siekowa Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 (edited) To jest naprawdę świetny pies, problem tylko z tym szczekaniem gdy zostaje sam. Największe koncerty robi o takich godzinach gdy ludzie jeszcze śpią ach :( Kochany rudzielec chciałby być blisko człowieka, ale niestety kolejnego psa do domu nie mogę zabrać, no i Leonek lubi znaczyć teren. Byłby fajnym towarzyszem dla starszej osoby. Porobię mu plakaty może to zwiększy jego szanse. Mój pies jest o niego strasznie zazdrosny, dlatego staram się brać tylko suki, no ale czasami innego wyjścia nie ma. Ze zdrowiem idealnie nie jest, musimy mu zrobić usg i echo serca by spradzić co dalej. Ma też kilka zębów do remontu. Myślę też o tym by go pozbawić jajek, ale zobaczymy co wyjdzie w badaniach i co powie wet. Edited July 7, 2013 by siekowa Quote
asiuniab Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Leon pewnie na początku poznaczy teren i "zostawi" w spokoju:) Quote
asiuniab Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 [quote name='pumcia02']moze ktos zasponsoruje pakiet ogloszen?[/QUOTE] jeśli jest tekst i wszystko do ogłoszeń, to ja chętnie podzielę się wykupionymi ogłoszeniami na bazarku: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/244302-KONIEC-og%C5%82oszenia-KONIEC-szybko-do-10-07-20-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244302-KONIEC-og%C5%82oszenia-KONIEC-szybko-do-10-07-20-00[/URL] kupiłam 10 a wykorzystałam 1, więc proszę napisać że ogłoszenia są ode mnie, bo tak się z natie umówiłam:) Quote
siekowa Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 Super, bardzo dziękujemy! Wieczorem napiszę nowy tekst do ogłoszeń. Leon nadal podlewa wszystko co się da, ale chociaż ze szczekaniem jest trochę lepiej. Leonek do ludzi jest łagodną i słodką kluchą, ale do psów bywa dominujący i nawet odgania biedną Fionkę od misek z jedzeniem. Quote
asiuniab Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 odwiedzam przystojniaka, jak Leoniuś?? Quote
Martuchny Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 rozmawiałam wczoraj z Asią przez telefon - Asia nie bardzo ma czas wchodzić na dogo, ale napiszę co mi powiedziała ;) Leonek jest bardzo towarzyski, ciągnie do ludzi, i lubi bliskość człowieka. W ciągu dnia jest wypuszczany an ogródek, ale lubi czmychać z posesji urwipołć jeden. Jest kochany, i najlepiej jakby znalazł się dla niego tymczas, bo jest to towarzyski psiak, a Asia nie ma możliwości trzymania w domu kolejnego psiaka, bo ma już sporo zwierzaków (byłam, widziałam ;)). Generalnie jest zdrowy i nie ma z nim problemów ;) Quote
asiuniab Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='Martuchny']rozmawiałam wczoraj z Asią przez telefon - Asia nie bardzo ma czas wchodzić na dogo, ale napiszę co mi powiedziała ;) Leonek jest bardzo towarzyski, ciągnie do ludzi, i lubi bliskość człowieka. W ciągu dnia jest wypuszczany an ogródek, ale lubi czmychać z posesji urwipołć jeden. Jest kochany, i najlepiej jakby znalazł się dla niego tymczas, bo jest to towarzyski psiak, a Asia nie ma możliwości trzymania w domu kolejnego psiaka, bo ma już sporo zwierzaków (byłam, widziałam ;)). Generalnie jest zdrowy i nie ma z nim problemów ;)[/QUOTE] Maartuchny, ale to On jest w domu czy w kojcu, bo wypuszczany na ogródek może być właśnie z domu lub kojca, stąd moje pyt? Quote
Martuchny Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 jak Siekowa gdzieś pisała wcześniej - niestety musiał isć do kojca, bo za dużo zwierzaków w domu. Quote
asiuniab Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 [quote name='Martuchny']jak Siekowa gdzieś pisała wcześniej - niestety musiał isć do kojca, bo za dużo zwierzaków w domu.[/QUOTE] ojej taki maluszek, szkoda:( Quote
siekowa Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Tak jak pisałam wcześniej nie mogę trzymać Leona w domu, bo mamy dużo zwierząt (w tym dwie fundacyjne pieluchowe babcie), a jeden z psów źle znosi jego obecność. Mnie teraz bardzo długo nie ma w domu, więc nawet nie mam jak pilnować psów. Jak Leoś nam wchodzi do domu to leje po wszystkim :( Mam nadzieję,że jak uda się dla niego znaleźć dom z mniejszą liczbą zwierząt to da się opanować jakoś te jego sikanie. Leon ma się dobrze, chyba nie czuje się na swój wiek. Niedługo będzie miał badanie krwi i trzeba będzie go umówić na czyszczenie zębów. Pieniędzy w skarbonce ma tylko ok 250 zł a trzeba mu jeszcze kupić karmę hepatic, boję się zaglądać na fundacyjne konto :( Quote
asiuniab Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 [quote name='siekowa']Tak jak pisałam wcześniej nie mogę trzymać Leona w domu, bo mamy dużo zwierząt (w tym dwie fundacyjne pieluchowe babcie), a jeden z psów źle znosi jego obecność. Mnie teraz bardzo długo nie ma w domu, więc nawet nie mam jak pilnować psów. Jak Leoś nam wchodzi do domu to leje po wszystkim :( Mam nadzieję,że jak uda się dla niego znaleźć dom z mniejszą liczbą zwierząt to da się opanować jakoś te jego sikanie. Leon ma się dobrze, chyba nie czuje się na swój wiek. Niedługo będzie miał badanie krwi i trzeba będzie go umówić na czyszczenie zębów. Pieniędzy w skarbonce ma tylko ok 250 zł a trzeba mu jeszcze kupić karmę hepatic, boję się zaglądać na fundacyjne konto :([/QUOTE] nie dobrze, jakiś wpływ gotówki przydałby się Leosiowi:( jak uda mi się stworzyć bazarek to będę pamiętać o Leosiu; Quote
pumcia02 Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 może ktoś mu zasponsoruje jedzonko? :D Quote
asiuniab Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 [quote name='pumcia02']może ktoś mu zasponsoruje jedzonko? :D[/QUOTE] a ile takie jedzonko Leosiowe kosztuje?? może jakiś bazarek trzeba zmontować na ten cel?? Quote
beataczl Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 doloze sie do jedzonka z 50 zl/konto prosze.. Quote
asiuniab Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 [quote name='beataczl']doloze sie do jedzonka z 50 zl/konto prosze..[/QUOTE] super, ja na pewno jak się tylko zbiorę to zrobię bazarek, który Leosia wspomoże:) Quote
pumcia02 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Asiu podaj nr konta :) dziękujemy :) Można też samemu zamówić karmę i wysłać do fundacji Quote
beataczl Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 [quote name='pumcia02']Asiu podaj nr konta :) dziękujemy :) Można też samemu zamówić karmę i wysłać do fundacji[/QUOTE] nie otrzymalam pw ale znalazlamw #2 jakies konto..czy to to? Quote
Martuchny Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 na fb na fanpejdżu psiegranych powinien być numer...;) Quote
siekowa Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 Bardzo dziękujemy, każdy grosik jest ważny, tak złej sytuacji finansowej jeszcze nie mieliśmy. Najtaniej udało mi się znaleźć na allegro 201 zł allegro.pl/trovet-hld-hepatic-dla-psa-12-5kg-i3669052215.html Numer konta bez zmian: [quote name='siekowa'] Fundacja "Psiegrane Marzenia" ul. Koryncka 11, 04-686 Warszawa Konto: 98 1540 1287 2049 5713 2976 0001 [/QUOTE] Quote
beataczl Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 [quote name='siekowa']Bardzo dziękujemy, każdy grosik jest ważny, tak złej sytuacji finansowej jeszcze nie mieliśmy. Najtaniej udało mi się znaleźć na allegro 201 zł allegro.pl/trovet-hld-hepatic-dla-psa-12-5kg-i3669052215.html Numer konta bez zmian:[/QUOTE] dzis przelalam 50 zl na karme dla Leonka co u psiaczka? Quote
siekowa Posted November 13, 2013 Author Posted November 13, 2013 Bardzo dziękujemy za pomoc dla Leonka :loveu: U Leosia bez zmian, zawsze wesolutki i wpatrzony w człowieka. Większość dnia lata luzem po działce i oblewa co się da. [video=youtube_share;TanYAgrzTlM]http://youtu.be/TanYAgrzTlM[/video] Quote
Recommended Posts