Jump to content
Dogomania

Galeria sznaucerek: Esty, Keysi, Kajci i Nuki

Recommended Posts

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kaja nie lubi Nuki - ciągle na nią warczy jak się zbliża. Nie ma awantur ale to nie przyjaźń.

Na co dzisiaj pozwoliła ... chora nie jest :diabloti:

[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/6272/img0494giv.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='madziamn']No niestety niektórych niesmaczne żarty się trzymają ja jak kiedyś szłam z Duską i szedł facet z amstafem z naprzeciwka to słyszałam jak mówi do tego amstafa "patrz śniadanko idzie". Ja bym mu dała śniadanko!!! temu facetowi oczywiście to by mu w gardle stanęło:mad:. Ludzie sa rzeczywiście niegrzeczni:diabloti:[/quote]

Madziu zapomniałam skomentować :oops: - cymbał. Taki "słodki" amstaf pogryzł mi kiedyś pysk Keysi (była w kagańcu więc nawet nie mogła się bronić). Facet stał i się śmiał.:mad:

Kilka dni temu briard zagryzł na spacerze wnusię Amiśki. Jamnisia miała 7 miesięcy. Była na smyczy...

Konwalia (*)

[IMG]http://img17.imageshack.us/img17/8734/img0438d.jpg[/IMG]

Posted

Chciałam się pośmiać z gatek"ADIDAS", ale zaraz mi przeszło jak przeczytałam o Konwalijce
[*]
[*]
[*]:placz:
A co na to właściciel(ka) briarda?:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='Doginka']Chciałam się pośmiać z gatek"ADIDAS", ale zaraz mi przeszło jak przeczytałam o Konwalijce
[*]
[*]
[*]:placz:
A co na to właściciel(ka) briarda?:crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/quote]

Z jakich gatek??? :cool3:

Posted

Tak w skrócie o biednej Konwalii.

Chłopak (17 lat) szedł w parku z małą na smyczy - przechodziła pani z briardem. Łukiem ich ominął po czym usłyszał piśnięcie. Suka wyrwała się pani, złapała małą (2,4 kg). Pan wyrwał ją z pyska - szybko pojechali do weta. Mała miała przebite płuca. Odeszła po 15 min.

Przypadkiem Amiśka dowiedziała się, że w tym samym dniu do jednej z lecznic trafiła inna jamniczka pogryziona przez briarda - jelita na wierzchu. Uratowano ją. Małe dochodzenie i okazało się, że briard mieszka po sąsiedzku z pogryziona jamniczką.

Ludzie w parku trzymali babę, która nie chciała podać namiarów - zamierzała się zwinąć. Wezwano policję, ale w tym dniu był pożar w Kamieniu i czekali długo i nikt nie przyjechał. Ludzie którzy tam byli zrobili zdjęcia miłej pańci. Są świadkowie, zdjęcia, wiedza gdzie mieszka. Sprawa na policji.
Ludzie w parku zachowali się super - pomagali jak mogli.

Kara za takie coś jest śmieszna - 250 zł. Będą walczyć w sądzie z powództwa cywilnego nie tylko o wartość psa ale i odszkodowanie za straty moralne. Chłopak strasznie to przeżył. Wszyscy w rodzinie bardzo kochali Konwalię.

Posted

tragedia:-( dobrze że chociaz ludzie w parku byli ok bo ja to tylko od przechodzących bab usłyszałam "trzeba wziąsc łopate i zakopac a nie płakac" ach szkoda słów...
Konwalijko bidulko śpij spokojnie psinko(*)(*)(*).

Posted

aż mnie ściska w dołku jak to czytam:-(

Niektórzy to psow nie powinni mieć:angryy:co za babsztyl głopi psa nie potrafi upilnować:angryy:Raz no trudno może się zdarzyć(sa różne sytuacje)ale jak to nie był pierwszy raz:angryy:

Posted

[quote name='AnkaG']Z jakich gatek??? :cool3:[/quote]
Twojego TZa:evil_lol:

A babsztyl sama nie poczuwała się do winy? Chciała zwiać:angryy:
Dobrze, że jeszcze są przyzwoici ludzie nie wyzuci z uczuć. To i tak nie wróci życia Konwalijce:-(, ale niech chociaż baba dostanie za swoje:mad:

Nas dziś zaatakował ONek - całe szczęście był na smyczy. Ale baba nie mogła go utrzymć:angryy:
Posłałam jej wiązankę, ale to niewiele dało:shake:Ludzie są bez wyobraźni i takim powinno się odbierać psy:mad:
Po chwili, zanim jeszcze odeszłyśmy z moją mamą i psami babsztyl spuścił psa ze smyczy bez kagańca:angryy: Całe szczęście ONek nie pobiegł w naszą stronę. Tylko nie wiem, co było później, bo dalej biegały inne małe pieski, a ten kolos atakował bedąc na smyczy każdego przechodzącego obok psa. Babsztyl chyba sobie nie zdawała sprawy z tego , co robi:angryy:
Nie chciałam czekać na dalszy bieg wydarzeń, bo wolałam nie ryzykować starcia moich maluszków z ONkiem:shake::angryy: Zadzwoniłam po SM, miła pani przyjęła zgłoszenie, uprzedziłam, że boję się czekać na SM, bo pies może pogryźć moje psy i pani zapewniła, że zaraz tam przyjadą, ale nie mam pojęcia, co było dalej:shake: Ryzyko było zbyt duże, tym bardziej, że moje maluchy stały się bardzo obronne:diabloti: i na atak odpowiadają tym samym:mad:

Posted

Doginko no wiesz - psy miałaś oglądać a nie tyłek TZ-ta :evil_lol:

Bardzo dobrze zrobilaś że zgłosiłaś. Ludzie to debile - myślą, że jak mają dużego psa i nikt go nie zagryzie to mają w doopie wszystko.

U nas ostatnio ciągle lata shar pei luzem - sam. Ale nie zaczepia psów.

Młody wrócił wczoraj z Mistrzostw Polski w Street dance - zdobył 2 miejsce solo - czyli wice mistrzostwo, 2 miejsce z miniformacją i 5 z duetem. Solo przegral 1 punktem.
Ale jak mówi - najważniejsze, że jest pudło. :lol:

Posted

AMIŚKA założyła wątek o zabiciu Konwalii. Są tam foty "sympatycznego"pieska.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1059/szczecin-briard-zagryzl-jamniczke-krolicza-konwalie-135749/?highlight[/URL]=

Posted

Dziękujemy za słowa uznania dla bachorka. Ostatnio prawie go nie widuję bo za 2 tygodnie Mistrzostwa polski w disco - a to jego konkurencja - street to tak dodatkowo. Bywa, że siedzi 10 godz. w klubie a nawet czasami tam śpi. :cool3:

Na streecie (opowiada sie w tej konkurencji jakąś historyjkę) był detektywem Monkiem. Nie widziałam więc nic nie napiszę . Słyszałam tylko muzykę ułożoną do tego. Oczywiście fragmenty muzyki są z filmu.
Występował w swoim wyjściowym garniturku :diabloti:

I po cichu pożyczył sobie moje futro z wilków (ma 20 lat futro), bo dziewczynom było potrzebne do miniformacji.

Rok temu był Jamesem Bondem.

Poniżej fota z Bochum z listopada 2008 mojego bachorka

Posted

Wrocław 2008

Nieźle rozciągnięty jest mój malpiszonek

[URL="javascript:window.close();"][IMG]http://www.shockdance.pl/galeriax/galeria_1080.jpg[/IMG][/URL]