Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mamy tylko kilka dni by znaleźć dla tego biedaka schronienie, bardzo prosimy Was o pomoc. Staruszkowi grozi wywózka do złego schroniska, jeśli nic się dla niego nie znajdzie to pewnie lepiej by było aby został uśpiony w lecznicy do której trafił...

Odłowiono go z miejsca gdzie przebywał od paru tygodni razem ze swoim kolegą. Ktoś postawił pod blokiem budkę, psy zawsze miały jedzenie i wodę. Niestety widocznie któremuś sąsiadowi bardzo te psiaki pod blokiem przeszkadzały...

Osoba, która nas poinformowała o tych psiakach jutro ma się dowiedzieć więcej i porobić zdjęcia. Nie wiadomo jeszcze co się stało z drugim psem.

Pilnie potrzebny dom tymczasowy, najlepiej w Warszawie lub bliskich okolicach. Potrzebne będzie także wsparcie finansowe na leczenie i utrzymanie staruszka.

http://www.facebook.com/events/376434149140722/

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

siaki są już bezpiecznie, nadal pilnie szukamy dla nich domów tymczasowych w Warszawie lub bliskich okolicach. Bardzo potrzebne jest także wsparcie finansowe, jeśli ktoś chciałby wesprzeć nasze działania może przekazać darowiznę:

Fundacja "Psiegrane Marzenia"
ul. Koryncka 11, 04-686 Warszawa
Konto: 98 1540 1287 2049 5713 2976 0001
z dopiskiem: darowizna na cele statutowe - Leon

Edited by siekowa
Posted

Dzisiaj trafił do lecznicy w Mławie (ok. 120km od Warszawy). Jutro będziemy wiedzieć ile czasu może tam zostać, na pewno nie więcej niż tydzień.

Niestety jak przyprowadzę kolejnego zwierza to mnie rodzinka z domu pogoni :( Już z tymi naszymi tymczasami mamy sporo problemów. Jeden z moich psów źle znosi innych samców, zazdrośnik później leje po całej chałupie.

Robimy wszystko co możemy by znaleźć dla niego tymczas. Awaryjnie można go umieścić w tym hotelu co mamy Kluska, ale na pewno nie na dłużej niż miesiąc.

Posted

Nawet dzieci tam o te psiaki dbały, dawały jeść i pić, załatwiły dla nich ocieplone budy :( Komuś te bidy musiały strasznie przeszkadzać, przetrwały tam najgorsze mrozy, a teraz grozi im wywózka do umieralni...

Posted

[quote name='siekowa']Drugi psiak jest pod blokiem przestraszony, skulony :( Może ważyć ok. 5kg
Kurcze jak tym bidom coś na szybko zorganizować :([/QUOTE] A przekazałaś info do Mikropsów? Ma 5kg to się zalicza do mikrósów. A że psiak w Wawie, to może dom szybko znajdzie.

Posted

To o mniejszym psiaku

Odwiedziłam go w drodze do leczniy, nakarmiłam i przytuliłam maluszka. Jego wzrok błagał abym go zabrała W lecznicy dogadałam sie że jeżeli bym go zabrała w poniedziałek mogła bym go przywieźć, niestety kiedy wróciłam nie było go!? Wracałam kilka razy ale go nie było? Niestety jeśli się pojawi i tak nie mamy domków dla psiaków :((

Info o staruszku:
Okazało sie że staruszek to ponad 15letni piesek, ważący do 19kg. Nie ma jeszcze wszystkich wyników. Wstępnie wiadomo o zaburzeniach w funkcjonowaniu układu krążenia. Są robione dalsze badania jednak rokowania nie są najlepsze :( ...i domku brak!!! :((

Posted

Dziś musimy dać znać czy zabieramy staruszka. Szukam gdzie się da ale na razie cisza, masakra :( Podobno wyszły mu złe wyniki krwi i wet jednak zaleca uśpienie.

Posted

[quote name='siekowa']Dziś musimy dać znać czy zabieramy staruszka. Szukam gdzie się da ale na razie cisza, masakra :( Podobno wyszły mu złe wyniki krwi i wet jednak zaleca uśpienie.[/QUOTE]

Porażka :(