M&S Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 On ma chorobę lokomocyjną. To nie jest ślinienie z emocji. Quote
masza44 Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [quote name='M&S']On ma chorobę lokomocyjną. To nie jest ślinienie z emocji.[/QUOTE] Pewnie tak, jechał krótko i z przystankiem, gdyby jechał dłużej to byłby pawik. Nic to, wyrośnie. Wszystkie moje psy miały chorobę lokomocyjną jako szczeniaki a teraz nie ma z tym problemu. W sumie z moich tymczasów tylko 3 nie miały tej przypadłości. Quote
eliza_sk Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 Co tam słychać u małego czarnego:) Ja wczoraj dostałam foto mamuśki: Quote
eliza_sk Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 Maszko, Amigo ... HALO KRAKÓW - SOBOTA 20.04 - BEZPŁATNE CHIPOWANIE w SIEDZIBIE RADIA KRAKÓW ;-) http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/MJAK-96TDLM Quote
masza44 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 A u nas w porządku, mały grzecznie czeka na przeprowadzkę do DS. Jest ładna pogoda to całe popołudnia do późnego wieczoru spędza w ogrodzie i na ganku na kocyku obserwując świat. Potrafi całkiem spore nory wykopać. Troszkę się uczymy na smyczy chodzić, nawet nie ma dramatu. Niestety go nie zaczipuję bo w piątek jadę na uroczystość rodzinną do Sanoka. Żałuje bo swoje też chętnie bym zaczipowała za darmo. Ale myślę, że namówię jego Panią , żeby i tak go zaczipowała jak już u nich będzie. Quote
masza44 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Eliza dziękuję zwrot za weta mam już na koncie. Quote
eliza_sk Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 masza44 napisał(a):Eliza dziękuję zwrot za weta mam już na koncie. Szefowa-księgowa-Alfikowa tak sprawnie działa ;) Quote
masza44 Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Sigurek to najlepszy budzik, 5.10 niezawodnie:) Za tydzień wyprowadzka do DS, możemy się nim jeszcze przez tydzień cieszyć. Jest strasznie kochany. Gdybym nie miała 3 psów to by został na bank. Quote
eliza_sk Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 masza44 napisał(a):Sigurek to najlepszy budzik, 5.10 niezawodnie:) Za tydzień wyprowadzka do DS, możemy się nim jeszcze przez tydzień cieszyć. Jest strasznie kochany. Gdybym nie miała 3 psów to by został na bank. Jakby co ... to wiesz ... u nas ci "towaru" pod dostatkiem :) Quote
masza44 Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 eliza_sk napisał(a):Jakby co ... to wiesz ... u nas ci "towaru" pod dostatkiem :) No na jesieni wzięlibyśmy ale dla odmiany małego kotka a najlepiej kotkę, żeby się przyzwyczaiła do mojej psiej bandy. Na 4 psa na razie nie jesteśmy gotowi. Muszą nam wystarczyć tymczasiątka w jesieni i zimie. Ale Sigurek jest po prostu wspaniały, jak on narzeka jak się nie ma z kim bawić, a jak się tuli, pieszczoszek... W poniedziałek jesteśmy umówieni, ze o 18 Pani po nas przyjedzie no i czas będzie się pożegnać i ...zmienić tytuł wątku. Quote
masza44 Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 eliza_sk napisał(a):Dopiero w poniedziałek ? Tak. Jutro go jeszcze odrobaczę. Państwo zrobili zakupy:) dzwonili się skonsultować jaką karmę mu kupić, legowisko itp. A Sigureczek jeszcze dzisiaj nabrykał się w ogrodzie, dość ładnie udało mi się go nauczyć chodzenia na smyczy:) Z czystością ma jeszcze trochę wpadki ale rzadko, po nocy głównie. Jutro wstawię ilka zdjęc z dzisiaj, musze pokazać śliczności wilczkowate. On mi przypomina owczarka szwajcarskiego tylko miniaturkę:) Quote
eliza_sk Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 Czekam niecierpliwie ... tylko odpowiednio wcześniej od prądu odepnij, żeby się futro uleżało :) Quote
masza44 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 eliza_sk napisał(a):Czekam niecierpliwie ... tylko odpowiednio wcześniej od prądu odepnij, żeby się futro uleżało :) hehe a nawet go wczoraj wyszczotkowałam, żeby się prezentował a serio to jestem emocjonalnie wyniszczona tym co ma nastąpić, ostatnio tak miałam 3 tymczasy temu, ale siedział 2 miesiące to żeśmy się ze sobą zżyli i pokochali dam znać po powrocie co i jak Quote
masza44 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Nio...to Sigurek został w DS. Imię zostaje:) Całą drogę ślinił się na ręce i kolana swojej nowej pani, podobno zupełnie jak jej pies z czasów liceum Kryzys. Na spacerku po podwórku był zainteresowany, wąchał wszystko, zwiedzał, podobnie klatkę schodową i mieszkanie. Podchodzi na wołanie, je z ręki, zjadł troszkę karmy ze swojej nowej miseczki i znalazł sobie miejsce do spania pod stołem. Nawet jakoś nie był zainteresowany bardzo moim wyjściem, co prawda tak wychodziłam, żeby nie widział ... Pani jest w nim zakochana, wszystko jej się podoba nawet jego zapach:) Jestem o niego spokojna a z Panią pozostaję w kontakcie. Tak, że można już zmienić tytuł wątku, myślę. Jutro wyślę umowy adopcyjne do SOZ. Strasznie mi pusto bez małych...ale mają naprawdę dobre domy, a na jesień mogę wziąć kolejne maluchy. Quote
eliza_sk Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Maszko, baaaardzo dziękuję za uratowanie dupy malcom :loveu::loveu::loveu: PS a dostaniemy foto ? Quote
eliza_sk Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 (edited) Ale ma długie łapkiiiii. Wyglądał na najbardziej przysadzistego z rodzeństwa, a tu proszę co wyrosło. I tym optymistycznym akcentem idę zmienić tytuł wątku, dzięki Moni i maszce, maszce i Moni rodzinka znalazła super domy :) INDIA - uniknęła OBOZU w WOJTYSZKACH, teraz czeka na dom: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242813-INDIA-m%C5%82oda-sunia-OWCZAREK-mix-unikne%C5%82a-WOJTYSZEK-teraz-czeka-na-dom!?p=20791999#post20791999 Edited April 30, 2013 by eliza_sk Quote
masza44 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Dzwoniłam do domu Sigurka. Usłyszałam same superlatywy, że jest mądry, kochany, grzeczny, kontaktowy, bawi się ze wszystkimi, że sygnalizuje jak chce siku, i tylko trochę boi się gdzieś dalej iść na smyczy ale dzisiaj się trochę przełamał i byli dalej niż pod blokiem na spacerze. Ja myślę, że codziennie pod tym względem będzie coraz lepiej. Sigurek poznał też psy z klatki i się zaprzyjaźnił co mnie bardzo cieszy, bo na pewno tęskni trochę za psim towarzystwem. Tak, że wszystko ok. Quote
eliza_sk Posted May 4, 2013 Author Posted May 4, 2013 U Ciebie miał ciszę i spokój, więc teraz miasto to wooooow ;) Quote
masza44 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Dostałam zdjęcia Sigurka, ale moj imageshack nie chce ich ściągnąć więc przesłałam Elizie Napisałam też o zdjęcia do domu Rossa- jestem ciekawa jak teraz wygląda i czy wyrósł tak jak Sigur Quote
Recommended Posts