Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bo te zdjęcia są robione przed garażem. :eviltong:
Poza tym drewna mało tam - stajnie murowane, dom dla dzieciarni - murowany i dom pani leśniczyny też murowany. :)

Posted

[QUOTE]Czy dlatego Zibi adoruje wszystkie sunie, że tak naprawdę to Don Juan? :smile:
A co z imionami nadawanymi, bo już się widzi jakieś rysy charakteru? Zibi ma imię po Bońku, bo najbardziej z całego miotu kochał bawienie się piłką. Właściwie powinien być Dudek, bo na bramce jest świetny.[/QUOTE]
To jest inna możliwość nadawania imion. Można jeszcze nadać imię pod wygląd psa - stąd Foxi, bo przypomina trochę foxteriera.
A ostatnio zauważam rosnącą modę na nadawanie zwierzakom imion ludzkich , czego jakoś nie umiem zaakceptować ;)

A co do rodowodowego Dumka to APRIL , od miesiąca urodzenia - kwietnia - jeszcze inna opcja :)

Posted

Jakieś dziwne rzeczy dzieję mi się na dogo ostatnio i to na różnych kompach to samo - np. nie działa mi enter. To jak mam zaczynać od nowego wiersza tekst? wrrr [quote name='Saththa']łeeee to co to za murowana lesniczówka :lol:[/QUOTE]
Dwudziestopierwszowieczna ;) Lasy piękne dookoła i fajne ścieżki dla koni. No i leśny leśniczy. :)
[quote name='eria']To jest inna możliwość nadawania imion. Można jeszcze nadać imię pod wygląd psa - stąd Foxi, bo przypomina trochę foxteriera.
A ostatnio zauważam rosnącą modę na nadawanie zwierzakom imion ludzkich , czego jakoś nie umiem zaakceptować ;)

A co do rodowodowego Dumka to APRIL , od miesiąca urodzenia - kwietnia - jeszcze inna opcja :)[/QUOTE]
Chyba niewiele psów nosi na co dzień imię hodowlane... Chociaż u mojej kuzynki to wszystkie panny akurat przeczą tej tezie, hihi. Ale panowie już nie - Etos to Bubek, a imienia hodowlanego Wacka już nawet nie pamiętam, chociaż już jakiś super champion z niego. Zawsze był Wacuś. Ostatnio poznałam mix bokserkę ze schroniska wziętą - Wiśnia jest i nawet pasuje to do niej, takie letnie i smaczne to imię.
[quote name='zahirka11']świetne kociaki a zdjęcia z mazur też super :loveu: zazdroszczę takiego wypadu :)[/QUOTE] Zahirka zapraszam częściej :) Sama już sobie zazdroszczę i ciągnie mnie tam z powrotem. Może się uda w weekend.

Posted

[quote name='ulana']
Dwudziestopierwszowieczna ;) Lasy piękne dookoła i fajne ścieżki dla koni. No i leśny leśniczy. :)

[/QUOTE]

Lesniczy drewniany ? :lol:

nie mogłam się powstrzymać:)

Posted

[quote name='ulana']

Chyba niewiele psów nosi na co dzień imię hodowlane... Chociaż u mojej kuzynki to wszystkie panny akurat przeczą tej tezie, hihi. Ale panowie już nie - Etos to Bubek, a imienia hodowlanego Wacka już nawet nie pamiętam, chociaż już jakiś super champion z niego. Zawsze był Wacuś. Ostatnio poznałam mix bokserkę ze schroniska wziętą - Wiśnia jest i nawet pasuje to do niej, takie letnie i smaczne to imię.
[/QUOTE]

Mnie się tak spodobało wymyślone przez moją mamę imię April ,że mało brakowało a by tak została domowo nazwana ;) Ale imię Duma było długo długo przed pojawieniem się psa postanowione i jakoś musiało tak już być :)

Posted

[quote name='eria']Mnie się tak spodobało wymyślone przez moją mamę imię April ,że mało brakowało a by tak została domowo nazwana ;) Ale imię Duma było długo długo przed pojawieniem się psa postanowione i jakoś musiało tak już być :)[/QUOTE]

Mam rozumieć ze dostąpiłaś zaszczytu nazwania po hodowlanemu Dumki?:)

Posted (edited)

W niedzielę odwiedziliśmy kuzynkę Małgosię i jej sforę westie. Po domowemu to raczej szare niż białe roztrzepańce. Z Zibusia byłam dumna, bo pierwszy raz postawił się krwiożerczym dziewczynkom. Kiedy rzuciły się w jego stronę szczekając, zamarł w bezruchu i wydobył głęboko basowe "wrrr". Panny od razu wyhamowały. :) No i proszę - poradził sobie, a ja już w niego wątpiłam...
Z ostatniego miotu jest jeszcze jeden maluszek, który podbił moje serducho. Etos - wesoły, ciekawy świata, wszędzie tam, gdzie się działo coś ciekawego. Wciąż domagał się pieszczot - trącał mnie nosem, podstawiał ucho do drapania... No i ganiał gołębie. :)
A to ten malec:
40f9389d683ff97c.jpg

ba58785d63768183.jpg

a5fd9cd35cdac9f3.jpg

13bc5e656c6dbb3b.jpg

A tu z troskliwą mamusią - Gerdą. Niby z daleka, ale wciąż go miała na oku i co jakiś czas przychodziła na inspekcję.
59a4863937585de8.jpg

Edited by ulana
Posted

A to Daisy - była najmilszym szczeniakiem ze wszystkich, jaike miała Gosia. Radosna przylepa, ciągle pragnąca zabawy. I taka zastała do dziś. Jak przystało na najmłodszą ciotkę świetnie bawiła się z Etosem, ale niestety nie mam tego uwiecznionego.
Tu - ode mnie domagała sie drapanka i oczywiście w miejscu najlepszym dla białego westa, czyli w piachu. Zresztą biała to ona teraz nie jest, hihi.

5daa386efdb5d143.jpg

ecd28ea01fc5d665.jpg

A teraz reszta panien, a może raczej wszystkie razem.
"Chodź cie tu, chodźcie! Coś się dzieje za bramą!!!"

35406d450f145033.jpg

"Co, co?" Nawet chłopaki ciekawe. :)
9ac67d6b4974b9a5.jpg

"Gdzie byłeś? Mów zaraz!"

f0e449537cef5e6a.jpg

Posted

Żeby nie było tak tylko na biało.
Mój ulubiony kogut z żonami.
8e6b85a01a12b71e.jpg

Odchowana w domu dzika kaczka Stasia. :)
0d5c415f5a17a8bd.jpg

Kazio.

859cd467330f9c98.jpg

Gołąbki, które rozgania Etos.

ae68a6ed1685314b.jpg

I na koniec Zibuś w rękach sadystycznych maniaczek poskubujących psy. :)

87f9f45211cbb030.jpg

Posted

Ojej jak ja bym chciała mieć taki zwierzyniec, ilościowo,bo nad kurkami to bym się zastanawiała ;).Westki naprawdę trochę przyszarzałe, chyba lubią kąpiele piaskowe.

Posted

Ano zwierzyniec, jak to na wsi. :)
Jeszcze są kaczogęsi (pierwszy raz usłyszałam o czymś takim), małe kurki japonki i oczywiście rottki.

[QUOTE]nad kurkami to bym się zastanawiała ;-)[/QUOTE]
A ja nie. Gdybym tylko mogła od razu wzięłabym kuraki. Takie jajeczka od wędrujących luzem to nieporównywalne z niczym dostępnym mi teraz na co dzień.

[QUOTE]Westki naprawdę trochę przyszarzałe, chyba lubią kąpiele piaskowe.[/QUOTE]
Uwielbiają. Byłam kiedyś świadkiem jak Atena wprost po kąpieli wyleciała na podwórze i pierwsze co zrobiła, to znalazła dołek z piaskiem. Wytarzała się i już było wszystko OK. Dla niej, czywiście, bo Gosia miała minę raczej nieciekawą.
Zresztą nie wiem jak je na wsi utrzymać w białości - chyba prać 3x dziennie, bo przecież jak idziemy na spacer to nie środkiem asfaltowej drogi, tylko w pole, a tam bite drogi przecież.
Ha - jeszcze ich nie widziałyście w błotku. :)

[QUOTE]Etos - fajny malec, może tak Cie zaczepiał, bo coś sugerował :cool3::lol:[/QUOTE]
Może i tak, ale ja nic nie rozumiałam. :)
Gdybym tak ulegała wszystkim psim, a zwłaszcza szczeniaczkowym namowom, to miałabym już przynajmniej ze 30 psów. A pewnie sporo więcej. :)
Jak już brać białego, to oczywiście sznupka.
Jak już brać coś w stylu westie, to raczej cairn terriera.
Lubię te Gosi białasy, ale to nie są miłości mego życia.

A ja tam w ogóle naczelna głaskaczka i dopieszczaczka jestem. Rottki w sumie bardziej za mną o to chodziły - i Sonia, i Aga, i Mefi. I pomyśleć, że generalnie raczej boję się rottków osiedlowych. Ale one nie mają mądrych właścicieli raczej, niestety.

Posted

[quote name='ulana']

Zresztą nie wiem jak je na wsi utrzymać w białości [/QUOTE]

:diabloti::diabloti: :diabloti:

Tak :)

:diabloti:

[IMG]http://img.bazarek.pl/8576/2330/213198/2063416593485f820da5bb0.jpg[/IMG]

Posted

[URL]http://img.bazarek.pl/8576/2330/213198/2063416593485f820da5bb0.jpg[/URL] Ło mamo, a co to? Kombinezon ochronny na tereny chemicznie skażone? Ale to jeszcze maska gazowa musi być. :diabloti:

Posted

Nie wyobrażam sobie Zibcia w takim skafandrze w najbardziej deszczowy dni. On i tak się obraża za zwykły kubraczek bez nogawek, a co dopiero taki z nogawkami, krytą szyją, uszami i butami. Pomijając to, że nie dałby w tym kroku ani jednego, to po prostu by się męczył tak ubrany.
Ja rozumiem wygodę właścicieli, ale gdzie tu jest wygoda psów?

Posted

[quote name='Saththa']no nie wpierdziela sie we włochy wszystko?[/QUOTE]
Jak nie. Wszystko. :) Ale jest szczotka i grzebień. :eviltong:
Skarby w psich włosach przyjęłam z dobrodziejstem inwentarza.