siekowa Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 Mamy tylko kilka dni by znaleźć dla tego biedaka schronienie, bardzo prosimy Was o pomoc. Staruszkowi grozi wywózka do złego schroniska, jeśli nic się dla niego nie znajdzie to pewnie lepiej by było aby został uśpiony w lecznicy do której trafił... Odłowiono go z miejsca gdzie przebywał od paru tygodni razem ze swoim kolegą. Ktoś postawił pod blokiem budkę, psy zawsze miały jedzenie i wodę. Niestety widocznie któremuś sąsiadowi bardzo te psiaki pod blokiem przeszkadzały... Osoba, która nas poinformowała o tych psiakach jutro ma się dowiedzieć więcej i porobić zdjęcia. Nie wiadomo jeszcze co się stało z drugim psem. Pilnie potrzebny dom tymczasowy, najlepiej w Warszawie lub bliskich okolicach. Potrzebne będzie także wsparcie finansowe na leczenie i utrzymanie staruszka. http://www.facebook.com/events/376434149140722/ Quote
siekowa Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 (edited) siaki są już bezpiecznie, nadal pilnie szukamy dla nich domów tymczasowych w Warszawie lub bliskich okolicach. Bardzo potrzebne jest także wsparcie finansowe, jeśli ktoś chciałby wesprzeć nasze działania może przekazać darowiznę: Fundacja "Psiegrane Marzenia" ul. Koryncka 11, 04-686 Warszawa Konto: 98 1540 1287 2049 5713 2976 0001 z dopiskiem: darowizna na cele statutowe - Leon Edited December 22, 2013 by siekowa Quote
siekowa Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Wet dobrze wie, że w tym schronie staruszek nie będzie miał szans na przeżycie... Jeśli nic się dla niego nie znajdzie to woli go uśpić :( Quote
Martuchny Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 podnoszę staruszeczka.. oby się coś znalazło.. Asia, nie możesz go zabrać?...:( Quote
siekowa Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Dzisiaj trafił do lecznicy w Mławie (ok. 120km od Warszawy). Jutro będziemy wiedzieć ile czasu może tam zostać, na pewno nie więcej niż tydzień. Niestety jak przyprowadzę kolejnego zwierza to mnie rodzinka z domu pogoni :( Już z tymi naszymi tymczasami mamy sporo problemów. Jeden z moich psów źle znosi innych samców, zazdrośnik później leje po całej chałupie. Robimy wszystko co możemy by znaleźć dla niego tymczas. Awaryjnie można go umieścić w tym hotelu co mamy Kluska, ale na pewno nie na dłużej niż miesiąc. Quote
Martuchny Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 o kurcze, to kiepsko. Może ktoś z fb się znajdzie?...:( Quote
siekowa Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Nawet dzieci tam o te psiaki dbały, dawały jeść i pić, załatwiły dla nich ocieplone budy :( Komuś te bidy musiały strasznie przeszkadzać, przetrwały tam najgorsze mrozy, a teraz grozi im wywózka do umieralni... Quote
siekowa Posted April 5, 2013 Author Posted April 5, 2013 Jeszcze nie wiemy co się stało z kumplem staruszka :( Jeśli nadal kręci się w okolicy bloku to dla niego też trzeba zorganizować pomoc. Quote
Martuchny Posted April 5, 2013 Posted April 5, 2013 jaki maluszek... ile może ważyć i jakiego jest wzrostu? chyba dla takiego małego będzie o coś łatwiej... Quote
siekowa Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 Drugi psiak jest pod blokiem przestraszony, skulony :( Może ważyć ok. 5kg Kurcze jak tym bidom coś na szybko zorganizować :( Quote
Gosiapk Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='siekowa']Drugi psiak jest pod blokiem przestraszony, skulony :( Może ważyć ok. 5kg Kurcze jak tym bidom coś na szybko zorganizować :([/QUOTE] A przekazałaś info do Mikropsów? Ma 5kg to się zalicza do mikrósów. A że psiak w Wawie, to może dom szybko znajdzie. Quote
siekowa Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 Masakra, jedyna szansa to zabranie tych dwóch psów w poniedziałek do Warszawy, ale nadal nie wiem gdzie :( Mikropsy powiadomione. Quote
Martuchny Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 cudowny rudzielec, uwielbiam takie psiaki... niech się coś uda dla nich... :( Quote
siekowa Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 To o mniejszym psiaku Odwiedziłam go w drodze do leczniy, nakarmiłam i przytuliłam maluszka. Jego wzrok błagał abym go zabrała W lecznicy dogadałam sie że jeżeli bym go zabrała w poniedziałek mogła bym go przywieźć, niestety kiedy wróciłam nie było go!? Wracałam kilka razy ale go nie było? Niestety jeśli się pojawi i tak nie mamy domków dla psiaków :(( Info o staruszku: Okazało sie że staruszek to ponad 15letni piesek, ważący do 19kg. Nie ma jeszcze wszystkich wyników. Wstępnie wiadomo o zaburzeniach w funkcjonowaniu układu krążenia. Są robione dalsze badania jednak rokowania nie są najlepsze :( ...i domku brak!!! :(( Quote
Gosiapk Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Tak smętnie się zrobiło, że aż nie ma co pisać :-( Quote
siekowa Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Dziś musimy dać znać czy zabieramy staruszka. Szukam gdzie się da ale na razie cisza, masakra :( Podobno wyszły mu złe wyniki krwi i wet jednak zaleca uśpienie. Quote
Gosiapk Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='siekowa']Dziś musimy dać znać czy zabieramy staruszka. Szukam gdzie się da ale na razie cisza, masakra :( Podobno wyszły mu złe wyniki krwi i wet jednak zaleca uśpienie.[/QUOTE] Porażka :( Quote
Recommended Posts