*Agnieszka* Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='jaskuleczka']Kupiłam 1all systems hemectant moisturizing oil. Dziś po raz pierwszy użyłam, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu zmieszałam 2 łyżki stołowe z 1litrem wody i polałam tym moją Bonnie. Po wysuszeniu wyglądała koszmarnie, była tłusta jak przed kąpielą. Próbowałam zmyć niej ten tłuszcz, zużyłam połowę szamponu i nic. Nadal ma tłuste włosy i dopiero teraz widać jak ma ich mało:) Wiele osób zachwala ten produkt więc chyba coś źle zrobiłam... Proszę napiszcie jak tego używać.[/QUOTE] Ten kosmetyk najlepiej się sprawdza przy psach wystawowych bo zawinięte w papiloty nie wyglądają na tłuste,zapewne nic żle nie zrobiłaś...a pieska masz przeznaczonego na wystawy czy do domku? Quote
Balbina. Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 no to się cieszymy:lol:My już nie kupimy kosmetyków z żadnej innej firmy-wg. mnie z wypróbowanych dr. seidla 8in1 espree megamazon gimborn chris christensen johnons&johnons bio-grom najlepiej sprawdza się isb.Włoski przyjemne w dotyku,mięciutkie ale nie tłuste :loveu: Quote
jaskuleczka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='agamewa']Ten kosmetyk najlepiej się sprawdza przy psach wystawowych bo zawinięte w papiloty nie wyglądają na tłuste,zapewne nic żle nie zrobiłaś...a pieska masz przeznaczonego na wystawy czy do domku?[/QUOTE] Moja Bonnie nie jest wystawowa, chciałam zadbać o jej włoski :) Quote
jaskuleczka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='Balbina12']no to się cieszymy:lol:My już nie kupimy kosmetyków z żadnej innej firmy-wg. mnie z wypróbowanych dr. seidla 8in1 espree megamazon gimborn chris christensen johnons&johnons bio-grom najlepiej sprawdza się isb.Włoski przyjemne w dotyku,mięciutkie ale nie tłuste :loveu:[/QUOTE] Chyba skuszę się na ISB Pozdrawiam :) Quote
barberry Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Nareszcie wykończyłam odżywkę i szampon Hery i zastanawiam się co teraz kupić. Już byłam na 99% zdecydowana na Espree - zestaw Silky Show ale teraz tak zachwalacie ISB, że już sama nie wiem... :roll: Quote
jaskuleczka Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Co myślicie o szamponie Gottielb dla Yorka i Gottielb Crem odżywka kremowa. Czy ktoś stosował? [B] [/B] Quote
chrupcia Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='jaskuleczka']Co myślicie o szamponie Gottielb dla Yorka i Gottielb Crem odżywka kremowa. Czy ktoś stosował? [B] [/B][/QUOTE] stosowałam :) mam jeszcze prawie pół butelki :) teraz używam do mycia łapek, pupy jak się coś stanie i czasami wąsy jak się obkleją :) nie był zły, ale zmieniliśmy i jak dla mnie o wiele lepiej :p jak nie spróbujesz sama to się nie przekonasz ;) jednemu pasuje, drugiemu już nie :p czasami opinie się sprawdzają... ale nie zawsze :) Quote
lenka13 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='jaskuleczka']Co myślicie o szamponie Gottielb dla Yorka i Gottielb Crem odżywka kremowa. Czy ktoś stosował? [B] [/B][/QUOTE] Zamiawiając ostatnio karme wziełam tą odżywkę Gottlieb, paczka już przyszła ale jeszcze jej nie używałam, jutro mam zamiar wykąpać małego to dam znać jak się sprawdzi, choć po jednym razie wiele nie będę mogła powiedzieć. Quote
ania90 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='barberry']Nareszcie wykończyłam odżywkę i szampon Hery i zastanawiam się co teraz kupić. Już byłam na 99% zdecydowana na Espree - zestaw Silky Show ale teraz tak zachwalacie ISB, że już sama nie wiem... :roll:[/QUOTE] ja zamowilam isb megamazon herry all systems ciekawa jestem po ktorym szamponie Bobi bedzie mial ladne wlosy do teraz uzywalam dr seidla champion york ale jakos wloski sie takie dziwne zrobily wiec zamierzam je zamienic Quote
jaskuleczka Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 [quote name='lenka13']Zamiawiając ostatnio karme wziełam tą odżywkę Gottlieb, paczka już przyszła ale jeszcze jej nie używałam, jutro mam zamiar wykąpać małego to dam znać jak się sprawdzi, choć po jednym razie wiele nie będę mogła powiedzieć.[/QUOTE] Jak spisał się Gottlieb ? Nadal zastanawiam się nad zakupem szamponu i odżywki tej firmy... Quote
barberry Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 No dobra - szampon i odżywka Silky Show z Espree zamówione :D I tak mamy 13 kwietnia fryzjera więc tych włosów za dużo nie zostanie :evil_lol: Quote
lenka13 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='jaskuleczka']Jak spisał się Gottlieb ? Nadal zastanawiam się nad zakupem szamponu i odżywki tej firmy...[/QUOTE] Mi i psu pasuje, wprawdzie nie mam porównania z innymi odżywkami i użyta była dopiero 2 razy jutro będzie 3 ale jak dla mnie jest dobra (na dodatek tania), i zamawiam do niej szampon... Quote
barberry Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Jesteśmy własnie po pierwszej kąpieli z użyciem kosmetyków Espree i jestem zachwycona! Włos jedwabisty, miękki, ślicznie pachnie. Szampon pięknie się pieni (mimo dużego rozcieńczenia) a odżywka dobrze spłukuje. Lilo nie dostała łupieżu ani się nie drapie. Trafiłam na kosmetyki dla nas :D:D Po zapachu poznaję, że tego samego zestawu używa nasza groomerka... ;) Quote
Marlena81 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Dla mojej parki odżywka i szampon firmy Gottlieb jest wspaniały. Quote
AdrenalinaxD Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Polecam Iv San Bernard Zielone Jabłuszko .Włos jedwabisty,delikatny,łatwo się rozczesuje,gdy jest skołtuniony, śliczny zapach. Cena ok. 60 zł 1 L na allgero.Można również kupić chyba 250 ml za ok.40 zł. Espree też bardzo dobre kosmetyki. Quote
jaskuleczka Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Kupiłam Gottlieb odżywkę i szampon - jak dla nas rewelacja. Polecam naprawdę warto. Może jeszcze kiedyś z ciekawości skuszę się na ISB zielone jabłuszko... Quote
kordzinkasia Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Byłam ostatnio z Pati(2 lata) u fryzjera i po obcięciu na krótko zauważyłam, że ma sporo łupieżu. Jaki polecalibyście szampon? (dotychczas była myta nizoralem) Z góry dziękuję:) Quote
Balbina. Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 dr.seidla hipoalergiczny lub szampon tej samej firmy dla szczeniaków-u mnie wyleczył psa w 100% z łupieżu.Teraz siersć ma miękką,błyszczącą i zdrową skóre. Quote
kaycee1 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 A ja mam następujące pytanie: czy te wszystkie szampony i odżywki czy to firmy 1All systems czy J.P. Hery czy Iv San Bernard (z tego co czytałam to głównie te są polecane)mają przyjemne zapachy?? Tzn tej ostatniej firmy zakładam że tak bo są i jabłkowe i miętowe i pomarańczowe itd, ale czy te zapachy po kąpieli i wysuszeniu pieska pozostawiają ładny zapach włosa?? Kiedyś jak kąpałam swojego, niestety już nieżyjącego psa, to jakimś zwykłym szamponem i nie pachniał ładnie,a chciałabym żeby zapach był przyjemny. Nie oczekuje oczywiście zapachów takich jak pozostawiają ludzkie kosmetyki do włosów,ale chociaż dyskretny zapach jakiegoś np owocu ;) Pytanie być może dziwne ale od pewnego czasu mnie nurtuje,a teraz jestem na etapie planowania zakupów bo już niebawem mam nadzieję pojawi się u mnie malutka Yorczka :) Quote
ania90 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 isb pozostawia delikatny zapach np jablka przez ok 2dni 1all systems, J.P to sampony kremowe(maja taki zapach przypominajacy krem) i raczej zapach dosc szybko sie ulatnia i na drugi dzien juz nic nie czuc esprre ma ladny zapach ale tez utrzymuje sie ok 2dni nie wiem co to za roznica czy szampon ladnie pachnie czy nie? Quote
kaycee1 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Jak to co za różnica? Chyba lepiej żeby szampon czy odżywka ładnie pachniały. Osobiście czegoś bez zapachu czy z niezbyt ładnym bym nie używała, więc chciałabym żeby włoski mojego psa też przyjemnie pachniały. Dziękuje za odpowiedź Quote
czarnula Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 bardziej od zapachu wazne jest aby piesek miał wloski śliskie,łatwo sie rozczesujace i nie puszace sie niz ładnie pachnace.. ja polecam dla Yorka kosmetyki PET SILK Quote
ania90 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='czarnula']bardziej od zapachu wazne jest aby piesek miał wloski śliskie,łatwo sie rozczesujace i nie puszace sie niz ładnie pachnace.. ja polecam dla Yorka kosmetyki PET SILK[/QUOTE] tez jestem tego zdania dlatego pytalam co to za roznica Quote
Recommended Posts