Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='*kleo*']Na zdjęciu nie widać grzbietu i tylnych nóżek, chyba że piesek ma być do kochania, wtedy to nie jest tak ważne.[/quote]

Dokładnie-Jak można wypowiadać się o wyglądzie psa,którego nie widać w całości:-o Nie wiemy jaki ma grzbiet,tylne kończyny, czy osadzony ogonek?
Nie wiemy jaka sunia jest duża i ile waży.

Posted

[quote name='tigrunia']Basiu ale to jest tylko i wyłącznie kwestia socjalizacji a nie wieku![/quote]

To nie jest tylko kwestia socjalizacji.Psychikę się dziedziczy.
Z tego powodu większośc ras (wszystkie uzytkowe) przechodzą testy psychotechniczne przed dopuszczeniem do hodowli.
Psychikę szczeniąt też można sprawdzić np:testami Campbell'a(wykonywane są na 6-8 tygodniowych szczeniętach).

Posted

[quote name='*kleo*']Na zdjęciu nie widać grzbietu i tylnych nóżek, chyba że piesek ma być do kochania, wtedy to nie jest tak ważne.[/quote]
No ja tak rozumiem, że piesek ma być do kochania bo kto za taką cenę kupuje psa wystawowego? :eviltong:

[quote name='agasc']To nie jest tylko kwestia socjalizacji.Psychikę się dziedziczy.
Z tego powodu większośc ras (wszystkie uzytkowe) przechodzą testy psychotechniczne przed dopuszczeniem do hodowli.
Psychikę szczeniąt też można sprawdzić np:testami Campbell'a(wykonywane są na 6-8 tygodniowych szczeniętach).[/quote]
Jasne.. masz rację :p
Chodziło mi o to, że nie ważne, czy psiak ma 3 m-ce czy 5 lat charakter jest taki sam i wiek nie ma w tym przypadku nic do rzeczy

Posted

[quote name='tigrunia']No ja tak rozumiem, że piesek ma być do kochania bo kto za taką cenę kupuje psa wystawowego? :eviltong:

Jasne.. masz rację :p
Chodziło mi o to, że nie ważne, czy psiak ma 3 m-ce czy 5 lat charakter jest taki sam i wiek nie ma w tym przypadku nic do rzeczy[/quote]

Ciekawy punkt widzenia:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Nie chodzi o tanio czy drogo ;chodzi o psa ktorego sie kocha i jest najpiekniejszy dla ciebie .Jak jest starszy to trzeba troche wiecej czasu mu poswiecic .

Posted

Dziendobry .
Jestem nowa na waszym forum i mam nadzieje ze mnie zaacteptujecie . Moja mala ma 7lat i jest w wielkiej formie (ja trche mniej ); Nie wiem jeszcze jak te fofo dziala , mysle ze mi pomozecie .
Calusy dla wszystkich

Posted

Witamy na forum :lol:
Moj Coco ma 8 lat i tez jest pelen energii :razz:
Moze zalozysz swojemu pieskowi galerie? i mozesz sie wpisac na liste yorkow na forum [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f67/pierwsze-kroczki-czyli-nowe-osoby-na-forum-powitania-19704/[/URL] i tutaj [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f67/lista-yorkow-na-forum-prosimy-nie-komentowac-25402/[/URL]

Posted

Może to niezbyt na temat ale nie wiedziałam gdzie to zapisać:cool3:Więc byłam dzisiaj na giełdzie-sprzedają tam między innymi psiaki.Weszłam zobaczyłam i widzę pana z dorosłym yorkiem na rękach.Podeszłam i spytałam się czy ten też na sprzedaż-usłyszałam,że tak.Spytałam się ile ma lat-powiedział , że 2,5:cool1:Mruknełam pod nosem,że to juz pewnie przezwyczajony do właściciela a facet zupełnie na luzie ,że on wyjerzdza więc go sprzedaje bo co ma zrobić poza tym on duży mu wyrósł - 3 kilo:shake:mówił to tak jakby przyjechał z jakimś przedmiotem.I tak mi serce zmiękło , że byłam gotowa psiaka kupić bi taki biedny,nie wiadomo w jakie ręce by trafił:shake:Jak przyszła psiaka nie było-pewnie ktoś już go kupił:p:shake:

Posted

3 kg to za duzy ; moja tiny vazy 6 kg !
Wiesz ze prawdziwe yorki wazyly od 8 do 10 kg , dopiero potem jak przyszla moda to zaczeli trafik kilogramow ; teraz son takie malutkie ze nie wiadomo czy to bebe czy dorosly

Posted

Ale pan chciał małego,sweetaśnego yoreczka a teraz pretekstem do sprzedania był wyjazd:shake:Chciałam go wykupić-Franuś miał by kolegę ale jak przyszłam to już go nie było:-(

Posted

[quote name='Chana']Szkoda bo by byl napewno u ciebie szczesliwy.[/quote]
też żałuję,że już go nie było bo psiaka bym wzięła:cool1:Miałby dobrze-tak samo jak ma Franek czyli SUPER:cool1:

Posted

A wcześniej Balbina mówiłaś że nie masz miejsca dla 2 psów:razz:
Owszem psiaka szkoda ale troche wątpie by ten pan tak po prostu powiedział że chce sie go pozbyć:-o
To tak jak dziś na wystwie w nowym dworze pod wystawą w kartonie pudle miniaturki jakaś baba chciała sprzedać:mad:

Posted

jak chce się ratować psa to się średnio zastanawiałam czy miejsce jest czy go nie ma.Jakbym miał kupować psiaka tak jak Franka-czyli powolutku,szczeniaczka:diabloti:to bym myślała czy mam miejsce itp. ale tego psiaka było mi szkoda:angryy:Facet przywiózł - i sprzedaje:pNo problem:evil_lol:dlatego chciałam aby psiak trafił do osoby która się nim odpowiedzialnie zajmie,da mu kochający domek:cool3:

Posted

[quote name='rufus295']Jest się czym szczycić [U]:angryy:
[/U][FONT=Courier New][COLOR=Red]link usunięty
York Shire Terrier/ REKORD POLSKI/ (numer 772924806)[/COLOR][/FONT][/QUOTE]

[B]10[/B]:crazyeye: o boze! Biedna sunia! I tak to kundelki bo za dużo ważą rodzcie:razz: i to jeszcze tyle kasy za psa bez rodowodu:-o? No naprawde:mad::angryy:

Posted

[quote name='rufus295']Jest się czym szczycić [U]:angryy:[/U]
[FONT=Courier New][COLOR=red]link usunięty[/COLOR][/FONT]
[FONT=Courier New][COLOR=red]York Shire Terrier/ REKORD POLSKI/ (numer 772924806)[/COLOR][/FONT][/quote]
co chcech przez to powiedziec; nie rozumiem