supergoga Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Zadzwonił do mnie Pan, który koniecznie musi oddac swego kota. Podobno nagle uaktywniła sie alergia... nie wiem, ale kota żal. [FONT=Times New Roman]Kocur Nitek ma 5 lat, ma dysfunkcje nerek, średnio raz w roku ma kamienie w przewodzie moczowym. Kot jest odrobaczany, nieszczepiony oraz wykastrowany. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Większość czasu przebywa w domu, nie ma kontaktu z innymi zwierzętami. Korzysta z kuwety. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jego właściciel bardzo prosi o pomoc w znalezieniu nowego domu dla Nitka ze względów zdrowotnych, alergie ujawniła się po 6 miesiącach i od tego czasu się nasila. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Niestety sterydy coraz mniej juz pomagają i dlatego Pan Nitka jest zmuszony go pilnie oddać.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie pozwólmy by musiał trafić do schroniska – gdy nie znajdziemy innej formy pomocy. Szukamy choćby domu tymczasowego bo sprawa jest bardzo pilna. Co mnie zaniepokoiło, to tekst Pana - że mógł wywieźć go do lasu i wypuścic, ale to niehumanitarne, więc próbuje go nam oddać. A jak nie znajde miejsca dla kotusia - to zostanie LAS! On sobie na pewno nie poradzi. Jesli ktoś go weźmie, zobowiążemy sie pokrywać koszty weta - byle Nitek nie stał sie bezdomnym kotem, byle miał szansę. To śliczny kot. Proszę - pomóżmy mu! Kot przebywa w Poznaniu, ale w razie potrzeby można pokombinowac z transportem. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Czy uda sie uratować Nitka - wydaje mi sie, że nie mamy wiele czasu. Quote
KateBono Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 BeaBono napisał(a):Jedną alergiczkę mamy..... Małgosiu żeby kociak nie trafił do schronu lub niedaj Boże do lasu to może do mnie na DT i wtedy szukać DS.? Quote
supergoga Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Myślałam o tym, ale najpierw musi cos pójść, bo za duzo tego towaru. Chożby Pestka lub Manson czy Gryzia. Quote
snuszak Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 mam DT dla niego w Puszczykowie jeśli nie musi teraz jeździć jakoś super często do weta na jakieś leczenie czy coś to może tu przyjechać Quote
supergoga Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 Wysłałam Ci maila z kontaktem do Pana od Nitka. Bardzo dziekuję - obuy wsZystko się udało Quote
snuszak Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Nitek już w DT, wielki kocur z chłopaka :) jeszcze wycofany ale już zaznajamia się z nową sytuacją. Byłam dziś z nim u weterynarza. Robiliśmy morfologię, mocz jeszcze łapiemy, ale zrobiliśmy USG na którym by było widać ewentualny piasek lub kryształy no i niestety było widać..... mocz jeszcze wszystko potwierdzi ale to będziemy wiedzieć jak złapiemy. Chłopina został też odrobaczony. Ciocia Dorota dała nam dziś karmę Animonda dla nerkowców ale jeśli nerki będą ok to będziemy celować w urinala. Nitek jest bardzo skoczny, kuwetkowy, za jakiś czas będa ładne zdjęcia i tekst no i po postawieniu diagnozy będziemy szukać tego ludzia dla niego. Quote
snuszak Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 a tu pierwsze fotki [url]https://plus.google.com/photos/106914022174931297747/albums/5860075068883753489?authkey=CN_jx_ewpN7xKQ[/url] Quote
supergoga Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 Ładny wielki cicias z Nitka. I raczej taka wełenka - na Niotka lekko mi za obszerny Quote
snuszak Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 bydle całkiem obszerne tu się zgodzę, jak brałam u weta na ręce to było to chyba moja mała Żbika x3, ale karmę którą dostał tacki je ponoć nie bardzo więc schudnie sobie chłopina :) bo rozumiem, że kocur ma budową misiowatą ale na brak brzucha też nie narzeka ale fajny kocur nie ma co Quote
snuszak Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Nitek czuje się dobrze i pozdrawiam wszystkich :) a tu co jakiś czas pojawiają się nowe zdjęcia Nitka https://plus.google.com/photos/106914022174931297747/albums/5860075068883753489 Quote
Recommended Posts