Balbina. Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 wydaje mnie się ,że ok.Choć ja wolę rozcieńczalne produkty-w efekcie wychodzi dużo taniej.obecnie mam szampon isb 1l-od zeszłego lutego zużyłam niecałe pół butelki.Czyli na rok wychodzi 0,5 litra.Ja jestem zadowolona. Quote
Katasza Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Balbina, szczerze to w temacie odżywek czy szamponów jestem niedokształcona. Od zawsze kupowaliśmy u weta jeden rodzaj, maluchy miały fajną sierść, a teraz klinika zrezygnowała z sprzedaży produktów i szukam jakiejś alternatywy :) Zerknę czy w sklepie z którego zamawiam mają isb. Dziękuję :Rose: Quote
kiniaaa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Katasza- polecam [url]www.superzoo.pl[/url] ja tam zamawiam zawsze kosmetyki, są najbardziej znane marki (to świadczy nie tylko o jakości, ale też o wydajności jak wspomniała Balbina). Przesyłka ekspresowa-czasem nawet następnego dnia ;) Quote
Balbina. Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='Katasza']Balbina, szczerze to w temacie odżywek czy szamponów jestem niedokształcona. Od zawsze kupowaliśmy u weta jeden rodzaj, maluchy miały fajną sierść, a teraz klinika zrezygnowała z sprzedaży produktów i szukam jakiejś alternatywy :) Zerknę czy w sklepie z którego zamawiam mają isb. Dziękuję :Rose:[/QUOTE] Pełna nazwa kosmetyków to iv san bernard.Są w amber housie i przy myciu jednego yorka średni co tydzień schodzi 0,5 litra na rok.Wychodzi jakieś 30 zł na rok dla jednego kudłacza.Więc dla mnie-rewelacja.Włoski są jedwabiste,lekkie,nie ma łupieży.Natomiast odżywka day to day była dla mnie porażką.Włosy był tragiczne+łupież... Quote
OlaKW Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Ja wlasnie wczoraj zamowilam szampon i odzywke z IV SAN BERNARD zielone jabluszko :) co myslice o tym zestawie ?? Quote
kiniaaa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='OlaKW']Ja wlasnie wczoraj zamowilam szampon i odzywke z IV SAN BERNARD zielone jabluszko :) co myslice o tym zestawie ??[/QUOTE] Podobno dobry, ale słyszałam że dużo psów uczula. My jesteśmy na Espree i jest super. Dla każdego psiaka dobre jest co innego, nie przekonasz się zanim nie wypróbujesz;) Quote
Balbina. Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 zestaw jak najbardziej ok.Mój pies wyjątkowo przy tym szamponie nie ma łupieżu-a skórę ma bardzo wrażliwą... Quote
Katasza Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Jeszcze raz Wam dziękuję, Balbina na animali mają więc przy następnym zamówieniu skuszę się na małą butelkę, żeby przetestować. :) Quote
Balbina. Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 spróbuj koniecznie-ja polecam.Tylko jak ktoś ma małego yorka to lepiej kupić 250 ml bo ta większa to zanim się wykorzysta mija termin ważności.Ja mam do października a jeszcze spoooro więc już nie oszczędzam-i rozcieńczam teraz 1:2 Quote
Katasza Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 OlaKW tak, tu masz opis [url]http://animalia.pl/produkt,2417,Iv_San_Bernard_Szampon_zielone_jab%C5%82uszko.html[/url] :) Quote
Balbina. Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 tak,szampon się rozcieńcza 1:3 natomiast odżywkę niestety nie.I tu jest jej wielki minus.Natomiast szampon-jak najbardziej. Quote
OlaKW Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Balbina12']tak,szampon się rozcieńcza 1:3 natomiast odżywkę niestety nie.I tu jest jej wielki minus.Natomiast szampon-jak najbardziej.[/QUOTE] A dlaczego minus dla odzywki ?? ze sie nie rozciecza ?? A co to za problem :P [B]katasza [/B] dziekuje :* Quote
Katasza Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 OlaKW nie rozcieńcza się więc nie jest tak wydajna i to jest minus :) Nie ma za co. Quote
Balbina. Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='OlaKW']A dlaczego minus dla odzywki ?? ze sie nie rozciecza ?? A co to za problem :P [B]katasza [/B] dziekuje :*[/QUOTE] Tak,dokładnie tak jak napisała katasza.Opakowanie 250 ml starcza na ok. 2 miesiące.Przy włosie krótkim.Więc przy długim na 3-4 mycia.Trochę mało.Ale jak masz tyle kasy-to polecam;) Quote
kiniaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Fiolka_130']co polecacie z kosmetyków Espree ?[/QUOTE] Z szamponów mamy Milk&Honey, wg mnie bardzo dobry i wydajny. A odżywkę Silky Show. Nam kosmetyki Espree służą ;) Quote
kiniaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Szampon w proporcjach 1:10 przy użyciu profesjonalnych aplikatorów, ja aż tak mocno nie rozcieńczam. A odżywkę normalnie, bez rozcieńczania. Quote
Fiolka_130 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 łoo az tak duzo ja miałam bio-groom to było 1;4 chyba kupie ten szampon Milk&Honey ;) a polecicie coś do czesania? tylko nie bardzo drogie Quote
kiniaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Do czesania jak na razie wypróbowałam tylko 2 produkty: Pet Society i Ring 5 Out Rage. No i Ring 5 jest o niebo lepszy, ma przyjemniejszy zapach i nieporównywalnie lepiej się rozczesuje niż PS. On kosztuje 45zł ale butelka jest większa niż reszta tych spray'ów do rozczesywania więc w przeliczeniu nie wychodzi drogo :) Quote
Fiolka_130 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 ok ;) dzieki a z Gottlieb stosował ktos może :P Quote
jaskuleczka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Kupiłam 1all systems hemectant moisturizing oil. Dziś po raz pierwszy użyłam, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu zmieszałam 2 łyżki stołowe z 1litrem wody i polałam tym moją Bonnie. Po wysuszeniu wyglądała koszmarnie, była tłusta jak przed kąpielą. Próbowałam zmyć niej ten tłuszcz, zużyłam połowę szamponu i nic. Nadal ma tłuste włosy i dopiero teraz widać jak ma ich mało:) Wiele osób zachwala ten produkt więc chyba coś źle zrobiłam... Proszę napiszcie jak tego używać. Quote
Katasza Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Iv San Berdard, które zamówiliśmy za namową Balbiny sprawuje się super :) Sierść przyjemna, delikatny zapach jabłuszka, brak uczulenia :cool2: Jeszcze mamy starą odżywkę, ale jak się skończy to zamawiamy z ISB! Quote
Recommended Posts