*kleo* Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Na zdjęciu nie widać grzbietu i tylnych nóżek, chyba że piesek ma być do kochania, wtedy to nie jest tak ważne. Quote
agasc Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='*kleo*']Na zdjęciu nie widać grzbietu i tylnych nóżek, chyba że piesek ma być do kochania, wtedy to nie jest tak ważne.[/quote] Dokładnie-Jak można wypowiadać się o wyglądzie psa,którego nie widać w całości:-o Nie wiemy jaki ma grzbiet,tylne kończyny, czy osadzony ogonek? Nie wiemy jaka sunia jest duża i ile waży. Quote
agasc Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='tigrunia']Basiu ale to jest tylko i wyłącznie kwestia socjalizacji a nie wieku![/quote] To nie jest tylko kwestia socjalizacji.Psychikę się dziedziczy. Z tego powodu większośc ras (wszystkie uzytkowe) przechodzą testy psychotechniczne przed dopuszczeniem do hodowli. Psychikę szczeniąt też można sprawdzić np:testami Campbell'a(wykonywane są na 6-8 tygodniowych szczeniętach). Quote
tigrunia Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='*kleo*']Na zdjęciu nie widać grzbietu i tylnych nóżek, chyba że piesek ma być do kochania, wtedy to nie jest tak ważne.[/quote] No ja tak rozumiem, że piesek ma być do kochania bo kto za taką cenę kupuje psa wystawowego? :eviltong: [quote name='agasc']To nie jest tylko kwestia socjalizacji.Psychikę się dziedziczy. Z tego powodu większośc ras (wszystkie uzytkowe) przechodzą testy psychotechniczne przed dopuszczeniem do hodowli. Psychikę szczeniąt też można sprawdzić np:testami Campbell'a(wykonywane są na 6-8 tygodniowych szczeniętach).[/quote] Jasne.. masz rację :p Chodziło mi o to, że nie ważne, czy psiak ma 3 m-ce czy 5 lat charakter jest taki sam i wiek nie ma w tym przypadku nic do rzeczy Quote
*kleo* Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='tigrunia']No ja tak rozumiem, że piesek ma być do kochania bo kto za taką cenę kupuje psa wystawowego? :eviltong:[/quote] Zdziwiłabyś się ;) Quote
agasc Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='tigrunia']No ja tak rozumiem, że piesek ma być do kochania bo kto za taką cenę kupuje psa wystawowego? :eviltong: Jasne.. masz rację :p Chodziło mi o to, że nie ważne, czy psiak ma 3 m-ce czy 5 lat charakter jest taki sam i wiek nie ma w tym przypadku nic do rzeczy[/quote] Ciekawy punkt widzenia:loveu: Quote
Kaladan Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Że tak brzydko powiem - rynek yorkowy już się zapchał. Ceny zdecydowanie spadły. Ładnie zapowiadające się maluszki można znaleźć już całkiem tanio. Quote
Chana Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Nie chodzi o tanio czy drogo ;chodzi o psa ktorego sie kocha i jest najpiekniejszy dla ciebie .Jak jest starszy to trzeba troche wiecej czasu mu poswiecic . Quote
Chana Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Dziendobry . Jestem nowa na waszym forum i mam nadzieje ze mnie zaacteptujecie . Moja mala ma 7lat i jest w wielkiej formie (ja trche mniej ); Nie wiem jeszcze jak te fofo dziala , mysle ze mi pomozecie . Calusy dla wszystkich Quote
Nati28 Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Witamy na forum :lol: Moj Coco ma 8 lat i tez jest pelen energii :razz: Moze zalozysz swojemu pieskowi galerie? i mozesz sie wpisac na liste yorkow na forum [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f67/pierwsze-kroczki-czyli-nowe-osoby-na-forum-powitania-19704/[/URL] i tutaj [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f67/lista-yorkow-na-forum-prosimy-nie-komentowac-25402/[/URL] Quote
Balbina. Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Może to niezbyt na temat ale nie wiedziałam gdzie to zapisać:cool3:Więc byłam dzisiaj na giełdzie-sprzedają tam między innymi psiaki.Weszłam zobaczyłam i widzę pana z dorosłym yorkiem na rękach.Podeszłam i spytałam się czy ten też na sprzedaż-usłyszałam,że tak.Spytałam się ile ma lat-powiedział , że 2,5:cool1:Mruknełam pod nosem,że to juz pewnie przezwyczajony do właściciela a facet zupełnie na luzie ,że on wyjerzdza więc go sprzedaje bo co ma zrobić poza tym on duży mu wyrósł - 3 kilo:shake:mówił to tak jakby przyjechał z jakimś przedmiotem.I tak mi serce zmiękło , że byłam gotowa psiaka kupić bi taki biedny,nie wiadomo w jakie ręce by trafił:shake:Jak przyszła psiaka nie było-pewnie ktoś już go kupił:p:shake: Quote
Chana Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 3 kg to za duzy ; moja tiny vazy 6 kg ! Wiesz ze prawdziwe yorki wazyly od 8 do 10 kg , dopiero potem jak przyszla moda to zaczeli trafik kilogramow ; teraz son takie malutkie ze nie wiadomo czy to bebe czy dorosly Quote
Balbina. Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Ale pan chciał małego,sweetaśnego yoreczka a teraz pretekstem do sprzedania był wyjazd:shake:Chciałam go wykupić-Franuś miał by kolegę ale jak przyszłam to już go nie było:-( Quote
Chana Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Szkoda bo by byl napewno u ciebie szczesliwy. Quote
Chana Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Czy ktos moze mnie poinformowac jak zalaczyc zdjecia do listy yorkow Quote
Balbina. Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 [quote name='Chana']Szkoda bo by byl napewno u ciebie szczesliwy.[/quote] też żałuję,że już go nie było bo psiaka bym wzięła:cool1:Miałby dobrze-tak samo jak ma Franek czyli SUPER:cool1: Quote
...::Basia::... Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 A wcześniej Balbina mówiłaś że nie masz miejsca dla 2 psów:razz: Owszem psiaka szkoda ale troche wątpie by ten pan tak po prostu powiedział że chce sie go pozbyć:-o To tak jak dziś na wystwie w nowym dworze pod wystawą w kartonie pudle miniaturki jakaś baba chciała sprzedać:mad: Quote
Balbina. Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 jak chce się ratować psa to się średnio zastanawiałam czy miejsce jest czy go nie ma.Jakbym miał kupować psiaka tak jak Franka-czyli powolutku,szczeniaczka:diabloti:to bym myślała czy mam miejsce itp. ale tego psiaka było mi szkoda:angryy:Facet przywiózł - i sprzedaje:pNo problem:evil_lol:dlatego chciałam aby psiak trafił do osoby która się nim odpowiedzialnie zajmie,da mu kochający domek:cool3: Quote
rufus295 Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Jest się czym szczycić [U]:angryy: [/U][FONT=Courier New][COLOR=Red]link usunięty York Shire Terrier/ REKORD POLSKI/ (numer 772924806)[/COLOR][/FONT] Quote
...::Basia::... Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='rufus295']Jest się czym szczycić [U]:angryy: [/U][FONT=Courier New][COLOR=Red]link usunięty York Shire Terrier/ REKORD POLSKI/ (numer 772924806)[/COLOR][/FONT][/QUOTE] [B]10[/B]:crazyeye: o boze! Biedna sunia! I tak to kundelki bo za dużo ważą rodzcie:razz: i to jeszcze tyle kasy za psa bez rodowodu:-o? No naprawde:mad::angryy: Quote
Chana Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='rufus295']Jest się czym szczycić [U]:angryy:[/U] [FONT=Courier New][COLOR=red]link usunięty[/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=red]York Shire Terrier/ REKORD POLSKI/ (numer 772924806)[/COLOR][/FONT][/quote] co chcech przez to powiedziec; nie rozumiem Quote
...::Basia::... Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='Chana']co chcech przez to powiedziec; nie rozumiem[/QUOTE] Jak zajrzyszna aukcje to zrozumiesz:p Bo tam pisze że niby to największy rekord polski że sunia urodziła 10 szczeniąt:angryy::mad: Quote
Recommended Posts