hugulaśny Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 (edited) Poproszono mnie o pomoc w znalezieniu nowego domu dla 4 kocic. Są 3 persice ( 2 szylkretowe i jedna błękitna) oraz kotka szylkretka- dachowiec. Wszystkie koty mieszkały w domu niewychodzacym. Są zaszczepione, wysterylizowane, posiadają książeczki. Mam na tymczasie, od niedzieli, przecudną kotkę 5 letnią persicę. Oddana z powodu silnej alergii dziecka. Była u ludzi 5 lat, ale 2 lata temu urodziło im się dziecko, które silnie uczuliło się na kotkę. Walczyli z tą chorobą cały czas, ale w koncu musięli podjać decyzję. Płakali, kiedy ją oddawali. Tosia jest cudowna. Bardzo grzeczna, spokojna, 100% kuwetkowa. Daje się bez problemu czesać ze wszystkich stron. Szukam dla niej domu bez innych kotów, bo za nimi nie przepada. Syczy na moją brytankę, ale nie jest agresywna. Myślę, że można byłoby nad tym popracować. Domu, w którym bedzie bezgranicznie kochana i rozpieszczana. Gdybym tylko mogła ją zatrzymac.....:-( Chętnie udzielę więcej informacji. A i jeszcze jedno. Do kotki dołączone jest całe wyposarzeżenie ( kuweta, drapaki, żwirek, ksiażeczki, paszport i jedzenie na około miesiąc itd, itp. ). A oto zdjęcia ślicznotki. Może są sympatycy tej rasy, którzy przyjęliby pod swój dach kicie. Koty są na terenie woj. ślaskiego. Na razie zdjęcia jednej kotki. [IMG]http://i45.tinypic.com/2h4aya1.jpg[/IMG][IMG]http://i50.tinypic.com/24g8tj8.jpg[/IMG] Edited January 23, 2013 by hugulaśny Quote
dorcia44 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 pisałam ci na miau że urabiam koleżankę ,ale ona chciała by więcej wiedzieć tz. stan kota ,wiek ,charakter zdjęcia też mile widziane. Quote
hugulaśny Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 dorcia44 wszystkie najnowsze wieści będę zamieszczać na miau i tutaj. Musimy jednak poczekac do jutra popołudniu. Quote
hugulaśny Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Coś mi ta sprawa utknęła w miejscu. Koty są jak najbardziej do oddania, tylko jakoś nie umię wyciągnąć zdjęć od właścicieli. Dzisiaj miałam jechać do nich porobić zdjęcia, ale sprawa nie wypaliła, bo udało mi się złapać wolnożyjącą kotkę do sterylizacji i całe popłudniu i wieczór mam z nią zajęcie. Mnie już to troszkę zaczyna irytować,:mad: że najpierw ktoś prosi o pomoc, a później nie chce współpracować. Tym bardziej, że już znałazły się 3 osoby,, prawie'' chętne na persiki, tylko czekają na zdjęcia. Dziewczyny z forum miau też w to wliczam. :p Pozostaje tylko kwestia rozmów i wizyt. Z drugiej strony szkoda mi właścicieli. Pewnie nie mogą się rozstać z pięknościami. Quote
dorcia44 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 co z kotami? mam nadzieje że twoje milczenie wynika z tego że rodzina jednak zdecydowała się zatrzymać koty :cool3: Quote
hugulaśny Posted December 5, 2012 Author Posted December 5, 2012 Młody dachowiec juz jako pierwszy znalazł domek. Quote
hugulaśny Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Perska Tosia jedzie do rodziny malagos. Szukamy transportu dla niej z Katowic do Warszawy. Proszę pomóżcie.:modla: Quote
malagos Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 Haloo, moze ktoś jedzie do Warszawy?....... Quote
hugulaśny Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 Tosia już mieszka w stolicy. :p Quote
Recommended Posts