xmila Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Mąż biegając dzisiaj po Muchowcu spotkał Magdę biegającą z Łajzą - więc na pewno ma dziewczyna dobrą opiekę :-) Na Fb na portalu briardzim odezwała się osoba zainteresowana Łajzunią - zobaczymy co z tego wyjdzie :-) Quote
Bjuta Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 No to trzymamy kciuki! :) Mojito, umieściłam Twoją fotkę tutaj [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242654-%C5%9Amiech-to-zdrowie-%29-bazarek-do-dnia-15-maja-20-00?p=20778230#post20778230[/url] Quote
Mojita Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Przykra wiadomość... W czwartek dzwoniła do mnie Oliwia z fundacji, która przejęła Łajzę z pytaniem czy mogę załatwić dom na "kilka dni, weekend majowy" dla Łajzy, bo opiekunka z DT musi wyjechać. Po kilku chwilach okazało się, że.. wyjeżdża jeszcze tego samego dnia!! Nic nie mogłam zrobić, ponieważ byłam w pracy, mieliśmy kolegium, potem jechałam na praktyki do lecznicy i w domu byłam o 22, wysłałam kilka smsów, wykonałam parę telefonów ale nikt w ciągu paru godzin nie był w stanie nic załatwić. Oliwia powiedziała, że jakby co, to Łajza trafi do hoteliku.. Boże, to już 5 zmiana "domu" u tego psa w ciągu miesiąca :( Quote
xmila Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 to gdzie ona teraz jest??? przecież miał być dom na długo.. Quote
dusje Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 [quote name='xmila']to gdzie ona teraz jest??? przecież miał być dom na długo..[/QUOTE] Co z psina? Gdzie obecnie przebywa? Quote
Mojita Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='saphira18']ktoś wie co z psiną?[/QUOTE] Od jakiegoś miesiąca jest na DS-ie w Żywcu ale wciąż czekam na konkretne informacje, zdjęcia itp od Oliwii. Niestety, kontakt z nią jest dość ciężki :/ Quote
Mojita Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Tak. Ale nie potrafię od niej wyciągnąć nic więcej.. Prosiłam o info, jak nie dla mnie, to choć na Dogo ale powiedziała, że "ją to rozśmiesza".. Może ktoś inny zadzwoni i ją popyta? Quote
Bjuta Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 A kto spisał umowę adopcyjną i sprawdzał dom? Ja ją ciągle ogłaszam! Nie miałam pojęcia że znalazła dom! Czy jest jakaś pewność, że Lajza dobrze trafiła?? Quote
Mojita Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Bjuta']A kto spisał umowę adopcyjną i sprawdzał dom? Ja ją ciągle ogłaszam! Nie miałam pojęcia że znalazła dom! Czy jest jakaś pewność, że Lajza dobrze trafiła??[/QUOTE] Mieszkam w jednej klatce z tą Oliwią i chodzę z nią do szkoły.. Wydawało mi się, że to zaufana osoba, prowadzi Fundację Przyjaciele Zwierząt. Kiedy nie było gdzie Łajzy wsadzić i groziło jej schronisko, Oliwia wzięła ją na stan fundacji i załatwiła DS, potem dziewczyna z DS-u wyjechała nagle za granicę na 10 dni i Łajzie znowu groziło schronisko (dowiedziałam się o tym na 2 godziny przed wyjazdem tej dziewczyny, byłam wtedy w pracy). Oliwia wsadziła ją do hoteliku ale Łajza była tam 2 dni, bo strasznie źle go znosiła i trafiła do innego DT. Powiem szczerze, miałam już duże wyrzuty sumienia, że w ogóle ją z podwórka zgarnęłam :( W każdym razie z Oliwią mam "nieco utrudniony kontakt", po prostu działamy na innych falach i nie potrafię się z nią dogadać, nawet jeśli chodzi o Łajzę.. W końcu mi powiedziała, że Łajza jest w domu stałym w Żywcu i ma się świetnie. Nie chciała (nie miała czasu) podać więcej szczegółów, a na propozycję wstawienia zdjęć i info na Dogo, wyśmiała mnie i nie chcecie wiedzieć, co powiedziała.. :( p.s. wiem, że jeśli chodzi o wzierzęta jest naprawdę w porządku, poświęca się im całkowicie. Ino w kontaktach z ludźmi jest.. ciężka :razz: Quote
Bjuta Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 A rozumiem... Przestraszyłam się, że to DS myśli "że to śmieszne" a to było o pośredniku. To lepiej. No to zdejmuję Lajzie ogłoszenie. A czy Oliwia udostępni nr tel tego DS? Można by zadzwonić. Ja się mogę podjąć. Quote
Mojita Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Bjucik, dryndnę do Cię jutro i podam Ci na nią namiary, ok? :* Quote
Bjuta Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 Absolutnie nie mogę się dodzwonić do p. Oliwii, mimo kilku prób "abonent czasowo niedostępny". Pewnie i tak nie podałaby namiarów na DS. Quote
xmila Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Przepraszam, że dopiero teraz ale urlop i choroba Fridzi... Dostałam informację od wolontariuszki, u której była - Magdy że sunia ma dom stały w Żywcu - konie, inne psy - podobno super. Nr do wolontariuszki - 602-519-074. Ona powinna wiedzieć coś więcej o Łajzie i DS Quote
Bjuta Posted July 3, 2013 Author Posted July 3, 2013 Dzięki! Mojita mówiła, że nawet zdjęcia powinniśmy dostać! :) Quote
Recommended Posts