Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='edyseja']Rozmawiałam w poniedziałek i wczoraj z panią Małgosią i mówiła, że nie ma u niej żadnych zniżek. W gazetce Bemowo News wspomniane było o "rabatach" na sterylki ale nie dotyczyły one Bemowa. Mówiła o jakimś lekarzu, który sterylizuje za 100 zł ale dodała, że z czystym sumieniem nie może go polecić bo potem jego pacjenci leczą się u niej bo są komplikacje.[/QUOTE]

W Bemowo N. było wyraźnie napisane, że 50% i podany adres Morcinka 3 - sprawdzę to w UD, bo może to tylko lans z ich strony?
W pracy zbieramy makulaturę, ze sprzedaży której mają być ocieplane budy w schroniskach - na razie pełen kontener czeka ...

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gusiaczek']W Bemowo N. było wyraźnie napisane, że 50% i podany adres Morcinka 3 - sprawdzę to w UD, bo może to tylko lans z ich strony?
W pracy zbieramy makulaturę, ze sprzedaży której mają być ocieplane budy w schroniskach - na razie pełen kontener czeka ...[/QUOTE]

Adres podany jest w ramce, a tam wymienione są lecznice gdzie można za darmo zaczipować - przeczytaj uważnie. ;)

Pani Małgosia skarżyła się, że ciągle ludzie wydzwaniają, a u niej nie ma żadnych rabatów. Po prostu nie czytają ze zrozumieniem - odparłam. ;)

Posted

"Aby uzyskać dofinansowanie do sterylizacji, należy wypełnić formularz, który otrzymamy u weterynarza, pokazać dowód tożsamości i książeczkę zdrowia pupila lub inny dokument potwierdzający prawa do zwierzaka. Adresy klinik, w których można wysterylizować zwierzęta z 50-proc. dofinansowaniem Urzędu Miasta, znajdują się na stronie internetowej: [URL="http://www.um.warszawa.pl/aktualnosci/wykaz-lecznicweterynaryjnych"]www.um.warszawa.pl/aktualnosci/wykaz-lecznic-weterynaryjnych[/URL] Niestety w tym programie nie bierze udziału żadna lecznica z Bemowa."

Zajrzyj na stronę 20: [URL="http://www.bemowo.waw.pl/administracja/aktualnosci/bemowo_news_10_2012,4975/"]http://www.bemowo.waw.pl/administracja/aktualnosci/bemowo_news_10_2012,4975/

[/URL]

Posted

[quote name='wiosenka']250 to nie tak drogo, ale jak to i tak za 3 miesiące to może będzie akcja z tańszymi sterylkami, tylko, że to i tak było około 200, a tu z badaniami to nie jest źle.[/QUOTE]

Z badaniami i zastrzykami (nasza sunia dostała w sumie 6 - 3 x antybiotyk i 3 x przeciwbólowy).

Posted

[quote name='wiosenka']Banerek jest podlinkowany to może skasuj link?[/QUOTE]

Jakieś czary się dzieją bo parę minut temu nie był, wyświetlała się pusta strona z napisem "404 Not Found". :D

Posted

Nie, ponieważ dziś zastałam tylko dzieciaki, przekazałam co miałam do przekazania - na pewno mamie powtórzą, bo bardzo się przejmują swoją rolą. :)

Posted

Czy jest jakaś decyzja co do wsparcia już?

Martwi mnie, że tą słabą w kondycji sukę małe eksploatują, dobrze, że są tylko dwa ale ja znam smoki/szczeniaki, wszystko zabiorą matce, wg mnie tu każdy dzień dla Kamy stanowi a ona nie ma wsparcia...

Suche? W razie czego- przypominam- mam odsypany duży słoik na próbę baby Josery. Tylko go nie dostarczę sama na Bemowo. Do wtorku daleko.

Czy na czymś stanęło? Czy może pójdzie wspomożenie inne?

Posted

[quote name='Nutusia']Edysejo - poproś moda o co najmniej 2 dodatkowe posty pod pierwszym, żebyś mogła wstawić rozliczenie i spisać oferowaną pomoc.[/QUOTE]

Jeden zostawiłam z nr. 3 ale pewnie nie wystarczy. Do kogo pisać (nick)? Bo z wpisów na dogo kojarzę tylko Viris.

Posted

[quote name='bea100']Czy jest jakaś decyzja co do wsparcia już?

Martwi mnie, że tą słabą w kondycji sukę małe eksploatują, dobrze, że są tylko dwa ale ja znam smoki/szczeniaki, wszystko zabiorą matce, wg mnie tu każdy dzień dla Kamy stanowi a ona nie ma wsparcia...

Suche? W razie czego- przypominam- mam odsypany duży słoik na próbę baby Josery. Tylko go nie dostarczę sama na Bemowo. Do wtorku daleko.

Czy na czymś stanęło? Czy może pójdzie wspomożenie inne?[/QUOTE]

Nie znam się na karmieniu suk. Ja bym zostawiła takie wyżywienie jak teraz i uzupełniająco podała coś, co zawiera witaminy, żeby za dużo nie mieszać. Skoro suni smakuje to co dostaje, a pani Jadwiga chętnie jej gotuje to po co to zmieniać? Karmę mogę dać na spróbowanie. Jak cokolwiek (witaminy) zamówię w necie to i tak dotrze najwcześniej na poniedziałek. Na Bemowie wszystko drogie, a w lecznicy polecili karmienie karmą (ale to pójście po najmniejszej linii oporu - nie trzeba żadnej inwencji).

Posted

Dobrze, Ty jesteś tu osobą decyzyjną.
Kama powinna dostać wspomożenie jak najszybciej- oni z linka na dole przysyłają w 2/3 dni.
Ja Ci we wtorek przekażę 100zł zadeklarowane.
Może zamówisz od razu też coś od razu na odrobaczenie? Bardzo by się przydało małym!

Jeśli mogę coś zasugerować: Zamów preparat dla szczeniąt w okresie intensywnego wzrostu i dla suk karmiących.
-te tabletki są smaczne- nawet są podawane na nagródki, więc Kama powinna je lubić. A rozgniecione w jedzeniu- jeść bez problemu.
Są i tanie i dobre.
Nie wiem ile Kama waży. No i małym rozgniecione na proszek trzeba podawać do tego mleka co teraz dostają i potem.

Polecam to:
MIKITA Fosforan wapnia
Karma uzupełniająca mineralno-witaminowa dla psów
Skład 1 tabl. zawiera:
wit. A - 200 j.m., wit. D3 - 20 j.m., fosforan wapnia ad. 650 mg, z przeciwutleniaczem E320, E321.
[B]Wskazania:[/B]
Szczenięta w okresie intensywnego wzrostu, samice ciężarne i karmiące.
Działanie:
Uzupełnia niedobory wapnia i fosforu, pierwiastków wchodzących w skład kośćca. Wit. A wpływa korzystnie na wzrost i rozwój młodych zwierząt. Wit. D3 reguluje przemianę wapniowo - fosforową.
Dawkowanie:
1 tabl./2 kg c.c. dziennie,
w sytuacjach niedoborowych dawka 1 tabl./1 kg c.c. dziennie lub według zaleceń lekarza weterynarii.
Opakowanie:
150 tabl."

cena 6,95

[URL]http://animalia.pl/sklep.php?kat=59[/URL]

Posted

Żeby zamówić coś na robaki musiałabym ich zmotywować do pójścia do weta, nie wiem bowiem ile ważą (waga jest na korytarzu). Tabletki Mikita wystarczą? Sama nie wiem czy czekać z oględzinami suni czy powinna pójść już teraz (małe zaczynają podgryzać w sutki). Jeśli się okaże, że ma nużycę...

Jak mam ich wysłać do lekarza muszę im wręczyć pieniądze, w innym wypadku na pewno nie pójdą.

Posted

Ja mogę powiedzmy "założyć" 300 zł ale do zwrotu przed świętami bo spędzimy je przy pustych talerzach. Jak się porozliczam z bazarków będę "goła i wesoła".

Posted

Proponowałabym towarzyszyć Państwu przy wizycie u weta, żeby niczego nie przeoczyć. Ludzie, którzy nie mają na co dzień do czynienia z takimi wizytami, mogą nawet nie wiedzieć na co zwrócić uwagę lekarza...

Posted (edited)

Mikita nie jest jakimś super kombajnem- wystarczy popatrzeć na cenę- jednak warto na ten moment kupić bo najbardziej trzeba osłonić (choć podstawowo) sukę. I małe-teraz jak najbardziej rosną.
Za tą cenę- jest dobry.
Przydałoby się koniecznie podawać Kamie jeszcze tran. Zwykły z apteki- tabletki- zakup.
To uważam- powinno wystaczyć - musimy być oszczędni jak krucho z kasą.

Z tych 100zł ode mnie (po zakupie Mikity i tranu) zostanie grosz.
+ pozbieraj deklaracje w takim razie- ciocia Poker pisała, że wspomoże kasą...może jeszcze ktoś, tylko trzeba znać kwotę jaką trzeba uzbierać na weta (na zbadanie Kamy, odrobaczenie małych itd). To trzeba koniecznie zrobić!
Nie może być tak, że zostajesz bez grosza na Święta...
A od tego co powie wet- zależeć będzie co dalej i na co mamy zbierać...

Edited by bea100
Posted

[quote name='Nutusia']Proponowałabym towarzyszyć Państwu przy wizycie u weta, żeby niczego nie przeoczyć. Ludzie, którzy nie mają na co dzień do czynienia z takimi wizytami, mogą nawet nie wiedzieć na co zwrócić uwagę lekarza...[/QUOTE]

Z wetką mam kontakt telefoniczny, wie jaka jest sytuacja, a czy to nużyca czy tylko niedożywienie zdiagnozuje wyłącznie lekarz. Jak wspomniałam sunia ma wyłysiałe obwódki wokół oczu (ale tylko tam, przynajmniej ja innych wyłysień nie zauważyłam). Osoba, która chce zabrać małe też coś powinna "kapnąć" za wizytę kontrolną.