Abrakadabra Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Błagam o pomoc osoby z Piekar Śląskich! Dzisiaj, ok.14.00 (2 dni po adopcji ) z DS w Piekarach Śląskich uciekła suczka, wyadoptowana ze schroniska pod Warszawą. Za chwilę na miejsce wyjeżdżają 2 osoby w Warszawy - potrzebują pomocy na miejscu, m. in w rozklejaniu plakatów. Czy ktoś z tej miejscowości może nas wesprzeć liczebnie? Quote
zozolina Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Jaka miejscówka dokładnie,jaki pies dajcie info jestem na miejscu !!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Abrakadabra Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='zozolina']Jaka miejscówka dokładnie,jaki pies dajcie info jestem na miejscu !!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] Zozolina, super! Suczka wabi się Greta, uciekła z posesji przy ul. Słonecznej w Piekarach Śląskich: Mamy plakaty, potrzebna jest pomoc w rozwieszaniu. Mru i Paweł przejechali dzisiaj w nocy kilkaset km, żeby od ok. 3-ciej nad ranem rozpocząć poszukiwania. Teraz wracają do Warszawy. [B]Czy na PW możesz przesłać mi swój nr telefonu? [/B] Tutaj zdjęcia Grety i informacja o nagrodzie: [IMG]http://i49.tinypic.com/v7v9f6.jpg[/IMG] Quote
joana Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 a można na meila plakat. Postaram sie coś rozwiesić. Mieszkam w pobliżu. Quote
Pysia Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Proponuję z plakatami odwiedzic wszystkie postoje Taxi. Ju ż nie raz taksówkarze za nagriodę pomogli odszukać psa. Jeżdżą wszędzie i widzą sporo ;)A ten jest dość sporo i cieżko go nie zauważyć. A i powieszony plakat w taksówce swoje robi. Quote
iwonamaj Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Chyba widziałam plakat na Fb, ale zgubiłam... Wrzućcie linka, będę rozsyłać... Pomysł z taxi- super. Quote
Pysia Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Pomysł z taksi sprawdził si ę ju z nie jeden raz ;) Ale tylko wtedy, gdy nagroda była- niestety.... Tutaj jest do ść wysoka, więc będą szukać do upadłego. Quote
Abrakadabra Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 Dziewczyny, bardzo dziękuję za ew. pomoc i rady. Faktycznie, warto wykorzystać taksówkarzy, to bardzo dobry pomysł! Wracamy tam jutro nad ranem i ruszamy od nowa z poszukiwaniami. Iwonamaj, inf. o suczce jest na stronie schroniska w Korabiewicach: [URL]https://www.facebook.com/#!/Schronisko.w.Korabiewicach?fref=ts[/URL] Joana - wysłałam Ci plakat na maila. Quote
slay Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Psy z piekar często trafiaja dos chroniska w Miedarach. obecnie nie wiem jaka jest sytuacja jezlei chodzi o umowe na wyłapywanie psow ale ejszcze 3 tygodnie temu miasto nie miało podpisanjeumowy z nikim i zadnego psa nawet po zgłosznieu nie odbeirali. Quote
Abrakadabra Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 [quote name='slay']Psy z piekar często trafiaja dos chroniska w Miedarach. obecnie nie wiem jaka jest sytuacja jezlei chodzi o umowe na wyłapywanie psow ale ejszcze 3 tygodnie temu miasto nie miało podpisanjeumowy z nikim i zadnego psa nawet po zgłosznieu nie odbeirali.[/QUOTE] Dzięki Slay - Magda i Paweł już poszli tym tropem, i faktycznie dość nieciekawie to wygląda.... Tutaj jeszcze link do wydarzenia na FB: [URL]https://www.facebook.com/events/115850411916935/[/URL] Quote
mru Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 buu Miedary to :( smutne miejsce... ale Grety tam nie ma. na razie... zrobiłam wydarzenie na FB: [URL]http://www.facebook.com/events/115850411916935/[/URL] zawarłam tam wszelkie informacje! Quote
slay Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Mieszkam bardzo Blisklo ulicy slonecznej w lini prostej to jakieś 500m będe sie rozglądał za psiakiem jutro na porannym spacerku. także rano pojezdze po okolicy i pogladam czy gdzies nie biega. Jak byście potrzebowali jakieś pomocy chetnie pomoge w miare swoich możliwosci. Quote
dorobella Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 We wrześniu w Tarnowskich Górach zaginał bokser, rodowodowy, zaczipowany. Trafił do schroniska w Miedarach 13 listopada, a 6 grudnia został wykastrowany. Schron miał plakat o zaginięciu psa, właściciele dzwonili, chodzili i słyszeli, że psa nie ma. 20 stycznia znalazłam go na stronie schronu. 21 stycznia łaskawie sprawdzono czip psa i podano właścicielowi, który odebrał psa dzień później, bo tam wydają psy od 8-11. Jak sunia? Quote
Recommended Posts