CarlaKolumna Posted August 14, 2013 Author Posted August 14, 2013 Barry toleruje psy, które zna - i te u Oli w domu i psy jej znajomych. Problem jest na spacerach, a Ola nie ma tyle czasu, żeby to skutecznie korygować i z nim ćwiczyć. Rozmawiałam z Jardą. Na dzień dzisiejszy jest miejsce w Karvinie i Jarda jest chętny z psem pracować. Ale to jest na zasadzie szkolenia i socjalizacji, a potem trzeba by go zabrać spowrotem. To nie jest hotelik jako tako. Jeśli chodzi o kwoty to 100 KC/dzień (ok 3000 KC na miesiąc) + 250 KC/ m-c za kojec. Czyli w zależności od kursu korony będzie to ok 550zł/m-c. Po mojemu taniocha w porównaniu z polskimi warunkami. Pies będzie miał codzienny spacer, swój kojec i socjalizacje z 30stoma innymi psami, które tam przebywają tymczasowo, bądź nie. Jarda jest profesjonalnym trenerem i pozorantem z wieloletnim doświadczeniem. Wie, który to Barry bo na moją prośbę był w schronisku. Są w stanie wystawić pokwitowania itd, tylko zostaje kwestia czy to wystarczy do ksiągowania?! Jeśli to by przeszło, to ewentualnie pogadam z Olą czy by go potem wzięła spowrotem?! Popytajcie tez o namiary na behawiorystów, którzy by go wzięli do siebie. Quote
monika55 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Leży jeszcze faktura na ponad 500zł. Ktoś wysle? Quote
Ada-jeje Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 [quote name='monika55']Leży jeszcze faktura na ponad 500zł. Ktoś wysle?[/QUOTE] gdzie u kogo? zapytam ksiegowej ale nie wirze ze wystarczy poswiadczenie. Quote
CarlaKolumna Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 [quote name='monika55']Leży jeszcze faktura na ponad 500zł. Ktoś wysle?[/QUOTE] Wyśle, wyśle... Miała ją wziąć Iza, ale nie wzięła. Faktura za badania alergiczne Barrego. Weterynarz zamiast ją wysłać, to ją zawiózł do schroniska. Dojadę do schroniska to ją zabiorę. No chyba, że będziesz monika55 w schronisku przede mną, to jeśli to nie jest duży problem... Quote
elik Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Pokwitowanie nie jest dowodem księgowym w świetle przepisów o rachunkowości. Jedyna możliwość to zawarcie z panem umowy zlecenia, ale to wiązałoby się z koniecznością potrącenia i odprowadzenia podatku, wszelkich składek (ZUS, zdrowotne, emerytalne, rentowe itd) więc żeby pan dostał 550 zł, faktura musiałaby być wystawiona na o wiele większa kwotę. Quote
CarlaKolumna Posted August 16, 2013 Author Posted August 16, 2013 Oni są w stanie wystawić fakturę, o ile dobrze zrozumiałam, jako ten ośrodek kynologiczny. Tylko, że byłaby to faktura czaska i w koronach. Czy takie coś ewentualnie może być? Quote
elik Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 [quote name='CarlaKolumna']Oni są w stanie wystawić fakturę, o ile dobrze zrozumiałam, jako ten ośrodek kynologiczny. Tylko, że byłaby to faktura czaska i w koronach. Czy takie coś ewentualnie może być?[/QUOTE] Jeśli byłaby faktura, to jest ok. Proszę zapytać czy mogliby przyjąć zapłatę w złotówkach. Quote
elik Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Proszę o odpowiedź. [quote name='elik']Jeśli byłaby faktura, to jest ok. Proszę zapytać czy mogliby przyjąć zapłatę w złotówkach.[/QUOTE] Karma [COLOR=#ee82ee][B]Vecanin Psy Wrażliwe Kaczka 15kg[/B][/COLOR] zamówiona i zapłacona. Quote
elik Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Pani Karolino, prosiłam o skan faktury za badania alergiczne Barrego, ale nie dostałam. Mam nadzieję, że posłała Pani fakturę na właściwy adres. Quote
Ada-jeje Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Fa, w koronach nie moze byc zaakceptowana. I tu mam pytanie, po co Bary mial by jechac do tresera. Przeciez pies to nie robot ktorego mozna zaprogramowac. Nawet jesli treser ulozy Barego, to nie znaczy ze jak trafi pod opieke nowego wlasciciela, ze ten bedzie mial zaprogramowanego psa. Nieegzekwowanie od psa tego czego sie nauczyl szybko zostanie zniweczone. Kazdy z nas kto chodzil z psem na tresury wie o tym ze to treser uczy nas jak mamy postepowac z psem. Quote
elik Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 (edited) Dzwonił pan z firmy Vecanin, że aktualnie nie mają karmy z kaczką w dużych pojemnikach, bo "odchodzą" od tej karmy. Mają jeszcze w opakowaniach 2 kg, ale taka ilość (15 kg) drożej "wychodzi". Mają taką samą karmę weterynaryjną, ale z mięsem z jelenia w takiej samej cenie i podobno lepszej jakości. Pyta czy może być ta karma. Jako gratis dodaliby opakowanie 2 kg karmy z kaczką, żeby na początek można było mieszać obie karmy, żeby psiak się przyzwyczaił. Proszę o odpowiedź, mam oddzwonić. Edited August 20, 2013 by elik Quote
Ada-jeje Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='elik']Dzwonił pan z firmy Vecanin, że aktualnie nie mają karmy z kaczką w dużych pojemnikach, bo "odchodzą" od tej karmy. Mają jeszcze w opakowaniach 2 kg, ale taka ilość (15 kg) drożej "wychodzi". Mają taką samą karmę weterynaryjną, ale z mięsem z jelenia w takiej samej cenie i podobno lepszej jakości. Pyta czy może być ta karma. Jako gratis dodaliby opakowanie 2 kg karmy z kaczką, żeby na początek można było mieszać obie karmy, żeby psiak się przyzwyczaił. Proszę o odpowiedź, mam oddzwonić.[/QUOTE] elik o ile dobrze pamietam masz tel bezposrednio do Oli, to moze od razu ja zapytac. Quote
elik Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='Ada-jeje']elik o ile dobrze pamietam masz tel bezposrednio do Oli, to moze od razu ja zapytac.[/QUOTE] Ola to stzw ? Nie mam nr-u telefonu. Jeśli ktoś zna, to chętnie skorzystam. Quote
CarlaKolumna Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 (edited) Ola proponuje, żeby ewentualnie spróbować Royala Hypoalergenic, bo w miarę fajnie ją przyjmował zanim przyszła ta z kaczką. Z tym jeleniem znów może być uczulenie. Odnośnie szkolenia, to ja osobiście uważam, że mu się bardzo przyda i będzie łatwiej mu znaleźć dom. Ale to nie ja zatwierdzam i decyduje. Pomijam, że miałby codzienną socjalizację z psami i byłby pod tym kątem korygowany. Przypuszczam, że gdyby było to takie łatwe do skorygowania to Ola nie sugerowałaby behawiorysty. Ale przegadam z nią temat. Jeśli faktura nie może być w koronach (zapytam, czy jest możliwośc w złotówkach), to zostają polskie hoteliki. ALe tutaj w razie czego trzeba liczyć się z kosztami conajmniej x2. Edited August 20, 2013 by CarlaKolumna Quote
elik Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Faktura za badanie Barryego wystawiona w dniu 17.07.br. została dzisiaj uregulowana na podstawie otrzymanego dzisiaj zdjęcia tej faktury. Czekamy na oryginał. Termin płatności upłynął 7.08.br. a do Fundacji wpłynęło zdjęcie f-ry w dniu 20.08.br. Prosimy aby w przyszłości faktury były dostarczane w terminie umożliwiającym ich terminowe regulowanie. Quote
elik Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 (edited) [quote name='CarlaKolumna']Ola proponuje, żeby ewentualnie spróbować Royala Hypoalergenic, bo w miarę fajnie ją przyjmował zanim przyszła ta z kaczką. Z tym jeleniem znów może być uczulenie.[/QUOTE] Proszę o nr telefonu P. Oli, żebym w razie braku tej karmy mogła szybciej uzgodnić ewentualnie inną. Edit Pan z firmy Vecanin powiedział, że nie mają karmy Royala, ale bardzo poleca tą karmę z jeleniem. Jest ona lepsza od tej z kaczką, bo o ile ta z kadczka jest dla psów delikatnych, to ta z jeleniem jest typowo hydroalergiczna. Karma już została wysłana Pan mówił, że może dodatkowo dosłać jeszcze jedno wiaderko 2 kg karmy z kaczką, żeby okres przechodzenia na inna karmę można było wydłużyć. Zachęcał, żeby zobaczyć reakcję na tą nowa karmę, jest pewny, że będzie dobrze przyjęta. Jeśli jednak byłyby jakieś niekorzystne objawy, to on zwróci pieniądze, a karmę można będzie dać psiakom nie uczulonym. Edited August 20, 2013 by elik Quote
CarlaKolumna Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Ola póki co radzi sobie z Barrym. Pisze, że jest trochę lepiej od naszej ostatniej rozmowy i Barry zaczał reagować na spacerach na korekty. Więc myślę nic na siłę - zobaczymy jak się sprawy potoczą. W każdym razie Ola nie da rady z takim typowym szkoleniem - i czasowo i fizycznie, bo pracując i mając u siebie 4 psy... No w każdym razie dobrze, że coś się Barremu w tej główce układa. Jak tylko zrobię mu jakieś fajne, aktualne fotki to ruszam z nowymi ogłoszeniami. Te, które ma są lekko nieaktualne. Quote
Ada-jeje Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Jesli Bary znajdzie wlasciciela, wowczas pomyslimy o pomocy dla DS, w razie takiej potrzeby. Ja mam dwa sprawdzone hoteliki z treserami za 450 zl. miesiecznie z karma. Quote
elik Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 27.08. Iwona i Arkadiusz P. z Wodzisławia Śląskiego znowu zasilili konto Barry'ego tym razem kwotą 15,00 zł. Bardzo dziękujemy :Rose::Rose::Rose: Quote
elik Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 [quote name='elik']Faktura za badanie Barryego wystawiona w dniu 17.07.br. została dzisiaj uregulowana na podstawie otrzymanego dzisiaj zdjęcia tej faktury.[COLOR=#0000cd] [SIZE=3]Czekamy na oryginał.[/SIZE][/COLOR] Termin płatności upłynął 7.08.br. a do Fundacji wpłynęło zdjęcie f-ry w dniu 20.08.br. Prosimy aby w przyszłości faktury były dostarczane w terminie umożliwiającym ich terminowe regulowanie.[/QUOTE] Nadal nie otrzymaliśmy oryginału faktury za badania alergologiczne. Quote
CarlaKolumna Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 Wysłana już, powinna juz być. Adres dobry na bank, bo brałam ten wysłany przez elik mailem. Quote
CarlaKolumna Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 [IMG]http://imageshack.us/a/img43/7540/oi7p.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img138/8799/0ih7.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img821/9730/iuy3.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img855/3852/gi7o.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img823/1738/wx1l.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img35/993/f6l8.jpg[/IMG] Ola zorganizowała u znajomej sesję dla Barrego ;) Barry poprawił troche zachowanie. Bardzo wysoko skacze i Ola planuje zabrać go na wrześniowe spotkanie miłośników TTB, żeby spróbował sił w high jump. Może tam ktoś go wypatrzy ;) Quote
elik Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Barry wzbogacił się o 30,00 zł, które wpłaciła dla niego Pani Katarzyna D Jastrzębie Zdrój. [CENTER][SIZE=3]Dziękujemy [/SIZE]:iloveyou::calus: [/CENTER] Quote
elik Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Pani Kornelia Ś. z Pawłowic wpłaciła dla Barry'ego 20,00 zł. [CENTER][SIZE=3]Dziękujemy [/SIZE]:iloveyou::calus: [/CENTER] Quote
Recommended Posts