Sabina02 Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 ... ale w ogloszeniu jest napisane ze to Amstafka... wiec pies rasowy, pewnie stad to zainteresowanie... Ja tez kiedys oglaszalam Amstafa i Dobka... poszli w mgnieniu oka... Kazdy chce "rasowca", bo i po co komu kundel bury.... :angryy: A mi to juz sie chce zygac tymi np. Yorkami... Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ciociu Sabino, niech Ciocia nie "zwraca", że tak powiem tymi rasowcami, bo ja też mam między innymi i takiego:mad: Cocker spaniela angielskiego, prawdziwego :mad: Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Aha, a teraz wiadomość z allegro : "Treść wiadomości: jakie są inne opcje transportu? interesuuje mnie ten czarny maluszek, czy można go wysłać w autobusie jak pokryje koszty transportu czy tu maluszek jest zdrowy?" Aż nie chce mi się odpowiadać na takie cóś :cool1: Quote
Sabina02 Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Yona napisał(a):Aha, a teraz wiadomość z allegro : "Treść wiadomości: jakie są inne opcje transportu? interesuuje mnie ten czarny maluszek, czy można go wysłać w autobusie jak pokryje koszty transportu czy tu maluszek jest zdrowy?" Aż nie chce mi się odpowiadać na takie cóś :cool1: Mam nadzieje ze jak w autobusie to z kims, nie samego... Quote
Sabina02 Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Yona napisał(a):Ciociu Sabino, niech Ciocia nie "zwraca", że tak powiem tymi rasowcami, bo ja też mam między innymi i takiego:mad: Cocker spaniela angielskiego, prawdziwego :mad: Cioteczko, zle mnie zrozumialas... "zwracam" to Yorkami, a scislej mowiąc, to nie samymi yorkami a ta yorkową histerią, ktora panuje od jakiegos czasu...:shake: . Spaniele kocham! :loveu: Jako dziecko mialam czarna spanielke Fige (juz za TM:-(). Teraz tez mam dwie rasowe sunie - Hawanczyki, ktore kocham za zaboj... Jednak to forum mnie sporo nauczylo, i kazdy moj nastepny psiak juz zawsze bedzie rasowym kundelkiem...:loveu: Quote
Ulka18 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Yona napisał(a):Aha, a teraz wiadomość z allegro : "Treść wiadomości: jakie są inne opcje transportu? interesuuje mnie ten czarny maluszek, czy można go wysłać w autobusie jak pokryje koszty transportu czy tu maluszek jest zdrowy?" Aż nie chce mi się odpowiadać na takie cóś :cool1: Ja tam mialam zapytanie, czy kurierem bysmy psa nie wyslali za zwrot kosztow. Teraz mam w aukcjach formulke, ze bez zaangazowania i pomocy adoptujacych nie dowozimy zwierzat pod drzwi. Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ciociu Sabino, mój spaniel też czarny :loveu: Drugi pies zanim go wzięłam był bezdomny i też, tak jak Ciocia, postanowiłam, że każdego następnego wezmę "z ulicy". No i oczywiście, jak będzie trzeba, sama go sobie przywiozę. Przesyłki kurierskiej nie przewiduję :loveu: Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Zaraz kończy się ich allegro. Mają 9 osób obserwujących i nic? :razz: Quote
Sabina02 Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Yona napisał(a):Ciociu Sabino, mój spaniel też czarny :loveu: Drugi pies zanim go wzięłam był bezdomny i też, tak jak Ciocia, postanowiłam, że każdego następnego wezmę "z ulicy". No i oczywiście, jak będzie trzeba, sama go sobie przywiozę. Przesyłki kurierskiej nie przewiduję :loveu: A ja mysle ze cioteczka Yona powinna mi wyslac Delfinke do Stanow jakims kurierem... ale takim moze tanszym, bo szkoda kasy...:diabloti: Po co mam czekac az rok na nia? :razz: Quote
Sabina02 Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Yona napisał(a):Zaraz kończy się ich allegro. Mają 9 osób obserwujących i nic? :razz: Napewno znajda domki.... to dopiero pierwsza aukcja... Ale cioteczka jest niecierpliwa...:evil_lol: Quote
Yona Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 A dlaczego miałabym się nie niecierpliwić? :mad: Taka malutka kruszynka powinna już grzać doopkę we własnej, osobistej podusi. Z mamusią wiadomo, będzie problem. Historia jej, jakich wiele...:shake: Quote
Ulka18 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Yona, niestety nikt nie pisal do schroniska w sprawie sunieczki i coreczki :shake: ale pocieszam sie, ze czesto jest tak, ze ludzie bez pisania jada do schroniska i adoptuja pieski. Wtedy p.kierownik pisze podsumowanie z adopcji, jakie psiaczki poszly. Quote
Yona Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 W takim razie czekam na podsumowanie pana kierownika :) Mam nadzieję, że w tym podsumowaniu znajdzie się też miejsce dla Gacka :loveu: Quote
Yona Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Dostałam pytanie w sprawie maluszka. Pytanie, które często zadają ludzie niezleżnie od tego, o którego psa chodzi. "W jaki województwie leży miasto... ( w tym przypadku - Mielec)?" Wkurzyć się można :mad: Quote
Sabina02 Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 Yona napisał(a):Ciociu Sabino :loveu: :crazyeye: Hehe.... Sprawdzam czy nie spisz cioteczko... :evil_lol: Quote
Yona Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 A już myślałam, że Ciocia za długo poza krajem :cool3: Quote
Sabina02 Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 Przeciez wystawialam juz mieleckim psiakom ogloszenia... :lol: , wiec jakbym tego nie wiedziala to bylby problem... Chociaz ja jeszcze wyjezdzalam z woj. nowosądeckiego... a teraz to juz Małopolska... ;) Quote
Yona Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Ciociu, niektórzy nie przyswoili sobie jeszcze tej wiedzy, pomimo tego, że mieszkają w kraju. :evil_lol: Quote
Justynna Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 A ja spróbuję tak mniej skomputeryzowanie...Zrobiłam malutkiej plakacik i przykleję go jutro na drzwi gabinetu mojej matuli...A na biureczko kilka uloteczek...W końcu przyjmuje te 60 osób na dzień no nie....razy 5 dni w tygodniu...cholera, ktoś odpowiedni powinien sie w koncu znalezc. A jak nie to kara na recepty bedzie! A co! Nie ma nowego full-wypaśnego właściciela nie ma leczenia :cool3:... niech sobie nie myślą... Trzymajcie kciuki... Buzka JUstyna Quote
Yona Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Justynna, Ciociu Droga, przypominam, że malutka ma mamusię, która też czeka na domek :loveu: Nie znalazłoby się trochę więcej miejsca na biurku także na ulotki maluszkowej mamusi?:loveu: Quote
Ulka18 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Justynko, super pomysl :multi: w Krakowie w ten plakatowy sposob wiekszosc psiakow znajduje domki :p w Mielcu raz dziewczyny z gimnazjum zawiesily plakaciki, to straz miejska za godzine byla w schronisku :angryy: A u lekarza polozyc plakaciki czy ulotki to super pomysl. Lekarz w malym miescie ma autorytet i wiekszosc ludzi patrzy co ma na biurku ;) Quote
Justynna Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Sie robi...To może plakacik dwa w jednym...jejku, jejku...może pacjenty się wreszcie spiszą... Quote
Justynna Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Sasasasa...jeszcze pogadam z ciocią...Też jest lekarzem:cool1: ...hihihihi...tak mi się szatańsko pomyślało, że jak od września moja druga połowa będzie jeździć w karetce(asz...taka to rodzina lekarska...może wreszcie jakie korzyści z tego będą) to będzie uratowanym poszkodowanym na noszach wtykać uloteczki z psiurami do ręki:diabloti: Quote
Recommended Posts