Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bea100 napisał(a):
Oj zmień proszę na mój (691 661 980) jeśli możesz. Szpitale minęły i znowu wolałabym mieć wszystko w jednych/swoich rękach, z góry dziękuję :)

Był jeden telefon w sprawie Suzi. Pierwszy! Pani z W-wy wypytywała o nią, ale ma na oku chyba jeszcze inne pieski do adopcji- jednym słowem rozmowa była jakaś taka nie zobowiązująca. No cóż, może jednak wybierze Suzkę i się jeszcze odezwie?
Ja mam obiekcje co do miejsca zamieszkania- Suzka zna miasto itd- ale dla Suzki lepiej by mi pasował spokojny domek z ogródkiem (jeśli wielkie miasto- to na przedmieściach spokojnych) bo Suzia o delikatnej psychice potrzebuje spokojnego i przewidywalnego codziennego życia...

Zmienię numery w ogloszeniach, ktore są na mnie.
Dobrze, że wreszcie jest jakikolwiek telefon :lol:

Posted

barb napisał(a):
Zmienię numery w ogloszeniach, ktore są na mnie.
Dobrze, że wreszcie jest jakikolwiek telefon :lol:

Mnie też to ucieszyło, że cokolwiek, bo już byłam podłamana przyznam, że nikt nigdy nie zadzwonił i to tak długo...może ta jedna jaskółka uczyni wiosnę ? ;)
Dziękuję barb :loveu:

Posted

Fajnie wyszły te nowe ogłoszenia :)
Oby tylko coś dały!!!

Jeśli chodzi o wielkość- to wg mnie ona wynika z wagi :)- Suzia to typowy tzw "średni" pies

Posted

bea100 napisał(a):
Fajnie wyszły te nowe ogłoszenia :)
Oby tylko coś dały!!!

Jeśli chodzi o wielkość- to wg mnie ona wynika z wagi :)- Suzia to typowy tzw "średni" pies

Nowe jest tylko to na kokosach. Udostępnilam go na fb.
Su na fotkach wygląda chyba na wiekszą niż jest. Może warto dopisać, ze jest średniej wielkości ?

Posted

Barb: odezwał się (fajny wg mnie) dom z Twoich ogłoszeń :) Znowu Warszawa (ale 2 domy z czego jeden pod lasem na wsi). Rodzina z dziećmi i łagodną suczką bernenką. Odeszła im druga suczka i są ogromnie zainteresowani Suzką. Psy mają od lat 30. Po mojej rozmowie mają nad czym pomyśleć, ale pierwsze telefoniczne wrażenie (obopólne) na TAK :)
Teraz wszystko zależy od wizyty w DT i tego, czy wzajemnie zapadną sobie do serc. Wizyta pewnie w przyszłym tygodniu jakoś będzie, to jeszcze do ustalenia. O rany, proszę o mocne kciuki, bo to jest taki dom i ludzie- jaki sobie wymarzyłam dla Suzi!!!

Posted

bea100 napisał(a):
Barb: odezwał się (fajny wg mnie) dom z Twoich ogłoszeń :) Znowu Warszawa (ale 2 domy z czego jeden pod lasem na wsi). Rodzina z dziećmi i łagodną suczką bernenką. Odeszła im druga suczka i są ogromnie zainteresowani Suzką. Psy mają od lat 30. Po mojej rozmowie mają nad czym pomyśleć, ale pierwsze telefoniczne wrażenie (obopólne) na TAK :)
Teraz wszystko zależy od wizyty w DT i tego, czy wzajemnie zapadną sobie do serc. Wizyta pewnie w przyszłym tygodniu jakoś będzie, to jeszcze do ustalenia. O rany, proszę o mocne kciuki, bo to jest taki dom i ludzie- jaki sobie wymarzyłam dla Suzi!!!

Cieszę się ogromnie.:lol: Piszesz o wizycie w DT to znaczy, że potencjalni Państwo pojadą do hoteliku do Suzanki ?:lol:

Posted

barb napisał(a):
Cieszę się ogromnie.:lol: Piszesz o wizycie w DT to znaczy, że potencjalni Państwo pojadą do hoteliku do Suzanki ?:lol:

Tak, w rozmowie ze mną móiwli, że mają taki plan, ale jeszcze przegadają w rodzinie to co się ode mnie dowiedzieli :) O rety, kciuki z całych sił mam zaciśnięte i o to samo Was proszę!!!

Posted

bea100 napisał(a):
Tak, w rozmowie ze mną móiwli, że mają taki plan, ale jeszcze przegadają w rodzinie to co się ode mnie dowiedzieli :) O rety, kciuki z całych sił mam zaciśnięte i o to samo Was proszę!!!

Trzymam z całych sił. Jeśli Państwo są sklonni jechać do Suzki to, że poważnie podchodzą do adopcji.

Posted

Doda_ napisał(a):
jestem na zaproszenie barb ;)
padłam-piękne zdjecia z kotkiem !

Witaj u Suzanki :lol:A widziałaś fotki świateczne, zrobione przez megi ? :lol:

Posted

bea100 napisał(a):

jej jak cudnie, oby sie udało
jak długo Suzanka jest już w dt?

Posted (edited)

Malgoska napisał(a):
jej jak cudnie, oby sie udało
jak długo Suzanka jest już w dt?

Ja przejęłam opiekę nad Suzią i trafiła do DT pod Łodzią by ją zsocjalizować i przygotować do adopcji pod koniec listopada 2012 (a wcześniej ok 2 lat była na BDT u mamy Missieek- sama niemal jeszcze szczeniak jak została tam uratowana i wyjęta z Olkusza w "dzikim" stanie a już z dwójką swoich szczeniąt). Czyli w sumie minęło ok 3 lat jak Suzia szuka domu- jednak dopiero od stosunkowo niedługiego czasu (przeszła operację) stała się psem w pełni adopcyjnym.
Piszę w ogłoszeniach, że Suzka ma ok 4 lat i chyba się wiele nie mylę.

EDIT
Zainteresowani Suzią nie odezwali się na razie- zgodnie z ustaleniami, czekamy na telefon od nich w sprawie terminu wizyty w DT.

Edited by bea100
Posted

Jutro (być może) ważny dzień dla Suzanki. Będzie miała wizytę do południa z W-wy. Na razie zapoznawczą (wiemy, że ludzie mają jeszcze jednego psa do adopcji na oku). Wszystko wiedzą o Suzce, o jej perypetiach zdrowotnych, o jej charakterze i usposobieniu- zdecydowali, że chcą ją zobaczyć...Zobaczymy...kciuki plizzz i to mocne poprosimy !!!

Posted

bea100 napisał(a):
Jutro (być może) ważny dzień dla Suzanki. Będzie miała wizytę do południa z W-wy. Na razie zapoznawczą (wiemy, że ludzie mają jeszcze jednego psa do adopcji na oku). Wszystko wiedzą o Suzce, o jej perypetiach zdrowotnych, o jej charakterze i usposobieniu- zdecydowali, że chcą ją zobaczyć...Zobaczymy...kciuki plizzz i to mocne poprosimy !!!

Będę kciukować i czekać na wieści.