Ss Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Chce zrobic ogłoszonka dla Stopka i Marmurka... na kogo podac kontakt? Quote
Nadalle Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Hmm jeśli tylko mogłabym się do czegoś przydać to również mogłabym wyprowadzać psiaki jeśli trzeba. Mieszkam stosunkowo niedaleko schroniska. Także to tylko kwestia 30 minut drogi. Co do ciągnięcia to mam w tym "doświadczenie" bo wyprowadzam olbrzyma sąsiadki, który jest niestety niewybiegany. Jeśli tylko mogłabym się przydać to dajcie znać. Teraz mam ferie także wolnego mam sporo. Quote
agusiazet Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ulka18, ja rozumiem, że spaniel ciągnie, ale on był źle zapięty i jutro wolałabym wziąć go na spacer w szelkach. Po pierwsze nic się nie rozepnie, po drugie nie będzie się tak dusił i po trzecie wygodniej dla wyprowadzającego! Czy możesz o to poprosić mailem Kierownika? Bardzo proszę:) Nadalle, ja jutro na pewną będę wyprowadzić spaniela i Lindę tylko nie wiem dokładnie o której, bo mam z rana trochę swoich spraw do załatwienia i o 14 lekarza, więc myślę, że so schroniska doczłapię na trzecią. Albo ok. 11, bo o trzeciej to będzie za wielki ruch, a tam nawet nie ma odśnieżonych chodników. Jeśli mogłabyś to byłoby fajnie i łatwiej zdjęcia porobić! Jeśli, pasuje Ci jakaś inna godzina, daj znać. Podaję na wszelki wypadek mój numer komórki 727655682, mam na imię Agnieszka, można dzwonić nawet do 24:) Quote
Reno2001 Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [quote name='Ss']Chce zrobic ogłoszonka dla Stopka i Marmurka... na kogo podac kontakt?[/QUOTE] Na schronisko ;) Quote
agusiazet Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Zabawnie pewnie wyglądało dla postronnych jak łapałam tego spaniela po zaspach, które sięgały mi do pasa, a psa nie było widać. Do domu wróciłam mokra aż po same majtki. Bałam się, że mi wyskoczy na ulicę, pod auto i będzie po psie! Quote
Ulka18 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [B]Agusiu[/B], a widzialas na filmiku jak Halcie Twoja Linde dostala ? Zobacz jeszcze raz ten pierwszy. Smycz zawinieta wokol szyi i dalej kawalek do trzymania w rece. Ja zostalam ze spanielem i Linda, a Halcia poleciala po uczciwa obroze i smycz. Dobrze, ze byl Kierownik. Kiedys Kierownika nie bylo, chyba w czwartek, przyszla Kasia po spaniela na spacer i odeszla z kwitkiem, uslyszala, ze spaniel byl i juz. A to ze jechala specjalnie, to przeciez mogla jakiegos innego psa wziac i porobic zdjecia przy okazji. Napisze do Kierownika o szelki dla spaniela, najlepiej brac i w obrozy i w szelkach i 2 smycze. Lindusie tez wezmiesz jutro? Agusia, bede dzwonic do Ciebie. [B]Nadalle[/B], jesli masz doswiadczenie w wyprowadzaniu psow to przyjdz. Jutro maja isc suczki huskie na spacer, zdjecia, filmiki. Kazda para rąk sie przyda. Umów sie pls z Agusia, Kasia i Yoko chyba tez beda. [QUOTE]Chce zrobic ogłoszonka dla Stopka i Marmurka... na kogo podac kontakt?[/QUOTE] tak jak pisala Reno, na schronisko, tel. +17 583 15 32, mail : [email][email protected][/email]. Dziekujemy za ogloszenia :Rose: Wplacilam kiedys 100 zl na sterylke Yoko, a to sie okazalo, ze jest pies. Wiec przeznacze je na sterylke tej suczki. [url]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=1&sort=data%20DESC&pid=2532[/url] Wplacilam dzisiaj 70 zl i bedzie druga sterylka, tym razem suczki huski ze 125. Suczke huski mam obiecana do przeniesienia do boksu nowego po mojej wirtualnej collie Madame (jak juz bedzie po sterylce). Quote
agusiazet Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 A, zapomniałam napisać, że wpłaciłam 150 zł, 100 zl na sterylki, 50 zł na Lindę, ale Kierownik kazał zapisać na sterylki! Więc masz może Ulka jakieś suczki, które muszą je mieć koniecznie! Quote
Ulka18 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='agusiazet']A, zapomniałam napisać, że wpłaciłam 150 zł, 100 zl na sterylki, 50 zł na Lindę, ale Kierownik kazał zapisać na sterylki! Więc masz może Ulka jakieś suczki, które muszą je mieć koniecznie![/QUOTE] Te dwie by sie przydalo ciachnac. Sunia z b.80 oraz huski. [img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/DSCb80su%20(3).JPG[/img] [url]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=1&sort=data%20DESC&pid=2544[/url] Oraz moze druga suczke huski, tylko brazowa. [URL=http://img708.imageshack.us/i/3a10d79fc211dc41.jpg/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/1820/3a10d79fc211dc41.jpg[/IMG][/URL] [B]Czyli ja wplacilam 170 zeta - 2 sterylki, Agusia 150 zeta - 2 sterylki i Majuska wplacala chyba 300 zeta, w tym Demi ze 138 ma juz sterylke.[/B] Quote
halcia Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Yoko i Kasia tez wpłacały z bazarków.Jutro majuska jedzie po psiaka,zabierze mnie,ja do dzis nie odkopałam auta,bo nie mam gdzie przewalac śniegu.:shake:Zrobimy fotki czekoladkom.:lol:Nic nam nie "zadawac"bo jedziemy na krótko. Quote
kasiatatry Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Dziewczyny chcialam zapytac, ile jest boksów zadaszonych, czy 164 w którym są moje wirtualne jest zadaszony całkowicie i czy rzeczywiscie nie ma gdzie dobudowac jeszcze kilku boksów dla tych z łańcuchow, czy to jest kwestia pieniędzy?:roll: Quote
Ulka18 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Wiemy, wiemy, nic nie zadawac :diabloti: Ale czekoladki zrobcie i co sie nawinie pod reke z maluchow. Tylko pls opisy wezcie od razu, bo sie pogubimy z 'pciami' jak ostatnio. Huskie mam zalatwione na jutro z dziewczynami, Kierownik sie zgodzil. Byle tylko wyszly dobre zdjecia i filmiki. KasiaTatry, powstaja nowe boksy, wybudowano 6 duzych, wygodnych boksow. Sa zdjecia na poprzednich stronach, musisz sie cofna do jesieni. Teraz nie ma szans na budowe kolejnych, na wiosne rusza prace. Psow na lancuchach jest coraz mniej, a na wiosne, gdy powstana kolejne boksy, pewnie calkiem 'znikna'. Kasa na przebudowe starych bardzo sie przyda. Quote
Nadalle Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Aha i co do pieniędzy to nie będę ich przelewać tylko może wezmę ze sobą? Tylko, że one są w baardzo drobnych pieniążkach, ale wyliczone co do grosza. Quote
halcia Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Zamień w sklepie.Ja ze skarbonek grupowałam grosze po 2zł i łaziłam po sklepach.Przez te skarbonki zrobiłam sie liczygroszem- nawet złosliwym.Miałam pudełeczka groszówek...i wszędzie gdzie mi mówili"grosza pani nie wydam,bo nie mam"cała szczęsliwa wywalałam grosze na lade, a baba musiała liczyc.Tyle ,ze starałam sie nie robic tego jak była duza kolejka. Quote
Nadalle Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Postaram się w takim razie wymienić. Tyle, że właśnie nie wszędzie chcą zamieniać, no nic zobaczymy jak coś to przeleje na konto. Quote
kaskadaffik Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Dotarłam, ale co przeżyłam to moje, trzy wypadki po drodze, ostałam się ze trzy godziny w korkach :) Halcia Ty pewnie będziesz rano, Aga zrozumiałam że koło 15, Nadelle może byc obojętne o której chyba. Na Spajkiego mam system, to go na obroży spokojnie wyprowadzę, Aga a on taki grzeczniutki i Cię złapał ;) Boi się zakładanie obroży, jakis ma uraz nie wiem czemu ... Suńki huski faktycznie powinny mieć szelki, ale w schronisku chyba nie ma takich rozmiarów, najlepiej jakbyśmy były we trzy razem to będzie najłatwiej, po dwa/trzy naraz i zdjęcia od razu :) Agusia to będziemy się kontaktować pewnie na którą?? Jak zobaczą takiego kawaliera mojego ;) to jeszcze będa chciały ze mna i z nim do domu jechać :) Ambo i trzy laski :) [quote name='Nadalle']Postaram się w takim razie wymienić. Tyle, że właśnie nie wszędzie chcą zamieniać, no nic zobaczymy jak coś to przeleje na konto.[/QUOTE] Powinni Ci w każdym banku wymienić, przynajminiej kiedyś tak można było :) Quote
Nadalle Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Na pieniążki już mam sposób ;) Co do godziny to ja nie moge tylko o 14 bo mam korki w sumie zrozumiałam, że mam być na 11 czy coś się zmieniło? Bo muszę mego kierowce poinformować Quote
agusiazet Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ja mogę przyjść na tą 11, a Halcia o której będzie? Kasiu, ten spaniel mnie chapnął tylko dlatego, ze ja się na niego rzuciłam do łapania jak szalona, żeby mi nie zwiał. Myślę, że się wystraszył, a że specjalnie nie zwraca uwagi na wołanie i cmokanie, więc nie wiedziałam jak go przywołać. Co się strachu najadłam to moje! Proszę Cię, podjedź do mnie po te rzeczy na bazarek!!! Tylko nie wieżdżaj pod blok, bo tu takie koleiny, że tylko się zakopać można:( Quote
kaskadaffik Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Wezmę chciała wtedy dwa razy tylko sie nie mogłam zgadac z Twoja Mama akurat :) Mi w sumie lepiej na 15 pasuje, ale jak chcecie o 11 to będę. Halcia też ma byc później ale na chwile i nie wie o której dokładnie. Wierzę że się najadłaś strachu, bo nie wiadomo jak się psiak zachowa, a z chapnięciem żartowałąm, bo wiem że on potrafi :) ja chciałam mmu w zęby zagądnąć, to też pomrukiwał groźnie :) Quote
Nadalle Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Tzn jak Wam bardziej na 15 pasuje to ja się dostosuje ;) Tylko wtedy bym się trochę spóźniła.. Quote
agusiazet Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ok., czyli jesteśmy umówione na trochę po 15. Tylko wtedy straszny ruch tam będzie, a tak to można chociaż po ulicy pochodzić! A wiecie, ze jak wracałam z Spajkiem, to zatrzymał się Pan porządną limuzyną i był zainteresowany kupnem Spajka. Trochę mu mina zrzędła, jak mu powiedziałam, że on schroniskowy i nic o nim nie wiem, ale podoba się psina. Ale zaglądałam mu wtedy w zęby, aby tak wysądować jego wiek i ma trochę kamienia, przydałyby mu się kości dentystyczne! Super, że nas będzie trochę więcej, bo muszę Lindzie te dredy wokół pyska powycinać, a jedną ręką wolną to toochę niezręcznie. A ona jest cudowna, gdybym tylko miała swój dom zabrałabym ją do siebie, jest taka stateczna i taka przyjacielska. Quote
kaskadaffik Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ok to na 15 kto będzie wczesniej to będzie, kto później to więcej porobimy :) Aga aparat weźmiesz żeby nakręcić i popstrykać czy mam kombinować jakiś ? Quote
agusiazet Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Aparat wemę, ale ja umiem nim tylko pstrykać, a nie kręcić:) Quote
Ulka18 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='agusiazet']Super, że nas będzie trochę więcej, bo muszę Lindzie te dredy wokół pyska powycinać, a jedną ręką wolną to toochę niezręcznie. [/QUOTE]Agusiu, zobacz tez na pazurki. Moze tez trzeba przyciac, lepiej by sie Lindusi chodzilo. Ona jest taka spokojna, na pewno da sobie wyciac dredy. To bedzie Was 3 kobitki? Super :klacz: Wezcie prosze jakis notesik, zeby zapisac, ktora suczka huski ma ile lat i co zaobserwujecie w ich zachowaniu to notujcie (ktora ciagnie na smyczy, ktora nie, czy sa lagodne, ufne, czy mają lęki). W aparacie trzeba przestawic na funkcje krecenia filmikow i gotowe. Filmiki robia dobra, propagandowa robote :fadein: co widac po Bubie. Quote
agusiazet Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Pazury widziałam ma spore, bo wyciągałam jej lód z poduszek:( Nie wiem, czy odważę się jej je poobcinać, ale psie obcążki mogę wziąć:) Quote
halcia Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Pazurami naprawiłam myszke.:diabloti:Lindusia dzis ozywiona na spacerku,szybsza...Ludzie z psiaka zadowoleni,podobał sie....dalej rozwazaja ta druga sunie.Jechał bardzo grzecznie na kolanach,troche zwymiotował,ale zdazyłam podstawic reklamówke.:eviltong:Snieg do połowy boksów,cały czas odsniezaja.Podolewałysmy wody,pomęczyłysmy maluchy zdjeciami.Dzieki majuska za kolejny fajny domek,za jazde.Miałysmy byc pół godz.a wyszło prawie 4 godz.:lol: Quote
Recommended Posts