karolina89 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [SIZE=2]witam w sobotę kupiłam synkowi pieska yorka miniaturkę i we wtorek wypadał termin szczepienia (2 szczepienie). pierwsze szczepienie zrobione przez hodowce było szczepionką puppy, drugie wykonane już przez wet było nobivaciem. szczepienie przebiegło sprawnie piesek nie uciekał, wróciliśmy do domu wczesniej dostając info iż moze byc osowiały i gdy pojawią się komplikacje tzn. swiad opuchlizna lub cos innego mam niezwłocznie się pojawic w lecznicy. i oczywiście przeszłam dramat. pies zaczol piszczec machać głową i puchł poleciałam do wet i dostał leki odczuleniowe i steryd, co ja mam zrobić za 2 tyg szczepić? czy nie szczepic szczeniaka? ja nie wiem po prostu nikomu nie życzę tego widoku gdy szczenie prawie zdycha. Ledwo co odratowali mojego szkraba. Bardzo proszę o pomoc Quote
gryf80 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 spokojnie takie sytuacje wcale nie sa rzadkoscia.oczywiscie zaszczep psiaka po raz trzeci po 2-a najlepiej 3 tyg od ostatniego szczepienia.ale staraj sie zaszczepic szczepionka innej firmy Quote
karolina89 Posted April 3, 2013 Author Posted April 3, 2013 a czy przy nastepnym szczepieniu nie bedzie tego samego. najgorsze jest to iz piesek dzis jes osowiały od popołunia ciagle spi, malo jadl... Quote
gryf80 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 tego nikt nie zagwarantuje.w domu mozesz zmierzyc mu temp. Quote
filodendron Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 Moim znajomym przytrafiło się coś takiego z maltańczykiem. Po kolejnym szczepieniu piesek został na obserwacji u weterynarza na kilka godzin (wet pozwolił, żeby sobie tam z nim po prostu posiedzieli). Na pewno nie powinien dostać tej samej szczepionki i dopilnuj też, żeby wpisano do książeczki, że miał wstrząs i po czym. Quote
gryf80 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 :fadein:pewnie,z poczekalni nikt nie wygonie a wazne sa pierwsze 15 min po szczepieniu(generalnie jesli ma się cos stać to po tym własnie czasie) Quote
Recommended Posts