Aśka Belkowska Posted January 15, 2015 Author Posted January 15, 2015 U nas zimowy sen. Fidel włączył strachulca przez szaleństwo fajerwerkowe. Powoli mu mija, dopiero wczoraj udało mu się spędzić ze swoimi boiskowymi kumplami pierwszy w tym roku radosny wieczór z podniesionym ogonkiem. Ja powoli wychodzę z syndromu początku roku, co w naszej pracy oznacza setki nowych umów i chyba jeszcze więcej sprawozdań i zestawień nikomu do szczęścia zapewne niepotrzebnych. Tak czy inaczej pozdrawiamy wszystkich psiolubów noworocznie. :) Quote
Aśka Belkowska Posted October 12, 2016 Author Posted October 12, 2016 Z trudem odnalazłam włąsny wątek. Dogo staje się mało przyjazne. Quote
Tyśka) Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 O 12.10.2016 o 09:00, Aśka Belkowska napisał: Z trudem odnalazłam włąsny wątek. Dogo staje się mało przyjazne. Ale miło Cię widzieć :) Quote
Aśka Belkowska Posted November 2, 2016 Author Posted November 2, 2016 Dziękuję bardzo, widzę że wątek stracił sens bez zdjęć. Dogo przegrało rywalizację. Tak czy inaczej pozdrawiam psiolubnych. Ponieważ to wątek Fidelka to dodam, że wyrósł na kochanego przytulniaka. Jest już u nas 4 i pół roku, ale dopiero po dwóch latach zaczął szukać bliskości z nami. Teraz w domu mamy "zwykłego" futrzaka, który uwielbia kłaść mordkę na naszych nogach, albo układać się wzdłuż ciała. Zgodnie z mężem twierdzimy, że takiego miłego i posłusznego psa jeszcze nie mieliśmy. Sądzę, że Fidel jest szczęśliwy, zwłaszcza, że stanowi bardzo ważny element naszego życia. Z racji na jego głęboko zakodowany strach przed obcymi dopasowujemy nasze plany do jego obecności. Quote
Tyśka) Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 To niesamowite, jak po paru latach pies zaczyna ufać :) Nie dziwię się, że Fidelek leży w Waszym serduchu bardzo mocno :) Chętnie bym pooglądała go, ja z reguly zgrywam zdjęcia z fejsbuka. Quote
Aśka Belkowska Posted March 9, 2017 Author Posted March 9, 2017 Jeżeli dobrze pójdzie, Fidel będzie miał psiapsiółkę Quote
Anula Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Ale się cieszę.Napisz coś więcej Asiu o ślicznotce. Quote
Aśka Belkowska Posted March 10, 2017 Author Posted March 10, 2017 Dziewczynka przebywa w tej chwili w gabinecie wet po sterylce. Podobno jest młoda sunią, roczną?, bardzo miłą i ciekawą świata. Została wyrzucona z samochodu, facet który to widział zabrał ją do siebie, żeby jej samochody nie potrąciły. Sam ma trzy psy więc zgłosił ją do przytuliska i przetrzymał do sterylki. Prawdopodobnie poejdziemy jutro lub w niedzielę, wtedy dopiero ją zobaczę i się okaże czy psy się zaakceptują. Nie wiem czy robię dobrze. Fidel jest łagodnym psem, zupełnie bezproblemowym dla nas, z wyjątkiem strachu wobec obcych. Mam nadzieję, że obecność drugiego psa bez zahamowań wobec ludzkiego świata doda mu trochę śmiałości. A przede wszystkim "odpępni" go od nas. Jesteśmy całym światem dla niego, a to też nie jest dobre. Quote
Aśka Belkowska Posted March 13, 2017 Author Posted March 13, 2017 Niunia jest nasza od soboty. Jest ładniejsza niż na zdjęciu. Grzeczna, ludziolubna, idzie przy samej nodze jak cień. Wczoraj po południu już się zaczęła wyluzowywać. Fidelek ma Nikę. :) Jak tylko się pozbieramy zrobimy nowe zdjęcia, na razie sunia wymaga uporządkowania sierści. Quote
Aśka Belkowska Posted March 16, 2017 Author Posted March 16, 2017 Po kąpieli. I po fryzjerze niestety. Ale odrośnie i znowu będę damą. Quote
Aśka Belkowska Posted March 21, 2017 Author Posted March 21, 2017 Kuchnia to najfajniejsze miejsce na świecie. 1 Quote
Aśka Belkowska Posted November 28, 2017 Author Posted November 28, 2017 Nasza Nikunia już się zupełnie zadomowiła, nabiera manier wielkopańskich. Taka oto księżniczka na ziarnku grochu. Z jej temperamentem zapewne by tego ziarnka nawet nie zauważyła. Quote
Tyśka) Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 Jaka cudna :) Ale coś mało zdjeć serwujesz, jak po takiej przerwie! Quote
Aśka Belkowska Posted November 29, 2017 Author Posted November 29, 2017 Nika jest faktycznie słodka. Ma mordkę jak mała foczka, ale charakterek..... Wprowadziła do domu dużo śmiechu, bo taka prędka. Właśnie "wydziergałam" przedwczoraj matę węchową, głównie z myśla o niej. Uwielbia szukać, wąchać, więc na zimowe wieczory będzie jak znalazł. Fidel patrzy czasem na nią kiedy wariuje, jak na zjawisko. Teraz przy niej to taki wydaje się filozof. :) Zdjęc faktycznie may mało, muszę męża zmobilizować. Teraz trochę mniej wyjeżdżamy, bo Nika bała się samochodu i miała chorobę lokomocyjną. Teraz na szczęście nasz samochód nie jest już dla niej problemem, nie wiem jednak jak zniosłaby dłuższe trasy. Quote
Aśka Belkowska Posted November 29, 2017 Author Posted November 29, 2017 Żeby nie było, że zaniedbuję głównego bohatera wątku - zdjęcie wspólne, I żeby być zupełnie prawdomówną - głównym bohaterem jest żółty ser. ;) Quote
Aśka Belkowska Posted January 15, 2018 Author Posted January 15, 2018 Wczoraj psiaki zrobiły mi urodzinowy prezent. Fidel pierwszy raz wtulił się w futerko Niki. 1 Quote
Aśka Belkowska Posted March 28, 2019 Author Posted March 28, 2019 Dawno Fidel nie gościł w swojej galerii, bo i dogo nie to samo, zaglądam z doskoku. Fidelek nabrał manier statecznego pana, przecież musi dawać wzór dla postrzelonej smarkuli. Decyzja wzięcia drugiego psa, to strzał w "10". Może nie jest to najukochańsza istota w domu, lepszy na pewno byłby spory gnat wołowy do gryzienia na pół roku, ale relacje zbudować mus. :) Oba psiaki już się polubiły, nawet zdarza się, że ogonki chodzą na powitanie poranne. Wprawdzie zagrożenie miski cały czas trwa, ale zawsze po jedzeniu można sprawdzić czy w tej drugiej nie było czegoś lepszego. I ja mam spokój ze zużyciem wody, bo obie miski wylizane na błysk na dwie zmiany. Czasem nawet się zastanawiam czy ja w coś do nich wcześniej w ogóle nakładałam???? Quote
Aśka Belkowska Posted March 28, 2019 Author Posted March 28, 2019 Tak wygląda przywołanie psa "na miejsce", rano przed wyjściem do pracy. Nie muszę dodawać, że to zwyczajowe miejsce Fidelka. Quote
Aśka Belkowska Posted March 28, 2019 Author Posted March 28, 2019 Wprawdzie to wątek Fidelka, ale nie obrazi się pewnie, w końcu i tak zgaga się wszędzie wpycha. Tak wygladała NIkunia, gdy ją zabieraliśmy. I poniżej kilerka maskotek. Quote
Recommended Posts