Reno2001 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Olgunia, moje cudo :loveu::loveu::loveu: I nawet juz zaczyna czytac po niemiecku :diabloti:. [URL]http://img156.imageshack.us/img156/4512/olgazuh.jpg[/URL] Brawo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ulka18 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Harnas ma sie dobrze. Karolek wirtualny Reno zostal adoptowany :multi: [QUOTE]Temat: rózne Od: "Profil1" Data: Śr Lipca 8 2009, 7:58 pm Do: "Agnieszka Matelowska" [B][COLOR="Green"]Zawiozłem Harnasia do Pani koło Bochni. Wspaniałe miejsce. Proszę ściągnąc do adoptowanych Karolka.[/COLOR][/B] Czy Pani ma kontakt z Panią z okolic Krakowa co była zainteresowana suką Haski. Ona jest po sterylce i może już jechać. [B][COLOR="Blue"]W sobotę zawożę Boliego koło Rawy Mazowieckiej. Wyjeżdżam Fordem około 7 rano.[/COLOR][/B] [B][COLOR="Indigo"]Jak kupię farbę to dam znać malarkom.[/COLOR][/B][/QUOTE] Wstawiam wlasnie na strone nowa koteczke oddana przez wlasna rodzine. Moze Ulce sie spodoba jak wroci z obozu, bo jak wiecei myslimy nad drugim kotem, a raczej koteczka. Mam jeszcze 2 upatrzone. Jest tez na stronie nowy psiak prawie jak Gacek. Quote
Reno2001 Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Ja kciuki za Harnasia cały czas jednak trzymam. Tak na wszelki wypadek. A z Karolka baaaardzo sie cieszę. To taka miła niespodzianka na dziś :loveu:. Na sobotę ugaduje się z Kiero. Quote
grzenka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Właśnie minęło dwa lata, odkąd Duduś jest u nas, przyjechał do nas 07.07.2007r. Tu jako [B]Batman[/B] w schronie: [IMG]http://img30.imageshack.us/img30/8131/schron.jpg[/IMG] I już jako nasz najukochańszy [B]Duduś[/B]: [IMG]http://img504.imageshack.us/img504/4614/dudu1.jpg[/IMG] [IMG]http://img188.imageshack.us/img188/9050/dudu2.jpg[/IMG] Chciałem się pokazać i pozdrowić wszystkie mieleckie ciocie:loveu::hand: Quote
Sabina02 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 [quote name='halcia']Ja jako jedna z tych malarek:pplanowałam tak:jechac przed południem i malowac/3 pędzle juz mam:eviltong:/a Sabinka jak dojedzie to nas tam zastanie, pomyslałam tez,ze jak malowania braknie to mozemy garnki poszorowac.A jesli by Ulka miała dojechac mozna zaczac pózniej.wszystko do dogadania,chyba ,ze Sabinka musi wiedziec wczesniej by okreslic w jakich godzinach bierze auto?....Grzenko i my Cie pozdrawiamy,masz slicznego psiaka!A ja Cie chyba poznałam raz pod domem Beci jak wyjezdzałysmy do Orzeszków.[/quote] Mogę Wam pomoc w malowaniu. :lol: Wyjadę z nowego Sącza ok. 9-tej rano. Powinnam być w Mielcu tak ok. 11-tej. Mam samochód do dyspozycji cały czas, bo nie wytrzymałam i wypożyczyłam go sobie. :cool3: [quote name='yoko100']Ja w poniedzialek jak cos moge przyjechac do schroniska.[/quote] Super! :multi: Quote
Ulka18 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [B][COLOR=green]Dudus przepiekny[/COLOR][/B] :loveu:[B] [COLOR=seagreen]To juz 2 lata ma wspaniala Rodzine :p Ale ten czas pędzi. A to zolte co przytula to ukochany kaczorek?[/COLOR][/B] Jesli chodzi o malowanie, to kierownik pisal, ze musi kupic farbe, no chyba, ze kupicie sobie po puszce farby zielonej do metalu i przyjedziecie w poniedzialek. Moge dac nr NIP'u to pojdzie w koszty schroniska. Wiadomosci nt. ratlerka FRANZLA z Ostrowca. Rozpanoszyla sie kruszynka. [quote]Halli Hallo, Franzl liegt gerade auf meinem Bett, Betten sind so schön weich. Er ist wirklich kein Hund der ohne Hundeschule mit anderen Hunden oder Katzen leben kann. Er ist sehr sehr eifersüchtig. Körbchen, Wassernapf, Futter und auch der noch nie angerührte Kauknochen alles meins. Wenn jemand anderes an sein Körbchen geht. Etwa ein Besucher, zeigt er seine lupen reinen weissen Zähnchen. Da mein Besuch in nähe des besagten noch nie gekauten Kauknochen saß wurde dieser in Abstand gebracht. Durch meine Katzen läuft er anstandslos durch. Wenn er hier durch die Wohnung läuft, kontrolliert er als erstes ob die Katzen nicht auf dem Bett liegen. Diese werden dann ernergisch verjagt. Seit gestern kann ich Ihn ableinen. Er hört super. Kommt sofort wenn ich stehnbleibe zu mir zurück. Ich bin wirklich stolz auf den kleinen Mann. Nun hoffe ich dass alles weitere auf gut klappt. Bis jetzt freue ich mich jeden Tag dass ich Ihn habe. liebe Grüße Gabi und Franzl, der orginal Bayer aus Polen[/quote] Quote
yoko100 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [quote name='Ulka18'][B][COLOR=green]Dudus przepiekny[/COLOR][/B] :loveu:[B] [COLOR=seagreen]To juz 2 lata ma wspaniala Rodzine :p Ale ten czas pędzi. A to zolte co przytula to ukochany kaczorek?[/COLOR][/B] Jesli chodzi o malowanie, to kierownik pisal, ze musi kupic farbe, no chyba, ze kupicie sobie po puszce farby zielonej do metalu i przyjedziecie w poniedzialek. Moge dac nr NIP'u to pojdzie w koszty schroniska. Wiadomosci nt. ratlerka FRANZLA z Ostrowca. Rozpanoszyla sie kruszynka.[/quote] Ulka a nie orientujesz sie ile taka farba moze kosztowac????Choc mniej wiecej. Quote
Sabina02 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [quote name='Ulka18']Jesli chodzi o malowanie, to kierownik pisal, ze musi kupic farbe, no chyba, ze kupicie sobie po puszce farby zielonej do metalu i przyjedziecie w poniedzialek. Moge dac nr NIP'u to pojdzie w koszty schroniska.[/quote] Ja mogę kupić puszkę, tylko nie wiem gdzie i jaki odcień farby to ma być. Poza tym chyba musiałabym kupić pędzel i jakiś fartuch ochronny, bo nie mam tu ciuchów "na zdarcie". :oops: Quote
halcia Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Farba ciemno zielona,ale pewnie przydałby sie jednolity kolor.Tak duzo tego malowania jeszcze nie ma,Sabinko nie przejmuj sie:lol:nawet nie wiem czy nas 3 nie za duzo,dwie w razie czego do garów.A poza tym jak obejdziesz schronisko to bedziesz miała "miekkie "nózki i pewnie dosc. Na pierwszy raz to jest ogromne wrazenie i emocje. Quote
Sabina02 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [quote name='halcia']Na pierwszy raz to jest ogromne wrazenie i emocje.[/quote] Tego się trochę obawiam, jak ja to zniosę psychicznie. :-( Quote
Ulka18 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Jedna puszka farby bezpodkladowej czyli do bezposredniego malowania kosztuje ok. 27 zl. Kolor ma byc zielony. [url=http://allegro.pl/item658131812_hammerite_prosto_na_rdze_farba_do_metalu_0_7l.html]Hammerite prosto na rdzę - farba do metalu 0,7L ! (658131812) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Poczekajmy moze kierownik dzisiaj kupi, jesli nie to mozecie rano w poniedzialek kupic ze 2 puszki, po polowie rozlac miedzy siebie i bedzie w sam raz. Quote
yoko100 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [quote name='Ulka18']Jedna puszka farby bezpodkladowej czyli do bezposredniego malowania kosztuje ok. 27 zl. Kolor ma byc zielony. [URL="http://allegro.pl/item658131812_hammerite_prosto_na_rdze_farba_do_metalu_0_7l.html"]Hammerite prosto na rdzę - farba do metalu 0,7L ! (658131812) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] Poczekajmy moze kierownik dzisiaj kupi, jesli nie to mozecie rano w poniedzialek kupic ze 2 puszki, po polowie rozlac miedzy siebie i bedzie w sam raz.[/quote] To jak cos to jeszcze sie zgadamy co do tej farby. Quote
Reno2001 Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 A my się denerwujemy na sytuację w Mielcu ... :roll: Ze strony łódzkiego schroniska: "W dniach 11-16 lipca robimy inwentaryzację. Bardzo proszę wszystkich o mobilizację: pracownicy obsługi, administracja, gabinet + [B]mądre wolontariuszki[/B]." ... :shake: ... :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
halcia Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Jakies testy na madrosc,czy wg własnej oceny?:diabloti: Quote
Ulka18 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [B][COLOR=red]Jestem bardzo ciekawa co P. Prezes Kundelka obchodza nasze w pocie czola organizowane wyjazdy do Fundacji i jakim prawem miesza sie do nich??? [/COLOR][/B][B][COLOR=red]Zazdrosc bierze, ze staruszki dobre domy znajduja? [/COLOR][/B] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [B][COLOR=red]A jeden wyolbrzymiony przez Fundacje problem z kastracja np. Mieszka zostal natychmiast wychwycony i wymaga wyjasnien ??? Jakich wyjasnien??? To nie byl pies z Kundelka, a wczorajsze Mieszka zdjecia jak sie ma teraz chyba kazdy widzial.[/COLOR][/B] Ludzie normalnie nie moge :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Reno2001 Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 [quote name='Ulka18'][B][COLOR=red]Jestem bardzo ciekawa co P. Prezes Kundelka obchodza nasze w pocie czola organizowane wyjazdy do Fundacji i jakim prawem miesza sie do nich??? [/COLOR][/B][B][COLOR=red]Zazdrosc bierze, ze staruszki dobre domy znajduja? [/COLOR][/B] [B][COLOR=red]A jeden wyolbrzymiony przez Fundacje problem z kastracja np. Mieszka zostal natychmiast wychwycony i wymaga wyjasnien ??? Jakich wyjasnien??? To nie byl pies z Kundelka, a wczorajsze Mieszka zdjecia jak sie ma teraz chyba kazdy widzial.[/COLOR][/B] Ludzie normalnie nie moge :angryy: :angryy: :angryy:[/quote] hmmm ... a wydawało mi się, ze juz wyjaśniłyśmy tutaj i nie tylko, bo konsultowałysmy wszystko z innymi wetami, że nie wydarzyło sie nic nadzywczajnego. Ponoc problemy pokastracyjne wcale nie są takie rzadkie, jeśli chodzo o psy starsze jak i warunki schroniskowe. Ale cóż, jak ktoś chce się "wykazac" to drąży temat. Ciekawe po co??? Quote
Ulka18 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Tez tego nie rozumiem :no-no-no: Sprawa dawno wyjasniona, ale jak mozna byc taka podkarpacka Arką czy Emirem, to czemu nie :pissed: W tym kraju to z kazdej strony mozna w leb dostac :angryy: A moze sie domek Mieszka nie podoba, moze kanapy ma za waskie, rodzine niekochajaca, to trzeba wydrzec flaka sprzed 3 tygodni? Quote
Ulka18 Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 [B]Halcia, Yoko, Kaska[/B], kierownik kupi wszystkie materialy do malowania, napisalam, ze bedziecie w poniedzialek ok. 9-10 rano. I ze Sabinka pozniej przyjedzie poznac schronisko. [B][COLOR="Green"]Do adopcji poszla suczka biala ze swietlicy oraz malutki piesek z ogrodka.[/COLOR][/B] [QUOTE]Ta Pani była z Jaślan koło Mielca.Do adopcji poszedł mały piesek bez ogonka z ogródka. Mało tego że zabrała suczkę to jeszcze przysłała szwagierkę właśnie po tego małego bez ogonka.[/QUOTE] [B][COLOR="SlateGray"][SIZE="3"]Pozdrowienia dla 'obroncow interesow naszych polskich psow oraz walczacych z adopcjami zagranicznymi' przesyla Mieszko ze swoja Pancia. [/SIZE][SIZE="4"]Mieszko mówi do was : HAU AB DOOFE NEIDER !!!!!!!!!![/SIZE][/COLOR][/B] [URL=http://img406.imageshack.us/i/imgi.jpg/][IMG]http://img406.imageshack.us/img406/3874/imgi.jpg[/IMG][/URL] Quote
Reno2001 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 [quote name='Ulka18']Tez tego nie rozumiem :no-no-no: Sprawa dawno wyjasniona, ale jak mozna byc taka podkarpacka Arką czy Emirem, to czemu nie :pissed: [B]W tym kraju to z kazdej strony mozna w leb dostac[/B] :angryy: A moze sie domek Mieszka nie podoba, moze kanapy ma za waskie, rodzine niekochajaca, to trzeba wydrzec flaka sprzed 3 tygodni?[/quote] Nie wiem czy wczoraj oglądałyście program E. Jaworowicz? Ja generalnie nie ogladam jej, bo mnie wkurza :diabloti:, ale akurat wczoraj były sprawy dotyczące zwierząt. Konkluzja Pani z Fundacji Animals oraz P. Karoliny Wajdy była jedna-póki co w naszym kraju walka o dobro zwierząt sprowadza się do wiecznych przepychanek, przejawów agresji psychicznej względem siebie, wojen słownych. Organizacje i miłośnicy zwierząt nie współpracują ze sobą a wciąż i wciąż traktują siebie nawzajem jako wroga, z którym trzeba walczyc (dobrze to znamy chocby z tego forum :razz:). Fundacje i Stowarzyszenia nie wspierają siebie a jedynie wytaczają działa, co by stłamsic jedno drugiego. Choroba mózgu i tyle. Zreszta wczoraj na antenie można było zobaczyc działaczki Pegasusa w akcji :shake: ... zero chęci spokojnej rozmowy a jedynie próba zakrzyczenia drugiej strony. KOSZMAR!!! [B][SIZE=3][COLOR=red]CZY TAK MAJA DZIAŁAC PRAWDZIWI MIŁOŚNICY ZWIERZĄT?????????!!!!!!!!![/COLOR][/SIZE][/B] Quote
Ulka18 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [quote] Organizacje i miłośnicy zwierząt nie współpracują ze sobą a wciąż i wciąż traktują siebie nawzajem jako wroga, z którym trzeba walczyc [/quote]Dokladnie tak jest. Walka, walka, walka. I po co miedzy soba? Nie lepiej walczyc o kazdego psa, o lepszy los dla bezdomnych zwierząt?? No chyba, ze ktos ma tyle czasu, ze moze spedzac czas na pisaniu donosów i szkalunków. Albo jest na takim poziomie rozwoju. Czy my mieleccy dzialacze mieszamy sie do dzialan Kundelka? NIE !!! Czytamy ich watki, polujemy na wpadki i niedociagniecia?? NIE !!! Najwyzej pochwalimy, ze maja najlepsze, nowoczesne schronisko w PL i super warunki wraz z armia wolontariuszy. To po co straszy sie kierownika powiatowym i generalnym? Stalo sie cos Mieszkowi, ze sobie rozlizal rane podczas drogi? Chyba ewidentnie widac, ze psisko ma sie wysmienicie. Ale nie, jak mozna dokopac biedniejszemu, to czemu nie, jaka frajda przy tym :angryy: Wszystko 'w trosce' o psa, jakzeby inaczej. Katolicki kraj i ludzie tacy. My przez ten przypadek tez wiele sie nauczylismy i wyciagniemy odpowiednie wnioski. Szkoda, ze na mielecki watek wdarlo sie opluwanie, nienawisc, zazdrosc i chęc zaszkodzenia. Ze widac nieprzyjaciol, ktorzy czyhaja w ukryciu. ========================================================== [B][COLOR=seagreen]Florentynka pozdrawia[/COLOR] [/B]:loveu: [URL="http://img110.imageshack.us/i/flora078.jpg/"][IMG]http://img110.imageshack.us/img110/1501/flora078.jpg[/IMG][/URL] [COLOR=seagreen][B]Harnas [/B][/COLOR]:loveu: [quote] Harnas chyba calkiem niezle znosi zmiane miejsca. Wczoraj caly dzien znaczyl teren,nie przepuscil zadnemu krzaczkowi,a jest ich u nas troche. Apetyt mu dopisuje, bardzo lubi tarzac sie w trawie. Reaguje na nasz widok merdaniem ogona,wiec chyba nas troszke polubil. Piekny z niego psiak i kochany:) mysle,ze bedzie nam razem dobrze. Jak tylko dostane w swoje rece aparat,zrobie jakies fajne zdjecia i wysle. Pozdrawiam serdecznie! Ania [/quote] Quote
yoko100 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Kasia a ty o ktorej bedziesz w schronisku w poniedzialek??? Quote
Murka Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [B]Ulka[/B], plis odezwiesz się na tym wątku?? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f97/maly-piesek-dla-niepelnosprawnej-poszukiwany-141690/[/URL] Quote
halcia Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Kasia ja mysle,ze 10-10.10,w godz.to we trzy pomalujemy i poczekamy na Sabinke.Zrobimy obchód i jak nas nie pogonia,ja jestem za szorowaniem garów.A piractwo mi nie wyszło trzepnał mnie radar w drodze z Orzechowców,z policja w miare umie gadac,a ze słupem jak?Teraz czekam ILE? Quote
Sabina02 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Dzisiaj musiałam jechać z rodzinką do Warszawy... Ale ludzie w Polsce jeżdżą!!! :crazyeye: To normalni samobójcy!!! :crazyeye: (Włącznie z moim wujkiem i kuzynem.) W niektórych momentach to myślałam ze dzisiaj zakończę swe życie. :shake: Na szczęście udało mi się przeżyć i jestem na dogo! :lol: A tak poza tym, to stwierdzam, ze Polska jest przepięknym krajem! :loveu: :terazpol: Quote
Reno2001 Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Widziałam sie z Kiero. Gadaliśmy ponad godzinę ;). Dary przekazałam. Quote
Recommended Posts