pumka1990 Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Halo! Jest tu jeszcze ktoś? :) Niedługo nowe zdjęcia Maniusia :) Teraz dostaje antybiotyk, który wyszedł z antybiogramu, że organizm powinien na niego reagować i chyba jest lepiej :) przynajmniej tak wykazały badania. Manio dostał jeszcze antybiotyk na kolejne 10 dni... Kochany Maniuś pozdrawia i prosi o pomoc finansową na Jego leczenie :) Quote
piescofajnyjest Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 ja caly czas:) i czekam na fotki:) Quote
caryca26 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Też myślę o Maniusiu. Nasz Górniczek podobny do niego ostatnio przeszedł za TM:( Chciałabym żeby Maniuś jeszcze długo cieszył się domem... Quote
pumka1990 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 caryca26 napisał(a):Też myślę o Maniusiu. Nasz Górniczek podobny do niego ostatnio przeszedł za TM:( Chciałabym żeby Maniuś jeszcze długo cieszył się domem... Bardzo mi przykro :( Mam nadzieję, że tak będzie! Górniczku biegaj szczęśliwy za TM Quote
pumka1990 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 [quote name='piescofajnyjest']ja caly czas:) i czekam na fotki:) Proszę bardzo: [FONT=lucida grande]Manius i Burkotka (nasza kotka tymczasowiczka) nawet w klatce spią razem, tylko że nie mam tego jeszcze na zdjęciu.. ale najlepsze jak koty przechodzą POD Maniusiem.. on sobie stoi a one dołem.. i korzystając z okazji ocierają się o jego brzuszek.. [/FONT]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/025b87a1e7a2adac.html Quote
pumka1990 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b313889f3a72f0d.html[FONT=lucida grande] Zdjęcia z dziś(19.10.2013 rok).. Tradycyjnie Manio smacznie spał a Burkotka wlazła sobie do niego poleżeć.. Chciałam zrobić lepsze zdjęcie ale model się obudził i poszedł po buziaka.. [/FONT] Quote
pumka1990 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 i jeszcze jedno :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d9bcc01a03d8eb9.html Quote
pumka1990 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 a to ostatnie wyniki badań Maniusia :) Chyba jest lepiej - według mnie - a Wy co myślicie? Pod koniec tego tygodnia co jutro się zacznie kontrola moczu i zobaczymy co dalej :) Oby wreszcie było lepiej.... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/49058047a7ce5b9e.html Quote
zachary Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Hmm, śledzę losy Maniutka, chociaż się nie odzywam....Dziwi mnie,że po antybiogramie zrobionym na początku września dostał tylko furagin, który nie pomógł zwalczyć stanu zapalnego. Potem dostał tylko jeden antybiotyk, chociaż 2 okropne bakterie nie wykazywały wspólnego wrażliwego antybiotyku a tylko w jednym punkcie było sw i w, czyli na jedną bakterię średnio wrażliwy a na drugą wrażliwy. Teraz, po półtora miesiącu w wyniku widać: flora bakteryjna dość obfita a Ty pumka1990 piszesz,że jest lepiej...Nie wiem, ale chyba należałoby zmienić weta, bo Maniuś na pewno cierpi! Ten, kto miał zapalenie dróg moczowych, wie jak to okropnie boli i takie długie, wleczące się, mało skuteczne leczenie jest wykańczające! Współczuję Maniusiowi... Quote
piescofajnyjest Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 kurcze, to jak jest w koncu??? (ja cierpie na przewlekle zapalenie drog moczowych i to jest koszmar!!) Quote
pumka1990 Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 zachary napisał(a):Hmm, śledzę losy Maniutka, chociaż się nie odzywam....Dziwi mnie,że po antybiogramie zrobionym na początku września dostał tylko furagin, który nie pomógł zwalczyć stanu zapalnego. Potem dostał tylko jeden antybiotyk, chociaż 2 okropne bakterie nie wykazywały wspólnego wrażliwego antybiotyku a tylko w jednym punkcie było sw i w, czyli na jedną bakterię średnio wrażliwy a na drugą wrażliwy. Teraz, po półtora miesiącu w wyniku widać: flora bakteryjna dość obfita a Ty pumka1990 piszesz,że jest lepiej...Nie wiem, ale chyba należałoby zmienić weta, bo Maniuś na pewno cierpi! Ten, kto miał zapalenie dróg moczowych, wie jak to okropnie boli i takie długie, wleczące się, mało skuteczne leczenie jest wykańczające! Współczuję Maniusiowi... Maniuś jest starszym psem, który poza ciągłymi nawracającymi zapaleniami pęcherza ze względu na prostatę, jak i to, że musiał być przez 3 tygodnie cewnikowany - osoby, które się na tym znają wiedzę, że jest to spora ingerencja dla organizmu ma inne problemy. Wtedy ze względu na stan zdrowia nie mogliśmy podać tak mocnego antybiotyku jak ten, który dostaje. Dodatkowo nie można podać antybiotyku na te 2 bakterie, ponieważ jak to powiedziała nawet Pani Farmaceutka został wycofany z obiegu. Dlatego musieliśmy zająć się tą gorszą bakterią. Flora bakteryjną, florą bakteryjną. a spojrzał Pan na to, że nie ma krwi w moczu? że z niepoliczalnych leukocytów jest ich znacznie mniej. Erytrocyty też spadły. Białka też jest mniej. Jest poprawa. Na wszelki wypadek konsultowałam z inny wetem. Jeśli zna się Pan na tym lub ma Pan weterynarza, który mógłby obejrzeć ostatnie wyniki Mania i polecić co dalej - byłabym niezmiernie wdzięczna. Bo ja wiadomo zdrowie, samopoczucie Maniusia jest dla mnie najważniejsze :) P.S. Dziękuję za komentarz, każda porada jest mile widziana :) Quote
pumka1990 Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 piescofajnyjest napisał(a):kurcze, to jak jest w koncu??? (ja cierpie na przewlekle zapalenie drog moczowych i to jest koszmar!!) Według 2 wetów jest lepiej. Ja się na tym nie znam, więc nie potrafię odpowiedzieć :( Quote
zachary Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Pumka1990, jestem kobietą a mój nick wziął się od mojego kota:lol:. No cóż, skoro Maniek konsultowany przez 2 wetów a antybiotyk działający na obie bakterie jednocześnie-wycofany, to trzeba tylko trzymać kciuki za zdrowie Mańka. Jego dolegliwość jest paskudnie nieprzyjemna ale psy cierpią w milczeniu. Biedulek staruszek, nie dość, że tyle lat za kratami to teraz choroby nie pozwalają się cieszyć ciepłą emeryturą....Niestety, tak jest w wielu przypadkach....Pozdrawiam serdecznie. Quote
pumka1990 Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 zachary napisał(a):Pumka1990, jestem kobietą a mój nick wziął się od mojego kota:lol:. No cóż, skoro Maniek konsultowany przez 2 wetów a antybiotyk działający na obie bakterie jednocześnie-wycofany, to trzeba tylko trzymać kciuki za zdrowie Mańka. Jego dolegliwość jest paskudnie nieprzyjemna ale psy cierpią w milczeniu. Biedulek staruszek, nie dość, że tyle lat za kratami to teraz choroby nie pozwalają się cieszyć ciepłą emeryturą....Niestety, tak jest w wielu przypadkach....Pozdrawiam serdecznie. Przepraszam :( nick wskazywał na mężczyznę :D ale już będę wiedziała :D Tak czy inaczej jeśli to możliwe to proszę porozmawiać ze swoim wetem - może dowiem się czegoś nowego, ważnego ;( No tak... po całym życiu w schronie zasłużył na spokojną emeryturę, a tu to. eh ;( Również pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie Maniusiem :) Quote
pumka1990 Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Kamila Proc napisał(a):nicki bywaja mylace no niestety tak :( Niedługo nowe zdjęcia Maniusia :) Quote
zachary Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Czekamy na nowe zdjęcia Maniusia, a mylącym moim nickiem się nie martw. Ja się tylko uśmiechnęłam, bo już wiele razy czytałam męskie nicki a pod nimi, okazywało się, że kryją się same babeczki:lol:. Było też na odwrót:evil_lol:...I też ktoś się zwracał jak do kobiety, a tu...odzywał się wujek, czyli dogomaniak:evil_lol: a nie ciocia dogomaniaczka:lol:. Wujków jest zdecydowanie za mało.... Quote
Kamila Proc Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 i ja sie przywitam w nowym tygodniu Quote
piescofajnyjest Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 hop, hop..............:) Maniek:) Quote
Recommended Posts