Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za potwierdzenie na bazarku.

To ja dziękuję. :)

**

Zamówiłam Reksowi 15 kg worek Brita, z dostawą do Tosia&Lesio. To Tosia&Lesio zawiozłaby przed Weilkanocą, albo po (ten worek co je obecnie, tak do połowy kwietnia mu powinien wystarczyć)

Później uzupełnię rozliczenie.

**

Wczoraj zadzwonił od sąsiadki Pan Marian. :) Był elektryk, który oglądał jak to u Pana Mariana wygląda. Jest nadzieja, że może światło u Pana Mariana rozbłyśnie.

Jak Pan Marian dowie się więcej da znać.

Korzystając z okazji, że dzwonił prosił, by przekazać wszystkim Paniom na wątku najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet. :)

Posted

Wczoraj zadzwonił od sąsiadki Pan Marian. :) Był elektryk, który oglądał jak to u Pana Mariana wygląda. Jest nadzieja, że może światło u Pana Mariana rozbłyśnie.

Jak Pan Marian dowie się więcej da znać.

Korzystając z okazji, że dzwonił prosił, by przekazać wszystkim Paniom na wątku najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet. :)

Będzie jaśniej p. Marianowi i Rexiowi :)

Dziękujemy :)

Posted

No to by była bomba, jakby było światło. Bardzo bym chciała.

Jeśli wolno spytać - co tak natchnęło energetyków, Przecież oni (energetycy) za złotówkę to by nie wiem co zrobili.Kiedyś opłaciłam rachunek ze 3 dni po terminie więc mi naliczyli odsetki za zwłokę w wysokości 2 grosze. Pusty śmiech mnie zebrał jak to zobaczyłam.

Posted

No to by była bomba, jakby było światło. Bardzo bym chciała.

Jeśli wolno spytać - co tak natchnęło energetyków, Przecież oni (energetycy) za złotówkę to by nie wiem co zrobili.Kiedyś opłaciłam rachunek ze 3 dni po terminie więc mi naliczyli odsetki za zwłokę w wysokości 2 grosze. Pusty śmiech mnie zebrał jak to zobaczyłam.

Nic nie natchnęło. :)

Lida dopytywała o prąd, ja dopytywałam Pana Mariana. Pan Marian się w energetyce dowiadywał co i jak. Zapytał o możliwości. I zobaczymy co z tego wyniknie.

Elektryk nie był z Eneii. To narazie elektryk taki normalny, który był zobaczyć w jakim stanie jest elektryka u P.Mariana i jakie są możliwości ponownej instalacji licznika.

Stąd to pierwsze informacje. Jak Pan Marian dowie się więcej, to da znać.

**

A propo co piszesz. Taaa.. znam ten ból. A polecenia zapłaty, by nie było tych odsetek nie mają. Od 5, 6 lat słyszymy jedną odpowiedź Eneii - negocjują z bankami.

A ogólnie chodzi o to, że te odsetki to dodatkowy dochód. Jak to będzie 10 osob to mamy zaledwie 0,20 zł. Ale jak to będzie 100.000 to już się robi kwota 2.000 zł.

I dlatego nie mają interesu w udostępnieniu Klientom polecenia zapłaty. 

Posted

Aha, dopytywałyście się o tą elektryczność. Tylko ja mam w pamięci zaległości finansowe Pana Mariana w stosunku do zakładu energetycznego, nawet nie wiem ile tych zaległości jest, że o odsetkach nie wspomnę.

Posted

Ja to jeszcze bym życzyła i chciała, żeby Pan Marian jakąś pracę, choć dorywczą dostał.

Ale jak Tabciu pisałaś szanse są zerowe.  

Zerowe to nie wiem. Zawsze jakieś są. 

Tylko, że ja, Wy w tej kwestii niewiele możemy.. 

Oczywiście też bym wolała by jakąś pracę miał, by być niezależnym.

Wiem, że pomaganie nie polega na wyręczaniu kogoś, ale na podaniu dłoni i środków, by ten ktoś dzięki temu stał się w miarę samowystarczalnym.

Ale niestety, znalezienie pracy to ciężka sprawa.

Posted
Wiem, że pomaganie nie polega na wyręczaniu kogoś, ale na podaniu dłoni i środków, by ten ktoś dzięki temu stał się w miarę samowystarczalnym.

Taka zasada RYBY i WĘDKI

Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie trudno znaleźć pracę młodemu człowiekowi a co dopiero starszemu takiemu po 60-tce

Posted

Taka zasada RYBY i WĘDKI

Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie trudno znaleźć pracę młodemu człowiekowi a co dopiero starszemu takiemu po 60-tce

Niestety u nas to samo...

Sama szukam pracy...i nadal jestem bez niej :/

Posted

**

Zamówiłam Reksowi 15 kg worek Brita, z dostawą do Tosia&Lesio. To Tosia&Lesio zawiozłaby przed Weilkanocą, albo po (ten worek co je obecnie, tak do połowy kwietnia mu powinien wystarczyć)

Później uzupełnię rozliczenie.

**

Foto ; Paragon ; karma Brit 15 kg, 99 zł

Na kolejny miesiąc pies zabezpieczony. :) 

Posted

Taka zasada RYBY i WĘDKI

Niestety u nas to samo...

Sama szukam pracy...i nadal jestem bez niej :/

Stepnica to taki rodzaj miejscowości, że jak nie pracujesz w urzędzie, szkole albo sklepie - to za pracą trzeba wyjechać..

Do tego Pan Marian kuleje na nogę, chodzi o lasce. W efektywnej (z punktu widzenia pracodawcy) fizycznej pracy jakoś Go nie widzę..

Aj... zdrowie to skarb. A drugi skarb to te parę złotych pozwalających żyć godnie..

Posted

Chciałabym zrobić Panu Marianowi paczkę z żywnością na święta. Proszę o sugestie co powinno sie tam znaleźć.

Hej umala, dziekujemy za chęć pomocy. :) :)

Jeśli to będzie paczka, to myślę że rzeczy niepsujące się (co ma znaczenie, bowiem P.Marian nie ma prądu, a robi się cieplej).

Czyli proponuję produkty w puszkach. Kaszy czy ryżu proszę nie wysyłaj (pan Marian to mężczyzna starej daty - ziemniaczany).

Może jakieś zupki w proszku ? Kostki rosołowe ? Pasztet na tackach ? Może cukier (o tym w ostatnich zakupach zapomniałam).

Kawy niekoniecznie (ciśnieniowiec, powinien brać leki, pije kawę zbożową głównie).

Posted

Tobciu Dziękuję za podpowiedzi jeszcze pomyślę i po niedzieli zrobię paczkę.
Inne sugestie mile widziane.
Zastanawiam sie tylko czy wysłać bezpośrednio na adres Pana Mariana ( mam nadzieję że mi go podacie :) ) czy do którejś z Was.
Pojedzie ktoś do Pana Mariana przed świętami ?

Posted

Tobciu Dziękuję za podpowiedzi jeszcze pomyślę i po niedzieli zrobię paczkę.
Inne sugestie mile widziane.
Zastanawiam sie tylko czy wysłać bezpośrednio na adres Pana Mariana ( mam nadzieję że mi go podacie :) ) czy do którejś z Was.
Pojedzie ktoś do Pana Mariana przed świętami ?

Pewnie że podamy. :)

Przed Wielkanocą Tosia & Lesio podjedzie do Pana Mariana z zakupami.

To zdecydujesz sama czy chcesz bezpośrednio do P.Mariana czy via Tosia & Lesio. :)

Jak bezpośrednio - to spokojnie powinno dojść. Do tej pory dochodziły przesyłki. 

• Upvote 1