Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Misiu pięknie chodzi na smyczy. Na razie nie zrobił kupala ani w kojcu ani na spacerze. Zaś teren oznaczył co 2 metry. Podejrzewam że on ma problem z jedzeniem, bo wsypałam mu drobniejszą karmę to od razu wziął się do chrupania. Pewnie najlepsze byłoby mokre dla niego skoro ma coś na dziąsłach. Na razie wygląda mi na pieska który by idealnie pasował dla starszych ludzi. Nie ciągnie, tylko by się przytulał i chciał być blisko człowieka. Dziś już coraz rzadziej wyje i krócej to trwa.

Posted

Dzięki za wieści!

Z jedzeniem też może być tak, że trochę może wybrzydzać, bo ludzie na wsi mu parówki dawali itp... i teraz chrupki w zęby gryzą :evil_lol:

Kiedy będziesz coś wiedziała co z wetem? Skarpeta owczarkowa czeka na cynk, kasę mają gotową. Trza mu próbki pobrać, sprawdzić czy to ni naroślaki zrakowaciałe, oby nie...

Posted

Aleksandro,pisząc,że Misio przywyknie do stałego miejsca,miałam na myśli stacjonarność(jasne,że tymczasową).

Wcześniej sobie chłopak wędrował,tu i tam.Oby z jego zdrówkiem było w miarę dobrze,czekamy na diagnozę.

Posted

LILUtosi, ja dołączam się do podziękowań za wieści. Możliwe, że w jedzeniu przeszkadzają mu te narośla na dziąsłach. Mam nadzieję, że brak kupy to tylko objaw tymczasowego stresu.
Skoro z niego przytulanka taka, to "Misio" pasuje jak ulał :)

Posted

ciocia wrzucaj linki gdzie sie da rozsylaj po rodzince znajomych blizszych dalszych przyjaciolach
i ha ha ja mam metode dodatkowo zawsze dodaje ze chociazby najmniejsza pomoc dla wskazanego zwierzaka sprawi ze bede sie czescie usmiechac a i ten co da ma jaka zasluge u gory (nio w niebie)
ciocia wierzymy w ciebie napewno sciagniesz najwazniejsze ze na poczatek ty juz jestes :-)
[quote name='inka33']Postaram się porozglądać, ściągnąć parę osób... sama niewiele wiem, jak pomóc... :([/QUOTE]

Posted

no to trzymac kciuk aby bylo dob rze

[quote name='AleksandraF']Dzięki za wieści!

Z jedzeniem też może być tak, że trochę może wybrzydzać, bo ludzie na wsi mu parówki dawali itp... i teraz chrupki w zęby gryzą :evil_lol:

Kiedy będziesz coś wiedziała co z wetem? Skarpeta owczarkowa czeka na cynk, kasę mają gotową. Trza mu próbki pobrać, sprawdzić czy to ni naroślaki zrakowaciałe, oby nie...[/QUOTE]

Posted

Nowy bazarek z różnościami dla Misia :) Zapraszam :)

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/243381-HAND-MADE-unikaty-i-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI-ze-%C5%9Bwiata-na-Rudego-Misia-do-03-06-godz-22-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243381-HAND-MADE-unikaty-i-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI-ze-%C5%9Bwiata-na-Rudego-Misia-do-03-06-godz-22-00[/URL]

Posted

Na razie na szybko, bo ciężko jest trzymać Miśka za smycz, który chce wszystko w lesie chłonąć i pstrykać foty. Mam tez filmik, ale ten muszę komuś przesłać. Jak wyczeszę Miśka to będzie "identiko" jak Szarik [url]https://picasaweb.google.com/100690205327708208633/SZARIKDoAdopcji[/url]

Posted

[quote name='LILUtosi']Na razie na szybko, bo ciężko jest trzymać Miśka za smycz, który chce wszystko w lesie chłonąć i pstrykać foty. Mam tez filmik, ale ten muszę komuś przesłać. Jak wyczeszę Miśka to będzie "identiko" jak Szarik [URL]https://picasaweb.google.com/100690205327708208633/SZARIKDoAdopcji[/URL][/QUOTE]

Rzeczywiście, jak bracia... LILUtosi, a dałoby radę mu tego kleszczora wyciągnąć?

Posted

[quote name='LILUtosi']Dałoby radę, tyle ze jak miał zaaplikowany środek p/kleszczą to on powinien wyschnąć i sam odpaść. Ten środek to chyba marny.[/QUOTE]

Środek przez weta zaaplikowany... Może na Misia marnie działa...

Posted

[quote name='milagros19853201']ciocia wrzucaj linki gdzie sie da rozsylaj po rodzince znajomych blizszych dalszych przyjaciolach
i ha ha ja mam metode dodatkowo zawsze dodaje ze chociazby najmniejsza pomoc dla wskazanego zwierzaka sprawi ze bede sie czescie usmiechac a i ten co da ma jaka zasluge u gory (nio w niebie)
ciocia wierzymy w ciebie napewno sciagniesz najwazniejsze ze na poczatek ty juz jestes :-)[/QUOTE]
Ciotka, odpisujesz na strasznie przeterminowane posty...
Zrobiłam, co mogłam... różne sprawy są...

AleksandraF, przepraszam. :sad:

Posted

Misiek częściowo został wyczesany ale jeszcze długa droga przed nami. Szybko mu się znudziło. Głównie wskakiwał na mnie i do miziania przysposabiał. Ale grzbiet już bez filcu.

Posted

[quote name='LILUtosi']Misiek częściowo został wyczesany ale jeszcze długa droga przed nami. Szybko mu się znudziło. Głównie wskakiwał na mnie i do miziania przysposabiał. Ale grzbiet już bez filcu.[/QUOTE]

Nieprzyzwyczajony chyba do takiej pielęgnacji :)