__Lara Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Kurcze przydałyby się jeszcze jakieś inne, domowe. Quote
ewu Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='Justa i zwierzaki']Ewu bardzo dziekuje :) A ja już myślałam że wszyscy o Saruni zapomnieli a ona bardzo szybko rośnie , musze jej obroże zmienić bo ją już zaczyna dusić a nie ma już jak jej poluzować ..[/QUOTE] Coś Ty Ciocia , gdzie zapomnieli... Czekałam na fotki, i to dogo tak wariowało. Quote
ewu Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Do Dziennika to trzeba lepszą fotkę. Spróbujcie coś pstryknąć. Ogłoszenia wykupiłam, wyślę tekst i fotki:) Quote
Justa i zwierzaki Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='ewu']Do Dziennika to trzeba lepszą fotkę. Spróbujcie coś pstryknąć. Ogłoszenia wykupiłam, wyślę tekst i fotki:)[/QUOTE] Bardzo dziekuje :) [url]https://www.dropbox.com/sh/1x68kix2mzmodj1/0rIZOvTpq8[/url] Lepszych nie bedzie , nie mam aparatu tylko tel komórkowy :( Kilka dni temu kupiłam bosha i Sara sie przekonuje do suchego , poprostu nie zasmakowała jej ta purina , jeszcze jej duzo zostało mi i ja ją zawiozę do Kludus , bo troszkę dałam tez do mojej koleżanki która tez ma odemnie koty na DT a nie ma czym karmić a ma tez psy , ale w punkcie też bieda przecież :( Sara musi trafić do domu w którym beda mieli duzo czasu na spacery i na wybieganie jej , ona ma adhd , potrzebuje naprawdę duzo ruchu , np dzis byłyśmy w nocy o godz 3 ciej z cała trojką i biegała z Larą , potem była o 11 tylko na około bloku na siku , potem o 14 była biegać z psem ( pies padł przy niej ze zmęczenia a Sara nie ) potem o 19.30 biegała przez 30 minut z mieszańcem bigla a potem przyszedł młody bokser i tak biegały ponad godzine a ona ani na chwilkę nie usnęła do teraz, to gryzie kostkę , to butelkę no i za chwilke znów ide ja wybiegać, nie wiem skąd ona bierze energie , zazdroszczę jej ... Kupiłam jej tez obroże bo ta która miała była juz za mała na nią . Quote
ewu Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='Justa i zwierzaki']Bardzo dziekuje :) [URL]https://www.dropbox.com/sh/1x68kix2mzmodj1/0rIZOvTpq8[/URL] Lepszych nie bedzie , nie mam aparatu tylko tel komórkowy :( Kilka dni temu kupiłam bosha i Sara sie przekonuje do suchego , poprostu nie zasmakowała jej ta purina , jeszcze jej duzo zostało mi i ja ją zawiozę do Kludus , bo troszkę dałam tez do mojej koleżanki która tez ma odemnie koty na DT a nie ma czym karmić a ma tez psy , ale w punkcie też bieda przecież :( Sara musi trafić do domu w którym beda mieli duzo czasu na spacery i na wybieganie jej , ona ma adhd , potrzebuje naprawdę duzo ruchu , np dzis byłyśmy w nocy o godz 3 ciej z cała trojką i biegała z Larą , potem była o 11 tylko na około bloku na siku , potem o 14 była biegać z psem ( pies padł przy niej ze zmęczenia a Sara nie ) potem o 19.30 biegała przez 30 minut z mieszańcem bigla a potem przyszedł młody bokser i tak biegały ponad godzine a ona ani na chwilkę nie usnęła do teraz, to gryzie kostkę , to butelkę no i za chwilke znów ide ja wybiegać, nie wiem skąd ona bierze energie , zazdroszczę jej ... Kupiłam jej tez obroże bo ta która miała była juz za mała na nią .[/QUOTE] Cholender szkoda ,że nie polubiła tej karmy. To niech zjedzą inne psiaki w punkcie:) Justynko podaj numer konta to Ci wyślę za obróżkę. Quote
ewu Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Napiszę w ogłoszeniu o tym jak jest energiczna:) A Ty się ciocia wymęczysz tym lataniem z góry na dół...:( Quote
Justa i zwierzaki Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='ewu']Cholender szkoda ,że nie polubiła tej karmy. To niech zjedzą inne psiaki w punkcie:) Justynko podaj numer konta to Ci wyślę za obróżkę.[/QUOTE] Ale ona nie była droga bo kosztowała 8.90 zł , głupio mi że z ta karma tak wyszło :( niestety niektóre psy mimo głodzenie nie wciągną jej nosem , predzej sie pies pochoruje , ja tez niektórych potraw nie lubie i głodem tez by mnie nie wzięto ... Quote
Justa i zwierzaki Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 no tak a mieszkam na 2 pietrze a z całą 3 moge tylko w nocy , bo wtedy Sara idze bez smyczy ( nie przechodzę przez ulice ) a w dzien to biore po dwa psy ... Quote
ewu Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='Justa i zwierzaki']Ale ona nie była droga bo kosztowała 8.90 zł , głupio mi że z ta karma tak wyszło :( niestety niektóre psy mimo głodzenie nie wciągną jej nosem , predzej sie pies pochoruje , ja tez niektórych potraw nie lubie i głodem tez by mnie nie wzięto ...[/QUOTE] Justynko ja cię uduszę:).... za co Ci głupio ?????? Nie zmusisz Sary żeby jadła jak czegoś nie lubi...:) Quote
ewu Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Ja nie cierpię melonów, jak bym zjadła to bym....:puppydog::puppydog::puppydog: Quote
Justa i zwierzaki Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='ewu']Ja nie cierpię melonów, jak bym zjadła to bym....:puppydog::puppydog::puppydog:[/QUOTE] A ja marchewki na gesto i sałaty i tłustego mięsa ( w ogóle nie bardzo lubię mięso, chyba że mocno przyprawione ) HOlera jasna chyba muszę poczekać ze spacerem z psami bo sąsiad pijany znów puszcza głośno muzyke a Lara mi może na klatce wpaść w panikę , k$%#wa ale jakby moje psy zaszczekały to juz bym miała SM lub gliny w domu :angryy::angryy::angryy: Quote
ewu Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Ciocia daj to konto z jakiej paki masz sama kupować dla Sary....:) Quote
Avilia Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Jaki się jej śmieszny ryjek zrobił! :lol: A ona je tego Bosha? Smakuje jej? Justyna kiedy będziesz w lecznicy? Quote
Justa i zwierzaki Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='ewu']Ciocia daj to konto z jakiej paki masz sama kupować dla Sary....:)[/QUOTE] Bardzo i to bardzo dzekuje :lol::lol::lol: Quote
Justa i zwierzaki Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='Avilia']Jaki się jej śmieszny ryjek zrobił! :lol: A ona je tego Bosha? Smakuje jej? Justyna kiedy będziesz w lecznicy?[/QUOTE] Śmieszny prawda :), ale za to jaki rozbrykany , ona ma tyle energii w sobie że nawet bigle przy niej wysiadają :diabloti: ona jest długodystansowcem a przy tym jest karna bo przychodzi na każde zawołanie , ale cały czas ćwiczymy to i nagradzamy, ćwiczymy tez aby jak człowiek sie do niej zbliża aby usiadła :) , trochę gorzej idzie z chodzeniem na smyczy :oops: A jesli chodzi o jedzenie tego boscha to go je , choc nie ma wielkiego wielkiego zachwytu , wiesz miecho to miecho ale tez nie wyje mi :roll: a też lubi marchewkę , srodki z kapusty, podkrada królikom , bo maja klatce cały czas otwartą :diabloti: W lecznicy bede jutro , ale nie wiem czy uda mi sie zabrać te punine, ( poprosze kierowce o pomoc w jej zniesieniu ), bo chyba bede miała więcej jak jednego kota do weta :( A tez mysle czy nie zaszczepić Sary na wirusówki , bo wiesz to jeszcze szczeniak a wirusy moga zabić :( Quote
__Lara Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Zaś moja Megi bardzo lubi Purinę, każdy pies jest inny :) Quote
ewu Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 (edited) [quote name='Justa i zwierzaki']Śmieszny prawda :), ale za to jaki rozbrykany , ona ma tyle energii w sobie że nawet bigle przy niej wysiadają :diabloti: ona jest długodystansowcem a przy tym jest karna bo przychodzi na każde zawołanie , ale cały czas ćwiczymy to i nagradzamy, ćwiczymy tez aby jak człowiek sie do niej zbliża aby usiadła :) , trochę gorzej idzie z chodzeniem na smyczy :oops: A jesli chodzi o jedzenie tego boscha to go je , choc nie ma wielkiego wielkiego zachwytu , wiesz miecho to miecho ale tez nie wyje mi :roll: a też lubi marchewkę , srodki z kapusty, podkrada królikom , bo maja klatce cały czas otwartą :diabloti: W lecznicy bede jutro , ale nie wiem czy uda mi sie zabrać te punine, ( poprosze kierowce o pomoc w jej zniesieniu ), bo chyba bede miała więcej jak jednego kota do weta :( A tez mysle czy nie zaszczepić Sary na wirusówki , bo wiesz to jeszcze szczeniak a wirusy moga zabić :([/QUOTE] Koniecznie trzeba ją zaszczepić. Dwaj to konto. Edited January 9, 2013 by ewu Quote
Avilia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='ewu']Koniecznie trzeba ją zaszczepić. Dwaj to konto.[/QUOTE] Pani Basiu Sara jest psem z Pszczyny czyli Fundacyjnym - to są rzeczy dopisywane do rachunku Fundacji w lecznicy :) Justyna ze swojej kieszeni za to nie płaci :) Quote
Justa i zwierzaki Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Tak Sara jest u weta zapisana na fundacje , czyli odrobaczanie a dzis wirusówki bez wścieklizny która bedze za 2 tyg szczepiona ... Karma zawieziona , i być może jeszcze będzie cos od moich znajomych :) Jestem wściekła bo zapomniałam dziś zabrać dwa ubranka które ktoś zrobił , jutro je zaniosę :oops: Ewu chyba miała na myśli pomoc w kosztach karmy :oops: W weta na fundacje sa też leczone Eryk , piękny rudzielec z paskudnym świerzbem w uszach i problemami behawioralnymi , choć i miziak nieziemski z niego ... został tez wykastrowany na koszy fundacji . Węgielek po ciężkim wypadku , nie sikał sam i musiałam go wyciskać, miednica połamana , chyba jak dobrze pamiętam główka kości udowej też , dzieki wetom i fundacji i niwalinowi i troszke dzięki masażom pęcherza które mu robiłam zaczął sikać sam , ale z kupalem jest nadal problem bo nie trzyma a dokładniej trzyma częściowo, i nadal bierze ten niwalin , ale juz nie obciąża konta fundacji bo mam sponsora na niwalin :) Toffi pekińczyk tez sie załapał na jedno opakowanie i juz szczęśliwy jest w DS :) Nadal musi nosić pampersy jak go wypuszczam z klatki , no i nadal jest zakochany w Noemi :) Borys który tez był po wypadku , tez był leczony i kastrowany na koszt fundacji , a teraz jest juz w DS na moim osiedlu :) Bracia ''D'' Dandi odszedł mimo walki o jego życie , weci robili wszystko co w ich mocy , nawet w nocy miał u mnie kroplówki [*] Dekster już DS :) Dadi czarny miziak nadal szuka i jest w DT u mojej koleżanki ( ma tam lepsze warunki ) Quote
Avilia Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Podmieniłam zdjęcia laski u nas na stronie. Quote
ewu Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 [quote name='Avilia']Podmieniłam zdjęcia laski u nas na stronie.[/QUOTE] Macie nowe , to wyślijcie mi na maila. Quote
ewu Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Dwa dni nie mogłam się zalogować na dogo... Quote
Klaudus__ Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 [I]Ciocie pomóżcie Laleczkę ogłaszać... Czy gdzieś czeka na Nią domek??[/I] Quote
Recommended Posts