Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Siberian Love']Potrzebuję transportu dla szczeniaka samoyeda z Moskwy z EURAZJI :)[/QUOTE]
Możemy zabrać. Napisałam Pani e-maila

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Szukam transportu dla moje szczeniaka (Puli białe - mały, wesoły chłopiec) z Polski (dowiozę gdzie trza;) ) do Estonii - Tallin ma wystawę koniec maja- początek czerwca. Ktoś się wybiera ?

• 2 weeks later...
Posted

Jeśli ktoś potrzebuje wysłać/ściągnąć szczeniaka/niedużego psa to mogę go przewieźć i się nim oczywiście zaopiekować.
25.04 jadę do Satu Mare (Rumunia)
29.04 jadę do Zadaru (Chorwacja)
22.06 jadę do Brna (Czechy)
07.08 jadę do Helsinek (Finlandia) - WDS'14
22.10 jadę do Brna (Czechy) - EDS'14

Kontakt : tel. 501-015-510

• 2 weeks later...
Posted

Pytanie do osób jeżdżących do Anglii/ z Anglii. Czy da się przewieźć psa z Anglii do Polski bez szczepienia na wściekliznę? Czy gdzieś to ktoś sprawdza? Czy raczej muszę czekać, aż szczepienie nabierze ważności?

Posted

[quote name='MisiaM']Pytanie do osób jeżdżących do Anglii/ z Anglii. Czy da się przewieźć psa z Anglii do Polski bez szczepienia na wściekliznę? Czy gdzieś to ktoś sprawdza? Czy raczej muszę czekać, aż szczepienie nabierze ważności?[/QUOTE]
Ja podróżuję Eurotunnelem i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś sprawdzał psy przy wyjeździe z Anglii (przy czym zawsze bilet kupowałam przez internet). Niemniej jednak zgodnie z przepisami do Francji psa bez szczepień wwieźć nie wolno (do Polski zresztą też ;-)). Można natomiast legalnie szczenię do 3 miesiąca życia bez szczepień wwieźć do Holandii. Konieczne jest tylko oświadczenie hodowcy, że kupione u niego szczenię jest zdrowe i nie miało kontaktu z chorymi zwierzętami.

Posted

[quote name='cornadore']Ja podróżuję Eurotunnelem i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ktoś sprawdzał psy przy wyjeździe z Anglii (przy czym zawsze bilet kupowałam przez internet). Niemniej jednak zgodnie z przepisami do Francji psa bez szczepień wwieźć nie wolno (do Polski zresztą też ;-)). Można natomiast legalnie szczenię do 3 miesiąca życia bez szczepień wwieźć do Holandii. Konieczne jest tylko oświadczenie hodowcy, że kupione u niego szczenię jest zdrowe i nie miało kontaktu z chorymi zwierzętami.[/QUOTE]

Dzięki za odp :)

Posted

w czwartek 08.05 wyjezdzam do Dortmundu z Wrocka, wracam w niedziele poznym wieczorem - moge przewiezc psiaka

nastepnie 22 maja jade na Litwe do Moletai - z Wrocka przez Warszawę i powrot w niedziele poznym wieczorem

Posted

[quote name='Hiro']W następnym tygodniu wracamy z Moskwy do Polski. Jak zawsze możemy przywieść tam lub z powrotem pieska.[/QUOTE]

Kurcze a w Maju ? :-) Mam 4 miesięcznego niufa z Moskwy po zoperowanej dysplazji , adoptowałam nie wiem jak go zciągnąć może przesyłka lotnicza ? Można tak , nigdy nie miałam takiej sytuacji , jakie szczepienia i co tam jeszcz przy wjeździe do Polski z góry dziękuję za odp i jaką kolwiek pomoc :-)

Posted

Jeśli jedzie się promem to sprawdzają paszport i chip(w obydwie strony), jeśli nie będzie szczepienia to nie przejdzie.

Naprawdę nie radzę kombinować jak się dowiedzą to psa zatrzymają na bardzo kosztowną kwarantannę a nawet i uśpić mogą :-/ Może z UK jeszcze jakoś by przeszło ale tak i tak po drodze będziesz mieć angielskich służbistów którzy nie darzą polaków sympatią! Zawsze jest ryzyko. Jak przewieziesz to daj znać czy się udało.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='ACTINA']Jeśli jedzie się promem to sprawdzają paszport i chip(w obydwie strony), jeśli nie będzie szczepienia to nie przejdzie.

Naprawdę nie radzę kombinować jak się dowiedzą to psa zatrzymają na bardzo kosztowną kwarantannę a nawet i uśpić mogą :-/ Może z UK jeszcze jakoś by przeszło ale tak i tak po drodze będziesz mieć angielskich służbistów którzy nie darzą polaków sympatią! Zawsze jest ryzyko. Jak przewieziesz to daj znać czy się udało.[/QUOTE]

Dzięki za ostrzeżenie. Pomyślimy jeszcze nad tym.

[B]28 maja jedziemy do Berlina, powrót tego samego dnia.
Trasa: Łomża - Warszawa - Berlin. Możemy przewieźć jakieś stworzonko jeżeli ktoś coś potrzebuje :) [/B]

Posted

[quote name='ACTINA']Jeśli jedzie się promem to sprawdzają paszport i chip(w obydwie strony), jeśli nie będzie szczepienia to nie przejdzie.

Naprawdę nie radzę kombinować jak się dowiedzą to psa zatrzymają na bardzo kosztowną kwarantannę a nawet i uśpić mogą :-/ Może z UK jeszcze jakoś by przeszło ale tak i tak po drodze będziesz mieć angielskich służbistów którzy nie darzą polaków sympatią! Zawsze jest ryzyko. Jak przewieziesz to daj znać czy się udało.[/QUOTE]

Pies jest już u mnie, został przywieziony do Berlina przez anglików (zajmuje się transportem psów) bez najmniejszych problemów. Z Berlina też bez problemów dojechaliśmy do domu :)

pozdrawiam

Posted

Około 7mego czerwca jedziemy z centrum PL do Niemiec ([URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Bad_H%C3%B6nningen"][I]Bad Hönningen[/I][/URL]). Gdyby ktoś chciał przetransportować psa/kota znajdzie się wolne miejsce.

• 2 weeks later...
Posted

No właśnie podłączam się do zapytania poprzedniczki czy ktoś może będzie przejeżdżał w okolicy Dusseldorfu tak około przyszłego tygodnia ??
Mam do zabrania małego szczeniaka sznaucerka miniaturowego.
Ewentualne info poproszę pod numer tel. 501-015-510