Jump to content
Dogomania

Male sunie z Mielca mają domki! Mama jednego z maluchow tez ma domek!!!!

Recommended Posts

Posted

Oto trzy malenkie czarnulki z mieleckiego schroniska. Szukamy im pilnie domku, zeby nie podzielily losu niektorych psiakow, ktore urodzily sie i odeszly w schronisku, nigdy nie dowiedziawszy sie co to wlasny dom...

Sunia z Niska-maluch, wiek: 2 miesiące, mieszaniec Szczeniak-suczka od suni kudłatej z Niska. Śliczna czarnulka czeka na adopcje.

MA DOMEK! :multi:

A oto mama powyzszej suni, ktora tez czeka na dom:

Sunia kudłata z Niska, wiek: 3 lata, mieszaniec. Historia suni z Niska jest jak dziesiątki innych suń, których właściciele "nie dopilnowali" swojej pupilki. Albo którzy uważali, że suczka koniecznie raz w życiu musi mieć młode. No i wychowanie maluchów ich przerosło...bo to jednak odpowiedzialność. Błąkającą się suczkę, szukająca pożywienia zauważyli mieszkańcy Niska. Zawiadomili straż miejską....i tak sunia z 3 maluchami trafiła do mieleckiego schroniska. Śliczna, jasnego koloru z ciemniejszymi znaczeniami, dość niewielka. Odchowała szczeniaczki, na adopcję czeka jeszcze jedna jej córeczka. Sunia zostanie w najbliższym czasie wysterylizowana.

Malutka sunia, szczeniak 4-4,5 miesięczny. Nie urośnie duża. Będzie niewielka i raczej drobnej budowy. Jest na schroniskowej świetlicy:

Malutka sunia w czarnym kolorze z lekko falowana sierscia (boks nr. 6). Ma ok. 3 miesiecy, nie urosnie duza. Zostala odrobaczona i zaszczepiona:

Kto pokocha te malenstwa?

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystkie szczeniaki sa smutne w schronisku...ozywiaja sie, jak ktos do nich podchodzi....ale tez nie wszystkie...
....niektore szczeniaczki chorowaly, niektore sa niesmiale i przestraszone, ta kudlata suczynka wlasnie do nich nalezy.

Posted

Yona napisał(a):
Nie wiem dlaczego, ale przypisali mi allegro Twojej psinki, co sprostowałam...:roll:

Ah, nie wazne kto zrobil... wazne zeby byl efekt (czyli cudowny domek) ;)

Posted

Yona napisał(a):
"Sunia ze świetlicy" ma pierwszego obserwatora :crazyeye:

Brawo!!!

Widze ze obydwie sunie ida "leb w leb"... druga sunia tez ma 1 obserwatora...:lol:

Posted

Imiona to my im możemy nadać, Ciociu, ale nikt ich nie zna w schronisku.
Ktoś zadzwoni w sprawie dziewczynek i dowie się, że takich tutaj niet :cool3:

Posted

Z imionami trzeba ostroznie. Ja tak nadalam imie szczeniaczkowi - Oposek,
Paulina Mickey pojechala do schroniska i szczeniaczka nie znalazla, panie w schronisku nie kojarzyly malucha.

Posted

No właśnie, to co robić?...
Może przynajmniej jakieś numery mają dziewczynki?...
Ktoś zadzwoni w sprawie suni ze świetlicy, a na świetlicy suń 10....

Posted

Popatrzcie Ciocie, co dostało się z allegro naszej małej "świetliczance" :cool1:

Treść wiadomości:
Sunia jest przepiekna. Popłakałam sie jak ja zobaczyłam. Zakochałam sie w niej Dlaczego Mielec jest tak daleko? Ja mieszkam za Warszawa. Jestem z okolic Grójca. Mieszkam na wsi. Jaki jest inny odbiór jak nie osobisty? Ile to kosztuje? Czy to bedzie duży pies, czy raczej mniejszy? Jaka jest matka? Ja jej mogłabym zapewnić budę z cieplutkim posłankiem i codziennie dobre jedzenie. Nie mamy psa, poniewaz ostatni nam zaginał. Podwórko na wsi bez zwierzka jest puste. Prosze o odpowiedx. Mój email.

Posted

Sluchajcie! Ja mam chetna osobe z Warszawy na inna sunke z Mielca. Moze po sprawdzeniu domkow (szczegolnie tego na wsi, bo do tych podchodze sceptycznie) mozna by bylo zabrac je za jednym zamachem. Wiem ze niewidoma Nika i Colli z Mielca maja jechac do Warszawy na opercaje...moze by sie pomiescili....

PS. Teraz dopiero doczytalam... Czy ona ma isc do budy????
Sorry, ale ja jakos tego nie widze... Ona jest malenka, napewno trafi sie jej lepszy domek...

Posted

Sunia, o ktorej pisze chyba nie ma watka.... Oto ona:

A to tresc e-maila od osoby zainteresowanej:

"Witam,

chętnie przygarnę pieska, jednak jestem z Warszwy i miałabym problem z odebraniem go. Czy Państwo mielibyście jakieś rozwiązanie?

Pozdrawiam,"

Posted

Ciociu Sabino, ja napisałam do Pani oferującej budę, bo nie domek przecież, że suńka jest maleńka, krótkowłosa i nie nadaje się do budy. Jeśli Panią interesuje pies do budy (łańcuch wykluczony), to jest dużo innych psów, dla których takie warunki byłyby idealne.
Poza tym wspomniałam o wizytach przedadopcyjnych :diabloti: sprawdzających dokładnie oferowane warunki... :diabloti:

Wg mnie to nie domek (budka) dla naszej psinki.

Posted

Aha, zdania nie zmienię.
Suńka ze świetlicy w budzie mieszkać NIE MOŻE !!! :cool1:
Szczerze mówiąc dziwię się, że ktoś kto pisze, że tak współczuje suni, chce ją w budzie trzymać... Ciekawe dlaczego o jej wielkość pyta... Może zastanawia się, czy łańcuch nie za bardzo ciężki będzie...
A dlaczego jej ostatni pies zaginął?...Ciekawe...
Pytać nawet nie będę, bo list nie spodobał mi się...