Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pumba trafił do mnie 2 kwietnia. Razem z pozostała 14 psów miał pojechać do Wojtyszek , dzięki wielkiemu zaangażowaniu wielu osób miedzy innymi niezastąpionej toyoty która ta cała akcje zorganizowała :) [SIZE=3]wszystkie psy zostały zabrane i ocalone przed wyjazdem. Został tylko Pumba związku z tym ze wyjazd został odwołany Pumbie groziło uśpienie gdyż gmina w której został złapany zapłaciła za jego pobyt do końca marca.

Pumba jest jeszcze troszke nieśmiały i zestresowany ale to kochany chłopak. [SIZE=3]Taki typ "cielaczka" ;) Ma lekka nadwagę stąd jego imie ;)

Pumba :

Posted

On jest zestresowany nadal niestety , nie lgnie do człowieka ale tez nie unika ani nie ucieka ale widać ze jeszcze sie boi , z kazdym dniem powinno być lub tylko lepiej :)

Posted

On był w małym kojcu z 3 bardzo dominujacymi psami. Jeden z najbardziej "agresywnych" kojców. Myślałam, że tam są same takie dominujące psy, więc omijałam ten kojec z daleka, bo nie było fajnie podchodzić do psów które ciskały się na kraty z pianą na pysku.

W końcu chciałam zobaczyć, który z nich ma jechać do Wojtyszek, a tu niespodzianka- zobaczyłam, że w boksie jest jeszcze czwarty pies, czyli PUmba, bardzo zdominowany przez "kolegów".

Posted

Dzisiejszy Pumba, jeszcze boi sie do mnie podejść sam ale jak wołam psy to przybiega razem z nimi. Został dziś odpchlony , jutro kupie tabletki i go odrobacze. Jest kastowany :)

Tu czaił sie na moja kotke ;) Ale on jest takim tchórzem ze nawet kota sie boi ;)

Posted

Tutaj wątek 4 psiaków, które w ostatniej chwili razem z Pumbą zostały ocalone od Wojtyszek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242054-4-psiaki-uniknęły-Wojtyszek-na-dzień-przed-wywozem-!

Ta 8 została trochę wcześniej zabrana pod opiekę 4 Dogs: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241275-Łapka-i-7-innych-psów-które-uniknęły-Wojtyszek-i-są-pod-opieką-4-Dogs/page3

Jeszcze 2 psiaki pojechały do FOS - benek i rudzielec (kumple z jednego kojca): http://www.dogomania.pl/forum/threads/241230-Bernardyn-w-tym-tygodniu-jedzie-do-Wojtyszek-Pilnie-DT-!

Posted

A niestety cisza :( Mimo ze oplakatowaliśmy wszystkie lecznice i zoologiczne sklepy u Nas i w Chełmnie.
Kupie mu pakiet jeszcze ogłoszeń , jak by ktoś widział bazarek ogłoszeniowy bede wdzięczna za link.

Dzisiejszy Pumba:

Posted (edited)

[quote name='kkasiiiar']Zapisuje watki , Pumba chyba dość wybredny jest bo karma średnii mu skakuje , a co dostawał w schronie? te tuby miesne?[/QUOTE]

W schronie jest bardzo dobre żarcie dla psów- karma Fitmin For Life oraz różne cuda z mięsnego z krótką datą ważności. Te cuda może nie są zdrowe dla psów, bo nie powinny jeść wędlin i przypraw, ale wiadomo, że to im smakuje. Ostatnio normalnie szynki widziałam :crazyeye:.

Edited by toyota
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...