Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=arial]do adopcji z domku tymczasowego w Legnicy - cudowna suczka w typie border coli. Spokojna, lubi dzieci do których jest bardzo delikatna, nie zwraca uwagi na koty, ślicznie chodzi na smyczy. Zachowuje czystość w domu, nie niszczy, nie ma problemu z pozostawaniem nawet 8 godzin w mieszkaniu. Obecnie mieszka z drugą suczką i bardzo dobrze się dogadują. Zapraszam do niezobowiązującego zapoznania się z neską. Pomóżcie kochani znaleźć jej najlepszy domek na świecie! Ktoś ją wyrzucił na wsi i nie wiem co sobie myślał, ona jest młoda sunią, jeszcze nie miała cieczki - bo gdybym ja znalazła za późno to pewnie byłyby i szczeniaczki.

[/FONT]

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam wszystkich i bardzo przepraszam że tak długo nic nie pisałam, ale miałam urwanie głowy jak nie wiem co. Sunia została wysterylizowana 26 stycznia i kwotę 200 zł na pokrycie części kosztów zabiegu pokryje fundacja Kastor, resztę to jest 20 zł zapłaciłam sama. Urwanie głowy miałam z tym, że byłam sama z dwom psiakami, w tym Nesia po zabiegu - deszcze, mrozy i kubraczek suni, który po spacerkach nasiąkał jak gąbka. Mam zamiar jak najszybciej wkleić fotki suni zaraz po zabiegu, ale na razie nie potrafię. Zaraz jednak usiądę i poszukam jak to skutecznie zrobić.

Edited by MARI0121
Posted

Poza tym, miałam parę poważnych i mniej poważnych telefonów w sprawie suni i było parę odwiedzin u nas, ale najlepszym według mnie domkiem okazał się domek we Wrocławiu. Prosiłam panów z TOZ Wrocław o wizytę przed adopcyjną, ale niestety się nie udało... jednak nowi właściciele okazali się bardzo zaangażowani, byli ze mną w stałym kontakcie, martwili się razem ze mną i przyjeżdżali parę razy do suni, po czym zdecydowałam się przekazać ją do nowego domu. Teraz codziennie otrzymuję informację o jej zachowaniu, nowościach, smutkach i zachwytach... no i fotki , dostaję tez mnóstwo fotek... bardzo zadowolonej suni. Postaram się je wkleić jak najszybciej.

Posted

MARI0121 napisał(a):
Poza tym, miałam parę poważnych i mniej poważnych telefonów w sprawie suni i było parę odwiedzin u nas, ale najlepszym według mnie domkiem okazał się domek we Wrocławiu. Prosiłam panów z TOZ Wrocław o wizytę przed adopcyjną, ale niestety się nie udało... jednak nowi właściciele okazali się bardzo zaangażowani, byli ze mną w stałym kontakcie, martwili się razem ze mną i przyjeżdżali parę razy do suni, po czym zdecydowałam się przekazać ją do nowego domu. Teraz codziennie otrzymuję informację o jej zachowaniu, nowościach, smutkach i zachwytach... no i fotki , dostaję tez mnóstwo fotek... bardzo zadowolonej suni. Postaram się je wkleić jak najszybciej.

Super wieści :multi:
Bardzo dobrze, że nie wyadoptowałaś suni bez sprawdzenia przyszłych opiekunów.
Jeśli nasz problem z wstawieniem fotek, to przyślij mi na e-mail, wstawię.
Gdybyś w przyszłości miała problem ze znalezieniem kogoś na wizytę przed-adopcyjną, to śmiało proś na wątkach, a na pewno ktoś Ci pomoże, albo napisz do mnie PW.
TOZ-u nie warto o to prosić :shake:

Posted

No tak, już teraz wiem że nie warto. Ale ci ludzie, którzy zaadoptowali Neskę to naprawdę materiał na najlepszy domek na świecie, poza tym zgodnie z moimi instrukcjami zadbali o przygotowanie domu na przyjazd suni ( pochowali kable, zakupi całą wyprawkę od adresówki po różne rodzaje karmy żeby sobie wybrała), i ze wszystkim kłopotami - które okazały się nie kłopotami, tylko nie zrozumieniem suni - zaraz do mnie dzwonią, bo o to prosiłam. Poza tym mój mąż przyjechał z delegacji i w tym tygodniu pojedziemy sunie odwiedzić, tak żeby moje sumienie już zupełnie było czyste.

Posted

elik napisał(a):
Super wieści :multi:
Bardzo dobrze, że nie wyadoptowałaś suni bez sprawdzenia przyszłych opiekunów.
Jeśli nasz problem z wstawieniem fotek, to przyślij mi na e-mail, wstawię.
Gdybyś w przyszłości miała problem ze znalezieniem kogoś na wizytę przed-adopcyjną, to śmiało proś na wątkach, a na pewno ktoś Ci pomoże, albo napisz do mnie PW.
TOZ-u nie warto o to prosić :shake:

Ano jakoś nie potrafię dodać fotek, więc zaraz wyślę do Pani na mila....z góry ślicznie dziękuję.....

Posted (edited)

[quote name='MARI0121']Ano jakoś nie potrafię dodać fotek, więc zaraz wyślę do Pani na mila....z góry ślicznie dziękuję.....

Sunia pięknie wygląda, jest prześliczna :loveu:

Edited by elik
Posted

I sunia w swoim domku :)

i już po sterylizacji

MARIO121 bardzo dziękujemy za piękne zdjęcia suni i za super domek dla niej :loveu:

Posted

Sunia jest bardzo kochana, uwielbia wszystkich ludzi, wszystkie zwierzaki i na szczęście udało się ją zabrać z ulicy zanim ktoś zrobił jej krzywdę i teraz może dzielić się ta swoją miłością ze wszystkimi, mam nadzieję że pozostanie taka szczęśliwa już na zawsze....jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję za pomoc.

Posted

MARI0121 napisał(a):
Sunia jest bardzo kochana, uwielbia wszystkich ludzi, wszystkie zwierzaki i na szczęście udało się ją zabrać z ulicy zanim ktoś zrobił jej krzywdę i teraz może dzielić się ta swoją miłością ze wszystkimi, mam nadzieję że pozostanie taka szczęśliwa już na zawsze....jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję za pomoc.

I my Tobie dziękujemy, że nie przeszłaś obojętnie obok i dzięki Tobie sunia jest szczęśliwa.
Chętnie bym, Cię sklonowała, gdybym tylko potrafiła to zrobić :lol:

• 2 weeks later...
Posted

ale fajna sunia i jaka zadowolona :diabloti:
MARI0121 -mieszkasz w Legnicy?
chadzasz czasem ze swoim psem na spacery nad Kaczawę?

( ja chodzę ze swoimi dwoma często na wały na wysokości parku )

Posted

Jeśli chodzi o Neskę, to jadę za jakiś tydzień do niej na wizytę po adopcyjną, tak to nazywam - ale strasznie się za nią stęskniłam i jadę ją poprzytulać. Oczywiście zdam relację jak się sprawy mają. Otrzymuję oczywiście regularnie maile od właścicieli i myślę, że ją bardzo kochają, i jestem zazdrosna o nią ... :(. No cóż, tak to jest. Dlatego nie mogę bezpośrednio w schronisku pracować bo chyba bym to schronisko do domu zabrała całe, ale na szczęście mój facet potrafi stanowczo oponować. Jednak przy Nesce był bezsilny zupełnie... mała go okręciła sobie w okół palca jak jeszcze żaden pies.

Posted

[quote name='MARI0121']Jeśli chodzi o Neskę, to jadę za jakiś tydzień do niej na wizytę po adopcyjną, tak to nazywam - ale strasznie się za nią stęskniłam i jadę ją poprzytulać. Oczywiście zdam relację jak się sprawy mają. Otrzymuję oczywiście regularnie maile od właścicieli i myślę, że ją bardzo kochają, i jestem zazdrosna o nią ... :(. No cóż, tak to jest. Dlatego nie mogę bezpośrednio w schronisku pracować bo chyba bym to schronisko do domu zabrała całe, ale na szczęście mój facet potrafi stanowczo oponować. Jednak przy Nesce był bezsilny zupełnie... mała go okręciła sobie w okół palca jak jeszcze żaden pies.[/QUOTE]

Od KASTORa też ją wygłaskaj :)

Posted (edited)

[quote name='Patmol']i od nas [URL="http://smayliki.ru/smilie-1166247783.html"][IMG]http://s19.rimg.info/b1864f64e97c0a4c6438f803eb67c50e.gif[/IMG][/URL]

masz takiego psa jak w awatarze?[/QUOTE]
Czy chodzi Ci o psiaka w moim awatarze ?
Jeśli tak, to niestety nie mam :( Jest to mój ukochany tymczasik, sunia, która spędziła ze mną kilka miesięcy po tym, jak wraz z siostrą zostały przywiezione z terenów po powodzi w Sandomierzu. Siostra została adoptowana wcześniej, a mała została z nami jeszcze chyba 2 miesiące. Została adoptowana przez super ludzi, jest kochana do granic możliwości i jest super sunią. Kocham ją i gdyby nie to, że jest dla mnie zbyt młoda i byłaby czwartym psem, nie oddałabym jej za żadne skarby.
Mam ja tylko w awatarku. Odwiedzam ją od czasu do czasu i wtedy obie nie posiadamy się z radości. Ona siusia pod siebie, a ja płaczę - obie ze szczęścia :loveu:

Edited by elik
Posted

[quote name='Patmol']bardzo fajnie wygląda[/QUOTE]

Dziękuję.
Ja uważam ją za ślicznotkę, ale podobno miłość jest ślepa :loveu: