Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Halo! Jest tu jeszcze ktoś? :) Niedługo nowe zdjęcia Maniusia :)

Teraz dostaje antybiotyk, który wyszedł z antybiogramu, że organizm powinien na niego reagować i chyba jest lepiej :) przynajmniej tak wykazały badania. Manio dostał jeszcze antybiotyk na kolejne 10 dni...

Kochany Maniuś pozdrawia i prosi o pomoc finansową na Jego leczenie :)

• Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

caryca26 napisał(a):
Też myślę o Maniusiu. Nasz Górniczek podobny do niego ostatnio przeszedł za TM:( Chciałabym żeby Maniuś jeszcze długo cieszył się domem...

Bardzo mi przykro :( Mam nadzieję, że tak będzie! Górniczku
  • biegaj szczęśliwy za TM
  • Posted

[quote name='piescofajnyjest']ja caly czas:)
    i czekam na fotki:)

Proszę bardzo:
    [FONT=lucida grande]Manius i Burkotka (nasza kotka tymczasowiczka) nawet w klatce spią razem, tylko że nie mam tego jeszcze na zdjęciu.. ale najlepsze jak koty przechodzą POD Maniusiem.. on sobie stoi a one dołem.. i korzystając z okazji ocierają się o jego brzuszek.. [/FONT]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/025b87a1e7a2adac.html

Posted

Hmm, śledzę losy Maniutka, chociaż się nie odzywam....Dziwi mnie,że po antybiogramie zrobionym na początku września dostał tylko furagin, który nie pomógł zwalczyć stanu zapalnego. Potem dostał tylko jeden antybiotyk, chociaż 2 okropne bakterie nie wykazywały wspólnego wrażliwego antybiotyku a tylko w jednym punkcie było sw i w, czyli na jedną bakterię średnio wrażliwy a na drugą wrażliwy. Teraz, po półtora miesiącu w wyniku widać: flora bakteryjna dość obfita a Ty pumka1990 piszesz,że jest lepiej...Nie wiem, ale chyba należałoby zmienić weta, bo Maniuś na pewno cierpi! Ten, kto miał zapalenie dróg moczowych, wie jak to okropnie boli i takie długie, wleczące się, mało skuteczne leczenie jest wykańczające! Współczuję Maniusiowi...

Posted

zachary napisał(a):
    Hmm, śledzę losy Maniutka, chociaż się nie odzywam....Dziwi mnie,że po antybiogramie zrobionym na początku września dostał tylko furagin, który nie pomógł zwalczyć stanu zapalnego. Potem dostał tylko jeden antybiotyk, chociaż 2 okropne bakterie nie wykazywały wspólnego wrażliwego antybiotyku a tylko w jednym punkcie było sw i w, czyli na jedną bakterię średnio wrażliwy a na drugą wrażliwy. Teraz, po półtora miesiącu w wyniku widać: flora bakteryjna dość obfita a Ty pumka1990 piszesz,że jest lepiej...Nie wiem, ale chyba należałoby zmienić weta, bo Maniuś na pewno cierpi! Ten, kto miał zapalenie dróg moczowych, wie jak to okropnie boli i takie długie, wleczące się, mało skuteczne leczenie jest wykańczające! Współczuję Maniusiowi...

Maniuś jest starszym psem, który poza ciągłymi nawracającymi zapaleniami pęcherza ze względu na prostatę, jak i to, że musiał być przez 3 tygodnie cewnikowany - osoby, które się na tym znają wiedzę, że jest to spora ingerencja dla organizmu ma inne problemy. Wtedy ze względu na stan zdrowia nie mogliśmy podać tak mocnego antybiotyku jak ten, który dostaje.
    Dodatkowo nie można podać antybiotyku na te 2 bakterie, ponieważ jak to powiedziała nawet Pani Farmaceutka został wycofany z obiegu. Dlatego musieliśmy zająć się tą gorszą bakterią.
    Flora bakteryjną, florą bakteryjną. a spojrzał Pan na to, że nie ma krwi w moczu? że z niepoliczalnych leukocytów jest ich znacznie mniej. Erytrocyty też spadły. Białka też jest mniej. Jest poprawa. Na wszelki wypadek konsultowałam z inny wetem. Jeśli zna się Pan na tym lub ma Pan weterynarza, który mógłby obejrzeć ostatnie wyniki Mania i polecić co dalej - byłabym niezmiernie wdzięczna. Bo ja wiadomo zdrowie, samopoczucie Maniusia jest dla mnie najważniejsze :)
    P.S. Dziękuję za komentarz, każda porada jest mile widziana :)

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
    kurcze, to jak jest w koncu???
    (ja cierpie na przewlekle zapalenie drog moczowych i to jest koszmar!!)

Według 2 wetów jest lepiej. Ja się na tym nie znam, więc nie potrafię odpowiedzieć :(

Posted

Pumka1990, jestem kobietą a mój nick wziął się od mojego kota:lol:. No cóż, skoro Maniek konsultowany przez 2 wetów a antybiotyk działający na obie bakterie jednocześnie-wycofany, to trzeba tylko trzymać kciuki za zdrowie Mańka. Jego dolegliwość jest paskudnie nieprzyjemna ale psy cierpią w milczeniu. Biedulek staruszek, nie dość, że tyle lat za kratami to teraz choroby nie pozwalają się cieszyć ciepłą emeryturą....Niestety, tak jest w wielu przypadkach....Pozdrawiam serdecznie.

Posted

zachary napisał(a):
    Pumka1990, jestem kobietą a mój nick wziął się od mojego kota:lol:. No cóż, skoro Maniek konsultowany przez 2 wetów a antybiotyk działający na obie bakterie jednocześnie-wycofany, to trzeba tylko trzymać kciuki za zdrowie Mańka. Jego dolegliwość jest paskudnie nieprzyjemna ale psy cierpią w milczeniu. Biedulek staruszek, nie dość, że tyle lat za kratami to teraz choroby nie pozwalają się cieszyć ciepłą emeryturą....Niestety, tak jest w wielu przypadkach....Pozdrawiam serdecznie.

Przepraszam :( nick wskazywał na mężczyznę :D ale już będę wiedziała :D
    Tak czy inaczej jeśli to możliwe to proszę porozmawiać ze swoim wetem - może dowiem się czegoś nowego, ważnego ;(

No tak... po całym życiu w schronie zasłużył na spokojną emeryturę, a tu to. eh ;(

Również pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie Maniusiem :)

Posted

Czekamy na nowe zdjęcia Maniusia, a mylącym moim nickiem się nie martw. Ja się tylko uśmiechnęłam, bo już wiele razy czytałam męskie nicki a pod nimi, okazywało się, że kryją się same babeczki:lol:. Było też na odwrót:evil_lol:...I też ktoś się zwracał jak do kobiety, a tu...odzywał się wujek, czyli dogomaniak:evil_lol: a nie ciocia dogomaniaczka:lol:. Wujków jest zdecydowanie za mało....