ULKA12 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Może być, na wątku Zdzisia moja prośba o obrożę została zignorowana. Bardzo dziękuję. U Ajzy zaczął się sezon linienia i nie wiem, czy, któryś alergik by z nią teraz w domu wytrzymał. Quote
Bjuta Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 Dostałam taki list na PW na tablicy. Wspaniale rokuje, prawda? Dzień dobry, Spodobał mi się opis Ajzy. Chciałabym na początku napisać kilka słów o sobie, żeby Pani, jako opiekun Ajzy mogła podpowiedzieć, czy mogłybyśmy z Ajzą pasować do siebie. Niedawno odeszła moja wspaniała towarzyszka spacerów- wilczurek, 10 letni. Mieszkam sama w mieszkaniu w mieście ale obok mam wielki park. Z poprzednim psem spacerowałam 3 razy dziennie do 1-2h dziennie. Zarka towarzyszyła mi także w wyjściach na biegówki i biegała przy rowerze. Mam w rodzinie dużo małych dzici, które uwielbiały mojego psa. Szukam więc towarzysza spacerów, który lubiłby dzieci i był przyjazny do innych psów. (Zdaję sobie sprawę, że wielka część zachowania psa wynika z zachowania opiekuna, ale pytam tu o ogólne nastawienie Ajzy) Równocześnie musiałby zostawać sam w domu do 8h. Proszę o opinię, czy z Ajzie mogłoby spasować takie życie? Proszę też o informację, ile waży (tak, żebym wiedziała, jaka jest duża) Pozdrawiam, Magda z Krakowa Quote
paula_t Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Bjuta, kuj żelazo póki gorące ;) Jednak te wyróżnienia wiele dają. Quote
Bjuta Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Odpisałam mam nadzieję wyczerpująco. Tylko nie wiem ile ona waży. 15? Quote
ULKA12 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Myślę, że tak. Nie pamiętam ile ważyła podczas sterylki. Ale raczej nie więcej, zawsze można ją odchudzić :-) Quote
ULKA12 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Dotarła obróżka przeciwkleszczowa dla Ajzy, bardzo dziękuję. Quote
Bjuta Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Mnie się wydaje że nie. Bo moje suczysko ma 20 i jest większe (może szczuplejsze). Ona jest poniżej kolana. Quote
malawaszka Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Pocahontas napisał(a):dziewczyny ona powyżej 20 kg na bank. na pewno nie - ona jest naprawdę niedużą suczką - taki mini wilczek Quote
Pocahontas Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 to jak ulka będzie u weta niech zważy :p Quote
Bjuta Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 Tak czy siak Ajza znalazła dom! :) W przyszły weekend podjedzie po nią pani Magda z Krakowa.:) :) :) A ja właśnie wróciłam z dogtrekkingu (15 km) i padam. Okazało się, że mamy wspólną znajomą dogomaniaczkę z panią Magdą. Quote
Bjuta Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 I pani Magda obiecała wrzucać zdjęcia na wątek!!! :) :) :) Quote
paula_t Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Bjuta napisał(a):Tak czy siak Ajza znalazła dom! :) W przyszły weekend podjedzie po nią pani Magda z Krakowa.:) :) :) A ja właśnie wróciłam z dogtrekkingu (15 km) i padam. Okazało się, że mamy wspólną znajomą dogomaniaczkę z panią Magdą. Wspaniała wiadomość! Ale się cieszę!:multi: Quote
Bjuta Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Wiecie, tak naprawdę, to jeszcze się tak bardzo nie cieszmy. Na razie są wspaniałe perspektywy. Oby wszystko się sprawdziło! :) Quote
Pocahontas Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :multi: Quote
__Lara Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Bjuta napisał(a):Wiecie, tak naprawdę, to jeszcze się tak bardzo nie cieszmy. Na razie są wspaniałe perspektywy. Oby wszystko się sprawdziło! :) No musi :) Quote
malagos Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Ja też tak mam, że boje się zapeszyć. Cieszę się, jak już pies pojedzie do "siebie" i po kilku dniach, po zadomowieniu, jest ok :) Quote
paula_t Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Bjuta, Pani w ten weekend ma po Ajzę przyjechać? :) Quote
__Lara Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='Bjuta']W sobotę! :) :) Ajza, jeszcze trochę :D :D :D Przy okazji - pomóżcie cioteczki!!! Psi szkielet, który może trafić do umieralni :( :( :( http://www.dogomania.pl/forum/threads/242684-Szkielet-z-lasu-szuka-domu Quote
Recommended Posts