Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=lucida grande]BORYS ma 2 lata. Jest bardzo miłym szorstkowłosym kumplem. Jest grzeczny i posłuchany. Na spacerze idzie ładnie i nie ciągnie. Uwielbia tarzanie się w trawie i zabawę Do adopcji - już od zaraz!
................................................
Z początku bardzo wycofany i przestraszony, ciągle szczekał w boksie, nie chciał dojść do krat. Z biegiem czasu zaczął się otwierać i stał się bardziej kontaktowy. Gdy widzi człowieka podchodzi od razu na mizianie. To spokojny, ugodowy pies. Lubi pieszczoty i drapanie za uchem. Borys jest uroczym pieskiem, który bardzo pragnie i potrzebuje miłości. Świetnie odnalazłby się w spokojnym domu, pełnym życzliwych i kochających ludzi. [email protected]

RONIUŚ tak bardzo chciałby mieć swój domek.....
...............
Roniuś ma około 10 miesięcy. Jest łagodnym i spokojnym psiakiem. Cały czas by się przytulał i prosił o głaskanie. W stosunku do innych psów jest łagodny. Bardzo lgnie do ludzi, jest przyjacielski. Jest niewielkich rozmiarów więc idealnie spełni rolę domowego kanapowca. Będzie wspaniałym przyjacielem dla swojego właściciela. W Schronisku jest przygaszony i smutny. Bardzo chciałby mieć już swoją własną rodzinę.

Pozwól mi uśmiechać się tak codzień!
Pokaż, że życie potrafi być piękne.
Przytul do swego serca i powiedz, że
już nigdy więcej mnie nie opuścisz.

Mam tylko 3 łapki.. ale serce ogromne
WOLFI

[/FONT]

[FONT=lucida grande]

[/FONT]

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=lucida grande]TEKLA to przepiękna sunia nietypowej urody. Ma piękną, srebrną sierść i hipnotyzujące skośne piwne oczęta
Jej wygląd robi na wszystkich ogromne wrażenie Tekla to bardzo uczuciowy, spokojny, zrównoważony pies. Gorąco polecam do adopcji Znaleziona została na jednej z głównych ulic miasta, na ul. Warszawskiej. Jednak musiała być przywieziona z daleka, albo z drugiego końca miasta, bo długo błąkała po ulicach, szukała pewnie drogi do domu, ale tej drogi znaleźć nie umiała. Dzień w dzień, jak już wspomniałam, Tekla pilnowała dzieciaków w okolicach szkoły Fakt jest taki, że Tekla uwielbia dzieci, więc bez dwóch zdań nadaje się do domu z dziećmi To wspaniały, rodzinny pies [I] Tak bardzo marnuje się w schronisku...Leży na budce i czeka na Ciebie, smutnie wpatrując się w dal...Ma w sobie tyle miłości...Pozwól jej podarować to uczucie...

Cześć. Jestem TRUMAN. Potrąciło mnie auto i trafiłem do Schroniska w Tomaszowie, ale jakoś daję radę. Jestem bardzo inteligentny i mądry. Niektórzy się ze mnie śmieją, bo jestem inny niż wszystkie psy, ale tak samo chciałbym być kochany. Bardzo Was lubię, lubię jak mnie przytulacie i mówicie do mnie. Lubię jak zabieracie mnie na spacer. Tylko zastanawiam się, kiedy będę mógł stąd wyjść? Czy ja jestem tu za karę? Zrobiłem coś złego? Jeśli tak, to przepraszam. Dajcie mi szansę...

KSENA na jesiennym spacerku. Ma dopiero dwa latka. Ma piękną, długą sierść. Jest kontaktowa, przyjazna. Do adopcji od zaraz!
......................
Ksena bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami, choć nie lubi, gdy jej wchodzą na głowę i od razu to sygnalizuje. Ksena została doprowadzona do schroniska. Szwendała się po Tomaszowie biedna, przestraszona, głodna. W boksie po zapoznaniu się z innymi lokatorami zrobiła się bardziej pewna siebie i nie da sobie w kaszę dmuchać. Radzi sobie świetnie. Jest bardzo wesołą i miłą sunią Zachęcamy do adopcji
Kontakt w sprawie adopcji:
[email protected]
730-355-970
730-355-971

[/FONT]

[FONT=lucida grande]

[/FONT]

Posted (edited)

[FONT=lucida grande]FOXIK to cudne 3 letnie maleństwo. Jest jak wiewióreczka, prędki, energiczny, wszędzie go pełno. Taka mała pchełka. Na spacerze grzeczny, cały czas by biegał i szalał. Zachowuje się jak szczeniak. Zachęca inne psy do zabaw i dobrze się z nimi dogaduje. W Schronisku już od dawna i brak zainteresowania małym. A to taki cudowny pies.

[/FONT]

[FONT=lucida grande]

[/FONT]

[FONT=lucida grande]

REKSIK pozdrawia Was swoim pięknym, szczerym uśmiechem
Reks to pospolity a zarazem niepospolity kundelek. Jest bielutki jak śnieg z czarnymi łatami, które okalają mu mądre psie ślepka. I jak to kundelek będzie najwierniejszym przyjacielem, najukochańszym przytulakiem. Niewiele mu miejsca potrzeba, wystarczy kocyk kolo kaloryfera i pełna miseczka. Od czasu do czasu gryzak i trochę miłości, a zyskasz w zamian od niego wdzięczność bez granic. Reks to wesoły psiaczek, rozjaśni Ci zimne, zimowe wieczory....

[/FONT]

[FONT=lucida grande]

[/FONT]

Edited by ocelot
Posted

[FONT=lucida grande]Imię: FIDO
Rok urodzenia: 2010
Rozmiar: M

Fido przyjechał do schroniska po wypadku. Przez kilka dni kulał dość mocno na tylną łapkę, ale nic poważnego mu się nie stało. Fido to śliczny niewielki kundelek. Ma około 3 lat. Jest psiakiem radosnym, przyjaznym, lubiącym kontakt z człowiekiem. Bardzo kocha ludzi, ale ma problem z dogadywaniem się z innymi psami, dlatego szukamy mu rodziny, w którym będzie jedynym psem. Fido bardzo prosi o dobry, ciepły i cierpliwy dom!

Kontakt w sprawie adopcji:
730-355-970
730-355-971
[email protected]

[/FONT]

[FONT=lucida grande]

[/FONT]

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Telma to śliczna sunia, zupełnie nie rozumierm dlaczego tak długo czeka na dom.
Czy jej siostra też jeszcze czeka?

Tak Luiza jest bardziej od Telmy wycofana, dopiero od niedawna wychodzi na spacery

Posted

Dog Orient Schronisko było współorganizatorem. Z wolontariuszami poszły wybrane psiaki. No ale trochę kontrowersji to wzbudziło mimo, że psy były wybrane i pod opieką weterynarza.

Posted

A ja napiszę,że Remik u mnie już bawi się z moją Milką - gonią się razem dookoła domu. Jest oraz bardziej otwarty - już podbiega do mnie,jak wychodzę z domu,a jak wychodzę za bramkę to piszczy...
Bardzo fajnym pies z niego się robi...

Posted

[quote name='lunarmermaid']A ja napiszę,że Remik u mnie już bawi się z moją Milką - gonią się razem dookoła domu. Jest oraz bardziej otwarty - już podbiega do mnie,jak wychodzę z domu,a jak wychodzę za bramkę to piszczy...
Bardzo fajnym pies z niego się robi...[/QUOTE]
Bardzo się cieszymy:) remiś tak dalej:):):):):)

Szukam kogoś z Ciechanowa do wizyty PA dla malej Rudzi z DT. Znacie kogoś z dogo?

Posted

[quote name='ocelot']Dog Orient Schronisko było współorganizatorem. Z wolontariuszami poszły wybrane psiaki. No ale trochę kontrowersji to wzbudziło mimo, że psy były wybrane i pod opieką weterynarza.[/QUOTE]

Szkoda,że nie wiedziałam,może bym się załapała :-)

Posted

[quote name='wilczy zew']Szkoda,że nie wiedziałam,może bym się załapała :-)[/QUOTE]
O to na pewno nie ostatni taki bieg na orientacje:) Chyba, ze przeciwnicy nas zjedzą:):)

Posted

[quote name='wilczy zew']To dawaj znać!
Może mi towarzyszyć były mieszkaniec tomaszowskiego schronu :-)[/QUOTE]
Dam na pewno:) Z przyjemnością go zobaczymy:)

Posted

[quote name='ocelot']O to na pewno nie ostatni taki bieg na orientacje:) Chyba, ze przeciwnicy nas zjedzą:):)[/QUOTE]

Nie masz więcej fot z tego biegu? Zawsze chciałam wziąć w czymś takim udział ale zawsze było daleko.

Posted

[quote name='wilczy zew']Nie masz więcej fot z tego biegu? Zawsze chciałam wziąć w czymś takim udział ale zawsze było daleko.[/QUOTE]
Są:) w wolnej chwili wrzucę