Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mąż biegając dzisiaj po Muchowcu spotkał Magdę biegającą z Łajzą - więc na pewno ma dziewczyna dobrą opiekę :-) Na Fb na portalu briardzim odezwała się osoba zainteresowana Łajzunią - zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to trzymamy kciuki! :)

Mojito, umieściłam Twoją fotkę tutaj [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242654-%C5%9Amiech-to-zdrowie-%29-bazarek-do-dnia-15-maja-20-00?p=20778230#post20778230[/url]

Posted

Przykra wiadomość...
W czwartek dzwoniła do mnie Oliwia z fundacji, która przejęła Łajzę z pytaniem czy mogę załatwić dom na "kilka dni, weekend majowy" dla Łajzy, bo opiekunka z DT musi wyjechać. Po kilku chwilach okazało się, że.. wyjeżdża jeszcze tego samego dnia!! Nic nie mogłam zrobić, ponieważ byłam w pracy, mieliśmy kolegium, potem jechałam na praktyki do lecznicy i w domu byłam o 22, wysłałam kilka smsów, wykonałam parę telefonów ale nikt w ciągu paru godzin nie był w stanie nic załatwić. Oliwia powiedziała, że jakby co, to Łajza trafi do hoteliku.. Boże, to już 5 zmiana "domu" u tego psa w ciągu miesiąca :(

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='saphira18']ktoś wie co z psiną?[/QUOTE]
Od jakiegoś miesiąca jest na DS-ie w Żywcu ale wciąż czekam na konkretne informacje, zdjęcia itp od Oliwii. Niestety, kontakt z nią jest dość ciężki :/

Posted

Tak. Ale nie potrafię od niej wyciągnąć nic więcej.. Prosiłam o info, jak nie dla mnie, to choć na Dogo ale powiedziała, że "ją to rozśmiesza".. Może ktoś inny zadzwoni i ją popyta?

Posted

A kto spisał umowę adopcyjną i sprawdzał dom? Ja ją ciągle ogłaszam! Nie miałam pojęcia że znalazła dom! Czy jest jakaś pewność, że Lajza dobrze trafiła??

Posted

[quote name='Bjuta']A kto spisał umowę adopcyjną i sprawdzał dom? Ja ją ciągle ogłaszam! Nie miałam pojęcia że znalazła dom! Czy jest jakaś pewność, że Lajza dobrze trafiła??[/QUOTE]
Mieszkam w jednej klatce z tą Oliwią i chodzę z nią do szkoły.. Wydawało mi się, że to zaufana osoba, prowadzi Fundację Przyjaciele Zwierząt. Kiedy nie było gdzie Łajzy wsadzić i groziło jej schronisko, Oliwia wzięła ją na stan fundacji i załatwiła DS, potem dziewczyna z DS-u wyjechała nagle za granicę na 10 dni i Łajzie znowu groziło schronisko (dowiedziałam się o tym na 2 godziny przed wyjazdem tej dziewczyny, byłam wtedy w pracy). Oliwia wsadziła ją do hoteliku ale Łajza była tam 2 dni, bo strasznie źle go znosiła i trafiła do innego DT. Powiem szczerze, miałam już duże wyrzuty sumienia, że w ogóle ją z podwórka zgarnęłam :(
W każdym razie z Oliwią mam "nieco utrudniony kontakt", po prostu działamy na innych falach i nie potrafię się z nią dogadać, nawet jeśli chodzi o Łajzę.. W końcu mi powiedziała, że Łajza jest w domu stałym w Żywcu i ma się świetnie. Nie chciała (nie miała czasu) podać więcej szczegółów, a na propozycję wstawienia zdjęć i info na Dogo, wyśmiała mnie i nie chcecie wiedzieć, co powiedziała.. :(

p.s. wiem, że jeśli chodzi o wzierzęta jest naprawdę w porządku, poświęca się im całkowicie. Ino w kontaktach z ludźmi jest.. ciężka :razz:

Posted

A rozumiem... Przestraszyłam się, że to DS myśli "że to śmieszne" a to było o pośredniku. To lepiej. No to zdejmuję Lajzie ogłoszenie. A czy Oliwia udostępni nr tel tego DS? Można by zadzwonić. Ja się mogę podjąć.

• 2 weeks later...
Posted

Absolutnie nie mogę się dodzwonić do p. Oliwii, mimo kilku prób "abonent czasowo niedostępny". Pewnie i tak nie podałaby namiarów na DS.

• 3 weeks later...
Posted

Przepraszam, że dopiero teraz ale urlop i choroba Fridzi...
Dostałam informację od wolontariuszki, u której była - Magdy że sunia ma dom stały w Żywcu - konie, inne psy - podobno super. Nr do wolontariuszki - 602-519-074. Ona powinna wiedzieć coś więcej o Łajzie i DS