszystkie wpisy i wyobraźnia dorobiła resztę. Cieszę się ,że Pimpuś jest w tak fajnym , odpowiedzialnym dt i jeszcze raz proszę o wybaczenie ale słowo pisane czasem powoduje niedomówienia i opatrzne zrozumienie. Nawet nie wiesz jak mi głupio.... Quote
ewu Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Może jakiś bazarek ogłoszeniowy gdzieś jest????????? Quote
Recommended Posts