Cudak Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='yoshi22']Też zaglądam do Perełki, od początku śledziłam wątek, ale czasem wydaje mi się, że lepiej nic nie napisać niż jakieś tam głupoty. Może podczas przerwy między semestralnej uda mi się pomyśleć nad bazarkiem. Zobaczymy. Fajna z niej psina.[/QUOTE] Pisz i głupoty ;) podnoś wątek, prędzej Ktoś ją wypatrzy, adoptuje lub dorzuci grosik do utrzymania jej w DT... Quote
__Lara Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='Cudak']Pisz i głupoty ;) podnoś wątek, prędzej Ktoś ją wypatrzy, adoptuje lub dorzuci grosik do utrzymania jej w DT...[/QUOTE] To ja też będę pisać głupoty :eviltong: Cioteczki, zajrzyjcie do staruszka Toro, któremu się deklaracje wykruszyły :( [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/209422-Staruszek-Toro-nie-ma-funduszy-na-hotel-Prosz%C4%99-Pom%C3%B3%C5%BC[/url]! Quote
Cudak Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Pisz, pisz ;) [B]Hałabajówka[/B] dowiedziałaś się o koszty sterylki? Quote
zerojeden Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 (edited) Niet...musi ją zobaczyć zanim się określi.... :angryy: Za to z dobrych niusów....wzięła ciastko dzisiaj ode mnie ;) i z mniej dobrych...nie smakuje jej karma i gmera w misce jakby czegoś tam lepszego szukała. Potwierdzam wpłatę 50zł :) Dziękujemy :loveu: Edited January 28, 2013 by Hałabajówka Quote
Cudak Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Niech gmera, schudnie ;) u mnie żarła najpierw jakieś tanie typu Puffi z Biedronki (samo zboże), potem Chappi. Może to Chappi jej tak zasmakowało? Bo niby coś tam dodają uzależniającego (tak słyszałam). Bosch to dobra karma, mięsa ma sporo w składzie, tylko pewnie się musi przyzwyczaić, albo i wrażeń ma teraz tyle, że nie myśli o żarciu ;) Quote
zerojeden Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='Cudak']Niech gmera, schudnie ;) u mnie żarła najpierw jakieś tanie typu Puffi z Biedronki (samo zboże), potem Chappi. Może to Chappi jej tak zasmakowało? Bo niby coś tam dodają uzależniającego (tak słyszałam). Bosch to dobra karma, mięsa ma sporo w składzie, tylko pewnie się musi przyzwyczaić, albo i wrażeń ma teraz tyle, że nie myśli o żarciu ;)[/QUOTE] Noż głupia niech je a nie gmera....ale ciastko pożarła ;) Tez tak słyszałam że dodają coś żeby koty to tylko chciały jeść i też ponoć do royala to dodają. Quote
Cudak Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Do royala to nie słyszałam, ale ogólnie coś w tym musi być i możliwe, że się od chappi uzależniła, bo prawie cały worek pożarła ;) [B]Nadal prosimy o stałe deklaracje....[/B] brakuje 280 zł, by Perełka była zabezpieczona :( Quote
Maria1957 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 ... zaglądam do Perełki ... niestety mogę wspierać tylko duchowo ... przynajmniej w tym momencie ... Quote
zerojeden Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Maria1957']... zaglądam do Perełki ... niestety mogę wspierać tylko duchowo ... przynajmniej w tym momencie ...[/QUOTE] Bardzo potrzebne wsparcie duchowe...bo przez Perlisko spać nie mogę po nocach bo wtedy jej się chce najwięcej szczekać grrryyy a że u mnie to idzie lawinowo-łańcuszkowo i wtedy wszystkie heja dawaj szczekamy razem :mad: Ale za to smaczki już bierze ode mnie po czym dalej szczeka i nie bardzo chce podejść ehhh co ta kobieta jej zrobiła!!!!!!! Quote
Cudak Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [B]Hałabajówka[/B], musisz zainwestować w korki do uszu :D Coś jej podpadłaś, że tyle czasu szczeka na Ciebie. Na mnie tylko u tego babska szczekała, potem juz nie, ale za to szczekała na moją córkę (2 l.) - szczekała ze 2 dni, a potem już ją akceptowała (nie szczekała i dawała się głaskać). Quote
Cudak Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 [B]Hałabajówka[/B], kiedy będziesz w najbliższym czasie u weta? Żeby przy okazji naszą Perłę wycenił (jak Ci do auta się zmieści, bo Ty chyba zawsze z dużą gromadą do weta jeździsz?). Quote
zerojeden Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Cudak'][B]Hałabajówka[/B], kiedy będziesz w najbliższym czasie u weta? Żeby przy okazji naszą Perłę wycenił (jak Ci do auta się zmieści, bo Ty chyba zawsze z dużą gromadą do weta jeździsz?).[/QUOTE] Będę w next week dopiero no chyba że jakiś kryzys będzie. No tak jakoś zawsze wychodzi że cały tabun jedzie bo mam w jedną stronę 25km to nie opłaca mi się jeździć na raty. Jak się tylko coś dowiem to dam znać. Postęp dzisiaj się dała wymiziać ale dalej szczeka ;) Quote
Cudak Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Jak już się dała wymiziać, to będzie dobrze ;) Quote
yoshi22 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 No no Perlisko, czemuś taka niegrzeczna i w nocy spać nie dajesz ?! Może to ze stresu, zmaina warunków, najpierw była u Cudak, jeszcze wcześniej przecież miała dom, teraz znów nowe miejsce... Jak ja do weta jeżdzę to też staram się hurtowo, bo w jedną stronę ok. 20 km. A gromadę też mam sporą. Ale z tego tylko 2 tymczaski kocie. Perła bądź grzeczna! ;) Quote
zerojeden Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Ona tak ze strachu szczeka...na wszystko na dzwonki drewniane, na karmnik dla ptaków, na taczkę ;) już zaczyna podchodzić i się przekonywać ale pierwsze dni to była panika taczkę omijała wielkim łukiem....to też wynika z tego że biega luzem i ma duże pole do manewru bo na smyczy na spacerze zachowuje się znacznie spokojniej bo nie ma jak dać dyla. Wszystko w swoim czasie...Mikulina i Ini też się na początku bały strasznie np. miotły i wychodziły tylko na 3-4m od drzwi a teraz.....lecą na koniec działki i kopią takie dziury że Ini to się cała schowa w niej ;) Szaleją bawią się nawet ze szczeniakami, strasznie trudno im zrobić dobre fotki bo się kręcą na rękach mają smutne minki a one nie są smutne. Więc i na Perlisko przyjdzie czas....za to szczeka na wszystkich za bramą ;) Kiedyś najwięcej upchałam 3 psy, 4 koty i kurę do weta ;) Quote
yoshi22 Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Bardzo szkoda takich psów jak Perła, co się wszystkiego boją. Co one wcześniej miały za życie, że jest jak jest ? Niby o Perełce coś tam wiadomo, ale skąd te lęki ? Zmiana całego życia czy wynika to z czegoś innego ? A po z kurą do weta jechałaś ? :) Quote
Cudak Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 Ona nie wychodziła na spacery, mieszkała ze starszą Panią, nie widziała ludzi, innych zwierząt, jedyną jej atrakcją było obszczekiwanie przechodniów, których obserwowała przez okno, a za szczekanie była bita. Od szczeniaka brak socjalizacji, bo od szczeniaka siedziała zamknięta w domu. Jak było ciepło to trochę wiązana była do budy, na łańcuchu, ale tam też nic nie wiedziała i nie miała kontaktu ze zwierzakami, czy ludźmi. I tak dobrze, że psy inne toleruje, nie jest agresywna. Quote
zerojeden Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 [quote name='yoshi22'] A po z kurą do weta jechałaś ? :)[/QUOTE] A bo ropnia miała przy dziobie. Z psami się już zapoznała i na psy nie szczeka...z tym szczekaniem to długa droga żeby ją teraz oduczyć. Quote
yoshi22 Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 To chyba nie doczytałam, że u Perełki tak było... No to wszystko jasne, jej zachowanie jest adekwatne do tego jak była traktowana. Bardzo szkoda psiny. Quote
Maria1957 Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 (edited) [quote name='Hałabajówka']Bardzo potrzebne wsparcie duchowe...bo przez Perlisko spać nie mogę po nocach bo wtedy jej się chce najwięcej szczekać grrryyy a że u mnie to idzie lawinowo-łańcuszkowo i wtedy wszystkie heja dawaj szczekamy razem :mad: Ale za to smaczki już bierze ode mnie po czym dalej szczeka i nie bardzo chce podejść ehhh co ta kobieta jej zrobiła!!!!!!![/QUOTE] ... wspieram myślami [IMG]http://supergify.pl/images/stories/Aniolki gify/t_aniolki_42.gif[/IMG] ... i mizianki dla Perełki ... tylko tyle w tej chwili mogę ... Edited February 1, 2013 by Maria1957 Quote
zerojeden Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [B]Cudak[/B], ja nie wiem jak Perła się tak upasła jak ona je tyle co moja mikro 4 czyli mikro miseczkę...grzebie, gmera, przebiera....generalnie ten lajtowy bosch jej ewidentnie nie leży...najlepsza karma na odchudzanie to taka która nie smakuje chyba ;) zacznę jej mieszać z normalnym bo nie może tak cały czas być głodna przecież. Quote
Recommended Posts