aga.k Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Jeśli ten jeden mały jest rzeczywiście w typie jamnika to poproście "Jamniki Niczyje" o poogłaszanie, bo dt pewnie nie maja wolnych. Jak ktoś mi podeśle ładne zdjęcia i krótki opis to mogę zrobić ogłoszenia na Tarnów: [email][email protected][/email] Quote
keria Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [quote name='Dulska']Paczkę świąteczną zorganizować? Czy ta pani ma dzieci?[/QUOTE] Ta pani od jamnisia o onka chyba nie ma dzieci, albo są już dorosłe i z nią nie mieszkają. W drugim domu gdzie sa szczeniaki to mieszkała młoda dziewczyna z dzieckiem ( rok temu) teraz nikogo oprócz psów na podwórzu nie zastałam. Quote
keria Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [quote name='aga.k']Jeśli ten jeden mały jest rzeczywiście w typie jamnika to poproście "Jamniki Niczyje" o poogłaszanie, bo dt pewnie nie maja wolnych. Jak ktoś mi podeśle ładne zdjęcia i krótki opis to mogę zrobić ogłoszenia na Tarnów: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] Jest jeden w typie ale póki co właściciele nie chcą go oddać. :roll: Quote
keria Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [quote name='masza44']Na razie mam na DT 2 szczeniaki, ale gdyby szybko poszły wzięłabym na DT tamte szczeniaczki, podleczyła, zaszczepiła, odrobaczyła i znalazłabym nowe domy, tylko dla 3 potrzebowałabym pokrycia kosztów odrobaczenia i szczepień. Na razie luźna propozycja ale pamiętaj keria.Im trzeba dać szansę bo szybko znajda domy, myślę, że szczeniaki będą chcieli oddać zawsze można ściemnić, że to dla koleżanki/siostry bla bla bla[/QUOTE] Byłoby super! Ja mogę popytać o odrobaczenia i szczepienia może uda mi się jakąś zniżkę załatwić. Quote
keria Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [quote name='Dulska']Paczkę świąteczną zorganizować? Czy ta pani ma dzieci?[/QUOTE] Ta pierwsza pani od jamnika jest po 50 tce i straciła pracę 3 miesiące temu. Fajnie by było jakby można oprócz karmy pomóc jej taką właśnie paczką świąteczną, może to być jakiś mały drobiazg spożywczy. Quote
Dulska Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Jakby była organizowana jakaś pomoc dla pani, daj hasło! Quote
keria Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Elaja jakbyś mogła zapytać o darmową sterylkę w jakiejś fundacji? Tak tylko orientacyjnie, bo ja musiałabym najpierw porozmawiać z właścicielką suki i szczeniaków. Quote
Tigraa Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Polecam Brita adult. Ma 45% mięsa, jest bardzo dobry za niską cenę. 30 kg kosztuje ok. 180 zł, transport gratis. Ja kupuję na allegro. Nasze psiaki są na tej karmie już ponad pół roku, dostały pięknej sierści. Wpiszcie w allegro i szukajcie najniższej ceny. Mogę podać namiar na sprzedawcę, od którego kupuję, solidna firma, ale na pw, bo nie chcę tu robić reklamy. Quote
keria Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [quote name='Ania-tygrysiczka']Polecam Brita adult. Ma 45% mięsa, jest bardzo dobry za niską cenę. 30 kg kosztuje ok. 180 zł, transport gratis. Ja kupuję na allegro. Nasze psiaki są na tej karmie już ponad pół roku, dostały pięknej sierści. Wpiszcie w allegro i szukajcie najniższej ceny. Mogę podać namiar na sprzedawcę, od którego kupuję, solidna firma, ale na pw, bo nie chcę tu robić reklamy.[/QUOTE zamówiłam już boscha , może następnym razem zmienimy... Quote
Dulska Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='keria']Ta pierwsza pani od jamnika jest po 50 tce i straciła pracę 3 miesiące temu. Fajnie by było jakby można oprócz karmy pomóc jej taką właśnie paczką świąteczną, może to być jakiś mały drobiazg spożywczy.[/QUOTE] Keria, jakby zebrać trochę pieniędzy, skonstruowałabyś paczkę? Ja dam 50 zł Quote
keria Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [quote name='Dulska']Keria, jakby zebrać trochę pieniędzy, skonstruowałabyś paczkę? Ja dam 50 zł[/QUOTE] Jasne, ze mogę skonstruować. Tylko prosiłabym o wytyczne co mniej więcej w tej paczce umieścić. Quote
jashowa Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='masza44']Na razie mam na DT 2 szczeniaki, ale gdyby szybko poszły wzięłabym na DT tamte szczeniaczki, podleczyła, zaszczepiła, odrobaczyła i znalazłabym nowe domy,[/QUOTE] Do mnie wciąż odzywają się ludzie w sprawie szczeniaków, a ja już dla wszystkich znalazłam domy. Jeśli dostarczysz mi zdjęcia i info gdzie masz te pieseczki to ja odezwe się do zainteresowanych. Jedyne co to większość pytała o małe pieski, więc nie wiem co z tego wyniknie. Natomiast chętnie spróbuje. Przy okazji przypominam się, że chętnie się dorzucę jeśli jest potrzebna pomoc finansowa. Quote
aga.k Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='keria']Jest jeden w typie ale póki co właściciele nie chcą go oddać. :roll:[/QUOTE] ok rozumiem Jakby coś się zmieniło jednak to daj znać. Quote
Dulska Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='keria']Jasne, ze mogę skonstruować. Tylko prosiłabym o wytyczne co mniej więcej w tej paczce umieścić.[/QUOTE] Bo ja wiem? Czekolada? herbata? kawa? W czasach słusznie minionych rarytasem była szynka w puszce... a teraz jak szynkę ofiarować? Gołą? Quote
keria Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 [quote name='Dulska']Bo ja wiem? Czekolada? herbata? kawa? W czasach słusznie minionych rarytasem była szynka w puszce... a teraz jak szynkę ofiarować? Gołą?[/QUOTE] Myślę, że jakieś puszki mięsne to dobry pomysł, bo mogą troszkę poleżeć. Quote
keria Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 [quote name='Dulska']To ja robię przelew, a Ty decyduj[/QUOTE] Dziękuję :multi: myślę, że taka mała paczuszka wystarczy, bo to ma być takie niezobowiązujące, żeby pani nie urazić. Quote
keria Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 dzisiaj przyszła karma , w niedziele pstryknę fotki bo jutro idę do pracy i nie będzie kiedy. zawiozę chyba we wtorek, dziękuję jeszcze raz za wsparcie.:multi: Quote
keria Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 [IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/201212/226059/751436/00000010.JPG[/IMG] Takie jedzonko zamówiłam i jest już u mnie. Mam nadzieję, że trafi do brzuchów głodnych psiaków i będzie smakowało. Quote
keria Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 Mam nadzieję, ze jutro uda mi się zawieźć karmę i paczuszkę dla pani. Oby nie wypadło mi dłuższe siedzenie w pracy. Poproszę także o możliwość zrobienia zdjęć żeby pokazać psiaki.:lol: Quote
keria Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Niestety nie zdążyłam dziś, ale jutro jadę na pewno. Quote
keria Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Wczoraj udało mi się zawieźć karmę dla psiaków. Niestety nie było pani właścicielki tylko jej mąż, trochę się zdziwił, że przyjechałam i dopiero jak powiedziałam, że przywiozłam karmę dla psów to chyba coś załapał. Pytałam się czy psiaki będą jeść suche, a on na to że miały taką samą identyczną karmę z biedronki :roll: i jadły. Potłumaczyłam, ze to całkiem inna karma wysokoenergetyczna i może wygląda tak samo ale to całkiem inny produkt. Otworzyłam karmę na miejscu i dałam jamnikowi wsuwał, aż mu się uszy trzęsły. Poinstruowałam pana że ma psom dawać dużo pić. Potem powiedziałam, że osoba, która ufundowała karmę chciała także ofiarować paczkę na święta.Wręczyłam siateczkę z zakupami. Oczy się gościowi zaświeciły, chyba mu było troszkę głupio dlatego od razu palnęłam, że muszę uciekać bo mnie czas nagli (co akurat było szczerą prawdą). Niestety nie zrobiłam fotek, bo nie było tej pani właścicielki i gość pewnie byłby bardzo podejrzliwy więc sobie na razie darowałam fotorelację. Pojadę tam za jakieś 3 tygodnie, może miesiąc i pogadam, zobaczę czy psiaki coś przytyły i może już będą mi troszkę ufać to pstryknę jakieś zdjęcia. Zapowiem im też, że jeśli chcą żeby jeszcze pomóc załatwić jakąś karmę to chcę widzieć, że psiaki tyją i ich stan się poprawia.;-) A tu jeszcze zdjęcia paczki : [IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/201212/226059/756320/00000002.JPG[/IMG] Quote
keria Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 Rachunek : (22,76 dołożyłam od siebie) i jeszcze raz dziękuję Dulskiej za pomoc :lol: [IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/201212/226059/756320/00000001.JPG[/IMG] Quote
Recommended Posts