asika5 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 (edited) POMOCY!!!!!!!!!! Od kilku dni w woj. podlaskim błąka się bardzo wychudzony, przestraszony i przerażliwie smutny piesek. ,,Obroża" jaką ma na szyi wskazuje, że miał ,,swój łańcuch" bo niekoniecznie odpowiedzialnego właściciela:( kuleje na prawa przednią łapkę i ma chore lewe oczko (podejrzewam, że nie widzi na nie) Piesek mieszka na ulicy, jest karmiony przeze mnie i moich znajomych, ale to nie wystarczy. Boje się że ktoś zrobi mu krzywdę, bo piesek jest bardzo ufny. Niestety nie mam możliwości ani pomysłu żeby go gdzieś zabrać. Każdy zapsiony:( Co robić????????????????? Pilnie potrzebny DT Błagam pomóżmy mu razem W ostateczności piesek trafi do schroniska... co w jego stanie nie jest dobrym roziwiązaniem:shake: Edited March 24, 2013 by asika5 Quote
asika5 Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 proszę...błagam o pomoc w imieniu tego biedaka Quote
asika5 Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 może jest ktoś???? gdzieś??????????/ kto może pomóc Quote
zachary Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Asika5, chyba ten wychudzony biedaczek sam zdecydował o zerwaniu łańcucha...Można się domyślać jaki był jego los przed tym faktem....Oko faktycznie wygląda na niewidzące...ale nie wiadomo czy mu nie dokucza jego ból?... Skąd tu dt wziąć?.... Quote
asika5 Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 no nie sądzę ... bo to co miał na szyi to krowe by utrzymało może ktoś z litości go spuścił.. Quote
zachary Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Może "właściciel" uznał,że ślepy na jedno oko, może łagodny, spokojny, to po co taki pies na podwórku?... Quote
asika5 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 piesek nadal nie ma schronienia:-( robimy co możemy, ale jak na razie brak szans na DT a juz szczytem marzeń jest DS ON... BŁAGA O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zapraszam do obecności na wątku RAZEM NAM SIĘ UDA Quote
zachary Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Asika5, tylu pieskom już pomogłaś, tyle psiaków ma dzięki Tobie wspaniałe domy. Musi się udać i tym razem! Quote
asika5 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 zachary napisał(a):Asika5, tylu pieskom już pomogłaś, tyle psiaków ma dzięki Tobie wspaniałe domy. Musi się udać i tym razem! zachary to dokładnie tak jak TY:loveu: też masz liczne osiągnięcia w tej dziedzinie tylko, że tym razem nie mam pomysłu jak pieskowi pomóc brak mozliwości i bezsilność:-( Quote
zachary Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Ja przy Tobie to pikuś! Bezsilność jest najbardziej dobijająca.... Quote
asika5 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Może ktos ma jakiś pomysł?????????????????????? już nie ma czasu.... trzeba działa c na cito!!!!!!!!! Quote
asika5 Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Piesku wytrzymaj jeszcze troszeczke... robimy co możemy żeby ciebie uratować miejmy nadzieje, że jutro przyniesie dobre wieści Quote
vinteros Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Zbieracie może pieniążki na tego pieska? Chętnie coś wpłacę. Quote
zachary Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 vinteros, na razie nie wiemy,czy uda się tego biedaka uratować....Wielkie dzięki za chęć pomocy finansowej! Quote
asika5 Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 zachary napisał(a):vinteros, na razie nie wiemy,czy uda się tego biedaka uratować....Wielkie dzięki za chęć pomocy finansowej! nic na razie nie zbieramy najpierw trzeba zabrać go z ulicy... ale jak na razie nie mamy gdzie a czasu zostało niewiele.... a właściwie juz go nie ma:-( naprawdę robimy co możemy Quote
doris66 Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Jestem i ja u piesia. Mój pomysł jest tylko taki, żeby go umieścić w jakims hotelu i zbierać deklaracje na utrzymanie. Najwazniejsze aby juz nie był bezdomny, zmarzniety. Ja wiem , że kasy nie ma na hotel, ale czasami udaje się uzbierać na hotel, nawet jak na początku wydaje się to niemożliwe i nie ma ani grosza. JAk umieściłyśmy naszą Ryżą z dzieciakami u Kuny to na początek miałyśmy tylko 200zł ( opłata wynosiła 500zł miesiecznie ). Tez myślałam, że sie nie uda i trzeba będzie psy zabierać z powrotem, ale pomoc nadeszła, posypały się bazarki, deklaracje, jednorazowe wpłaty. Udało się pomóc. Tym razem tez tak może być. Ja ze swojej strony pomoge finansowo i bazarek mogę zrobić. Mam jeszcze trochę fantów, i zaproszenia do pieska pomoge rozsyłać. Tym bardziej, zę on ma wydarzenie na fb, z tamtad można uzyskać dużą pomoc. Quote
asika5 Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 [quote name='psi']podrzucam chłopaka ...... dziękujemy ciociu psi:loveu: doris66 ja to wszystko rozumiem juz kilka psów utrzymywałam w hotelu u Kuny, ale niestety w chwili obecnej mam ograniczone możliwości finansowe, po za tym piesek wymaga jeszcze być może leczenia okulistycznego i kto wie jakiego jeszcze... ponadto w chwili obecnej brak jest miejsca w hoteliku u Kuny:( także w chwili obecnej usilnie próbuje załatwić jakis awaryjny DT na czas chociażby leczenia i odkarmienia nawet pojawiło sie malutkie światełko w tunelu ale to jeszcze bardzo bardzo niepewne dziś dostane potwierdzenie Quote
Recommended Posts