Tekla64 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 wlasnie mnie zadziwia i zachwyca to ze to smao miejsce a jak szybko sie zmeinia rzeczywistosc jak rozne potrafi byc i jednak jak szybko sie zmienia piekne zdjecia Quote
ulana Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Tęsknię już do wiosny, tej prawdziwej;-) Ja też. Wiosno, wiosno - gdzie jesteś? W niedzielę po porannym spacerze, kiedy to Zibulec poleciał do cieczkowej suni, a ja musiałam za nim (bo wszak nadstawiająca sie panna mocniejszym jest argumentem nawet od pańciowego smaczka) i wróciłam zmarznięta i zła - poczułam, że już więcej nie wytrzymam tej zimy. Jak nigdy mam jej dooość. Zimo, idź już spać! Możesz nam pokazywać te zachody słońca :loveu: Fajnie, dzięki :) wlasnie mnie zadziwia i zachwyca to ze to smao miejsce a jak szybko sie zmeinia rzeczywistosc jak rozne potrafi byc i jednak jak szybko sie zmienia piekne zdjecia Własnie... Siedziałam tam zadziwiona i zachwycona :loveu: Przyroda jest najpiękniejszym malarzem. Piękne te zdjęcia zachodzącego słońca. Dzięki :) Quote
Saththa Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 I mnie zdjecia urzekły przepiękne sa! A co do zimy to i ja mam dosyc i jakby staneła tak przede mną to normalnie do dupy bym nakopała ehhhh Quote
ulana Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Śpioch Ostatni piątek. Po całym tygodniu czuję się bardzo zmęczona. Ledwo dowlekam się do domu. Dobrze, że obiad zrobiony – tylko odgrzać. Jeszcze tylko wspólne pogaduchy przyobiadowe z synkiem, herbatka i … można chwilę pokimać nie martwiąc się niczym – wszak jutro sobota i nic nie muszę. Zamykam oczy, ale świat nie zwalnia. Przeszkadza mi wszystko – każdy szmer u sąsiadów i odgłosy za oknem. W środku jestem spięta, żaden mięsień nie chce się rozluźnić. Świat we mnie szaleje. Już chcę zrezygnować, wstać i jakoś przetrwać do wieczora. Lecz nagle… słyszę znajome tup, tup, tup… I już wiem, że podświadomie właśnie na nie czekałam. Małe czarne ciepełko przykleja się do moich stóp. Błyskawicznie pojawia się spokój, jakby przyniesiony na czubku ogona. Nie zauważam nawet kiedy usypiam. Oddychamy razem, choć każdy w swoim rytmie. Wiem, że uśmiecham się przez sen. :) A mojemu usypiaczowi spało się zdecydowanie lepiej i dłużej niż mnie, co widać na załączonych obrazkach. Zaroślak jest straszny i rozczochraniec, ale już w czwartek fryzjer i metamorfoza :) Quote
Tekla64 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 hihihi chyba kazdy z nas to zna ale tak pieknie w slowa ubrac nie umie Quote
malawaszka Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 ach teraz dopiero zobaczyłam te piękne letnie zachody słońca!!! bajeczne!!!!! :loveu: Quote
ulana Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 [quote name='Tekla64']hihihi chyba kazdy z nas to zna ale tak pieknie w slowa ubrac nie umie[/QUOTE] [quote name='Saththa']zdecydowanie pięknie w słowa ubrane;)[/QUOTE] Dzięki Wam, kochane. :loveu: [quote name='malawaszka']ach teraz dopiero zobaczyłam te piękne letnie zachody słońca!!! bajeczne!!!!! :loveu:[/QUOTE] Zimowe też są cudowne, tylko ja nie mam sił marznąć, żeby tak czekać i pstrykać :) Zdecydowany zmarzlak jestem i powinnam mieszkać gdzieś w tropikach. Quote
Fides79 Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 spanie z psiakiem w nogach jest super :lol: [url]http://images10.fotosik.pl/3775/145e935a828b1222.jpg[/url] Felkowy klon :evil_lol:;) Quote
ulana Posted March 29, 2013 Author Posted March 29, 2013 Tocprawda, że jak mu się tak odwiną uszka to zupełnie Felutek :) Jakoś nie czuję Wielkanocy wcale - wciąż zima i zima za oknem i mazurki nie pasują mi do tej aury... Quote
ulana Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [FONT=comic sans ms][SIZE=4][COLOR=#008080]Wszystkim zaglądającym tutaj regularnie i przypadkiem życzę spokojnych i uśmiechniętych Świąt Wielkanocnych [SIZE=3][FONT=verdana]Chciałabym móc Wam życzyć również cieplutkich, ale... A może ta przyroda jako kobieta potrzebuje nieco komplementow i pochwał, żeby wpuścić do nas wiosnę? No to na przebłaganie tej kapryśnej panny : [URL]http://www.youtube.com/watch?v=_KxPMhL3Ijw[/URL] [/FONT][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
ulana Posted March 30, 2013 Author Posted March 30, 2013 [quote name='eria']Wesołych Świąt :)[/QUOTE] [quote name='Saththa']ZIELONYCH!! ehhhh :)[/QUOTE] Dzięki wielkie :) Quote
ulana Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 Ponieważ za oknem wciąż jeszcze dominuje śnieżna biel także tutaj, gdzie zwykle czarno – dziś psy na biało. :)Wystawa wiosenna w Nowym Dworze Mazowieckim w kwietniu zeszłego roku. Pojechaliśmy pomóc mojej ciotecznej siostrze, która wystawiała terierki ze swojej hodowli (ma jeszcze rottweilery). Obie sunie szły w tej samej klasie, więc Wojtek służył za handlera, a ja za doświadczoną groomerkę. ;) W tę pomoc włączył się nawet nasz sznaucerowy admin, krążąc z Wojtkiem i Boną i służąc młodemu wskazówkami. Ja musiałam nadać pannom ostatni szlif, nigdy wcześniej nie szykując westa i nie mając o tym pojęcia! Nie pytajcie mnie tylko jak wyglądały na tle licznej reszty, bo nie wiem. Wtedy wszystkie były dla mnie niemal takie same. Najważniejsze, że bawiliśmy się wspaniale i wszyscy, łącznie z właścicielami, wrócili zadowoleni.Wystawowo-westowy rozgardiasz:A w nim my - dwie dość zadowolone kobity przy stole i jedna, chyba mniej zadowolona, na nim.Wojtek z Boną, którą wystawiał - pierwsze chwile razem ;)Spacerek przedwystępowy. Quote
ulana Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 Widać część konkurencji - Wojtek trzeci z lewej z Boną i sam właściciel, Grzegorz, drugi z prawej z Cyną. A to już na ringu - Wojtek i BONA G. Jachowicz. Tu niestety Bona trochę obcięta. Spojrzała w obiektyw ciekawska:) Quote
ulana Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 A to już Grzegorz i CYNA G. Jachowicz. Jak tu się zgrać, kiedy każdy patrzy w inną stronę? :) Bona jest 10 dni starsza od Cyny i w dodatku jest jej ciotką. Mamą Bony jest GERDA Magnaterios, od której wszystko się zaczęło. Mamą Cyny jest pierwsza i, o ile dobrze pamiętam, jedyna w pierwszym miocie córka Gerdy - Atena. Cynucha jest jedyną psinką, którą ja zapamiętałam już od samego początku. Była strasznym szczeniakowym piszczykiem. Kiedy podchodziłam do kojca ona zawsze cofała się gdzieś do tyłu - nie lubiła nieznanego. No więc ja, która przytulanie biedaków mam w genach, od razu zapałałam do niej ogromną sympatią i ucieszyłam się, że została u Małgosi. Teraz też trzyma dystans do świata, ale taki zdrowy :) A na koniec ciekawostka - trzygłowy pies istnieje :) Quote
Saththa Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Hu opis kto jest kim dla kogo spowodował zawroty głowy :lol: ale ja włąsnie się rozkładam chorobowo i to chyba dlatego ;) Fajne westiki ale ja róznicy nie widze:lol: Quote
Margi Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Psie dziewczynki fajne,tylko dla mnie są identyczne. Wojtek całkiem dobrze się prezentował w nowej roli. Quote
ulana Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Hu opis kto jest kim dla kogo spowodował zawroty głowy :lol: ale ja włąsnie się rozkładam chorobowo i to chyba dlatego ;) Uuu,to zdrówka życzę. Fajne westiki ale ja róznicy nie widze:lol: Psie dziewczynki fajne,tylko dla mnie są identyczne. No dla mnie odróżnienie tych panieniek też nie jest łatwe. Jak przyjeżdżam do Małgosi i obstępuje mnie 5 białasek to mam poważne kłopoty z określenie who is who. Jak były tylko dwie to też miałam kłopot, ale odróżniałam je po zachowaniu. Atena była zawsze bardziej zadziorna i tem, gdzie się coś dzieje, a Gerda przy gościach szła do swej słynnej dziury w wersalce i zakopywała się spać - no, chyba, że brałam sie za działania kuchenne i doleciały ją mięsne zapachy. :) A są jeszcze rottki ;) Wojtek całkiem dobrze się prezentował w nowej roli. Prezentuje się nieźle, ale jak psy, to już nie wiem. ;) Quote
Doginka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Hahahahahaha, trzygłowy pies pokonał westy:roflt:;-) Quote
eria Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 fajna westowa historyjka ;) lubię tą rasę oglądać na wystawowych zdjęciach :loveu: [url]http://images10.fotosik.pl/3842/8a40e161442c4fdd.jpg[/url] a ten z prawej jest jakoś dziwnie zrobiony... Quote
ulana Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 [quote name='Doginka']Hahahahahaha, trzygłowy pies pokonał westy:roflt:;-)[/QUOTE] W końcu co trzy głowy to nie jedna :) Ale ułożyły się świetnie - nie mogłam się oprzeć, żeby nie pstryknąć fotki. [quote name='eria']a ten z prawej jest jakoś dziwnie zrobiony...[/QUOTE] Też się tak zastanawiałam jak wstawiałam zdjęcia... Fajnie słyszeć (widzieć?), że się nie pomyliłam. Quote
Tekla64 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 mnie trzyglowy tez urzekl i opowiastka wystawowa tyz a i Twoje zdejcie tez milo zobaczyc Quote
Recommended Posts