Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

To jest naprawdę świetny pies, problem tylko z tym szczekaniem gdy zostaje sam. Największe koncerty robi o takich godzinach gdy ludzie jeszcze śpią ach :( Kochany rudzielec chciałby być blisko człowieka, ale niestety kolejnego psa do domu nie mogę zabrać, no i Leonek lubi znaczyć teren. Byłby fajnym towarzyszem dla starszej osoby. Porobię mu plakaty może to zwiększy jego szanse.
Mój pies jest o niego strasznie zazdrosny, dlatego staram się brać tylko suki, no ale czasami innego wyjścia nie ma.

Ze zdrowiem idealnie nie jest, musimy mu zrobić usg i echo serca by spradzić co dalej. Ma też kilka zębów do remontu. Myślę też o tym by go pozbawić jajek, ale zobaczymy co wyjdzie w badaniach i co powie wet.

Edited by siekowa
  • Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pumcia02']moze ktos zasponsoruje pakiet ogloszen?[/QUOTE]
jeśli jest tekst i wszystko do ogłoszeń, to ja chętnie podzielę się wykupionymi ogłoszeniami na bazarku:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/244302-KONIEC-og%C5%82oszenia-KONIEC-szybko-do-10-07-20-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244302-KONIEC-og%C5%82oszenia-KONIEC-szybko-do-10-07-20-00[/URL]
kupiłam 10 a wykorzystałam 1, więc proszę napisać że ogłoszenia są ode mnie, bo tak się z natie umówiłam:)

Posted

Super, bardzo dziękujemy! Wieczorem napiszę nowy tekst do ogłoszeń.

Leon nadal podlewa wszystko co się da, ale chociaż ze szczekaniem jest trochę lepiej. Leonek do ludzi jest łagodną i słodką kluchą, ale do psów bywa dominujący i nawet odgania biedną Fionkę od misek z jedzeniem.

• 3 months later...
Posted

rozmawiałam wczoraj z Asią przez telefon - Asia nie bardzo ma czas wchodzić na dogo, ale napiszę co mi powiedziała ;)
Leonek jest bardzo towarzyski, ciągnie do ludzi, i lubi bliskość człowieka. W ciągu dnia jest wypuszczany an ogródek, ale lubi czmychać z posesji urwipołć jeden. Jest kochany, i najlepiej jakby znalazł się dla niego tymczas, bo jest to towarzyski psiak, a Asia nie ma możliwości trzymania w domu kolejnego psiaka, bo ma już sporo zwierzaków (byłam, widziałam ;)). Generalnie jest zdrowy i nie ma z nim problemów ;)

Posted

[quote name='Martuchny']rozmawiałam wczoraj z Asią przez telefon - Asia nie bardzo ma czas wchodzić na dogo, ale napiszę co mi powiedziała ;)
Leonek jest bardzo towarzyski, ciągnie do ludzi, i lubi bliskość człowieka. W ciągu dnia jest wypuszczany an ogródek, ale lubi czmychać z posesji urwipołć jeden. Jest kochany, i najlepiej jakby znalazł się dla niego tymczas, bo jest to towarzyski psiak, a Asia nie ma możliwości trzymania w domu kolejnego psiaka, bo ma już sporo zwierzaków (byłam, widziałam ;)). Generalnie jest zdrowy i nie ma z nim problemów ;)[/QUOTE]
Maartuchny, ale to On jest w domu czy w kojcu, bo wypuszczany na ogródek może być właśnie z domu lub kojca, stąd moje pyt?

Posted

Tak jak pisałam wcześniej nie mogę trzymać Leona w domu, bo mamy dużo zwierząt (w tym dwie fundacyjne pieluchowe babcie), a jeden z psów źle znosi jego obecność. Mnie teraz bardzo długo nie ma w domu, więc nawet nie mam jak pilnować psów. Jak Leoś nam wchodzi do domu to leje po wszystkim :( Mam nadzieję,że jak uda się dla niego znaleźć dom z mniejszą liczbą zwierząt to da się opanować jakoś te jego sikanie.
Leon ma się dobrze, chyba nie czuje się na swój wiek. Niedługo będzie miał badanie krwi i trzeba będzie go umówić na czyszczenie zębów. Pieniędzy w skarbonce ma tylko ok 250 zł a trzeba mu jeszcze kupić karmę hepatic, boję się zaglądać na fundacyjne konto :(

Posted

[quote name='siekowa']Tak jak pisałam wcześniej nie mogę trzymać Leona w domu, bo mamy dużo zwierząt (w tym dwie fundacyjne pieluchowe babcie), a jeden z psów źle znosi jego obecność. Mnie teraz bardzo długo nie ma w domu, więc nawet nie mam jak pilnować psów. Jak Leoś nam wchodzi do domu to leje po wszystkim :( Mam nadzieję,że jak uda się dla niego znaleźć dom z mniejszą liczbą zwierząt to da się opanować jakoś te jego sikanie.
Leon ma się dobrze, chyba nie czuje się na swój wiek. Niedługo będzie miał badanie krwi i trzeba będzie go umówić na czyszczenie zębów. Pieniędzy w skarbonce ma tylko ok 250 zł a trzeba mu jeszcze kupić karmę hepatic, boję się zaglądać na fundacyjne konto :([/QUOTE]
nie dobrze, jakiś wpływ gotówki przydałby się Leosiowi:( jak uda mi się stworzyć bazarek to będę pamiętać o Leosiu;

Posted

[quote name='pumcia02']Asiu podaj nr konta :) dziękujemy :) Można też samemu zamówić karmę i wysłać do fundacji[/QUOTE]

nie otrzymalam pw ale znalazlamw #2 jakies konto..czy to to?

Posted

Bardzo dziękujemy, każdy grosik jest ważny, tak złej sytuacji finansowej jeszcze nie mieliśmy. Najtaniej udało mi się znaleźć na allegro 201 zł allegro.pl/trovet-hld-hepatic-dla-psa-12-5kg-i3669052215.html
Numer konta bez zmian:

[quote name='siekowa']
Fundacja "Psiegrane Marzenia"
ul. Koryncka 11, 04-686 Warszawa
Konto: 98 1540 1287 2049 5713 2976 0001 [/QUOTE]

Posted

[quote name='siekowa']Bardzo dziękujemy, każdy grosik jest ważny, tak złej sytuacji finansowej jeszcze nie mieliśmy. Najtaniej udało mi się znaleźć na allegro 201 zł allegro.pl/trovet-hld-hepatic-dla-psa-12-5kg-i3669052215.html
Numer konta bez zmian:[/QUOTE]
dzis przelalam 50 zl na karme dla Leonka
co u psiaczka?

Posted

Bardzo dziękujemy za pomoc dla Leonka :loveu:

U Leosia bez zmian, zawsze wesolutki i wpatrzony w człowieka. Większość dnia lata luzem po działce i oblewa co się da.

[video=youtube_share;TanYAgrzTlM]http://youtu.be/TanYAgrzTlM[/video]