Jump to content
Dogomania

Kama ufna Onkowata:(nie możemy opanować krwawienia:( SOS! Nie żyje, odeszła <*>

Recommended Posts

Posted

[quote name='LALUNA']Fotki też sie znajdą tylko niech ta Aga wróci i nam powie co z Kama[/quote]

OK, to jak będzie juz cos wiadomo, zajmę się aukcją.

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

<*><*><*> Kama byłaś cudownym psem<*>

dziękujemy wszystkim wspierającym....

ciężko się podźwignąć...a tutaj dziś diagnoza kolejnego psa nowotwór jąder i to tak zaawansowany, że....(byłam dziś w Olsztynie w poliklinice z trzema psiakami)...:-( ..

Kama dziękuję ...wiesz za co <*>...
tak mi przykro...

Posted

Aga zrobiłaś wszystko co mogłaś.
Łatwo być przy szczęśliwym zakończeniu, udanych adopcjach, o wiele trudniej być przy tym jak umiera pies. Ale jedno i drugie jest bardzo wazne, tylko że to drugie jest o wiele trudniejsze.:-(
Kama oby kolejne życie było bardziej szcześliwe [']

Aga napisz cos wiecej.

Posted

[quote name='gamoń']Żegnaj suniu.:-( Szkoda ,że nie zdażyłam Ci pomóc.:-( :-( :-(
Prosze o odpowiedź co się stało?
Ostróda strasznie u Was dużo zgonów:shake:[/quote]

Gamoniu, wcześniej Mars który jest weterynarzem pisał że te trutki działają z dużym opóźnieniem od 1 do 2 tyg. Kama musiała przyjść już zatruta. Brak krzepliwości wskazuje na kumarynę. Niestety bardzo rzadko udaje sie psa uratować i to właściwie tylko wtedy gdy właściciel widzi ze pies zjadł trutke i od razu zacznie leczenie. Niestety, kiedy zaczeły byc objawy krwotoczne dla Kamy juz było za późno.
A badania krwi na obecność trutki tak jak Mars napisał po tym czasie juz by nic nie wykazały.
Aga nic wiecej nie mogła zrobić, lekarze też.
O ile ktoś zawinił, to właściciel który nie dopilnował lub porzucił psa.

Posted

Dziękuję za dobre myśli o Kamie...<*> była cudownym psem i powinna miec cudowny dom a nie straszną śmierć...bo niewątpliwie bardzo cierpiała...
odeszła sama...rano...

zrobiona sekcja zwłok stwierdziła krwiaka w tyle głowy (o ile dobrze pamiętam...a mogę nie pamiętać...) i zaczął krwawić...krwotok wewnętrzny...
mogło to być spowodowane urazem mechanicznym...czyli ktoś Kamie zrobił krzywdę...prawdopodobnie uraz miał już kilka dni...

przepraszam, nie jestem w stanie nic więcej napisać...nie widzę klawiatury....
nie mam siły o tym rozmawiać...
przepraszam

Kamuś ...a miało być tak pięknie...wiesz, że momentalnie zajęłaś miejsce w moim sercu jak tylko Cię poznałam...zobaczyłam...dlatego tak bardzo chciałam w tą sobotę się do Ciebie dostać....

a Ty stawałaś na siatkę i tak na mnie patrzyłaś...prosiłas o pomoc :placz:

Kamuś dołączyłas do schroniskowych aniołków ostródzkich...
uściskaj Smutasa<*>, Jerrego<*>,Borna<*>,Nera<*>,Garrego<*>,Ernesta<*>, Miko<*>,Ritę<*>, Bzunię<*>

Posted

Ojej, jak mi przykro :placz: :placz: :placz: To nie tak miało być! Nie zdążyłam nawet wysłać pieniążków! Co za los! Biegaj szczęśliwa za Tęczowym Mostem! Nie mogę pisać! Zawsze miałam szczęśliwą rękę, a tu proszę, Born za TM. Kamisia też! Nie wiem już co o tym myśleć??
Ale moja kaska jest nadal aktualna dla jakieś bidulinki ostródzkiej.
Proszę napiszcie mi który piesior ( psica) jest naj bardziej potrzebujący.Jutro przelewam kaskę.
Bardzo, bardzo mi przykro!

Posted

[quote name='BasiaD']Ojej, jak mi przykro :placz: :placz: :placz: To nie tak miało być! Nie zdążyłam nawet wysłać pieniążków! Co za los! Biegaj szczęśliwa za Tęczowym Mostem! Nie mogę pisać! Zawsze miałam szczęśliwą rękę, a tu proszę, Born za TM. Kamisia też! Nie wiem już co o tym myśleć??
Ale moja kaska jest nadal aktualna dla jakieś bidulinki ostródzkiej.
Proszę napiszcie mi który piesior ( psica) jest naj bardziej potrzebujący.Jutro przelewam kaskę.
Bardzo, bardzo mi przykro![/quote]
Ze bardzo chcesz pomóc tym które przechodzą juz na drugą stronę. Nie zawsze mozna ale ważne ze sie próbuje.
Basiu teraz bardzo potrzebuje wsparcia finansowego Rudasek z nowotowrem. On już ma wyrok, ale Aga bedzie o niego walczyć.
Tylko ze to walka z czasem, trzeba go szybko operować, ale czy wyjdzie z tego też nie wiadomo. Wszystko zalezy od tego czy nie ma przezutów.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=62381&page=2[/URL]

Posted

Żegnaj Kamisiu ... Biegaj szczęśliwa za TM.... Dobrze,że już nic Cię nie boli i nikt już Cię nie skrzywdzi ...
Ja dzisiaj wysłałam obiecane 100,00 zł na AFN z dopiskiem że to dla psiaków ze schroniska w Ostródzie. Może jakiejś innej psince uda się jeszcze pomóc ( np. wspomnianemu Rudaskowi)......

Posted

[QUOTE]Może jakiejś innej psince uda się jeszcze pomóc ( np. wspomnianemu Rudaskowi)......[/QUOTE]

Basiu, napewno się przyda. :loveu: Rudasek musi walczyć teraz o zycie

Posted

Kama za TM<*> macha ogonem i radośnie poszczekuje...wystawia swoją łapinkę z białą skarpetką...i dziękuje

anaix
Pani Marii z Warszawy
BasiD

za wpłaty na ratowanie jej życia :Rose: i prosi o kciuki dla Rudaska i Kropki, które jutro jadą do Olsztyna aby walczyć o zdrowie i życie