CarlaKolumna Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 Baaremu wczoraj późnym wieczorem poszło 50 ogłoszeń w necie wykupionych na bazarku. Tak myślę jeszcze o tym Dzienniku Zachodnim, skoro Iza twierdzi, że to ma taki odzew. Quote
shanti Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Zrobienie tych testów alergicznych to nie takie proste. Musimy być w trójkę na schronisku, a to się rzadko zdarza, bo sama go do upuszczenia krwi nie utrzymam. Musimy być we dwójkę, a trzeci zostać na schronisku. W dodatku musi to być poniedziałek albo wtorek, w ostateczności środa rano, bo krew jedzie do Szczecina, a stamtąd do Niemiec na badania. Koszt dość spory, bo prawdopodobnie będzie to ponad 300 zł, ale myślę że warto, bo wiedząc co mu jest może ktoś jednak zdecyduje się na adopcję. Quote
Ada-jeje Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Dla Barego od H. IWONA ALEKSANDRA z Ustronia[B] 20 zl.[/B] Quote
Ada-jeje Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 prosze o prowadzenie wplat na Barego w pierwszym poscie. Co sie dzieje z psem, czy ktos mysli o zakupie potrzebnej karmy dla psa lub innych srodkach wspomagajacych stan zdrowia psa, o ewentualnej wizycie psa u konkretnego weta. Nie moze tak byc dalej ze sa zbierane pieniadze od darczyncow i brak osob zainteresowanych, wykorzystaniem tych pieniedzy. Po co w takim razie sa zbierane pieniadze? Quote
CarlaKolumna Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 Aaa sorry już sie poprawiam. Wpłaty już wpisane. Pierwszy wór karmy zakupiony z pieniędzy bazarkowych po Rokim. W poniedziałek jadę po kolejny wór karmy do weta. Z badaniami czekamy, bo Barry znów jest na zastrzykach (nawró alergii) więc wynik będzie przekłamany. Quote
CarlaKolumna Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 [video=youtube_share;ybDcximuGMA]http://youtu.be/ybDcximuGMA[/video] [video=youtube_share;00zh6qZ6P9U]http://youtu.be/00zh6qZ6P9U[/video] Quote
Ada-jeje Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 napisze do dody od astow i porosze ja na watek, zeby cos doradzila, mam na mysli jego gluchote, w ktorych gabinetach mozna sprawdzic jego sluch, moze mamy cos w poblizu. Quote
CarlaKolumna Posted May 3, 2013 Author Posted May 3, 2013 Testy metodą "domową" robiła Iwona ze schroniskowym wetem - typu rzucanie kluczy itd. Zero reakcji. MOże sie okazac, że slyszy określone dzwieki, ale raczej w normalnej komunikacji to nie pomoże, bo on nie reaguje zupełnie na glos. Nie wiem, może jakies konkretne badania czaszki pod kątem urazu i słuchu. A alergiczne swoją drogą. Idealnie byłoby wziąc go na kompleks badań, przy okazji jednej narkozy. Ja juz tez wysyłałam zaproszenia na wątek do kilku osób, które udzielają sie na astkowym wątku, ale na razie echo. Quote
doddy Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Na szybko. Badanie BEAR wykonuje dr Niedzielski we Wrocławiu. [url]http://www.klinikaniedzielscy.pl/[/url] Bardzo dobry wet. Quote
Ada-jeje Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='CarlaKolumna']Testy metodą "domową" robiła Iwona ze schroniskowym wetem - typu rzucanie kluczy itd. Zero reakcji. MOże sie okazac, że slyszy określone dzwieki, ale raczej w normalnej komunikacji to nie pomoże, bo on nie reaguje zupełnie na glos. Nie wiem, może jakies konkretne badania czaszki pod kątem urazu i słuchu. A alergiczne swoją drogą. Idealnie byłoby wziąc go na kompleks badań, przy okazji jednej narkozy. Ja juz tez wysyłałam zaproszenia na wątek do kilku osób, które udzielają sie na astkowym wątku, ale na razie echo.[/QUOTE] Informacje juz mamy, teraz trzeba sciagnac na watek Budrysek, z tego co pamiatam ona czesto jezdzi do Wrocka, moze udalo by sie zabrac psa na badania. Szkoda gdyby byla szansa na wyleczenie jego gluchoty lub choc poprawic sluch. badania na alergie jesli jest taka mozliwosc to trzeba zrobic na miejscu u schroniskowego weta, lub jak bede dzwonic do waszej kliniki w sprawie Chipa to zapytam tam o konkrety. Quote
shanti Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Byłoby super, gdyby ta głuchota była odwracalna. Niestety, na naszej "prowincji" nic nie zdziałamy. Pies jest wart starań, bo to kochane psisko. Quote
monika55 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Rozmawiałam z wetem . Zrobi te testy tylko trzeba psa dostarczyć. Quote
CarlaKolumna Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Karma dla Barrego zamówiona. Będzie w czwartek. Quote
CarlaKolumna Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 (edited) Karma dotarła. Jutro Barry dostanie pakę :D Koszt 185zł za 20kg - Arion Sensitive Salmon & Rice. Rozliczenie skarpety w pierwszym poście. [IMG]http://img825.imageshack.us/img825/2626/dsc09514r.jpg[/IMG] Edited May 11, 2013 by CarlaKolumna Quote
Ada-jeje Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [quote name='CarlaKolumna']Karma dotarła. Jutro Barry dostanie pakę :D Koszt 185zł za 20kg - Arion Sensitive Salmon & Rice. Rozliczenie skarpety w pierwszym poście. [IMG]http://img825.imageshack.us/img825/2626/dsc09514r.jpg[/IMG][/QUOTE] Fa zaplacona a do skarpety dopisujemy [B]10 zl. [/B]od H. IWONA ALEKSANDRA z Ustronia. Quote
shanti Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Dziękujemy! Jak dobrze pójdzie testy będą jutro. Quote
CarlaKolumna Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 No to czekamy na info Szanti, jak poszło u weta. Jestem ciekawa, jak się Barry zachowa w samochodzie i u weta, i co powie weterynarz. Quote
CarlaKolumna Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Barry miał pobraną krew do badań. Za pośrednictwem schroniskowego weta postaramy się go umówić do dobrego dermo- i alergologa w Ustroniu, dr Zbigniewa Blimke. Quote
Ada-jeje Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 [quote name='CarlaKolumna']Barry miał pobraną krew do badań. Za pośrednictwem schroniskowego weta postaramy się go umówić do dobrego dermo- i alergologa w Ustroniu, dr Zbigniewa Blimke.[/QUOTE] Fajno, to juz 3 psiak, ktory ma zalozony watek i jest dobrze zaopiekowany, to cieszy napewno te drobne nieporozumienia mozna bedzie dograc na waszym spotkaniu, bo to naprawde sa drobnostki, ktore urastaja do promlemu zupelnie niepotrzebnie. A przeciez potraficie, nie ma wsrod was osoby ktorej by nie zalezalo na pomocy zwierzakom z waszego schroniska. Quote
Ada-jeje Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 (edited) Nikt nie zaglada do Barego :shake: co u niego? bo ja mam dla niego pomoc w postaci wplat od K. ANGELINA z Rybnika[B] 50 zl.[/B] i od W. ALEKSANDRA z Czerwionka-Leszczyny [B]20 zl.[/B] :loveu: Edited May 30, 2013 by Ada-jeje Quote
CarlaKolumna Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 Barry w porządku, łysy bok już zarósł. Karma mu sluży, ale chudy jest chłopak mimo wszystko. Zaszczepiony już. 3-4 czerwca zabieram go do weterynarza. Uzgodnie w weekend szczegóły z Iwoną. Mamy niesmiałe podejrzenia, że Barry jednak coś słyszy. Reagował na piszczącą zabawkę - odwracał głowę w stronę dzwięku. Może antybiotyk pomógł, a może Barry to totalny olewator. Po kilku razach przestał na pisk zabawki reagować zupełnie. Poczytałam o badaniach słuchu i wychodzi na to, że faktycznie BAER robi się chyba tylko we Wrocławiu. A żeby tam Barrego zawieźć to będzie całe przedsięwzięcie logistyczne, no i finansowe przede wszystkim. Zobaczymy, jak się będzie w najbliższym czasie zachowywał w aucie i będziemy go pod kątem sluchu testować. No i trzeba będzie zaplanowac ten Wrocław może. Quote
Ada-jeje Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 [quote name='CarlaKolumna']Barry w porządku, łysy bok już zarósł. Karma mu sluży, ale chudy jest chłopak mimo wszystko. Zaszczepiony już. 3-4 czerwca zabieram go do weterynarza. Uzgodnie w weekend szczegóły z Iwoną. Mamy niesmiałe podejrzenia, że Barry jednak coś słyszy. Reagował na piszczącą zabawkę - odwracał głowę w stronę dzwięku. Może antybiotyk pomógł, a może Barry to totalny olewator. Po kilku razach przestał na pisk zabawki reagować zupełnie. Poczytałam o badaniach słuchu i wychodzi na to, że faktycznie BAER robi się chyba tylko we Wrocławiu. A żeby tam Barrego zawieźć to będzie całe przedsięwzięcie logistyczne, no i finansowe przede wszystkim. Zobaczymy, jak się będzie w najbliższym czasie zachowywał w aucie i będziemy go pod kątem sluchu testować. No i [B]trzeba będzie zaplanowac ten Wrocław [/B]może.[/QUOTE] Najwazniejsze zeby dograc transport i jego koszty. Monika ma jeszcze kase, z ktorej mysle ze mozna pokryc koszty transportu, a za weta zaplacimy z konta Fundacji nawet jesli nie bedzie pelnego pokrycia na watku. Wazne zeby znac prawdziwa diagnoze. Quote
Ada-jeje Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Po sprawdzeniu naszego konta przez nasza wewnetrzna ksiegowa, przeoczylam :oops: wplate z dnia 28 marca od Magdy M. z Krakowa [B]50 zl.[/B] Quote
monika55 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Dziś Barry miał robione badania. Agata mówiła ze jest bardzo potulny. Karolina pewnie napisze więcej. Quote
Recommended Posts