Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Ewu bardzo dziekuje :) A ja już myślałam że wszyscy o Saruni zapomnieli a ona bardzo szybko rośnie , musze jej obroże zmienić bo ją już zaczyna dusić a nie ma już jak jej poluzować ..[/QUOTE]
Coś Ty Ciocia , gdzie zapomnieli... Czekałam na fotki, i to dogo tak wariowało.

Posted

[quote name='ewu']Do Dziennika to trzeba lepszą fotkę. Spróbujcie coś pstryknąć.
Ogłoszenia wykupiłam, wyślę tekst i fotki:)[/QUOTE]
Bardzo dziekuje :)

[url]https://www.dropbox.com/sh/1x68kix2mzmodj1/0rIZOvTpq8[/url]
Lepszych nie bedzie , nie mam aparatu tylko tel komórkowy :(

Kilka dni temu kupiłam bosha i Sara sie przekonuje do suchego , poprostu nie zasmakowała jej ta purina , jeszcze jej duzo zostało mi i ja ją zawiozę do Kludus , bo troszkę dałam tez do mojej koleżanki która tez ma odemnie koty na DT a nie ma czym karmić a ma tez psy , ale w punkcie też bieda przecież :(

Sara musi trafić do domu w którym beda mieli duzo czasu na spacery i na wybieganie jej , ona ma adhd , potrzebuje naprawdę duzo ruchu , np dzis byłyśmy w nocy o godz 3 ciej z cała trojką i biegała z Larą , potem była o 11 tylko na około bloku na siku , potem o 14 była biegać z psem ( pies padł przy niej ze zmęczenia a Sara nie ) potem o 19.30 biegała przez 30 minut z mieszańcem bigla a potem przyszedł młody bokser i tak biegały ponad godzine a ona ani na chwilkę nie usnęła do teraz, to gryzie kostkę , to butelkę no i za chwilke znów ide ja wybiegać, nie wiem skąd ona bierze energie , zazdroszczę jej ...

Kupiłam jej tez obroże bo ta która miała była juz za mała na nią .

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Bardzo dziekuje :)

[URL]https://www.dropbox.com/sh/1x68kix2mzmodj1/0rIZOvTpq8[/URL]
Lepszych nie bedzie , nie mam aparatu tylko tel komórkowy :(

Kilka dni temu kupiłam bosha i Sara sie przekonuje do suchego , poprostu nie zasmakowała jej ta purina , jeszcze jej duzo zostało mi i ja ją zawiozę do Kludus , bo troszkę dałam tez do mojej koleżanki która tez ma odemnie koty na DT a nie ma czym karmić a ma tez psy , ale w punkcie też bieda przecież :(

Sara musi trafić do domu w którym beda mieli duzo czasu na spacery i na wybieganie jej , ona ma adhd , potrzebuje naprawdę duzo ruchu , np dzis byłyśmy w nocy o godz 3 ciej z cała trojką i biegała z Larą , potem była o 11 tylko na około bloku na siku , potem o 14 była biegać z psem ( pies padł przy niej ze zmęczenia a Sara nie ) potem o 19.30 biegała przez 30 minut z mieszańcem bigla a potem przyszedł młody bokser i tak biegały ponad godzine a ona ani na chwilkę nie usnęła do teraz, to gryzie kostkę , to butelkę no i za chwilke znów ide ja wybiegać, nie wiem skąd ona bierze energie , zazdroszczę jej ...

Kupiłam jej tez obroże bo ta która miała była juz za mała na nią .[/QUOTE]
Cholender szkoda ,że nie polubiła tej karmy.
To niech zjedzą inne psiaki w punkcie:)
Justynko podaj numer konta to Ci wyślę za obróżkę.

Posted

[quote name='ewu']Cholender szkoda ,że nie polubiła tej karmy.
To niech zjedzą inne psiaki w punkcie:)
Justynko podaj numer konta to Ci wyślę za obróżkę.[/QUOTE]
Ale ona nie była droga bo kosztowała 8.90 zł , głupio mi że z ta karma tak wyszło :( niestety niektóre psy mimo głodzenie nie wciągną jej nosem , predzej sie pies pochoruje , ja tez niektórych potraw nie lubie i głodem tez by mnie nie wzięto ...

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Ale ona nie była droga bo kosztowała 8.90 zł , głupio mi że z ta karma tak wyszło :( niestety niektóre psy mimo głodzenie nie wciągną jej nosem , predzej sie pies pochoruje , ja tez niektórych potraw nie lubie i głodem tez by mnie nie wzięto ...[/QUOTE]
Justynko ja cię uduszę:).... za co Ci głupio ?????? Nie zmusisz Sary żeby jadła jak czegoś nie lubi...:)

Posted

[quote name='ewu']Ja nie cierpię melonów, jak bym zjadła to bym....:puppydog::puppydog::puppydog:[/QUOTE]
A ja marchewki na gesto i sałaty i tłustego mięsa ( w ogóle nie bardzo lubię mięso, chyba że mocno przyprawione )
HOlera jasna chyba muszę poczekać ze spacerem z psami bo sąsiad pijany znów puszcza głośno muzyke a Lara mi może na klatce wpaść w panikę , k$%#wa ale jakby moje psy zaszczekały to juz bym miała SM lub gliny w domu :angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='Avilia']Jaki się jej śmieszny ryjek zrobił! :lol:
A ona je tego Bosha? Smakuje jej?

Justyna kiedy będziesz w lecznicy?[/QUOTE]
Śmieszny prawda :), ale za to jaki rozbrykany , ona ma tyle energii w sobie że nawet bigle przy niej wysiadają :diabloti: ona jest długodystansowcem a przy tym jest karna bo przychodzi na każde zawołanie , ale cały czas ćwiczymy to i nagradzamy, ćwiczymy tez aby jak człowiek sie do niej zbliża aby usiadła :) , trochę gorzej idzie z chodzeniem na smyczy :oops:

A jesli chodzi o jedzenie tego boscha to go je , choc nie ma wielkiego wielkiego zachwytu , wiesz miecho to miecho ale tez nie wyje mi :roll: a też lubi marchewkę , srodki z kapusty, podkrada królikom , bo maja klatce cały czas otwartą :diabloti:

W lecznicy bede jutro , ale nie wiem czy uda mi sie zabrać te punine, ( poprosze kierowce o pomoc w jej zniesieniu ), bo chyba bede miała więcej jak jednego kota do weta :( A tez mysle czy nie zaszczepić Sary na wirusówki , bo wiesz to jeszcze szczeniak a wirusy moga zabić :(

Posted (edited)

[quote name='Justa i zwierzaki']Śmieszny prawda :), ale za to jaki rozbrykany , ona ma tyle energii w sobie że nawet bigle przy niej wysiadają :diabloti: ona jest długodystansowcem a przy tym jest karna bo przychodzi na każde zawołanie , ale cały czas ćwiczymy to i nagradzamy, ćwiczymy tez aby jak człowiek sie do niej zbliża aby usiadła :) , trochę gorzej idzie z chodzeniem na smyczy :oops:

A jesli chodzi o jedzenie tego boscha to go je , choc nie ma wielkiego wielkiego zachwytu , wiesz miecho to miecho ale tez nie wyje mi :roll: a też lubi marchewkę , srodki z kapusty, podkrada królikom , bo maja klatce cały czas otwartą :diabloti:

W lecznicy bede jutro , ale nie wiem czy uda mi sie zabrać te punine, ( poprosze kierowce o pomoc w jej zniesieniu ), bo chyba bede miała więcej jak jednego kota do weta :( A tez mysle czy nie zaszczepić Sary na wirusówki , bo wiesz to jeszcze szczeniak a wirusy moga zabić :([/QUOTE]

Koniecznie trzeba ją zaszczepić. Dwaj to konto.

Edited by ewu
Posted

[quote name='ewu']Koniecznie trzeba ją zaszczepić. Dwaj to konto.[/QUOTE]

Pani Basiu Sara jest psem z Pszczyny czyli Fundacyjnym - to są rzeczy dopisywane do rachunku Fundacji w lecznicy :)
Justyna ze swojej kieszeni za to nie płaci :)

Posted

Tak Sara jest u weta zapisana na fundacje , czyli odrobaczanie a dzis wirusówki bez wścieklizny która bedze za 2 tyg szczepiona ...
Karma zawieziona , i być może jeszcze będzie cos od moich znajomych :) Jestem wściekła bo zapomniałam dziś zabrać dwa ubranka które ktoś zrobił , jutro je zaniosę :oops:
Ewu chyba miała na myśli pomoc w kosztach karmy :oops:

W weta na fundacje sa też leczone Eryk , piękny rudzielec z paskudnym świerzbem w uszach i problemami behawioralnymi , choć i miziak nieziemski z niego ... został tez wykastrowany na koszy fundacji .

Węgielek po ciężkim wypadku , nie sikał sam i musiałam go wyciskać, miednica połamana , chyba jak dobrze pamiętam główka kości udowej też , dzieki wetom i fundacji i niwalinowi i troszke dzięki masażom pęcherza które mu robiłam zaczął sikać sam , ale z kupalem jest nadal problem bo nie trzyma a dokładniej trzyma częściowo, i nadal bierze ten niwalin , ale juz nie obciąża konta fundacji bo mam sponsora na niwalin :) Toffi pekińczyk tez sie załapał na jedno opakowanie i juz szczęśliwy jest w DS :) Nadal musi nosić pampersy jak go wypuszczam z klatki , no i nadal jest zakochany w Noemi :)

Borys który tez był po wypadku , tez był leczony i kastrowany na koszt fundacji , a teraz jest juz w DS na moim osiedlu :)

Bracia ''D''
Dandi odszedł mimo walki o jego życie , weci robili wszystko co w ich mocy , nawet w nocy miał u mnie kroplówki
[*]
Dekster już DS :)
Dadi czarny miziak nadal szuka i jest w DT u mojej koleżanki ( ma tam lepsze warunki )