Jump to content
Dogomania

Moje Cudaczki, sliczne Futrzaczki, kochane zwierzaczki!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Witam wszystkich w Nowym Roku,niech bedzie dla Was szczesliwy, przepelniony radoscia i sukcesami no i niech Wam zdrowie dopisuje, bo to jest najwazniejsze :loveu:
@ Hawanka
Moj piesio to Bolonka Zwetna ,Bolonka Tswetnaja,
Russian Coloured Bichon czy jak pieszczotliwie nazywaja ja Rosyjscy hodowcy Zwetnuszka.
@
Monia85
Bolonczyk Kolorowy jest nazwa bledna, wziela sie ona z jezyka czeskiego, gdzie jest powszechnie stosowana. Bolonka nie jest Bolonczykien, co chyba widac na pierwszy rzut oka :lol: Oczywiscie prawdopodobne jest w niej rowniez domieszka Bolonczyka ale tu "znawcy" maja zdania podzielone. Poniewaz jest to pies maly (20-24cm 3-4kg) mowi sie o Maltanczyku,Hawanczyku, Shi Tzu i Coton de Tulear jako domieszcze, choc sa tezy, ze bolonczyk tez "maczal palce w tej zabawie " :evil_lol: Gdyby Bolonka Zwetna byla Bolonczykiem, to standard rasy musialby odpowiadac standartowi Boloczyka, tylko kolor siersci bylby w tym wypadku inny. Opis rasy Zwetnuszki jest inny niz Bolonczyka. Ich siersc,wielkosc, tezyzna, dlugosc kufy....i caly inny kram roznia sie zasadniczo. W jednym ale sa identyczne.....wszystkie to Bichony :loveu: Moge jeszcze jako ciekawostke dodac, ze w Niemczech hodowana jest tez Deutsche Bolonka (15-21cm 1,5-3kg). Kto pierwszy wygra te od lat prowadzona "wojne" o zarejestrowanie tej rasy w FCI nie wiem. Staraja sie o to Rosjanie, Niemcy i Amerykanie. No to tyle i tak za duzo sie rozpisalam :oops: wylaza ze mnie prawdziwa fanka Bolonek :eviltong:
@ Wszyscy
Chcac okazac skruche i pokajac sie za dlugie milczenie:mdleje: zrobilam psiurowi pare.......no dobra paredziesiat zdjec zimowych :diabloti: A i jeszcze jedno FUTRO URATOWANE:Cool!:

Posted

No nareszcie jezdes!! Bo Ty siem tak czasami gdzies zapodziewasz i Ciem nie ma...
No, napisalem troche u mnie, ale chyba jusz drugi raz do mnie nie weszlas..
U nas tesz jest snieg i zimno. Widze, ze Twoja duza to o Cie dba, bo ciuszki to masz niezle, a ja biedny kundel to nic nie dostaje, a na spacery to kazom chodzic!!!! Ale widzem, ze Ty to cos malo zadowolona jezdes z tego odzienia
http://images42.fotosik.pl/160/bf6cde704c2eb602med.jpg
Ty siem ciesz, bo jak zobaczom, zes niezadowolona to jeszcze Ci to zabiorom i dopiero zobaczysz jak zimno moze byc!! A ja wiem co mowiem, niestety!!
A na Sylwka, to gdzie siem bawilas?
http://images39.fotosik.pl/239/04c4c6a9ec4cab08med.jpg
Ja to w domu siedzialem, bo te gupie czyms strzelali i bylo glosno i smierdzialo!!
No, jusz uciekam.
Acha zapomnialem napisac, zes pieknom jest Szelmino!!!
Tfuj Kamel.

Posted

Witaj Kamciu pszyjacielu muj :iloveyou: no znikam masz racjem :Dog_run:ale to nie moja wina :shake: tylko jej no wiesz kogo.:roll:
Eeee Kmyczku ja to lubiem moje plaszczyki :loveu:a mam ih calom szafe :oops: Czasami jezdem niezadowolona bo mi kazom hodzic a ja lubiem lezec o! :sleeping:
Czy u was tesz takie sniegi. Lomatkobosko ja tom sie prawie utopila :Help_2:
Zresztom sam zobacz

Posted

Musieli mnie pszekupywac :evil_lol: bo ja tam nie lubim mrozow :diabloti:

Masz cus dla mnie :cool3:

nie masz:mad:

no to se sama spaceruj:cool1:

ja idem do domu:eviltong:

aaaaa jednak cus masz :diabloti:

no dobze to mogem jeszcze siem pobawic z tobom :multi:

Posted

brnem i brnem i....uff cieszko:flop:

jezdem plugiem sniesznym:evilbat:

kicam i kicam i kicam
:krolik:

lomatko ale glemboko:nerwy:

gooowniana zabawa idem do domu:nonono2:

Posted

Czolem chopaki i dziefczyny!!!!! a zima trfa i trfa i dzien w dzien to samo brrrr:wallbash:
jak ja lubim te spacer
y :angryy:

Noco:talker: smiej siem smiej:mad:

Hoc tu wyciongaj mnie z tego sniegu
:nerwy:

No naco czekasz :mad:

no i co macie ubaf po pachy gooopki jedne
:pissed:

ja kcem na renceeee
:cry:

Szelma sie nam troche sniegiem oblepila i za kare obrazila sie na wszystkich :-o To jest taka prawdziwa "blondina" najpierw chce a potem ma focha :evil_lol:

Posted

Jak widac Szelka nie byla zachwycona takim obtotem rzeczy i puszczala co chwile focha.:obrazic: Zreszta nie dziwie sie, tez bym nie byla zachwycona takimi "ozdobami"na butach.:shake: Dla tych co mysla,ze biedny piur musial wracac z tymi kulami u nog na "piechote" do domu :diabloti: dodaje , ze jak przystalo na "obrazalska krolewne" :bigcry:zostala ona zaniesiona do domu na rekach :loveu:

Posted

Ciuszkow,to ma Szelmina cala szafe.....no prawie cala szafeczke :oops:
To jet taka troche "Tiktakowa Panienka" :lol:.... wody nie lubimy,deszczu nie lubimy,zimna nie lubimy,snieg lubimy :crazyeye:ale musi byc slonce i nie moze mi lapek oblepiac,:shake: a tak wogole, to chcialaby ale sie boje a moze sie nie boje, sama nie wiem. :hmmmm: Jak widac z punktu widzenia Szelminy zycie psa nie jest wcale latwe.:roll:

no co siem gapisz jak sikam :angryy:

no czemu to robisz :nono: no czemu podgladywasz :mad:

• 2 weeks later...
Posted

Eee, mala, ty to jak jakas modelka jezdes. Ciuchy zmieniasz, ja to nie wiem dla kogo...Tam pewnie jakis palant stoi i ciem opaserwuje... Niech by tylko w moje lapy wpad, to ja bym jusz mu pokazal!
A niech se stoi, ja tak zamykam oczy i ...
mysle ,ze...
http://i46.tinypic.com/2060fu9.jpg
do mnie tak biegniesz z rozwianym wlosem....
Kamel.

Posted

Ah Kamelku jak ty to pinknie napisalez :loveu:[quote name='*zaba*']Eee, mala, ty to jak jakas modelka jezdes. Ciuchy zmieniasz, ja to nie wiem dla kogo
dla ciebie Kamciu, dla ciebie :iloveyou:

[quote name='*zaba*'].......ja tak zamykam oczy i ...mysle ,ze...do mnie tak biegniesz z rozwianym wlosem....Kamel.
tak,tak do ciebie biegnem , muj slodzaku do ciebie :calus:

Posted

Zimno mi w lapki
Zimno mi w nosek
Zimno mi w plecki
I stopki bose,
I tak sobie mysle
Gdy zimno na dworze
Ze tylko Pancia ogrzac mnie mozesz!!!!!!!

Zima jest fajna...do pewnego stopnia...

• 2 weeks later...
Posted

Osz ty w mordę no... Szelka, ciebie to sie czas nie ima? Mnie już siwizna przyprószyła, co myślałam, że to śnieg może, ale nie. I te ciuchy, no kruca twarz, a ja w wyleniałym starym futrze się pokazywać muszę, i powiedz mi jeszcze że świat jest sprawiedliwy.

• 2 weeks later...
Posted

[FONT=Arial, sans-serif]No i znowu nas troche nie bylo. Ale tym razem, nie tak jak ostatnio. :oops: W piatek jedziemy na Swieta do Kraju i wracamy we wtorek po Wielkanocy. Czeka Was jak wrocimy mila niespodzianka i wielkie zmiany...nic nie zdradze, musicie wytrzymac. :diabloti:[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Szelka „stracila“ futro :-( i juz ostatecznie podjelam decyzje, zeby ja wysteryliziwac, chociaz boje sie tego straszliwie :placz: Po ostatniej „ciazy urojonej“ jej futro bylo w oplakanym stanie. Poniewaz ujawnila sie u niej wada genetyczna, nie powinna miec szczeniakow, gdyz moze to byc dziedziczne. Zreszta teraz to i tak nie ma znaczenia, jest juz na to za „stara“. :shake:[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Pszyjaciele moji :loveu:to ja Szelmina jadem z nimi ale tym razem kcem jehac :multi:,ona mi lobiecala ze jak wrucimy to ona tu napisze jakie som u nas zmiany. [/FONT] :eviltong:
[FONT=Arial, sans-serif]Kamelki zyczem ci baranka pysznego swiontecznego.[/FONT]:eating:
[FONT=Arial, sans-serif]A ty Tosiaczku nie plec farymazeuszy o tej siwisnie, bo szatem masz piknom jak nikt inny.[/FONT]:iloveyou:
[FONT=Arial, sans-serif]Nieh ci zajonczek duzo lasuchuw pszyniesie. :sweetCyb:
No i loczywiscie inym moim Pszyjaciolom zyczem wielu smakowitych prezentuf.[/FONT]
:Rose:
[FONT=Arial, sans-serif]Ciepłych, pełnych radosnej nadziei świąt Zmartwychwstania Pańskiego,[/FONT][FONT=Arial, sans-serif]smacznego jajka, mokrego dyngusa, mnóstwo wiosennego optymizmu [/FONT][FONT=Arial, sans-serif]a także słonecznych spotkań z budzącą się do życia przyrodą.Pogody w sercu i radości płynącej ze Zmartwychwstania Pańskiego w gronie najbliższych szczerze Wam życza [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Ania Szelka i Co.[/FONT]

Posted

No no ciekawe co to za zmiany musimy czekac ale cos mi świta po główce ale nie zapeszam...:D

dziekujemy za zyczenia i od nas też skromne zyczenia :)

W dniu tak pięknym i radosnym,
gdy zieleni ziemia się ,
Gdy króliczek i baranek razem bawią się,
Świat się cieszy,
bo Zmartwychwstał Jezus Chrystus Pan.
Niech wam Pan Bóg łaski z nieba śle,
żeby wszystkim dobrze żyło się.

http://i42.tinypic.com/2a0jgc1.jpg

• 3 weeks later...