Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co ja mogę o nim napisać?
Idol ( tak go nazwałem) wtrafił do przytuliska w Brzegu mniej więcej trzy tygodnie temu!Przyjechał z interwencji,ktoś zgłosił błąkającego się ASTa po centrum miasta!
Poznałem go na drugi czy trzeci dzień po przyjeździe!Zachwycił mnie swoją posturą i wyglądem!Piękny jest i młody!Ja daję mu góra dwa lata,jednak w zęby mu nie zaglądałem!W pierwszych dniach Bandito bardzo płakał i wył,pewnie za swoim włascicielem!
Problem z nim polega na tym,że każdy kto podchodzi do jego kojca jest strasznie przez niego obszczekiwany no i ten mrożący krew w żyłach wzrok:roll: .Wydaje mi się,że nie jest agresywny tylko to taka poza,reakcja na stres!

Bandito

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gabryjella napisał(a):
Mogę, go wrzucić na astowe forum, jeśli jeszcze go tam nie ma oczywiście

Pewnie,że możesz go wrzucić ;) Dzięki :)

Posted

Gabi, słońce moje!!! To ja z Toba zapisuję się do tego watku!!!

Śliczny chłopak, śliczny!!!

Brązowa kiedyś pisała, że takie zachowanie psa, to często oznaka lęku i schroniskowego stresu. I oczywiscie zniecheca to odwiedzających do adopcji :-( Wygląda na zadbanego...

Wujaszku Gamba, Przytulisko jest w tym Brzegu (k/Wrocławia), czy innym :oops:

Posted

Gabryjella napisał(a):
Kurcze ten pies jest naprawde zadbany, może jednak komuś zwiał, może właściciel nie wpadł na pomysła, aby zajrzeć do schroniska, może można by jakieś ogłoszenia porozwieszać w miejscu gdzie go znaleziono ?

Przyznać trzeba, że pies jest zadbany i na pewno miał właściciela!
Ogłoszenia wisiały długo a po niego nikt się nie zgłosił,coś słyszałem,że miałktoś po niego przyjść ale niestety sie nie zjawił :angryy:!
Ja tak szczerze powiem,że ta jego morda gdzieś mi kiedyś przemkneła bądź zwyczajnie zle kojarzę!Brzeg nie jest duży,a takie psy rzucają się w oczy!Ale być może zwyczajnie się mylę!

Posted

[quote name='akucha']Gabi, słońce moje!!! To ja z Toba zapisuję się do tego watku!!!

Śliczny chłopak, śliczny!!!

Brązowa kiedyś pisała, że takie zachowanie psa, to często oznaka lęku i schroniskowego stresu. I oczywiscie zniecheca to odwiedzających do adopcji :-( Wygląda na zadbanego...

Wujaszku Gamba, Przytulisko jest w tym Brzegu (k/Wrocławia), czy innym :oops:

Aaa...i dzieki za wrzucenia na ASTowe forum :lol:
Mnie też się wydaje,że to jest dla niego sytuacja bardzo stresowa dlatego zachowuje się tak a nie inaczej! To jest tak,że pies gdy się podchodzi merda ogonem i szczeka,w momencie kiedy stoi się juz blisko boksu wyglada to tak jakby chciał rzucić się na człowieka,tak to wygląda!Tak to widzę,chociaż sam nie wierzę,że zdolny byłby do pogryzienia czy coś podobnego!Na pewno to odstrasza chętnych,których i tak nie za wiele jest!
Akucho tak w tym Brzegu niedaleko Wrocka (40 km),chociaż już w innym województwie!;)

Posted

Imię zmienić!!! Dla ogłoszeń to wskazane sie mie wydaje :roll:
Może Graf :razz:, on taki dostojny...

No kombinujcie, bo ja sie na imionach astków nie znam.

Posted

To ja wam dziewczyny daję wolną rękę w związku z imieniem!Wymyslałem je na szybko :roll: A tak to wołałem na niego Fafcio ale mi nie pasowało więć został Bondito!

Co do schroniska to pies zostanie wydany pierwszej lepszej osobie, która wyrazi chęć adopcji!Chociaż nie wiem czy on też!Kundelki itp może zabrać każdy!Myślę,że on nie byłby wyjątkiem!
Kastracje i sterylizacje to sfera marzeń :angryy:
Ja mogę podać namiary na przytulisko albo do siebie!

Posted

No nie!!! Gabi, znowu wygrałaś :hmmmm: Ale Idol to ładne imię, wybaczam...

Szkoda, że przytulisko wydaje tak bezrtosko, łakomy kąsek to, szczególnie dla ciemnych typów... jejejej...

Posted

Pewnie,że do ogłoszeń może być Wrocław,nawet lepiej!Cały czas się boję,że przyjdzie po niego jakiś dres i juz po psie będzie :roll: !
Doddy chyba o nim nie wiem bo wątek jest bardzo świeży!

Posted

[quote name='Gabryjella']Chłopak jest na:

zielone

niebieskie

molosy

murator

Robię dalej ;)
Świetnie!Dzieki za pomoc!Brzeskie psiaki ja sobie sa po nocie ogłaszam!Ale to mój pierwszy AST i tym bardziej dziękuję za pomoc! :multi:
Potem kuknę na jakich ogłoszeniach na których ja ogłaszam nie ma tutaj i go wstawię!

Posted

Do mnie też odezwały sie trzy osoby!
Odpisałem ale odpowiedzi nie dostałem!
No i ktoś mi napisał, czy pies jest agresywny,bo on ciapy nie chce :crazyeye: !Napisałem,że juz znalazł dom :oops:

Posted

Gabryjella napisał(a):
Jeszcze nie odpisałam dogo się wlecze, a na poczte nie mogę się dostać :angryy:

Pies może agresywny nie jest, ale ja mogę być :diabloti:

Umnie też dogo tak masakrycznie chodzi :angryy:
Ja cały czas boję się aby Idol nie zniknął z pierwszą lepszą osobą z przytuliska!To piękny pies i na pewno przyciąga uwagę!

Posted

No i ja dotarłem wreszcie na dogo :roll:
Z tym wiekiem u Idola to tylko i wyłącznie tak na moje oko ocenione!
Ząbki ma białe bo mi pokazywał :evil_lol: Ale myślę,że to młody pies i daję mu góra dwa lata!A ASTach nie znam się kompletnie :shake: więc mogę się mylić!
Gabi ma rację,dla chcącego nic trudnego!I dobrym pomysłem jest poszukanie ASTa blisko swojego miejsca zamieszkania,tyle teraz ASTów i ich mixów,że na pewno znajdziesz jakiegoś psa dla siebie!